Küçük Düşün Büyük Olsun!

Lazanyayı tek yaprakla sırala yeter bence :)
Bize yetiyor.

Ancak geldim selam, iyi uykular :)
Bugün günümüz koşturmalı geçti.
Sabah kızla kahvaltı yaptık. Sonra babası ile markete gittiler.
Bana da diyor sen de gel istersen. Allahım dedim peşine beni takmasan olmaz. Evde iki iş yapayım yok. Parka götürür sen de gel markete götürür sen de gel.
O dönene kadar evi topladım. Çorbaya giriştim.
Bugünkü menümüz ; ezogelin çorbası, tepsi kebabı,makarna, karnıbahar havuç salatası, zeytinuağlı barbunya, küçük güveçlerde yoğurt mayaladım.yine benim şef kocişim showunu yapmadan duramadı suşiii çiğ köfte ve cipsli çiğ köfteden yaptı. Ek bir de karışık salata yaptım.
Güllaç da yapacaktı. Kardeşi aradı yapmayın birşey tatlı yapıp getireceğim dedi. Limonlu revani yapmış.
Tabiki ana yemeği eşim yaptı. (Tepsi kebabını)
Bir de bana soğan doğradı.
Güllaç yapmaya hala hevesliydi. İndim marketten şeker almaya. Fazla olur kalır dedim. Vazgeçti.
Ela da tv yi fazla izledi. Arada kapattırdım.
Tam işimiz bitti. Ela oyun oynamak istedi. Namaz kılayım oynayalım dedim. Bir baktım uyumuş. Yatağına öyle uzanmıştı.
Film izleyelim dedik hooop aradılar. Gelmişler.Erkendi.
Bulaşıklar lavabo içindeydi.makina çalışıyordu. Kalkmış benim koci topluyor. Haay Allahım dedim gelen kardeşin teyzen dayın.yabancımı
Birlikte iftar yaptık. Yarına yemeğim de kaldı ohhh rahatım.
Dayı para bırakmış Ela için.
Onlar gitti saat 10. Tabi Ela dedi gündüz uyudum uykum yok. Oyun oynamaya karar verdik. Eşim de mıtfakta diyor hadi uykuya.. ( mutfağı topluyordu Elayla ben de çocuk odasını topluyorduk, standardınız bu :)
Ben de dedim uyudu uykusu olmayabilir.
Film izleyecek ya, dedim istiyorsan sen izle. Yani film daha önemli değil benim için.
Zaten film izlemeye başlarız bir süre sonra ben izleyemem o devam eder
Ben Elayla oynarken eşim sızdı. Ela resim yaptı kitap okudum saat 12 de uyudu.
Bilmiyorum ben mi abartıyırum oyun konusunu. Sonuçta bugün ilgilenemedim. O da isteyince oynayalım dedim.
Oyun oynayıp oyalamayınca olay tv izlemeye geliyor. Ben mi abartıyorum. Eşime göre bu çok sorun değil. Bana göre sorun. Eşim de bir süre sonra kapat diyor ama benim sürem daha kısıtlı

Süre önemli tabi ama bir süre izleyebilir bence artık 5 yaşında. Sadece bence içerik önemli, mesela you tube (kids de dahil ) onu izletmeyin demişti bize bir psikolog çünkü onda kontrol edemediğin çok içerik var. Bir süre izleteyim you tube kidsde reklam yok dedim ama orada insanların çocukları ile çektiği saçma içerikler var. Ben sadece netflix ten çizgi film açıyorum.
Bence bizim ikimizin yapması gereken çocuklara bireysel oynamaları için biraz zaman açmak ben de senin gibiyim çünkü ya oyun oynuyordum ya işe ortak ediyordum ama baktım bensiz oyun kurmuyor. Bir süredir biraz ben oturup çay içeceğim sen yalnız oyna, ben kitap okucam sen yalnız oyna demeye çalışıyorum ama şu an başımda çayımın yudumunu sayıyor daha bitmedi mi diye bakalım inşallah başarabilirim

Bir süre dediğin mesela ne kadar canım ?
Youtube kids i ben eskiden linayı ve saçma çekilmiş şeker vs videolarını izlemesin diye iyi olacak dedim. Bir baktım lina da var. Diğerleri de var. Nedense onlara yoğunlaşıyor çocuklar.
Birara netfixte izliyordu. Şimdi youtube döndü. Netfix izliyor diye tablette youtuba kısıtlama getirmemiştim.
Ela kapat demeden mümkün değil kapatmıyor. Neden bilmiyorum. Acaba eskiden bu yana sürekli kısıtladığum içinmi diyorum.
Haklısın belki de oyun konusunda bazen işim varken yeteeeer dediğim oluyor
Ama o gün tv izlediyse ya da ilgilenemediysem az da olsa vakit ayırmaya çalışıyorum. Malesef eskisi gibi olmuyor.

Gule gule kullan kuzu

Selammm
Kızın sonuçlarını gostermeye gittim esimle ciktim cocuk gastoya sadece bağışıklığı düşük
dedi.
Cocuk alerjiye yonlendirdi.
Dedim cabuk hastalanan bir cocukda degil
Böyle bi cocugumuz daha vardi cok nadir oluyor ama dedi.
Bakalım o ne dicek.

Seytan kulagına haftasonu aşırı ruzgar yedi cocugum.
Deniz kenarındayık ama bende bukadar ruzgar olacağını beklemiyordum üşüdüm dedi, ruzgardan cok rahatsız oldu ama hasta olmadı mesela.
Ben kesin aksama ateslencek dedim esime çünkü yüzü falan kızardı yolda gelirken.
Cok şükür burnu bile akmadi.
Ben su zuhreana nın ise yaradigini dusunuyorum artık eminim.
5. Siseyi bitircez bence o iyi geliyor.
Hergün 1 kasik veriyorum.
Evden eksik etmem onu.
Yemeyen etmeyen cocuk.
Giderken sigara böreği, köfte, salatalık hepsinden saklama kapılarına koyup alıyorum yanıma
Hangisinden yerse.
Domates sordu bir dahakine domatesde koycam yesin yeter ki açık havada daha iyi yiyor.

Biz müze geziyoruz bu aralar
Müze kart cikarmamız lazım haftayada galata, dolmabahce gezelim diyoruz
20tl 20tl derken harcaniyor muze kart cikaralim bari.
Bu ramazan böyle gecirelim haftasonlarini dedik güzelde oldu.
Esimin icinde bir tarihci varmis pazar günü niye program yapmadın diyo bana
Bizde programlar bende goturmesi onda.

Hepimize güzel bir hafta olsun. Eşime söyledim o da kabul etti, benim biraz birikimim vardı onunda az da olsa biraz maaşından kalmıştı bana bilezik alalım dedim. Kaç gram olur bilmiyorum ama hafta içi alım yapıcaz inşallah bir aksilik olmazsa. Temizlik düzen yapınca fazla vakit ayırınca kızlarım kızıyor dün çok yoruldum hem yemekli misafir hem evin düzeni bu gün sadece hepimizin nevresimlerini değiştirdim bir makina onları yıkadım. Gerçekten ayakta kalmaktan yoruluyorum ev işine de biraz az zaman ayırmak istiyorum akşam yemekten sonra bazen saat 10.00 göremiyorum. Yemekler var bu gün yemek yapmıcam, salata yaparım yeter dün iki çeşit çorba yaptım biri bitti birini bu günde yeriz. İndirim bakıyorum hiç indirim yok yada ramazan diye nasılsa alırlar diye indirim yapmıyorlar. Stoklarımı kontrol edip almam gerekenleri belirlemem lazım kaşar peyniri, tereyağ en çok aklımda olanlar. Deterjanım bir tane daha açılmadık 10 kiloluk var, ama yumuşatıcı az kaldı. Neyse bayramdan sonra bakarım diyorum ama rahat durabilirmiyim bilmiyorum.

Lellim müze kartını internetten çıkardı eşim koar kod ile girdik hep müzelere cep telefonundan ama nasıl yapılıyor bilmiyorum aidatını da internetten ödüyoruz rahat oldu.

Yemek yapıcam 5 gibi baslarim dedim menü kafamda hazır
Mutfagida temizledim bulasik mak. Boş
Ön hazırlık
2 mak. Camasir astım.
Toz aldim.
Mutfak dolaplarinin dışını sildim.
Hala kapı silcem ben sıra gelmedi.
Supurge yapıcam bi de yemek iste.

Canım 2 gündür iclikofte istiyor.
Esim dedi nerde varsa alim dedim nasıldır denemeden bilemedim taneside 25tl falan benden baskasida yemiyor.
Az bisi ıslattim bulgur bakim 6-7 tane yapıcam kendime.
Hevesim geçer.

Dün kendime kıbrıs tatlısı yaptim ilk defa güzel olmadı.
Muhallebisinin kıvamını(yogun olmus) ve sekerini tutturamamisim(tadina bakamayinca) dökücem Allah affetsin. Zaten 4 dilimlik yapmistim ama yiyemedim valla akşam.
Ramazanda yapmamak daha mantıklıymış.

Lellim müze kartını internetten çıkardı eşim koar kod ile girdik hep müzelere cep telefonundan ama nasıl yapılıyor bilmiyorum aidatını da internetten ödüyoruz rahat oldu.
Orda cikariyorlardi aslında biz ihmal ettik.
Int. Cikarinca direk kullanabiliyormuyuz?
Yoksa eve falan yolluyorlarsa yetismez haftasonuna.
Bi araştırim bakim

Bende online de hic indirim göremedim.
Deterjan ve yağ bende alıp atmak istiyorum kenara.

Selammm
Bugün ne yapsammm
Yemeklerden hep kaldı. 10:30 da uyandık.
Kahvaltı o arada balon doldurduk :)
Topladım okula bıraktım. Geldim makina boşaltıp. Çay içtim.
Öyle alışmışımki kendime iş arıyorum
Bugün de kendime vakit ayırayım en iyisi.
Koridora halı bakmıştım biraz da online modellere bakarım. Kıyma çıkartmıştım onu sulu köfte için yapıp buzluğa atarım. Sonra zaman gelir. Yapmak istersen iş çok. Ama bugün o kadar yapamayacağım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…