Küçük Düşün Büyük Olsun!

Gelelim yine eksik listesine.

Camasirlari kendileri yikiyorlar yapamam edemem diyor ogrenirsin dedim.
Adam dedi biz yardimci oluruz ogretiriz.
Evde de gostericem ilk 1-2 biz gider alir geliriz falan ama her hafta gidemem ogrenecek.
Bolca kiyafet almam gerek.
Nevresim degismeyi ogrenmesi lazim.
Carsaf yastik falan degisiyorda hic nevresim degismedi ogrencek.
Ufak tefek ama büyük kalem eksikler kaldi.
Kettle , tras mak, termos gibi.
Cop kutusu, kirli sepeti, kahvesi ,cayi, kagit havlusu gibi eksikleride yavastan aliyorum.
Gidip bi duzeni kurarım odasina kafadan bu duzenle git derim.
Yani yerlerini belirlerim bu yerlerle devam et karışmasin kolay bulursun diye izah edicem.
Cunku her erkek kadar daginik malesef
Cikardigini asmaz, kirliye soylemeden atmaz, banyo yapar havlusu ortalıkta gezer, yedigini cope atmaz vs.
Ogrenecek napim
Cok dagildiklarinda bende uyariyorum dedi o sorumlu adam.
Toplayin odanizi, copunuzu giderken atın falan diyorum dedi.
Desin valla demeden cok yapmiyor benim ki.
Biri derse yapar.

Eşim oglana caktirmiyor tabide hem arabanin kredisi hem yurt hem harclik baya bi zorlicak bizi.
Dun gelirken meyve falan aldik durduk oglan arabadaydi bana diyor ki ben cocuk okutuyorum cok açılma diyor.
Tek sen okutuyorsun dedim.
Simdi evin yeni #hashtag
Seni etiketlicem dedim kocam cocuk okutuyor diye.
Ne olursa ben cocuk okutuyorum acilma cok diyor.
Dün incir aldim ee bende yerim diyo.
Dedim sen cocuk okutuyorsun neyine incir yeme sen

Ne güzel telaslar bunlar. Darısı başımıza insallah

Dun çarşıya çıktım çocukların defter çanta forma işlerini hallettim
Defterlerini bimden aldım 300tl
Forma 750(sadece 2 üst ve 1 alt)
Çanta 700
Kirtasiye (resim çantası ve boyalar) 450tl
Ufak çaplı kalp krizinden sonra 10kilo domates aldım konserve için 65tl verdim
5 kilo kapya biber aldım kozlettim fırına 160tlde oraya gitti
Aksama kadar mutfaktan çıkamadım tatil mundar oldu

Evet ben de başkalarının çocuklarına yorum yapılmasını sevmiyorum herkesin hayat dinamiği, doğrusu farklı olabilir. Ama aile içinde kardeş ve anne babadan uyarı olabilir bence, çünkü onlar çocuğu kendi çocuğu gibi seviyor iyi niyetle söylüyor. Mesela ablam bir yanlışı görüp söylemezse ben daha çok üzülürüm, ki ben valla ablama çocukla ilgili şöyle yap böyle yap diye söylüyorum bildiğim konularda ama amaç yermek eleştirmek değil dış göz olarak yanlışı söylemek. Tabi söyleme dili çok önemli.

Okula gitmiyor mu?Kres falan.
Okul baslayınca azalır zaten.
Ben mesela bukadr dile getirmem.Herkesin annesi en iyisini bilir cocuguna .
Yalnız cocuk buyutuyorsa ısı gercekten zor.Nefes almak ıcın verıyor olabilir.
Benim cözümüm kendimizi sokaga atmaktı.
Herkrsın cozumu farklı.
Surekli dile getirmenin faydası olmuyorsa susardım ben olsam.

Abla mutluysa sorun yok.
Ben kvdemin görümcrmlerin yanında daha rahatım valla bu konuda.
Annemlerin yanında diken üstündeyim.
Giydiğindem yediğine karısıyorlar
Elbise giymemesine bile takıklar

Abla mutluysa sorun yok.
ablam memnun hazır eğitim danışmanlığı veriyorum daha ne olsunöyle giydiğine içtiğine değil canım.öyle her şeye laf söylenmez zaten. Ordaki konu tablet üzerinden çıktı. Eğitim konularında, onun gözünden kaçtığını hissettiğim yerlerde. Yoksa kimse istemez her şeye karışılmasını zaten.yanlış görünce bir kere uyarılır sonra zaten herkesin kendi tercihi

Selam kızlar.
Kardeşimle dialoğumuz şöyle çok yakınız.en rahatça konuştuğum kardeşim.kendisiyle ilgili birşey olduğunda da konuşabildiğim kardeşim bu kardeşim. Mesela en küçük kardeşime bile uyarı yapmam bu kadar. Ama buna daha açıkca söylüyordum.
Çocuk bakımı konusunda da annem bakıyor. Annemin evinin dibinde oturan kardeşim bu.
Benim istediğim biraraya geldiklerinde daha dialog sosyallik paylaşım olsun. Elbet birlikte tablet de izleyip birlikte tabletten oyun da oynayacaklar. Ama sürekli tablete odaklı bir dialoğu ben sevmiyorum. En büyük korkum ilerde Elanın da tablet yüzünden bu sosyalliğinin gitmesi. Mesela biri eve geldiğinde yüzüne bile bakmayıp odasında asosyal çekingen bir çocuk olması.
Eğitim konusunda bilemiyorum. Belki etkilemez ama çoğu gördüğüm tablette oyunlara adapte olup ders yapmayı sevmeyen çocuklar..
Tabi inşallah yanılırım. Elanın çok aşırı bağımlı olmaması için elimden geleni yapmaya çalışırım, ama bağımlı olur o ayrı.
Hatırlatsanız bu konuyu sitede görüştüğüm arkadaşların çocukları da bir saatlik görüşmede tablet izlediler o zaman çocukları biraraya getirmemizin anlamı yok diye anlatmıştım.ama onlara tabiki dile getirmedim. Ama yeğenimin benim için Eladan farkı yok.O da benim için değerli.onun da iyiliğini düşünüyorum. Mesela tablet bağımlısı olduğu için daha tepkili yani bağıran mızmızlanan söylenileni tableti bırakmamak için yapmayan bir çocuk olmuş. Bu da güzel birşey değil.
Ela da görüyor aynısını uygulamaya çalışıyor. Mesela bırak diyorum sinirli bir tavır alır gibi bana terslenir gibi yapıyor. Oysa evde süren doldu deyince kapatıyordu.
Böyle olunca elinden zorla almak zorunda kalıyorum.

Ben de yeme içme giyim konusuna karışmıyorum. Çok aşırı abur cubur yediriyor.ama birşey demedim. Bazı konular da ben de karışılmasını sevmem. Ama tablet telefon konusu benim en hassas noktam.Birisi çok aşırı izliyor az izlemesi daha iyi dese hemen süreyi azaltırım ya da tablet eline almayan çocukları görünce hemen verdiğim süreyi azaltıyorum.

Okula giderken başarılıydı. İkinci sınıfa geçti. Ama öncesinde bu kadar tablete düşkün değildi. Ara tatilde geldiğinde böyle değildi.Bu birkaç ay içinde olmuş. Onu okul başlayınca anlayacağız.

Tabi yanlış şekilde dile getirmiş olabilirim. Onu sorarım kardeşime. Farketmeden yanlış ifade kullanmışım şeklinde sorduğumda kırılıp kırılmasığını dile getirir.

Benim kız mutemadiyen konusuyor mesela
Dun tam gün annemde kaldı normalde tam gün hic baktığı olmaz.
Agri kesici ictim artık çok konusuyo basim ağrıdı dedi kadın.
Cevap vermezsen sinirleniyor, kızıyor
Defalarca soruyor sen cvp verene kadar
Ilallah diyoruz bazen.
Napim simdi kapiya mi salim? cocuk elimde kapı kapı gezsem beni evede istemezler anacım
Bahcemiz yok
Yasiti binada kimse yok
Oglenin sicaginda park park mı gezim napsın bu lelli.
Valla sukadar daralmaya kardesim bisi dese al da bak der eline tutustururum cocummuu
Okadar gerginim bu mevzularda yani.
Cunku herkesin konfor alani farkli.
Bana bahcesi olan, ayni binada akran arkadasi falan olan, krese giden ya da cocugu cok sakin olan insanlar yorum yapmasın anacım.
Ben elestri kabul etmiyorum sahsen.

Cocuklari fuul enercili olanlar anlıyo birbirini
Gel sarilalım
Yatagini ziplamakdan kiracak benimki bitmiyor arkadaş durup durup şarj ediyor sanki kendini

Abla mutluysa sorun yok.
Helede bu konularda cok ketumum ya.
Hic dinlemiyorum bile
Yok niye soyle giydirmedin, yok niye zayıf hic duymuyorum bile.
Konusursam kalp kırarım çünkü he he diyip geciyorum.
Kendi bildiğimi okurum.
Anne kardes vs degilde bu tarz konusanlari uzak tutmak akıl ve ruh sağlığı icin önemli bence

Mesela annem 2 haftadir beni yiyodu.
Bu cocuk üniye kayit olcak siz geziyosunuz ev bulamicaksiniz nasil annesin
Oturda arastir gezcene falan.
Sen evde oturuyorsun git sen arastir bos oturcana dedim artık.
Sustu.
Cocuk benim cocugum niye onun icin kötü bisi dusinim?
Benimde kafamda bisi var demek.
Bak online kayit yaptik 1 gundede yurt isini hallettim bitti.
Bu car car car boş konuşmalar ne yani?
Annemde olsa babamda olsa hic umrum diil.
Oturunda yapın diyip geçiyorum

valla gecen gece ben oglana yalvardim bir yarim saat cizgi film seyret diye .tukendim oyun oynarken seyretmedi cocuk koltuk tepesinden devam . eskiden cocuk buyutmek ne guzelmis sal sokaga aksam gelsin enerjisini atsin . eve trambolin alcam ben son care ondan da koca kisisi korkuyor zarar gorur diye yoksa son umudum o kaldi .

Biz de trambolin var eğer koyacağın yerde ıvır zıvır yoksa çok sıkıntı olmuyor güvenlik ama iki çocuk olunca birlikte bincez diye uğraşıyorlar sıkıntı oluyor. En garantisi etrafı fileli olanlar.

ya benim esim fizik tedavi uzmani .o yuzden mesleki olarak kati adam ben de vardir bi bildigi diyorum yoksa kesin alirdim

ya benim esim fizik tedavi uzmani .o yuzden mesleki olarak kati adam ben de vardir bi bildigi diyorum yoksa kesin alirdim
Tabi vardıe bir bildiği, ben de tam buraya girmedne önce bir yazı gördüm 0-6 yaş arası trambolin önerilmiyor diye. Zıplarken dönüp boynunun üzerine düşen bir çocuk videosu vardı.
Bzi fizyoyerapistimizin önerisi ile almıştıl kızımda vestübüler hassiyet olduğu için seanslar dışında evde yaptırmamız gereken hareketler vardı o yüzden bizim evde, plates topu, kaydırak, silvia salıncak(büyük daire şeklinde olanlar var ya) , trambolin, ahşaptan rampa , ikeadaki tünellerden var ev kızın biz misafir gibiyiz yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…