Küçük Düşün Büyük Olsun!

İyi geceler,
Dün gece zor daldım uykuya. Tam daldım Ela su istedi. Yanıma yattı. Uyumuşum.
Sanki nabzım hızlı gibiydi. Uykum deli gibi vardı ama dalamıyordum.
Neyse şükür uyumuşum. Sabah geç uyandık. Baba kız hamur yaptılar. Bazlama istiyorlarmış.
Kahvaltı falan evde takıldık biraz. Köfte yapacaktım kıyma çıkartmıştım. Eşim pazara mı gitsek dedi. Pazar duyunca ben:KK55:
Gittik güya çok şey almayacaktım. Birazcık ucızlamış pazar. Evde iki zeytini zor yiyen Ela zeytin alırken tadına bakma niyetiyle üç tane aldıktan sonra da rahat 7-8 tane yedi. Aynısını markette de yapıyor. Tatlımı geliyor öyle yemek anlamadım :)
Sonra mandalina 3 tane yedi pazardan çıkana kadar. Onu da evde ehh bir taneyi zor bitirir.
Pazara girmeden önce direk simit alalım demişti zaten. Bebekken bebek arabasında oturur simit yerdi ben pazarda gezerken. Alıştı çocuk. Zaten simit bayıldığı şey.
Balıkları merak ettim baktık. Hamsi 100 tl olmuş. Balık mevsimi bitti.
Çıktık pazardan alacaklarımızı aldık. Simit de aldık. Kahvaltı yiyelim o zaman simitle dedi.
Eşim köfteyi ben yaparım dedi. O onu hallederken ben dolaba yerleştirdim aldıklarımızı. Sonra hazırladım birşeyler yedik.köfte de yarına yemeğim hazır oldu ohhh. Gerisini buzluğa attım. Valla yemek işi halledilince gerisi vız geliyot bana 😅
Eşim ramazanın ilk haftası işyerinde iftar yaparım diyor. Tabiki memnuniyetle dedim içimden :)
Ramazanda daha da zor oluyor. Sürekli uğraşlı yemek seviyor ramazanda. Daha da ne hazırlasam diye kara kara düşünüyorum.
Kahvaltı da istediği oluyor tabi o rahatlık oluyor. Gece sahur yapmadan tutuyor. Kahvaltı istiyor bazen.
Ramazanda orucu nasıl tutsam bilmiyırum.sabah akşam ilaç olayım var. Saatleri sıkıntı olurmu bilemiyorum da. İşe giderken oruç tutmuyordum.
Metrobüste tansiyon düşüklüğü yaşamamak içindi. Evde sahursuz tuttum hep. Gayette rahattı. Kilo da verdim. 😅
Ama bu kez nasıl olur bilemiyorum .ilaç ilk iki saat fena susuzluk yapıyor. Hayırlısı bakalım.

Selamm
Gece sarjim bitmis
Teyzem dayim fln beni aramis
Teyzemin kayinvalidesi yogunbakimdaydi yani bekliyorlardi dedim haber ver
Sabah vefat etmis
Esimi aradilar ordan aldik haberi esim annemle beni bıraktı o da bassagligi diledi soguk erkekler disarida hep dedim sen aksam alirsin bizi
Bizde biraz evde durduk sonra camiye gectik orda kuran okundu falan.
Ordan eve gelenlere çay verildi yemek verildi.
Insanlarin ne güzel cevreleri var kalabalıklar herkes yardım ediyor destek
Bizim kimsemiz yok 3-5 kisi olur ancak diyoruZ
Ama onlar 8 kardesler torunlar torunlarin cocuklari vs vs babamlar misal 2 kardes kimimiz olsun.
Sayımız belli zaten.
Allah rahmet eylesin çok eli acık bir teyzeydi cok severdim.
22.00 oldu eve dönmemiz
Yakın olsak 7gün gitmek isterdim yardım etmek isterdim ama uzak semtlerdeyiz.
Havada bugun nasil soguk enistem sey dedi annemde soğuğu hiç sevmezdi dedi :KK43:
Rabbim hepimize acısın merhamet eylesin affetsin tövbemizi kabul eylesin.
kelimeyi tevhit cekiyorlar bende cekip sayi vericem bagislanacak.

Evi öyle bıraktım çıktım
Gelincede ancak birer nescafe ictik yapamam bisi basim agriyor uyucam.
Başınız sağolsun lellim.mekanı cennet olsun🤲

Selamm
Gece sarjim bitmis
Teyzem dayim fln beni aramis
Teyzemin kayinvalidesi yogunbakimdaydi yani bekliyorlardi dedim haber ver
Sabah vefat etmis
Esimi aradilar ordan aldik haberi esim annemle beni bıraktı o da bassagligi diledi soguk erkekler disarida hep dedim sen aksam alirsin bizi
Bizde biraz evde durduk sonra camiye gectik orda kuran okundu falan.
Ordan eve gelenlere çay verildi yemek verildi.
Insanlarin ne güzel cevreleri var kalabalıklar herkes yardım ediyor destek
Bizim kimsemiz yok 3-5 kisi olur ancak diyoruZ
Ama onlar 8 kardesler torunlar torunlarin cocuklari vs vs babamlar misal 2 kardes kimimiz olsun.
Sayımız belli zaten.
Allah rahmet eylesin çok eli acık bir teyzeydi cok severdim.
22.00 oldu eve dönmemiz
Yakın olsak 7gün gitmek isterdim yardım etmek isterdim ama uzak semtlerdeyiz.
Havada bugun nasil soguk enistem sey dedi annemde soğuğu hiç sevmezdi dedi :KK43:
Rabbim hepimize acısın merhamet eylesin affetsin tövbemizi kabul eylesin.
kelimeyi tevhit cekiyorlar bende cekip sayi vericem bagislanacak.

Evi öyle bıraktım çıktım
Gelincede ancak birer nescafe ictik yapamam bisi basim agriyor uyucam.
Başınız sağ olsun,Allah rahmet eylesin

tr_lelli tr_lelli Başınız sağolsun lellim rabbim rahmeti ile muamele etsin.
citl citl geçmiş olsun citl cim, Allah başka dert vermesin. Bence çocuklara birşeyler dağıt onlar çok masumlar.
babyloading87 babyloading87 canım hayırlı ugurlu olsun aldığınızda buradan yazarsın çok güzel birşey insanın yeni ve sıfır arabası olması.
yedirenk79 yedirenk79 canım yaz hep yaz, pazarı bende seviyorum taze taze almak onları elime almak koklamak bana zevk verir, eşimle çıktığımızda o çabuk çabuk yapıp eve gitme derdinde ben ise dolaşmayı severim. Ama bizim burada pazar pahalı hiç mi ucuzlamaz ucuzlamıyor. Şimdi birde ramazan fırsatçılığı çıkar. Eşimle evde pide yapıcaz bu ramazan çünkü 10 tl miş fiyatı kepek aldık pide altına.

O da güzel olmuş. Başta bana da zor geliyordu hatta elecda elecda da görmüş ona sormuştum çok zaman almıyor mu diye. Şimdi bakıyorum max 2 saate tüm yemekleri yapıp bulaşığı toplayıp çıkmış oluyorum o arada da podcast falan dinliyorum çok verimli oluyor. hiHafta içi de işten gelince stres olmuyor yemek öncesi kızla oynayabiliyoruz böylece.
Pazar günleri 2 saati mutfakta geçirmek, hakikaten hafta içinin tamamını kurtarıyor. Ayrıca yemek harcı pişirip konserve yapmak benim hayatımı çok kolaylaştırdı. Benim düzen şu şekilde:

Pazartesi: Sebze Yemeği
Salı: Baklagil Yemeği
Çarşamba: Kahvaltı
Perşembe: Sebze Yemeği
Cuma: Köfte / Et

Hayırlı haftalar
Hemen mutfaga girdim esimin pesine bulasiklar bile duruyordu.
Mak. Bosalt doldur
Yemek attim ocaga
Sote, nohutlu pilav, mercimek corbasi, yayla corbasi(kız mercimek icmiyor)
Oglan sinavda gelince hambuger yapicam ona aksam yer yemek sonra ben ne yicem diye aranıyor.
Camasir mak. Calisiyor
Supurge yapıp toz almam lazım.

Hızlıdan hamburger ekmegi, h. koftesi, mesrubat, dondurulmus patates, sogan halkasi falan siparis verdim 190tl.

Al al ortada yok haftayı cikarıyoruz artık.
Dün teyzemin mutfagini toparladim masallah o da güzel zula yapmis saralle, yağ, buzluga bisiler vs
Ben artik kenara atmaya yetisemiyorum.
Aldiklarimin cogu haftasina bitiyor
3er 5er de alıp acilmak istemiyorum her ay bir ödeme çıkıyor.
Yedek bisi kalmamış çayım, salcam, yagim deterjanim falan hep olurdu yedek.
Yok yetişmiyor.
Napim arabanin ödemeleri, oğlanın dershane vs bizi salliyor neredeyse 15bintl taksit, taksitli alisveris vs öduyoruz
Bes ödüyoruz
Esimin eyt yapilandirmasini oduyoruz
Patrona borcdan ödüyoruz
Hangisinden kısıcan.
Birazını bitirseydik ata almaya başlayacağım.

Bugün ev temizlendi bir makina çamaşır yıkandı asıldı ama zor astım nasıl rüzgar 4. katta oturuyorum rüzgar beni de alıp gidecek gibi esiyor Allahtan ağırım da rüzgar beni atamadı dedim kendi kendime. Bir tane kalçalı but çıkardım dondurucudan şehriye çorbası yaptım, az az yemeklerimde var bir kavanozda karışık kızartma açarım sarımsaklı yoğurt da yaparım tamam. Bu günde böyle olsun.

Hayırlı haftalar
Hemen mutfaga girdim esimin pesine bulasiklar bile duruyordu.
Mak. Bosalt doldur
Yemek attim ocaga
Sote, nohutlu pilav, mercimek corbasi, yayla corbasi(kız mercimek icmiyor)
Oglan sinavda gelince hambuger yapicam ona aksam yer yemek sonra ben ne yicem diye aranıyor.
Camasir mak. Calisiyor
Supurge yapıp toz almam lazım.

Hızlıdan hamburger ekmegi, h. koftesi, mesrubat, dondurulmus patates, sogan halkasi falan siparis verdim 190tl.

Al al ortada yok haftayı cikarıyoruz artık.
Dün teyzemin mutfagini toparladim masallah o da güzel zula yapmis saralle, yağ, buzluga bisiler vs
Ben artik kenara atmaya yetisemiyorum.
Aldiklarimin cogu haftasina bitiyor
3er 5er de alıp acilmak istemiyorum her ay bir ödeme çıkıyor.
Yedek bisi kalmamış çayım, salcam, yagim deterjanim falan hep olurdu yedek.
Yok yetişmiyor.
Napim arabanin ödemeleri, oğlanın dershane vs bizi salliyor neredeyse 15bintl taksit, taksitli alisveris vs öduyoruz
Bes ödüyoruz
Esimin eyt yapilandirmasini oduyoruz
Patrona borcdan ödüyoruz
Hangisinden kısıcan.
Birazını bitirseydik ata almaya başlayacağım.
Lellim arabaya çok ödüyormuşsunuz, dersane de var tabii yüklü ödemeler ama bak ödeyebiliryorsunuz bitince de iyi ki almışız dersiniz biz öyle diyoruz iyi geliyor bize borç diyorum. Başka türlü mal sahibi olamıyoruz.
Bizimde 3 tane kredi kartı var düzenli kullanıp ödediğimiz, bir kredimiz var, arabayı da borçla almıştık altın ve dolar borcumuz var. Her ay az az altın ve dolar alıyoruz ama çok yüklü meblağlar değil, bu ay eşim 31 bin tl promosyon alıcak alınca dolar alıcaz borcumuzun bir kısmını öderiz, altınlarıda artık aydan aya alırız. Ata alıcağın günlerde gelicek canım benim bile canım bazen almak istiyor ama ata çok yüksek geliyor ama alıcam kafaya koydum. Az biriktirdim az daha üstüne koyunca alım yaparım.

Lellim arabaya çok ödüyormuşsunuz, dersane de var tabii yüklü ödemeler ama bak ödeyebiliryorsunuz bitince de iyi ki almışız dersiniz biz öyle diyoruz iyi geliyor bize borç diyorum. Başka türlü mal sahibi olamıyoruz.
Bizimde 3 tane kredi kartı var düzenli kullanıp ödediğimiz, bir kredimiz var, arabayı da borçla almıştık altın ve dolar borcumuz var. Her ay az az altın ve dolar alıyoruz ama çok yüklü meblağlar değil, bu ay eşim 31 bin tl promosyon alıcak alınca dolar alıcaz borcumuzun bir kısmını öderiz, altınlarıda artık aydan aya alırız. Ata alıcağın günlerde gelicek canım benim bile canım bazen almak istiyor ama ata çok yüksek geliyor ama alıcam kafaya koydum. Az biriktirdim az daha üstüne koyunca alım yaparım.
Tek araba borcu olsa bir borc olur bilirim önüme bakarım.
Ama eyt borcu, patrona borc, kursun taksitleri, bes, ufak tefek taksitli alisverislerde var.
Az kaldı, Şu kadar ay bu kadar zaman derken ömur bitiyor.
Bazen yetisemiyorum artık yeter da diye darlanıyorum.

Aslında beklentim, çok isteklerim yok
Borç, ödeme falan düşünmeden alacaklarımi alayım yeter.
Hesap yapmak durumunda kalıyorum alırken.
Bi sneaker begendim 600tl ceket 330tl iksini alsam 1000tl de gitsin.
Kartı bekliyorum mesela kesilsin diye
Newb. Spor ayakkabısını istiyorum epeydir taksitle alicam mecbur 6bin falan.
Ama simdi bi de onun taksiti olcak diyorum almıyorum.
Simdi almayincada hevesim geçiyor sonra almak istemiyorum.
Karışığım bu ara

Tek araba borcu olsa bir borc olur bilirim önüme bakarım.
Ama eyt borcu, patrona borc, kursun taksitleri, bes, ufak tefek taksitli alisverislerde var.
Az kaldı, Şu kadar ay bu kadar zaman derken ömur bitiyor.
Bazen yetisemiyorum artık yeter da diye darlanıyorum.

Aslında beklentim, çok isteklerim yok
Borç, ödeme falan düşünmeden alacaklarımi alayım yeter.
Hesap yapmak durumunda kalıyorum alırken.
Bi sneaker begendim 600tl ceket 330tl iksini alsam 1000tl de gitsin.
Kartı bekliyorum mesela kesilsin diye
Newb. Spor ayakkabısını istiyorum epeydir taksitle alicam mecbur 6bin falan.
Ama simdi bi de onun taksiti olcak diyorum almıyorum.
Simdi almayincada hevesim geçiyor sonra almak istemiyorum.
Karışığım bu ara
Bizde ne alırsak kredi kartıyla alıyoruz, taksit de yapıyoruz karta borç bitmiyor biz de de durumlar aynı ne kadar gelir varsa ona orantılı da gider oluyor. Kızların isteklerini de geri çevirmek istemiyoruz, cep telefonları, laptoplar, kıyafetleri vb. Ama Allah sağlık sıhhat versin herşey ödeniyor diyorum. Ama dikkat ediyorum eve giren para artsa bile son 3 yıldır biz köşeye hatrı sayılır bir birikim yapamıyoruz. Geçen sene bir termal tatil, bir de yaz tatili, eşimle ben gap turu ve en son da Üsküp'e gitmiştik ama bu yıl asla düşünemiyoruz, hem para biriktiremiyoruz hem tatil yapamıyoruz. Gittiğimiz tatiller öyle günlerce değil en fazla 3-4 gün kalabiliyoruz çünkü taksit sayısı ve meblağı artırıyor. Kıyafet konusunda bence al lellim ben kızlarıma diyorum içinizde kalmasın. Ben çocuklar küçükken her bayram onlara alırdım, kendime almazdım çalışıyordum o kıyafetlerden giyerdim tek masraf yapmamak adına ama şimdi öyle pişmanım o yıllar geri gelmiyor.

Bizde ne alırsak kredi kartıyla alıyoruz, taksit de yapıyoruz karta borç bitmiyor biz de de durumlar aynı ne kadar gelir varsa ona orantılı da gider oluyor. Kızların isteklerini de geri çevirmek istemiyoruz, cep telefonları, laptoplar, kıyafetleri vb. Ama Allah sağlık sıhhat versin herşey ödeniyor diyorum. Ama dikkat ediyorum eve giren para artsa bile son 3 yıldır biz köşeye hatrı sayılır bir birikim yapamıyoruz. Geçen sene bir termal tatil, bir de yaz tatili, eşimle ben gap turu ve en son da Üsküp'e gitmiştik ama bu yıl asla düşünemiyoruz, hem para biriktiremiyoruz hem tatil yapamıyoruz. Gittiğimiz tatiller öyle günlerce değil en fazla 3-4 gün kalabiliyoruz çünkü taksit sayısı ve meblağı artırıyor. Kıyafet konusunda bence al lellim ben kızlarıma diyorum içinizde kalmasın. Ben çocuklar küçükken her bayram onlara alırdım, kendime almazdım çalışıyordum o kıyafetlerden giyerdim tek masraf yapmamak adına ama şimdi öyle pişmanım o yıllar geri gelmiyor.
Benim aman aman kiyafetim yoktur.
1askı ve 1 raf toplasan kiyafetim var.
Yazlik kışlık bir arada. Kolay begenen bir tipde degilim o sebeple cok seçerek alıyorum.
Bu ara biraz merak sardım 3-5 parca bi havam değişsin belki keyfim yerine gelir diyorum.
Elediklerimin yerine bir kac parca alıcam.
Hazirana kadar alirim yavaştan
En güzel zamanlarimizda hep borç ödüyoruz.
Umarım benimde kızımın icinde uhde kalmaz alsın hersey yaşında güzel.

tr_lelli tr_lelli Başınız sağolsun lellim rabbim rahmeti ile muamele etsin.
citl citl geçmiş olsun citl cim, Allah başka dert vermesin. Bence çocuklara birşeyler dağıt onlar çok masumlar.
babyloading87 babyloading87 canım hayırlı ugurlu olsun aldığınızda buradan yazarsın çok güzel birşey insanın yeni ve sıfır arabası olması.
yedirenk79 yedirenk79 canım yaz hep yaz, pazarı bende seviyorum taze taze almak onları elime almak koklamak bana zevk verir, eşimle çıktığımızda o çabuk çabuk yapıp eve gitme derdinde ben ise dolaşmayı severim. Ama bizim burada pazar pahalı hiç mi ucuzlamaz ucuzlamıyor. Şimdi birde ramazan fırsatçılığı çıkar. Eşimle evde pide yapıcaz bu ramazan çünkü 10 tl miş fiyatı kepek aldık pide altına.
Saol ablacım aklımda dağıtacağım inş

Nazenin abla olaydan bir gün öncede birşeyler olmustu dedim ki gidip vereyim
Deprem için kermes varmıs tı pazartesiye kalmadan dedim gittim verdim
İyiki arabanın önü park direği korumus ön olsaydı fenaydı
Dedim Allah korudu iyiki bir gün önce girmişim vermişim diye aklımda oğlumun okulundaki çocuklara da birşeyler vereyim diyorum

Nazenin abla olaydan bir gün öncede birşeyler olmustu dedim ki gidip vereyim
Deprem için kermes varmıs tı pazartesiye kalmadan dedim gittim verdim
İyiki arabanın önü park direği korumus ön olsaydı fenaydı
Dedim Allah korudu iyiki bir gün önce girmişim vermişim diye aklımda oğlumun okulundaki çocuklara da birşeyler vereyim diyorum
Allah kabul etsin citl cim. Ben de kızlarımın sınıfındaki çocuklara dağıtırdım bir kasa meyve suyu, bazen fırından bir tepsi börek alırdım. Çok güzel düşünmüşsün, dediğin gibi Allah korumuş.

Oglan sabah 2 tost yedi gitti
Geldi 2 hamburger yedi
17.00 aciktim dedi sote pilav yedi
20.00 gibi tekrar aciktim dicek bir ögün daha yemek mi yapıcam ben ya yoruldum şu yemek faslından da
Yapmak istemiyorum artık :(
Ne yicek bilmiyorum doymuyor doymuyor
Hamur isi yapmiyorum okadar sık bu ara olmayınca doymuyo bu cocuk

Kızda 3 gundur öglen uyumuyo birakicakmi napcak uykuyu o da ayrı yoruyor.
Kahve ictim güya ama buz gibi oldu.
Kız bebekken soguk cay, kahve içerdim yine döndüm ozamanlara.
Ben oturana kadar soğuyor.
Supur toZ al yaptim elim degmisken kapilari, banyo dolabini kabini falanda sildim
Kaldi mutfak dolapları.
Dün teyzemin mutfakdan sonra benim ev bombos geldi bana:)
Okadar doluyduki dolaplar onun 1/4 i kadar mutfak esyam var desem yeri.
Esinin ailesi kalabalık ondan mı okadar tabagi bardagi var bilemedim.
Benim yedegimde yoktur.
Yani simdi bardaklarim kirilsa yenisini almam lazım hic yedek yok dolapda ne varsa o.
Sevmiyorum modeli geciyor yedekleyince ya da benim o modelden hevesim geçiyor.
Alıcam kullancam kırılırsa yenisini
Tekli tabaklarıda vardı baya ben onlarida tutmuyorum sevmiyorum.
Piknikde falan kullanirim öyle tek kalanlari kırılır gider.

Back
X