Küçük Düşün Büyük Olsun!

Müslin pantolonlara baktın mı? Benim hoşuma gittiler yazın rahat olur

Müslin pantolonlara baktın mı? Benim hoşuma gittiler yazın rahat olur
Yok bakmadim
Istedigim model ya genis paca ya da havuç ama kumaslarlar okadar alakasız ki ya polyester, ya kalın ya keten. 1 tane trendyoldan almistim okadar rahat ki yok gibi ama onunda renkleri yok.
Kac tane iade ettim yok icime sinmiyor.

Aynen senin gibi düşünüyorum, ben de gardımı aldım. Yardımlarımı da nadide kurumlara yapıyorum yeni yıldan bu yana geçen yıl aldığım bir karar ile eşe, dosta, akrabaya kuruş yardım yapmıyorum. Senin gibi sosyal medyada görünce kafayı yiyorum bize ağlayanlar para için hafta da bir evde pasta kesiyorlar. Canım çok sıkkın bu konuda Lellim.

Bu gün elim hiçbir şeye uzanmadı evde bu ara bunu yaşıyorum bir yıl öncesine kadar o ev pazartesi günü mutlaka temizlenirdi bu günlerde o tutkulu nazeninden eser kalmadı. Bıraka biliyormuşum ertelenebilirmiş, kendimi yeniliyorum yeni bir ben oluşturuyorum içimde hayır zerre de pişmanlık duymuyorum olsun yarın yaparım diyebiliyorum yaşla ilgili birşey herhalde eşime anlatıyorum bazen şunu yapıcaktım yapmadım gibi eşimde canını üzmeden yap sen kendini hırpalamayı seviyorsun diyor haklı. Bunca yıldır yaptım yine yapıcam ama mevsim geçişinden herhalde ama biraz da kafa rahat diyorum bunları yapan bendim yine de yaparım diyorum. Evde yemek vardı yemek de yapmadım bugün, herkes canının istediğini yediği için biz eşimle yiyoruz genelde kızlar bazen pizza, hamburger gibi hazır gıdaları çok seviyorlar okumuş çocuklar sonuçta zararlarını benden iyi biliyorlar diyorum.

İyi geceler kızlar,
Çok keyifsiz uyandım. Biraz iyi dakikalara ihtiyacım var.
Bu vesile ile okul tatil diye Elayı teyzeye götüreyim dedim. Yarın da bu tarafa gelmişken uçurtma müzesine gideriz. Uçurtma yapar diye plan yaptım.
Eşim işyerime getir. Burada köpek var sevsin, sen de gitmek istediğin yere git gez dedi.
O arada teyze de yazmış. Erken gelmeye çalış ben yemek yapıyorum sen de çorba yaparsın dedi. Ben de erken gelemem dedim durumu izah ettim. Kahvaltı yeriz uğraşma dedim.
Aslında geldiğimi söylemeyip son anda söylemek iyi bence, erken gel konusu biraz sıktı beni. Her gelişim de aynı muhabbet. Eee gezeceksem de zaman kalmıyorki. Uyandık kahvaltı yaptık topladık hazırlandık. Çıktık zaten yol rahat 2 saat.
En iyisi gezmeyi istiyorsam gezip evime dönmek.
Elayı babasına bıraktım. Eminönünden çantama farklı renklerde tak çıkar çanta kulplarından aldım. Kıyafetime göre değiştiririm.ela topaç diyordu. Onu aldım. Gezmedim. İçimden gelmedi bu defa.
Bir amca mendil satıyordu yardım ettim. Israrla mendili verdi almadım. Allah razı olsun dedi. İçim bir parça ferahladı.
Az bi denizin kokusunu içime çektim.
Hiç eski tadı yoktu.
Teyzeye geçtim. Yemek yapmış.çorba yapmadım. Yetti de zaten.
Eşim geldi Elayla. Annem nerde dedi. Namaz kılıyordum.
Oturduk dayıyı bekliyoruz. Teyze eşimden erik istedi. O da gitti ekler ve erik dut kiraz çilek almış.
Ela teyzeyle yatayım bu gece dedi. Teyze sen yatarsın yanına çaktırma dedi. O uyuttu ben namaz kıldım.
Yarın da kalırım. Çünkü arabayla gelmedik. Uçurtma için 15:30 dan sonra gelin dediler.
Eve dönüş için çok kalabalık saate kalırım.
Duruma göre bakacağım. Buraya gelince de öksürüğü tuttu. Sigara var. Cips yedirdiler. Zaten gelince şımarıyor. Hiç dinlemiyor. Evde olsa o saatte cips istese olmaz dediğimde tamam anne diyen bir çocuk.

Çok yaş ile alakalı. Bende hiç eski ben yok. Valla salıyorum gidiyor.yapmaya kalksam pertim çıkıyor. Yığılıp kalıyorum. Akşam koltukta oturıyorum. Oracıkta kalıveriyorum.
Enerjim sıfır. Bir günde tüm evi temizleyen ben bir odayı temizlemeyle bitiyorum

Al benden de o kadar. Lelliye ben de katılıyorum.
Ben eskiden yaptığımı aldığımı alamıyorum yapamıyorum. Burası birikim topiği. Eskiden ev araba kredisi öderken birikim yapardım. Şimdi ise sıkıntılarımızı konuşuyoruz.
Ne acı.
Araba değiştirecektik hayal oldu. Şuan karnımı doyuruyorum genel ihtiyaçlar. Para bitiyor. Eşime sormuyorum bile ne kadar içe girdik diye. Ela bebekken ilk ekonomik krizleri gördük. Çoğu kişi covitten dünya ekonomik krizde diye savunma derdinde. Ela bebekken covit yoktu. Mamanın fiyatının kaça katlandığını hatırlıyorum. Döviz aldı başını gitti o dönemde. Hatta eşimle keşke ev almasaydık.evin parasını dövize yatırsaydık dediğimiz oldu.
Açık söyleyeyim kızlar, çocuğumuz olsun diye düşünürken bile acaba yetebilirmiyiz diyorduk.hep kalbimin bir köşesinde bu soru vardı. Oysa o günlerim ne de güzel günlerimizmiş. Ev araba kredisi öderdik. Tatile en iyi yerlere giderdik. Dışarı yemek olayımız zaten sürekli vardı. Gez toz. Şimdi elli kere düşünüyoruz ve asla eski günlerimizdekini yapamıyoruz.
Çocuk konusunda da bin şükür ediyorum.
Büyük konuşmayayım ama şimdi hamile kalsam, gerçekten doğurmam. Gelecekte neler bekliyor diye bu kadar kaygı içerisindeyken, o kadar gözü kapalı bakamam.
Ne kadar düşlediğimiz gibi olmasa da hayat, Biricik kızımız için elimizden gelen tüm imkanları kullanırız.

Bizim sitede farklı ülke vatandaşları ( onu siz anladınız ) çığlık çığlığa eğleniyordu, silah seslerinden hiç bahsetmeyeyim.
Ela anne havai fişekmi diyordu. Eşim camın oraya çıkma dedi. Nasıl anlatayım çocuğuma mutluluktan silahmı atıyorlar diyeyim.
Üstelik silahın tehlikeli olduğunu çocuğuma anlatırken nasıl mutluluktan diyebilirimki.
Eskiden hatırlıyorum eşimin iş arkadaşı çocuğunu silahtan dolayı kaybetmişti.
Silahı oyuncak yaparsa insanlar olacağı bu malesef

Haftalık 400 dedım markete gırdım süt falan aldım,99 tl
Eve geldım su yok,saat 19.30 arasam getırmez belki dıye marketten 2 tane 5 tl soyledım,bıraz yesıllık ,elma falan 75 de orası tuttu.175 gıttı durduk yere.
50 tl bukarta attım sabah
Nereye yetıyo 400 tl haftdaa

Bız kucuk aptamılı 69 a buyuk kutuyu 120 ye alırdık 2019 da suan kucuk kutu 200 gecen markette gordum1 kuucuk kutu 1 hafta gıtmıyor dusun

Gunaydınnn
Kız yallah okula
Kocı aksm serum yedı,bakın bı muayene bı serum 2500 tl.
Saglık olsun dedım bosver canından onemlı mı?
O bıle(malum sıkıdır)devlte gıdecek mecalım yoktu ,orda sıra bekle falan dedı.
Iyı yapmıssın dedım.
Kız dun okulda okul yedı benı
Okulun gun sonu raporunu ızlettım.
Ben nıye yokum ben de yapcam falan dedı,sabah sorunsuz gıttı.
Yaz okulu 3 temmuzda baslıyomıs,gıtmek ıster mısın?At bınme,yuzme varmıs dedım.
Isterımmmm dedı
At bınmeye alıssa keske ya cok ozenıyorm beraber bınelım
Artık yaz okulu 10 olur
Kocı uzerını ben tamamlarım dedı yanı 7 verıyorm bı zahmet
Aksma yemek var bakalım kocı ıse gıdebılecek mı napck.
Gozleme yaptm sabah bıraktım.
Bakın artık buraya gelebılıyorm cunku sıl supur katyası var evde fkkfjcks
Pazar dıp kose supurdum buyukle tabı.
Ama gunluk kurtarıcı oldu.
Gecen kus tuy dokmus baktm karsıdan gelıyo katyam.
Noluyo dedım ,kocı elınde kumanda supurtturuyo
Alya hıc uzerıne bıncem falan demedı bu arada.
Bana hep alya uzerıne cıkar ,2 gunde kırar dıye aldırmamıstı kocı

Aaaa baby gül güle kullan, ben okumamışım kaçırmışım. Valla elin kolun oluyor. İlaç gibi gelmiştir.
Geçmiş olsun.Devlet hastanesi konusunu geçen annemlere gittiğimde birine anlatıyırum. Güzel falan diyor. Eee yani gel istanbula gör güzelmi dedim. Küçük yerde güzel der tabi.Biz Ela bebekken gitmiştik. Acilde inanılmaz kalabalıktı. Girdik aynı dakika çıktık ve ondan dolayı tamamlayıcı sigorta yaptırdık.
Çam sakuraya da arkadaş alerji için kızını götürüyor çok iyi teşhisi orası koydu ve çok da iyi tedavi etti doktor dedi. O bölüme gittiğimizde bekleme sıkıntımız hiç olmadı. Ama çocuk hastalıkları bölümü inanılmaz kalabalık.
Ben astım ilacımı da yakındaki devlet hastanesinden yazdırıyorum artık. Göğüs hastalıkları oldukça sakin. Ama o hastaneye de çocuk bölümüne götürmem.
Serum falan zaten, sanmıyorumki hemen takılabilsin. Ne yapacaksın sağlık bile parayla.
Paran varsa herşey var :) paran yoksa hayat yok

Kuzu hepsi icinde mi 400tl bu haftalik
Yani kahvaltiligi eti butu vallahi yapabilirsen bravo
Yok yaw olmuyo siraze kaydi bizde

Sizlerinde yazdigindan anladigim uzere bir salgın durumu var.
Esimin arkadasi aksam hastanedeymis cocuklari ishal kusma vs
Tüm gece nöbet tuttum bugün aksam nasıl olacak bilmiyorum
Kiz fena
Ates yok burnu akıyo sanırım genzinede akıyor
Hic bisi yediremedik
Tarhana yaptım, meyve, yumurta ,patates babasi sabah gitti simit pogaca aldı (güya yicem dedi) yok Allah yok yemiyor.
Az bi surup verdim artık öyle napim sürekli agliyor uyudu biraz.
Oglan kursa gitti ev pelperisan ben dersen öyle.

Bir de kendime detox corba yapcam diye aksam bugdaya falan bulastim.
Mutfak aldı başını gidiyor.
Kendime sabırlar kızımada şifalar diliyorum.
Oglan gelir yemek yok.
Önce yemegi halletmem lazim.

Üzerine bir de sabah beri aras kargoyla kavga ediyorum.
Iademin son rakamini yanlis yazmislar
Barkodun resmini cekmistim iyiki cekmisim ama eslestirmedim orada.
Eve geldim son rakam yanlis tamamen bambaska bir isimle iade olusturmuslar
Onu ara bunu ara trendyolu ara onlar diyo arasla halledin
Takip no verdim duzelttirmek icin tekrar pöfss
Zaten kız öyle bir iş yapıyor ki silah zoruyla oturuyor sanki.
Ben kodu soyluyorum klavyeye hic bakmiyor girerken kodu ona buna laf yetistiriyordu rüyasını anlatıyordu.
sikayet var a yazıcam calişası yoksa gitsin otursun evinde.
Onada bi yükseldim bak şimdi

Bugün esimi 4 gözle bekliyorum bir an önce akşam olsun o daha sabırlı ya kıza
Beni uykusuzluk vurdu gerginim extra

Ben bileziklerimi en para yok zamanlarda alabilmistim suan gelir daha iyi ama gider cok
Bir de cocuklar büyümeden aldin yaptim ettin yoksa daha alinmiyor.
Annem cocuk buyudukce masraflarida büyür der hep.
Oğlanın lux istekleri yok ama dershanesi, kitaplari, harçlığı ee genç cocuk akıllı saat istiyorlar kiyafet falan az öz olsun istiyorlar.
Adidastan baska ayakkabı istemiyor mesela ayakkabıda takıntılı
Teknolojik aletlerde takıntılı kaliteli istiyorlar büyüdükçe.
Suan hic bisi alamiyorum bes yanımıza kâr kalıyor iyiki cekmemisiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…