Küçük Düşün Büyük Olsun!

Havadan galiba yani nemden elim kolum kalkmıyor.
Koydeyken hem evi temizleyip hem erbaslari hazirlayip hemde canta falan hazirlayip geziyorduk mekan mekan.
Hic de yorulmuyordum.
Buraya geldim yine yıkılmaya başladım.
Ne dışarı çıkasım var ne enerjim var
Vallahi ist bana yaramıyor.
Sabahin 10unda arkadasim ariyor ist ici %50 burslu yerllesmisti kizi avrp yakasinda biz kayıt yaptırdık az once naptınız diyo.
Ne enerji ya bu milletde masallah.
Ben sürekli eşime yıkıyorum sen halletsene, sen baksana, sen arastirsana.
Yoruldum artık ruhende bedenende.
Sürekli biseyleri dusunmek, halletmeye çalışmak
Bi düzene otursun artık herkes.
Havada sogusun tüm kış evde oturcam.

Oğlanın kiyafetleri döktüm ayırıyorum.
2 çantada aldıklarımı ayarladım.
Gece uyuyamadim ilacım bitmisti o alıncak sabah ettim.
Hala camasir bitmedi inanılır gibi değil
Kesinlikle aksamdan sabaha doguruyorlar
Ama baya döktüm carsaftı, banyo paspasiydi, havlulardi falan.
4lü yüz havlusu siparisi verdim oglana evdekiler dantelli
Bir ara onlarida sokmem lazım sevmem ama usendim kaldilar öyle.
2 tane banyo havlusu ayarladik 1de bornoz alim diyorum.
Evede 2 banyo havlusu alıncak yıprandılar artık.
Carsaf, yastık yuzu falan ayarladim ya o tayfayida bosaltiyorum yenilerini alcam sırayla.
Kiza oda yaparken baya bisi atar degistiririm ufak tefek bisiler.
Hem oyalar beni hemde degisiklik iyi gelir.

tr_lelli böyle planlı halleriniz okuyucuya çok enerji veriyor,çok stres yapmayın ,her şey yoluna giriyor.Birikim planlarınızı okuyunca kendi adıma bende de istek oluyor❤

Ya cnm cok iyi olur
Esim yarın gidecek arkadasiyla
Bi baksın bakim önden fiyatlara, iclerine, konumuna cumarteside hep beraber gidicez.
Bu hafta bi halletsek su ev isini gerisi bir sekilde hallolur
persembe bi sorusturayim bizim ogrencilere de sorayim . bence yurtlara da bakin lellim arkadas edinir evde tek bunalir sanki ikinci yil arkadaslariyla hopp eve ciksa daha keyifli olabilir sanki

Lellim özel yurtta kalamazmı. Gerçi fiyatlarından hiç haberim yok.
Hayırlısı olsun tabi. Ama çocuk okutmak da zor bu dönemde.
Ailen ile dialoğunu bilmiyorum ama yine de çok destekleri olduğunu düşünüyorum.
En azından yanılmıyorsam ev sahibi olmanız konusunda ailenin de çok katkısı var.
Senin evine birşeyler alıyorlar vs
Tabi ailenin maddi durumunu bilmiyorum.
Bu sadece benim aklımdan geçen düşünce.
Sen daha iyi bilirsin

Evlenmeden önce benim söylediğim de, benim yeni kurduğum aile sensin, ailem ikinci planda kalıyor, yani ikimiz varız anlamında söylemiştim. Ama evliliğimizin ilk yıllarında malesef oldukça aileci davranışlar sergiledi. Öyle olunca ben de aileme çok çok önem vermeye başladım.
Aileme ben anlatmasam da o zaten bazı konuşma ve davranışlarıyla kendini açıkca belli ediyor.
Geçmişte annem bazı şeylere şahit olunca çoğunlukla olumlu konuşuyor ve yapıcı olmaya çalışıyordu, en son annem de diyecek bir şey bulamıyorum karar senin dedi. Yani yıllar öncesinden bahsediyorum. O kadar olumlu yaklaşan annem bile bunu söylemişti. Ben evden gittiğimde annemi arayıp söyleyen yine eşimdi
Neyse o yıllar geçti gitti.
Değişen çok şey de oldu.
Ama bu davranışlarını bazen işte kaldıramıyorum. Sanırım sabır kalmıyor.
O gittiğinde ailemle daha huzurlu geçiyor günüm. Çok enteresan değilmi :)

İyi geceler kızlar,
Dün gece babamın diğer kızındaydık. Bugün de kardeşimde kalıyorum.
Sabah kahvaltı hazırladım.Yeğenim Tableti almış gelmiş. Tabletle yemek yeme yok dedim.ama annem izin veriyor dedi
Diğer yeğenim de, teyze anne sayılır dinlemen lazım dedi :) biraz konuştum bıraktı.
Bugün annemle temizlik günümüzdü. Düğün misafir temizlik yapılmamıştı.
Kardeşim de geldi yeğenim gelmek istemiş.
O evi süpürdü, ben toz al sil lavabo wc hallettim.
Kardeşim bir arsadan bahsediyordu.
Netleştirelim diye konuşmak istemiş.
Sor eşine ona göre karar verin dedi.
Sonra öğrendimki ablam kardeşim ben ve annemin ortak alacağı arsa konusunu ablamla konuşurken benim sevgili kocam ablama; 100 bin ben versem 100 bin de sen borç verimisin demiş.Hiç bulaşmam borç işine.borçla yatırım yapılmaz.
Hem sen gel bana ablamla ilgili cimri de, hem de utanmadan borç iste. Kız hastalığımda bile daha patronunun desteği konusu çıkmadan bize demişti ameliyat parasını dert etmeyin ben veririm.
Bir de bugün eşim kardeşime bot modelleri gönderiyormuş, hangisini istersin diye. Buradayken Kardeşime de bu kadar maaş giriyor eve de 5 yıldızlı otele tatile gitmiyorsunuz da biz yapıyoruz siz yapmıyorsunuz, benim şu kadar param olsa arabamı değiştiririm siz değiştirmiyorsunuz vs demişti. Sonuçta herkesin kendi tercihi.
Kardeşim de diyor; galiba söylediği şeylere pişman oldu.ama bot için sağol demiş istemiş kardeşim.
Kardeşimle konuşurken arsa konusunu eşime sordum.Dayısıyla konuşmuş. Dayısı 30 bin veririm,teyzesi de 20 bin veririm demiş. Ben de borçla yatırım yapılmaz dedim. Bir de çok girişmek istemiyorum, ilerde yok onlar yaptı falan olur.
Ben niye borç istiyorsun yatırım borçla olmaz deyince; kim destek oluyormuş onu anlıyorum dedi Herkes destek oluyor merak etme ama ben kimseye borç olsun istemiyorum dedim.
Yani destek olsa ne farkeder iki gün sonra destek olanı da unutuyorsun.
İyi bilendim ona ya
Hiç eve gidesim yok. Bugün aradı Elayla konuşuyorlar, Ela diyor şimdi oyun oynuyorum niye arıyorsun babaaa

Merhabalar

tr_lelli maşallah ogluna nerden nereye ben burayı ilk takibe başladığımda 12 yaşında falandı galiba şimdi üni ye başlıyor rabbim kolaylık versin oglunada zihin açıklığı versin inşallah buraya kadar olduktan sonra hepsi halloluyor rabbim yardım ediyor bir şekilde

Bizde evimizi yaptiriyoruz 105 Gr altinim vardı onları bozduk ayriyetten 4 gram vardı onları bozduk 100000 kredi çekti eşim ama kaba inşaat için yetmiyor bir 30000 daha cekicek galiba nasıl öderiz bilmiyorum ama bir sekilde olacak halledeceğiz inanıyorum malum bizim İstanbul'da ev almamız hayal o yüzden hiç olmazsa orayı yaptıralim dedik çünkü İstanbul'dan gitmeyi düşünüyoruz bakalım zaman bize ne gösterecek

Bu arada bir sürü kışlık gıda hazırladım rabbim ağız tadıyla yemeyi nasıp etsin inşaallah
Bu kış bizede zor gecicek belli ama olsun hiç olmazsa bir evim olacak mutluyum birikim yapamasam bile tasarruf etmeye devam

kac zamandir maddi durumumu yazayim diyorum .8 kredi var ev 10 yillik, araba 3 yillikti ( 1kaldi) .gerisini 24 ay cektik hep 1.5 yil var daha bitmesine .hepsi zeytinlik derdine ama bunaldim seneye ekim gibi rahatliyoruz insallah
o zamanda iki krese iki asgari, evdeki kadina da asgari+ sigorta .krediyi oraya yonlendirmis olucaz
Arada ufak ufak avans,borsa biseyler yapabildim 4 tam altin,1 kg gumus var elimde suan .borsaya devam ediyorum bakalim hedefim borclari bitirmek oncelikle gerisi nasip .Allah saglik versin

Allah kolaylık versin
Kız borçlarının içinde kayboldum valla biran okurken ben
Ödemeye kolaylığı versin size rabbim
Benim ev borcu kapatma fikrim var maaşı alınca

Allah kolaylık versin
Kız borçlarının içinde kayboldum valla biran okurken ben
Ödemeye kolaylığı versin size rabbim
Benim ev borcu kapatma fikrim var maaşı alınca
ben de kayboluyorum mecburen ihtiyac kredisi cektik . o da 100 bin verdikleri icin bir suru cekmis olduk yorucu gercekten de ikizler buyuyene kadar masraflarim azalmis olur gibi
ev borcu ne kadar kaldi sabit odemeyi kapatmasan mi ?

Yaa evet nerden nereye
Amin insAllah
Hayırlı olsun insallah Allah ödeme kolaylığı versin
lelli bugun sakaryaya gelmis ben istanbulda .ikizleri gezdirelim dedik hic benlik sehir degil burasi kafam agridi kalabaliktan
yedirenk79 toprak yatirimlari bana hep kazandirmistir . insallah sizin de gonlunuzce olsun
Ayy ist kacinca azcık keyiflenmistim

lelli bugun sakaryaya gelmis ben istanbulda .ikizleri gezdirelim dedik hic benlik sehir degil burasi kafam agridi kalabaliktan
yedirenk79 toprak yatirimlari bana hep kazandirmistir . insallah sizin de gonlunuzce olsun
İstanbuldan bıkmışşş benn, hiç geri dönmek istemiyorum.
İstanbulu hiç istememiştim ama ömrümün yarısı istanbulda geçti

Allah ödeme kolaylığı versin

Selam kızlar,
Bugün de diğer kardeşimde kalıyoruz.
Zor uyudular, gece muhabbetindeydik.Ela ve yeğenimle..
Diğer kardeşim işe başladı bu hafta. bugün tatili diye dün gece onda kaldık.Bugün yeğenimi kursa yine gönderdi. Aslında dün bana dedi, gitmek istemiyırsa gitmesin. Ben de baktım Elayla diğer yeğenim oynuyor o ise yine tablet elinde. Yani zaten oyuna katılmıyor tabletle vakit geçiriyor gitmemesinin bir anlamı yok dedim. Bugün sanırım ondan gönderdi. Biz orada kaldık diye göndermeyeceğini düşünmüştüm. Bir de biraz bazı söylediklerime bozulmuş gibi geldi.
Ama ne yapayım. Çocuk tuvalete bile tabletle giriyor. Bu konuya bir çekidüzen vermesi lazım ama benim elimden birşey gelmiyor.
O yokken gerçekten azaltıyorum. Ama annesi varken dinlemiyor ve oldukça mızmız bir çocuk haline dönüyor. Bunu da söyledim kardeşime. İnşallah herşey düzene girer.
Yarın benim biyolojik olan babam tekneyle balık tutmaya götürecekmiş. Yeğenim çok istiyor. Ben yıllar oldu görüşmüyorum babamla. Arada arayıp hatır soruyor. Yeğenim istiyor diye çağırıyordu gidelim dedik kardeşimle.
Akşam da oturup sarma sardık. Evde de hiç yapmam
İki kişi olunca şipşak.

Ben bu tarz seylerde kimseye yorum yapmıyorum.
Kuzenimin oglu (4.5yasinda)
Cok telf. Oynuyormus dayım falan söylüyorlar mevzusu oldugunda eline telf. Veriyorlar diye hic karismam
Yani banane cocuk onun çocuğu
Benim dememle mi vermicek?

Benim oglum pc cok vakit geciriyor diye elti kizi ayy nolcak X in hali? Yani normal degil falan diyordu bayan cok bilmis.
Oglum bilg. Muh. Kazandi ben onun cocugunuda görcem.
Meraklada bekliyorum.
Ben sahsen cocugumu elestirenler icin sizinkinide görücem diyorum.
Sizin yetistirdiklerinizide görücem diyorum.
Ben o elti kizinin ki bekliyorum mesela bakim ne cikacak onunkinden.
Hic pc oturmadan mi buyucek
Ki cocuk alyadan 1 yas yas buyuk hala bezliymis.
Ve cok arsızmis gorumcesinin dedigi kadariyla.
Ben bakamam yani o cocuga yegenim ama yok yani falan demisti.
O sebeple bence kimsenin cocuguna yorum yapılmamalı

Gunayss
Dun sabah dustuk yollara
Allahim cehennem sıcağı resmen
Üni ici cok büyük oyle arabayi bırakimde gezimlik değil
Binasinin onune falan gittik baktık.
Online kayıt yaptirmistik zaten
Sonra 2 apart 2 yurt baktık.
Apartlar hic icime sinmedi.
1-2 de olumsuz bisi duydum vazgectim.
Yurdun biride hosuma gitmedi sanki sadece parayi verde naparsaniz yapin havasindaydi.
200 kisilikti karma bir yurtdu bi de
Sonra 70 kisilik bir erkek yurduna baktık.
Nöb. Olan kisi mat. Ögretmeniymis gece ben hep nobetteyim dedi bi de benim topraam çıktı.
Dedik yeni döndük bizde ordan.
Baya detaylı gezdirdi guvenlikleri konusunda asla gozunuz arkada kalmasin dedi.
Her aksam yoklama alip tek tek gezip bakiyormus.
Sohbet ediyormus hepsiyle herseyde yardimci olmak adına elimden geleni yapıyorum dedi.
Hatta okul yeni basladiginda ben burdan kendi bölümü ogrencilerle tanistiricam birlikde giderler etrafida daha iyi ogrenir falan dedi.
Baya kafamiza yattı.
Oglaninda icine sindi.
Önü acik ferah bi oda bulduk.
Normalde 2 kisilik biz tek kalsin istedik toplam parasini ödicez.
Ama 2 yatak 2 dolap 2 komidin, tv, mini buzdolabi, calisma masasi, doner sandalyesi hepsi mevcut.
Halisi falan hepsi var.
Haftada 1 genel temizlik yapiliyor, kahvaltisi var.
Kış bahcesi var lig tv hersey varmış.
faturalar dahil hepsi icinde yani ayda 10bin ödicez 10 ay.
Yani 100bin.
Yine ayda 4-5 binde öyle yese diyoruz bizim hesaba geldi anlıcaniz.
Aksam yemek yok yurtda ama yurda 50mt bir ogrenci lokantasi var.
Hatta bizde orda yedik baya uygun ki yeni zam gelmis gecen sene yari fiyatiymis.
Ama dusunsenize 1 tabak et kavurma 40tl iyi yani.
Baktim sulu yemek, corba, makarna ,pilav ,bulgur pilavi hepsi var cesit bol.
Tatlisi icecegi git aksamlari ye dedim.
Ünidede 4 cesit yemek 15tl mis.
Yurume guzergahinda da sok, hakmar, cafeler hepsi var.
Odasinda ne istiyorsa alsin yesin, siparis versin dedi adam.
Diyorum giderken yurda alırsin cipsini falan seviyor aksam yer.
Ben haftasonuda gelmem diyor köfte
Dedim yeter ki alış, sev de burayı gelme biz geliriz..
Surekli parasini soyledi durdu.
Baba cok pahalı dedi durdu.
Dedi oglum ben dusunmuyorum olsun ben dusunuyorum diyo
Dedim sen ilk parani kazanmaya baslayinca bize bi yemek ısmarlarsın artık borcun olsun dedim.
Sen bizden uzakta olucan senin icine nasıl siniyorsa öyle olsun ki aklımız sende kalmasın önce senin konforun önemli dedim sahsen benim için.
Sonra bi rahatladı odasina girip girip baktı

Bak dedim kışın tülüde cekersin kahveni alirsin acarsin bi film (tv falanda var odada)ohh manzara kar izler keyif yaparsın dedim.
Daha 18 yasinda su yasinda su cocuklara maddiyat dusunduren sisteme aşırı sövüyorum ağız dolusu hemde.
Lanet olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…