Hoş buldumHosgeldiniz
Cocuk yok sanirim, kredi borcunuz var bir de kredi kartlarınız dolu sanırım
2 maaş giriyorsa eve öncelik kredi kartı ve kredi taksitlerini ödeyip bitirmek olmalı.
Üst üste biriktikçe içinden çıkılmaz bir hal alıyor.
Eşinizde seviyor sanırım harcamayı yani hepimiz severizde hesapsız ilerleyince malesef olmuyor bu işler.
Kizlarda yazarlar tabi ama genel anlamda borcumuzu ödeyelim, indirim takip edelim, az da olsa kenara döviz, altın atalım diye düşünüyoruz hepimiz.
Ona cabalıyoruz.
Ben sahsen ihtiyaclarda önceligi acillere ve aylara bölerek alıyorum.
misal bu ay kiyafet aldım, diger ay ütü, diger ay halı.
Hepsini birden alıp taksitler yaptirdiginda (cok buyuk meblalı esyalar degilse tabi) o taksitler dağ oluyo kredi kartı direk -lerle başlıyor.
Yıllardır böyle ilerliyorum önceliklerime göre.
Borsadan pek anlamam ama cok elzem bir durum olmadığı sürece altına dokunmayın.
O birikim bile az da olsa insana umut veriyor heves ediyor insan.
Umarım borclariniz bir an önce biter. Allah ödeme kolaylığı versin
Hadi hadi Allah bozmasın adam kardesi icin güllac bilem yapmış daha neSelamm kızlar,
Şöyle sakin bir andan :)
Cuma günü okuldan alınca Ela ile oyun vs oynadık. Ama bu konu bu ara yoğunlaştı. Okul dönüşü Bahçede arkadaşları vardı, oynayın dedim.oynamak istemiyorum dedi.
Ee evde oyun oynayalım anne deyip duruyorsub dedim. Onlar benim istediğim oyunu oynamıyor dedi. Ben de evde aynı şeyi yaptım.o oyunu oynamak istemiyorum dedim.
Neyse dün iftara misafirimiz vardı arkadaş annesi vs geldiler. Eşim yine tepsi kebabı yapmak istedi. Sabah yürüyüşe çıktık. Dönüşte market market gezip alışveriş yaptık.
O ana yemeği yaptı,güllaç yaptı. Biz kızla kahvaltı yaptık. Ben zeytinyağlı portakallı kereviz yoğurtlu kabak salatası ve patlıcan salatası için patlıcan közledim. Yuvalama çorbası yaptım. Patlıcan salatasını o yaptı. Ben ortalığı toparla temizle.zaten standart o yapıyor ben peşinden elimde bez temizliyorumAkşam da onlar gidince Elayla ben çocuk odasını topladık. O mutfağı topladı. Ama sanki toplamayaydı iyiydi. Bulaşık mk koyduğu şeyler lekeli kalmış. Çocukların abur cubur yediği tabağı çekmeceye koymuş.
Neyse yine de uğraştı.
Bugün de kardeşi iftara çsğırdı. Yıllaaaaaar oldu onların eve gitmeyeli. Bakalım aile saadeti yaşayacağız
Güllaç yaptı götürmek için.
Bugün dinlenme günümüz. Çilek reçeli yaptım en sevdiğim
Tabiki teşekkürlerMemnuniyet yazarmisiniz
Ben kart kesimi bekleyene kadar altus'un fiyat arttı moralim bozuldu ya.
6bine dusmustu hp de.
Umarım memnun kalırsınız güle güle kullanın
Adamlar kadınlarla aşık atamayacaklarını ne zaman öğrenecekler? Olmuyor işte olmuyor. Neden hala dalaşıyorlar? Keyif mi alıyorlar acı çekmekten?Esimle yine küsüm napıyorum neyse zor bir soru degildi tabiki kart patlatmaca
Adam yine nabzımı yokluyor ablasina gidecekmiyom diye
19 senedir bıkmadan usanmadan su adamdaki azim yeminle dağı delen Ferhat da yoktur :)
Arada gittigim bayramları saymazsak(6 bayram falan gitmisimdir) zaten gitmiyorum yani gitmicemi bildiğin halde niye beni kendine sıcratıyorsun arkadaşım.
Anlıyorum ki ekşın istiyor aiyy benim gobek adım ekşın şekerim zaten dünden razıyım.
Benimle baş edemiceni bile bile ateşe yürüyor yiğidim
Bende cocuklarımı alırım giderim dedi en son aa seve seve al götür dedim kafamı dinlerim.
Zannediyor ki gidemezler goturemezsin dicem.
Hatta kızın bezinide cikarmayı dusunuyorum o gün işesin arabadan baslayıp hepsinin evine.
Aiyy yine kafamda deli ekşınlıklar.
Benimle ugraşildiginda çok çirkinleşebiliyorum artık yaş Kemal'e erdiginden mi, sabrım tükendiğinden mi nedir direk carlıyorum.
Adam cinnet getirtcek bana az kaldı.
Aiyy keske cocukları alsa tüm gün gitse bende teyzeme giderdim ne güzel olurdu.
Gidip de duracagi sadece yarım saat malesef.
Yani sadece o yarım saat yüzünden kendine zorla günleri haram ettiriyor.
Adam seviyor diyorum ekşın kılıç kusanmak adettendir.
Ay bende bugün 70 tl 50 tl 30 tl indirim vardı arka arkaya verdim siparişi hatta iki ayrı siparişimi de aynı getirci getirdiSelammm
Kızlar getir indirimlerinizi takip edin 40tl, 50tl indirim veriyor.
Gecen bimden krema almistim 24.90dı.
Getirden 2 krema 1lt kola aldim 40tl ödedim.
30tl kâr yani.
Gecenlerde de kıza bez alırken 50tl kullanmıştım uyguna gelmisti yine.
Arada veriyor indirim.
Trilice yapıcimm canım sürekli soguk soguk sütlü tatlilar istiyor.
Acik süt alim bi de sutlac yapıcam bir ara
Sutlacı almaya yakın 1 pkt krema ekliyorlarmis cok lezzetli oluyormus onuda denicem hic yapmamıştım.
Yemek yemim ama direk tatlıyı alim dolapdan soguk soguk yiyip yetiyor bana.
Acikmiyorum ama aklım hep sütlü tatlıda.
Kilo alırsam hep bu tatlılar yüzünden
Suan stabilim almadimda vermedim de
Bugün ne pisircem bilmiyorum.
Canım hic yemek yapmak istemiyor bir kac yere baktim rez. dolu dedi. Kaldık evde.
Hadi hadi Allah bozmasın adam kardesi icin güllac bilem yapmış daha ne
Ehehehehheee birtanecik kardeşiSelammm
Kızlar getir indirimlerinizi takip edin 40tl, 50tl indirim veriyor.
Gecen bimden krema almistim 24.90dı.
Getirden 2 krema 1lt kola aldim 40tl ödedim.
30tl kâr yani.
Gecenlerde de kıza bez alırken 50tl kullanmıştım uyguna gelmisti yine.
Arada veriyor indirim.
Trilice yapıcimm canım sürekli soguk soguk sütlü tatlilar istiyor.
Acik süt alim bi de sutlac yapıcam bir ara
Sutlacı almaya yakın 1 pkt krema ekliyorlarmis cok lezzetli oluyormus onuda denicem hic yapmamıştım.
Yemek yemim ama direk tatlıyı alim dolapdan soguk soguk yiyip yetiyor bana.
Acikmiyorum ama aklım hep sütlü tatlıda.
Kilo alırsam hep bu tatlılar yüzünden
Suan stabilim almadimda vermedim de
Bugün ne pisircem bilmiyorum.
Canım hic yemek yapmak istemiyor bir kac yere baktim rez. dolu dedi. Kaldık evde.
Hadi hadi Allah bozmasın adam kardesi icin güllac bilem yapmış daha ne
Paraları harca kendine gel yineEsimle yine küsüm napıyorum neyse zor bir soru degildi tabiki kart patlatmaca
Adam yine nabzımı yokluyor ablasina gidecekmiyom diye
19 senedir bıkmadan usanmadan su adamdaki azim yeminle dağı delen Ferhat da yoktur :)
Arada gittigim bayramları saymazsak(6 bayram falan gitmisimdir) zaten gitmiyorum yani gitmicemi bildiğin halde niye beni kendine sıcratıyorsun arkadaşım.
Anlıyorum ki ekşın istiyor aiyy benim gobek adım ekşın şekerim zaten dünden razıyım.
Benimle baş edemiceni bile bile ateşe yürüyor yiğidim
Bende cocuklarımı alırım giderim dedi en son aa seve seve al götür dedim kafamı dinlerim.
Zannediyor ki gidemezler goturemezsin dicem.
Hatta kızın bezinide cikarmayı dusunuyorum o gün işesin arabadan baslayıp hepsinin evine.
Aiyy yine kafamda deli ekşınlıklar.
Benimle ugraşildiginda çok çirkinleşebiliyorum artık yaş Kemal'e erdiginden mi, sabrım tükendiğinden mi nedir direk carlıyorum.
Adam cinnet getirtcek bana az kaldı.
Aiyy keske cocukları alsa tüm gün gitse bende teyzeme giderdim ne güzel olurdu.
Gidip de duracagi sadece yarım saat malesef.
Yani sadece o yarım saat yüzünden kendine zorla günleri haram ettiriyor.
Adam seviyor diyorum ekşın kılıç kusanmak adettendir.
Birden bizim eski halimizi gördüm okuyunca.Hoş buldum
Çocuk yok bu kadar borç varken düşünmüyoruz da şimdilik . O harcamayı seviyorum bende seviyorum ama ben durmasını biliyorum o pek bilemiyor teknolojik aletleri seviyor ve onlar da yüksek tutarlı oluyor.
Borsa altın arada tl filan sepet yapıyorum borç öderken birikime yatırıma da dikkat ediyorum.
Biraz önce kredi kartlarına el koydum neredeyse ağlayacaktı aşkım yaben kartsız ne yaptım günde 100 tl neye yeter diyor ama yol 20 tl tutuyor yemek iş yerinden . Gelirken markete gidiyor orada paramız olsun olmasın eksi hesaptan da olsa harcıyor . Onun önüne geçsem bile kâr.
Umarım borçlar biter çok teşekkür ederim
HolgeldinSelam kızlar,
Hep bir derdim varda takılıyordum ama burası daha çok motive eder beni diye buraya da bakayım dedim
Eşimin maaşı az çok değil değişiyor . Kira derdimiz yok ( aile evinde kalıyoruz ) araba yok . Birikmiş pek bir şey yok ( az bi altın yaptım ) . Ama deli borcumuz var. Eşimin kredi kartı var iki tane toplam da 45-50 bin borcu vardır. Benim de kredi kartım dolu. Kredilerimiz var . Ailemizin evi kötü durumdaydı evi tadilat ettirdik 100 bin tutmuştur. Taşınma eksik eşya filam derken boğazımıza kadar borçluyuz.
Eşimin maaşı benim gelirim her ay eksiye gire gire gidiyoruz. Borsadan arada al sat yapıyorum filan o da ufak da olsa gelir sağlıyor ama her zaman değil işte . Aylık evin gideri borçlar dahil en az 40 bin. Nefes alamıyorum artık .
Canım eşimse bana çok güveniyor sen zengin edeceksin bizi diyor nereye edeceksem
Iphone 15 çıkacak ya o çıksın onu alırız diyor adam borç aşığı resmen
Artık iyice kızacağım . Her ay ödeme yapmaktan bıktım inanın. Günlük 100 tl harçlık vereceğim. Onu aşarsa da küçük bir kıyamet çıkarmayı planlıyorum.
Bense tüm bu borçlara rağmen birikim yapmaya çalışıyorum.
Hoş buldumHolgeldin
Burada dertlerimizi sevinçlerimizi de paylaşıyoruz. Günlük rutin yaptıklarımızı da anlatmadan edemiyoruz :) Birikim eh işte eskisi gibi olmuyor. Borsa konusunda çok bilgim yok ama üç beş duyup aldığım kazandım az oldu. Çünkü takip edemedim. Bizi de bilgilendirirsin tabi istersen.
Şimdilik benim borsadaki yerinde sayıyor.
Benim eşimde eskiden borcu çok severdi. Tanıştım borç batağındaydı, evlendim yine borç çıktı sonra tekrar tekrar borçlar eksili hesaplar ooo. İlk sevgiliydik arabasını sattırdım. Borcunu kapat dedim. Sonra nişanlıydık yeniden araba aldı evlenmek üzereyken sattı parayı bana verdi. Sonrası da işte eğrile doğrula bir evimiz oldu. İki odalı.
Sonra araba aldık. Sonra evi değiştirdik.mecburduk çocuk için.
Tabi evi değiştirmemiz de ondan gizli biriktirdiğim birikimin çok faydası oldu.
Birara borç varken ıphone almıştı. Dellenmiştim.
Zaten o da benim gibi olsa eminim şimdi daha çok şeyimiz olurdu.
Son durum daha bugün yine diyor iyiki ev almışız. Almasak ne yapardık diye.
Şimdi birikim yapmaya çalışıyor. İlerki hedeflerimiz için planı böyle.
Nerdeeeen nereye geldik. Neydi be oldu. Şimdi çok daha bilinçli.tabi hayat sorumluluk özellikle baba olması çok fazla şey öğretti ona.
Ben niye boyle oldum ya
Sana bunu yapan hayat bize naapmaz be beybimmBen niye boyle oldum yaKiz hic yetisemiyorm biseyyee
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?