Havadan galiba yani nemden elim kolum kalkmıyor.
Koydeyken hem evi temizleyip hem erbaslari hazirlayip hemde canta falan hazirlayip geziyorduk mekan mekan.
Hic de yorulmuyordum.
Buraya geldim yine yıkılmaya başladım.
Ne dışarı çıkasım var ne enerjim var
Vallahi ist bana yaramıyor.
Sabahin 10unda arkadasim ariyor ist ici %50 burslu yerllesmisti kizi avrp yakasinda biz kayıt yaptırdık az once naptınız diyo.
Ne enerji ya bu milletde masallah.
Ben sürekli eşime yıkıyorum sen halletsene, sen baksana, sen arastirsana.
Yoruldum artık ruhende bedenende.
Sürekli biseyleri dusunmek, halletmeye çalışmak
Bi düzene otursun artık herkes.
Havada sogusuntüm kış evde oturcam.
Oğlanın kiyafetleri döktüm ayırıyorum.
2 çantada aldıklarımı ayarladım.
Gece uyuyamadim ilacım bitmisti o alıncak sabah ettim.
Hala camasir bitmedi inanılır gibi değil
Kesinlikle aksamdan sabaha doguruyorlar
Ama baya döktüm carsaftı, banyo paspasiydi, havlulardi falan.
4lü yüz havlusu siparisi verdim oglana evdekiler dantelli
Bir ara onlarida sokmem lazım sevmem ama usendim kaldilar öyle.
2 tane banyo havlusu ayarladik 1de bornoz alim diyorum.
Evede 2 banyo havlusu alıncak yıprandılar artık.
Carsaf, yastık yuzu falan ayarladim ya o tayfayida bosaltiyorum yenilerini alcam sırayla.
Kiza oda yaparken baya bisi atar degistiririm ufak tefek bisiler.
Hem oyalar beni hemde degisiklik iyi gelir.
persembe bi sorusturayim bizim ogrencilere de sorayim . bence yurtlara da bakin lellim arkadas edinir evde tek bunalir sanki ikinci yil arkadaslariyla hopp eve ciksa daha keyifli olabilir sankiYa cnm cok iyi olur
Esim yarın gidecek arkadasiyla
Bi baksın bakim önden fiyatlara, iclerine, konumuna cumarteside hep beraber gidicez.
Bu hafta bi halletsek su ev isini gerisi bir sekilde hallolur
Lellim özel yurtta kalamazmı. Gerçi fiyatlarından hiç haberim yok.Gunayss
Cok buraya yazmasamda gunlerdir bizim evin mevzusu oglanın hesap kitap isleri.
Yani tabiki olacaktı biliyoruz ama apartların bukadar pahalı olmasına bir miktar kızgınım
1+1 ev 8.500tl olur mu be el insaf. Aidatlar 600tl.
Cidden bunlara biz duzenleme getirilmeli.
Bir kota koyulmalı. Öğrenci bunlar yahu.
Bunun faturasi şusu busu derken yemek harcama 20bin tl gideri olacak bize her ay.
Biz zaten arabayada yuksek mebla kredi ödüyoruz.
Allahü tealaya emanet yaşıcaz artık kalanla.
Arabanın kredisinin bitmemesi, şu pirim olayiyla emekli olamayışı fena oldu.
Ocak ayına kadar bir idare edelim en azindan zam alırız ozamanda hem ek gelir arac alacak zam hem maaş toparlarız elhamdülillah.
Bende ailemi, yereyim az hic demiyorlar biliyomusunuz nolcak 1 kira veririz en azindan bir süre destek Çıkarız demiyorlar arkadaş.
Babam gelmis laf arasi 1000tl yollarim her ay diyor.
1000tl ee yok artık.
Evlerine neredeyse bizim kadar para giriyor ve cocuk okutmuyorlar bisi etmiyorlar extra asla giderleri yok gezmezler etmezler arabalari yok.
Kizgınımda, kırgınımda.
Muhtaç degilim onlara minnetde etmem asla.
Ama bu dusuncesizliklerini asla unutmicam.
O evladim illa o okulu bitirip mezun olacak yüzlerinede vurucam.
Esimin ailesi zaten Allah benden uzak etsin bizden bisi istemesinlerde yeterki belalar onlari es geciyorum o sebeple.
Ama kendi ailemin şu zamanda şu yaptigini asla unutmicam.
Surda en azindan 3 ay maddi olarak idare edebilirler beni.
Annem aliyor bisiler ama onlari bende alırım ufak tefek seyler onlar büyük kalemlere gelince ortada kimse yok.
Rabbim cocugumun emegini gordu yuzumuze guldü.
Kimseyede muhtaç eylemez beni.
Her gün 1 vakia okumaya baslicam bugun itibariyle şu 3-5 ayı rahat atlatalım insallah Allahın izniyle.
Kafama taktım dünden beri
Esimede sitemlendim kiraciyi cikarsaydin burdaki 3+1 ev ordaki 1+1 evin kirasini karsilamiyor sakamisin dedim.
Sinirimi cikarcak yer arıyorum işte
Bugünlerde elbet gececek, o kredi bitecek
Esime acimiyorum asla zaten o elinde bulsa kardeslerine verir diye zaten ödesin oglana tembihliyorum hep.
Sakın para gider, parami harcamim idare edim yemek yemim deme yiceksinde, gezceksinde dedim.
En guzel yaslari ve en güzel ortamları onun
O ince düşünür biliyorum para harcamim diye almaz etmez.
Ben sana gerekirse burdan siparis veririm ne istiyorsan dedim.
Sen istediklerini alacaksın.
Ailemin şu yaptığı beni sinir etti.
Elimdeki naktide oglana vericem.
Ondada biraz nakit var.
Kumbaradakiylede ata almayiz hesaba yatiririz.
Ihtiyac durumu olabilir.
Hesapta dursun
Ocak ayı gelene kadar bu sekilde ceviririz diye hesapladım.
Onuda halledicem
Evlenmeden önce benim söylediğim de, benim yeni kurduğum aile sensin, ailem ikinci planda kalıyor, yani ikimiz varız anlamında söylemiştim. Ama evliliğimizin ilk yıllarında malesef oldukça aileci davranışlar sergiledi. Öyle olunca ben de aileme çok çok önem vermeye başladım.Ah sağol canım, yani herkesin bir kötü huyu var evlilikte herkes birbirini idare ediyor mecbur. Sadece evlenmeden öncede söylemiştim ben 1)kimse birbirinin ailesi hakkında konuşmasın ama aile sahibi de eşini korusun her zaman 2) ailelerin yanında kesinlikle kavga edilmeyecek ufak da olsa birbirine söz söylenmecek.
Çünkü ilişkide mutlaka tartışma oluyor biz unutuyoruz ama aileye yansırsa onlar unutmaz.
Eşin çok kötü niyetten de değilde huydan konuşuyor heralde vardır öyle insanlar söylenir durur her şeye.
Allah kolaylık versinkac zamandir maddi durumumu yazayim diyorum .8 kredi var ev 10 yillik, araba 3 yillikti ( 1kaldi) .gerisini 24 ay cektik hep 1.5 yil var daha bitmesine .hepsi zeytinlik derdine ama bunaldim seneye ekim gibi rahatliyoruz insallah
o zamanda iki krese iki asgari, evdeki kadina da asgari+ sigorta .krediyi oraya yonlendirmis olucaz
Arada ufak ufak avans,borsa biseyler yapabildim 4 tam altin,1 kg gumus var elimde suan .borsaya devam ediyorum bakalim hedefim borclari bitirmek oncelikle gerisi nasip .Allah saglik versin
ben de kayboluyorum mecburen ihtiyac kredisi cektik . o da 100 bin verdikleri icin bir suru cekmis olduk yorucu gercekten de ikizler buyuyene kadar masraflarim azalmis olur gibiAllah kolaylık versin
Kız borçlarının içinde kayboldum valla biran okurken ben
Ödemeye kolaylığı versin size rabbim
Benim ev borcu kapatma fikrim var maaşı alınca
Yaa evet nerden nereyeMerhabalar
tr_lelli maşallah ogluna nerden nereye ben burayı ilk takibe başladığımda 12 yaşında falandı galiba şimdi üni ye başlıyor rabbim kolaylık versin oglunada zihin açıklığı versin inşallah buraya kadar olduktan sonra hepsi halloluyor rabbim yardım ediyor bir şekilde
Bizde evimizi yaptiriyoruz 105 Gr altinim vardı onları bozduk ayriyetten 4 gram vardı onları bozduk 100000 kredi çekti eşim ama kaba inşaat için yetmiyor bir 30000 daha cekicek galiba nasıl öderiz bilmiyorum ama bir sekilde olacak halledeceğiz inanıyorum malum bizim İstanbul'da ev almamız hayal o yüzden hiç olmazsa orayı yaptıralim dedik çünkü İstanbul'dan gitmeyi düşünüyoruz bakalım zaman bize ne gösterecek
Bu arada bir sürü kışlık gıda hazırladım rabbim ağız tadıyla yemeyi nasıp etsin inşaallah
Bu kış bizede zor gecicek belli ama olsun hiç olmazsa bir evim olacak mutluyum birikim yapamasam bile tasarruf etmeye devam
Ayy ist kacinca azcık keyiflenmistimlelli bugun sakaryaya gelmis ben istanbulda .ikizleri gezdirelim dedik hic benlik sehir degil burasi kafam agridi kalabaliktan
yedirenk79 toprak yatirimlari bana hep kazandirmistir . insallah sizin de gonlunuzce olsun
12 bin TL cik çok şükürben de kayboluyorum mecburen ihtiyac kredisi cektik . o da 100 bin verdikleri icin bir suru cekmis olduk yorucu gercekten de ikizler buyuyene kadar masraflarim azalmis olur gibi
ev borcu ne kadar kaldi sabit odemeyi kapatmasan mi ?
İstanbuldan bıkmışşş benn, hiç geri dönmek istemiyorum.lelli bugun sakaryaya gelmis ben istanbulda .ikizleri gezdirelim dedik hic benlik sehir degil burasi kafam agridi kalabaliktan
yedirenk79 toprak yatirimlari bana hep kazandirmistir . insallah sizin de gonlunuzce olsun
Allah ödeme kolaylığı versinkac zamandir maddi durumumu yazayim diyorum .8 kredi var ev 10 yillik, araba 3 yillikti ( 1kaldi) .gerisini 24 ay cektik hep 1.5 yil var daha bitmesine .hepsi zeytinlik derdine ama bunaldim seneye ekim gibi rahatliyoruz insallah
o zamanda iki krese iki asgari, evdeki kadina da asgari+ sigorta .krediyi oraya yonlendirmis olucaz
Arada ufak ufak avans,borsa biseyler yapabildim 4 tam altin,1 kg gumus var elimde suan .borsaya devam ediyorum bakalim hedefim borclari bitirmek oncelikle gerisi nasip .Allah saglik versin
Ohhh çabucak bitsin inşallah.12 bin TL cik çok şükür
Ben bu tarz seylerde kimseye yorum yapmıyorum.Selam kızlar,
Bugün de diğer kardeşimde kalıyoruz.
Zor uyudular, gece muhabbetindeydik.Ela ve yeğenimle..
Diğer kardeşim işe başladı bu hafta. bugün tatili diye dün gece onda kaldık.Bugün yeğenimi kursa yine gönderdi. Aslında dün bana dedi, gitmek istemiyırsa gitmesin. Ben de baktım Elayla diğer yeğenim oynuyor o ise yine tablet elinde. Yani zaten oyuna katılmıyor tabletle vakit geçiriyor gitmemesinin bir anlamı yok dedim. Bugün sanırım ondan gönderdi. Biz orada kaldık diye göndermeyeceğini düşünmüştüm. Bir de biraz bazı söylediklerime bozulmuş gibi geldi.
Ama ne yapayım. Çocuk tuvalete bile tabletle giriyor. Bu konuya bir çekidüzen vermesi lazım ama benim elimden birşey gelmiyor.
O yokken gerçekten azaltıyorum. Ama annesi varken dinlemiyor ve oldukça mızmız bir çocuk haline dönüyor. Bunu da söyledim kardeşime. İnşallah herşey düzene girer.
Yarın benim biyolojik olan babam tekneyle balık tutmaya götürecekmiş. Yeğenim çok istiyor. Ben yıllar oldu görüşmüyorum babamla. Arada arayıp hatır soruyor. Yeğenim istiyor diye çağırıyordu gidelim dedik kardeşimle.
Akşam da oturup sarma sardık. Evde de hiç yapmam
İki kişi olunca şipşak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?