Küçük Düşün Büyük Olsun!

Ben ağzım açık izledim kadının tüm storylerini
Ev sahiplerine cemkirirler ev almaları imkansız zaten ama hic dip boyaları gelmez mesela, esyalar değişir, cafelere gidilir gidisatdan da memnunlar demek öyle görünüyor hallerinden memnunlar.
Gecen sene cebimde yol param yok diye aglıyordu bizde acıyorduk simdi dese mehteranla gidersin toggla gidersin derim valla

Doğru söze ne denir Lellim haklısın ama ben de artık zerre taviz yok bu konuda inadımdır. Yaş ilerledikçe, gerçekleri daha mı iyi görüyorum diyorum ya da gözüm netleşti. İnan saçımın boyası bazen evde boya olduğu halde gecikir fırsatım olmadığından oluyor. Birde bizler mütevazi insanlarız bizim yanımızda ev sahibi, araba sahibi olan insanları bile ben bahsetmem Allah daha çok versin derim ama dediğin gibi onlar fesatlanarak söylüyorlar.

Bu gün biraz alışveriş yaptım carrefura gittim 1 koli yumurta, 1 kilo nektar 1 kilo şetali aldım, ordan da bime gittim kızlar cips, muzlu gofret ve kabartma tozu aldım hepsini kredi kartı ile ödedim. Annemlerin orda ki semt pazarına ugradım iki çeşit 600 gram peynir aldım 245 tl oraya nakit ödedim. Eve gelirken çerez söylemiştik eşimle internetten kargo aradı ayakkabılığın üstüne bırakın koliyi dedim. Eve geldim yorulmuşum aldıklarımı yerleştirdim, dışarı çıkmadan semizotunu yıkamıştım onları pişirdim yarın kahvaltı için çökelekli biber kavurdum mutfak topladım yarına da evi temizlemek istiyorum. Eşime cumartesi pazarından aldırdığım bezelyeleri de temizlemem lazım birazını yemek yaparım birazını da dondurucuya koyarım. Az para biriktirdim döviz alırım, artık çok para birikmiyor altın alamıyorum kendi başıma eşimle birlikte alabiliyoruz ancak kendi birikimimden de haberdar olmasını istemiyorum tam 3 yıl oldu ayrı bir birikim yapıyorum. Ama öyle büyük meblalar değil küçük küçük birikimler. Kendimi güvende hissetmemi sağlıyor. Çerezler güzelmiş kızlar ben kendime ayrıca kabak çekirdeği alıyorum çok seviyorum.

Zaten zamanın da kuru soğanı alıp doğrayıp buzluğa atmadığıma da bin pişmanım. Soğan ekmekle karın doyururuz derken, soğan lüks oldu. Ne hallere kaldık.
Benim buzluk çok ufak ya bir ara koymus tum başka koyacak yer kalmamıstı
Balkonda biter diye atmıstım
selam kizceler ayni anda hem grip hem idrar yolu enfeksiyonu oldum.ustune parmagim gitti cok derin bir kesigim var ustumde bi negatiflik var hadi hayirlisi
Gecmiş olsun herşey üst üste gelir

Bizde hastanelersyiz annem hasta tansiyon fırlamış bana getirdim
Bugün iyi şükür

Hastalara acil şifalar diliyorum, bu aralar böyle geçiş mevsimi olduğu için alerjiler de arttı. Bu gün sabah ev temizliğine niyetlendim, sabah sabah ev halkına kahvaltı hazırlarken bir yandan tencereye patates koydum haşladım, canım patates salatası istiyordu, sonra mercimek çorbası yaptım yemeğim var az az onlar bitsin öyle yapıcam. Sonra eve giriştim toz almaya gücüm kalmıyor o da yarına kalsın bir makina çamaşır yıkadım astım bir makina da hazır bir arada onu çalıştırırım. Kendimi dışarıya attım biraz yürüdüm iki ekmek alıp eve geldim yorulmuşum dinleniyorum. Biraz daha dinlenip bezelyelerimi ayıklayacağım.

Bende dayanamam uykusuzluğa
Uyumak için doğurmadım tekrar
Onlar hasta olmasın valla dünyamız kararıyor resmen
Afiyetle yiyin ablacım

Selammm
Kizcağzım uyudu bugün iyi cok şükür keyfi yerinde.
Oğlanda hastaydı onu saglikocagina yolladım unuttum artik 18 malum babasinin sigortasindan yaralanamiyor ilaclara 180tl baydık neyse saglik olsun.
Tam bilgim yok ama üni okurken 25 yasina kadar yararlanabiliyormus sanırım suan mezun görünüyor okulla ilisiği bitti yani.
Okulumuz aciklanmis bi imamhatip lisesinde girecek sınava yakin semtde.
Onada sigorta girişi yapıcaz esim şirkette gösterecek. Bi baslangıcı olsun

Dün esimle konusuyoruz oglanin okulu bitipde ise baslarsa kendini kurtarınca azalır bizde masraflar ancak diyorum.
Patronun kardesi esimle yasit emekli oldu maasini almis 8.500tl
Eşim prim açığı yuzunden emekli olamadi ya şimdi ilaç gibi gelirdi bize ya
Beni asla dinlemedi ödemedi zamaninda simdi kafasına vuruyor.
Herşey nasip tabiki ama bilinçsizce umursamazca yapılan seylere sinir oluyorum. Nasıl ilerisini düşünemezsin cocuklarını düşünemezsin .
Nezaman o dükkandan kurtuldu adamın aklı ancak başına geldi.
Simdi oglan özelde falan okursa direk oderdi onu.
Çocuklar kendilerini kurtarsın yeter ki tek temennim duam bu.
Kimseye muhtaç olmasınlar, meslekleri olsun kendilerini idame ettirsinler.

Günaydın
Bugün öğleden sonra eve geldik.
Ela eve gitmek istemiyorum ama balıklarımı özledim dedi.
İki gecedir uyuyamamıştım. Elanın öksürüğü arttı orada. Sanırım sigaradan.çünkü dayı da teyze de sürekli içiyorlar. Bu gece hiç öksürmedi. Dün gece alerji şurubu verdiğim halde öksürüğü kesilmemişti.cips yeme konusu da oldu tabi bir akşam. İkinci akşam yedirmedim. Alerji döneminde bir de tetikleyen şeyler olunca daha da artıyor.bu dönemde dikkat etmek lazım.
Gece Elayı uyuturken uyuya kalmışım.hiç uyanmamışım. Eşim koltukta sızıp yatağa geçmiş. Standardımız o zaten
Yatsı namazını da kalırmışım çünkü sabah namazına uyandım :)
İki gündür yazılanları okuyamadım da. Tam telefonu elime alıyorum. Teyze Elayla oynuyorsa o an bana iş çıkarıyor. Teyze oynamıyorsa Ela bana oynayalım diyor.Tabi gündüz de gezdik Elayla. Üsküdara gittik uçurtma için. Saati beklerken balık tutanları izledik. Ela İki balığı ardarda tutan adama 'ooo sen balık tutma konusunda harikasın dostumm' diyor :) güldük
Teyze de ikinci gün bana senin sesin Eladan dolayı kısılmış onu anladım dedi hiç susmak yok hiççç. Teyze kafayı sardı ikinci gün.başı ağrıdı

Size yazmamıştım, annem iki gün önce safra kanalında 3 tane taş vardı onu kırdırdı.
Tabi uzun zamandır ağrı vardı Bursa'da özel bir hastaneye gitti. Doktor ilaç verdi.karaciğer yağlanması dedi. Sonra depremde nişan için maraştaydı o gece ağrısı tuttu dönecsklerdi geç döndüler yeniden doktora gitti tabi ağrı oluyor annem de ihmal ediyordu.ihmal etme hastalığını diyoruz yok dinlemeZ.en son inegölde devlet hast acile gittiler,doktor gece kalkıp gelmiş sağolsun sonunda o teşhisi koymuştu. Enfeksiyon için 5 gün yatırdı
Ercp ve taş kırma işlemi için bu alanda iyi olan Bursa fakültedeki doktora yönlendirdi. Tam gideceği sabahı ağrısı tuttu. Tabi yine biraz ihmal var. O gün gittiler tabi doktor mecbur bayıltmadan ağrı çeke çeke işlem yapmış.üzüldük de ya zor oldu.bir daha ihmal etme diyorum hala ihmal etmedimki diyor :) doktor mecbur işlem yaptım çünkü enfeksiyon vardı onu yok etsek yeniden tekrarlayacak zaman alacak yeniden ağrı oluşacak kısır döngü demiş.
Şimdilik crp yüksek diye hastanede tutuyorlar.
Bir de anlatıp duruyor, özel hastane dediniz durdunuz da ama teşhis koyamadı da :)
Yani o doktorun meslek hayatındaki tecrübesi ila alakalı bence.
Nihayet bitti de inşallah yeniden tekrarlamaz.
Yaşlandıkça hastalıklar çıkıyor. Bir ağrınız olunca asla ihmal etmeyin. Ertelemeyin.

Sigorta başlangıcı konusunda çok iyi bir karar bence. Süpeeer
Ben ilk sigortamı başlatan firnaya çok dua ediyorum. Ama o kafa vurma olayını ben de yapıyorum. Eğer günüm tam olsaydı şimdi emekli olmuştum. Çocuk gelişimi diploması ve usta öğreticilik sevdama sigortasız çalıştığım 2,5 yılım var. ( çalışırken derslere giriyordum ) Şimdi emekli olmama da 2.5 yılım var. Ahhh ahh bu kafammmm.ahh
Ablam emekli oldu ama parasını hala alamadı.
3 aydır çalışmıyor. Ben de dedim patronun artık çalışmıyoruz derse de emeklisin dert etme :) Ama patronu diğer hemşireyle artık çalışmayacakmış. Ablama da 6.ayda bodrumdayım o zaman gelirsin demiş. Sanırım o 3 ayın parasını da verecek öyle umut ediyorum. Dua ediyorum ablama.
Biraz yatırım yapıp ilerde bırakırım işi diyor.
Şimdi ben de emekli olsam çatır çatır yerdim parayı ama umudum seneye emekli olacak eşimin emekli maaşında. Göz diktim bile, kartı bana vereceğini söyledi.

Bende dayanamam uykusuzluğa
Uyumak için doğurmadım tekrar
Onlar hasta olmasın valla dünyamız kararıyor resmen

Afiyetle yiyin ablacım
Çocuk konusunda uykusuzluk ennn enn çok düşündüğüm konuydu. Hiç uykusuz kalamıyorum.
Çok şükür gece uyanmayan bir çocuk anne hayatı yaşadım. Hiç unutmuyorum kardeşim bana; hiç bebek büyüttüm deme gece ohh ne güzel diyordu.
Şimdi üçümüzde ( eşim ben kızım ) uykuyu seven bir aileyiz.
Her bebek uykuyu sevsin çok amiiiinnn

Geçmiş olsun anneciğine, acil şifalar.
Yaşlandıkça hastalıklar çıkıyor.
Bu ara bizim büyüklerin hepsinde hastalık var. Allah başımızdan eksik etmesin onları.

Ahh nazeninim aynı kafayız ya, kenarda gizli param olmasa kendimi inanılmaz kötü hissediyorum.
Aldıkların bereketli olsun.
Kabak çekirdeğini çiğ alıp kavuruyoruz. Çok güzel oluyor.

Allah akıl fikir versin ne diyeyim. Başka söz bulamıyorum.
Teyzenin alt komşusu 3 gün oruç tutmayı adamış ve oruçluydu.
Ben de dedim o burda aç susuz kalırken x kişisi bal kaymaklarla şahaneeee şatosunda keyif yapıyordur.

Son düzenleme:
Cok gecmis olsun annecine.
Cok şanslısın ozaman
En son oglan 3 yasina kadar ortada hiç bi durum yokken tok ve alti kuru hasta değilken yani kalkıp 1 saat bi yerini koparmislar gibi aglardi. Bi yerden sonra dayanamiyordum babası alıyordu kucağına sakinlestiriyordu ve benim kötü bir huyum var uyanirsam tekrar uyuyamiyorum . O günlerde geçti çok şükür. Bi daha mı tovbe dedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…