Küçük Düşün Büyük Olsun!

Günaydınn
Hayırlı cumalar
Gün gecmiyorki okulda bi olay olmasın
Uzun uzun anlatıp sıkmıyım sizide
Sosyal medyada bursada parmak kopan haberi var ya o bizim okulda yasandı
Dünden beri soklardayız kendimize gelemiyoruz
Veliler bugun kapıda bize acıklama yapmak zorundasınız diye tıoplandık
Okulu mu degistirsek napsak sastım kaldım
Ögretmen diye bahsedilen kisi halk egitimden gelmis düsünün
Öküz oturuyor icime düsündükce
Resmen yagmurdn kacarken doluya tutuldık
Sorustırma acılmıs
Umarım yönetim degisir

Nereye gitse batık
Resmen cocukları okutmayalım istiyorlar
Delirmek üzereyim
Tasıkardi tutuyo beni artık düsündükce
Hergün okuldan nasıl gelcek diye bekliyorum kapılarda
kafamı dagıtmak icin tursuları kurdum
Kocam yine son dk caya kvdemi cagırmıs
Aksm onlar geldi
Gündüz arkadas kahveye gelmisti
Cay yanına ona hazırladıklarımdan cıkardım
Aksm yemegimiz saglıksızdı biraz
Kumru yaptık
Kocamın isli sosislerini harcadık

Amaç zaten eğitimi bitirmek
Orayada kayyum atanacak (öğretmenlerin yerine) izleyin görün

Selamm
Ben dün çociksiz gezdim ya hemde tüm gün ay ben şok :)
Kızı bırakıp lcw yaptım sonra bi kahve içtim sonra market gezdim.
Yani böyle yanımda beni çekiştiren çocuk yok okadar her yere birlikte gidiyoruz ki tek çıkınca boşlukta hissettim.
Tek başıma kahve içtim ya resmen yıllar sonra şu bile bana nasıl iyi geldi.
Bundan sonra sana ödüller vericem tatlı kısss dedim kendime

Akşamda eşimle buluştuk gezdik
Dayanamadım ben yine bişi aldım son son diye diye Allahda beni ıslah etsin
Eşimde çok yakıştı fln demeseymiş napim asasaadf( kılıfımm hazır)
Kızında baya kıyafet işini hallettim bi çizme bot olayı kaldı.
Sıra onlara geldi
Oğlan gelecek çocuumm bumerang gibi
Yolluyorum geliyo hemen
Ee az bi yerine yerleşeydin evladım demedim tabi
Dün burnuma kokoreç koktu resmen yakında kokoreçcide yoktu eşime dedim hayde kokoreç yiyelim yorumlara bakıp gittik bi mekana güzeldide
Eve gelmemiz 10 oldu kız annemdeydi

Dün yemek yapmıştım
Sadece çorba yapıcam bugün evde pek iş yok
ptt iadem var onu vericem
Profiterol alıcam oğlan seviyor
Kız sevdiği abla var diye resmen 1de ki okula 12de hazırlanıyor abla için
Pazartesi benim ızdırap başlar yine
Kıza parası neyse verim allasen hep sen mi gel desem napsam bilmiyorum kıza deli oluyo
Ablada abla yatıyoruz abla kalkıyoruz abla

İster istemez oğlanla kızı mukayese ediyorum
Okadar farklılar ki
Oğlan hep sakin sessizdi kız hep car car :)
Hatta eşim iyi avukat olur bundan carlar durur diyor akşam.
Kız kendini baya ifade ediyor o çok dikkatimi çekti.
Oğlan söylemezdi pek kız öğretmenine söylüyor ne olsa
Dün biri kusmuş benimkininde midesi bulanmış söylemiş kolonya dökün bana demiş. (Kendinden emin)
Bugün sinema günleri öğretmen mısır istiyor kız mısır boğazımda kalıyo diye pek yemek istemiyor (kabuk yeri 1 defa kaldı korktu) ama öğretmenim benim boğazıma kaçıyo getiremem ben demiş
Yani bunlar hoşuma gidiyor ifade ediyor kendini açıklıyo
Oğlanda ben zorla söyletirdim oğlum desene oğlum yapsana
Ama oğlum sorumluluk sahibiydi hep kızın arkasını topla dur umru değil duymaz bile işine gelmezse
Ayy ne bilim akşam aklıma geldi öyle
Sınıftaki arkadaşlarınıda sevme derecesine göre puan veriyor dün
Seçicilik desen varrr

maşallah
e o paraları vermeyenleri kaydetmiyorlar mı peki?
Adres tutmuyor diye kaydetmiyorlar.
Başka okulları bilmiyorum da, bizim okul gerçekten aldığının karşılığını veriyor.
Yıl içinde ektra para asla istemediler.
Komşumun çocuğunun okulunda kayıt için para aldılar üstüne bir de akıllı tahtaya yazıcıya vs vs şeylere para toplamışlar.
Bizimkiler geçen yıl çok masraf yaptılar okul için. Binanın dışını çok güzel desenli boya yaptılar. Tuvaletleri yenilediler.
Bahçede yerlere oyun için çizim falan yaptılar, bakıyorum teneffüste çocuklar o oyun çizgileriyle o kadar güzel oynuyorlarki.
Malesef devletin verdiği destekle hiçbirşey yapılmıyor.

Günaydın
Sabah servise teslim ettim. Yürüyüşe başladım yine. Bugün 1 saat yaptım.
Sonra cuma günü diye ben de bimin aktüel ürünlerine bakayım dedim hiç yaptığım şey değildi :)
Bölmeli tabak aldım.
Ütü masası örtüsü baktım ama kalitesinden emin olamadım.
Almam lazım.iyice eskidi.
Eve döndüm espresso yaptım.
Alışveriş için dolandım telefonda.
Kızlar arabanın parasıyla şimdilik altın aldık. Yükselirmi bilmiyırum. Ama aylardır hiç düşmedi. Sürekli yükseldi.
Bakalım artarsa istediğimiz arabayı alma şansımız artar.Hayırlısı.
Eşim togg istedi. Ya da başka şarjlı araba.Ama kararsız. Belki de küçük araba alırız kalan parayı da yatırım yaparız diyor.
Dün komşumun arabaya bindim. Onun arabası togg. Çok güzel özellikleri var. Ama büyük araba. Kamerayla komple heryeri görmesi çok kolaylaştırıyor. Bir de otomotik koltuk ayna ayarı da güzel.otomatik park etme var. Onu daha kullanmamış.
Daha bilmediğim çok özelliği vardır.
Bizim arabayı parkederken ben ayna ile parkediyordum ilk arabamızda da farlar otomatik açılmıyordu.ikincisinde otomatik açılıyordu o bile bana kolaylıktı.
Hayırlısı diyelim artık, inşallah kullanabileceğim gibi bir araba alırız.

Cumamız mübarek olsun kızlar, okuyamıyorumda yazamıyorumda bu aralar. Günler koşturuyor ben ise ayak uyduramıyorum neyse kışlık hazırlıkları ile kendimi donatıyorum zor oluyor ama yapmayı çok seviyorum annemden bana kalan miras gibi severek yapıyorum ama çok yoruluyorum. Çarşamba günü 5 kilo patlıcan 5 kilo kapya biber 5 kilo domates ve 1 kilo turşuluk salatalık aldım patlıcanı tamamen fırında közledim kışlık biberlerinde 3 kilosunu közledim kalanını da 3kilo domates ile birlikte közleyip blenderdan geçirdim kavanozladım turşuyuda kurdum. Nasıl yoırulmuşum bir çuval sebze işlenince ne kadar azaldı. Allah ağız tadıyla yemek nasip etsin bu hafta da alıp bitirmek istiyorum kış hazırlıklarını en zoru da kışlık eve götürmek olucak neyse bir şekilde götüreceğiz. Tarlada zeytinleri sulayan bir ağbimiz var su çok azalmış son suyunu veriyor bu gün eşim tarlaya gitti hasata az kaldı ama seneye ne yaparız diye düşünüyoruz. Allahım afetsiz yağmurlar versin diye dua ediyorum. Sabah evi toplayıp gereken yerleri temizledim dünden temizlik yapınca bugüne pek işim kalmadı. Mısırları haşladım akşama yemek var günü eşim gelsin kahvaltı yapıcaz acıktım. Market indirimlerini hep takip ederdim ama şimdi daha dikkatli takip ediyorum herşey o kadar pahalı oldu ki bir koli yumurta 200 tl indirim az da olsa hemen gidip alıyorum. Az para biriktirdim bir ara gidip altın alıcam.

Ayyy bi de ne anlatıcaktım eşim akşam kıza diyor ki abla büyük mü? küçük mü?
Abinden büyük mü?
Kaç yaşındaymış?
Nereliymiş? diyo
Adam kızı gelin alacak beni aldı bi gülme
Kızda bilmiyorum ki ben sadece adını biliyorum diyo
Dedim oğluna kız alıp kızınımı baktırcan napcan dedim.
Sevmiş baksana iyi kız demek sen yine bi bak diyo bana
Oldu dedim meendiis oğlum var gelersen derim dedim
Eşimin gelin seçme kriteri kızına bakması :)

Canım çok üzüldüm
İşin içinde çocuk olunca ayrıca üzülüyoruz
Başla okula geçme şansınız yok mu?

Canım çok üzüldüm
İşin içinde çocuk olunca ayrıca üzülüyoruz
Başla okula geçme şansınız yok mu?
Valla sorusturma acılmıs gidecek gibi duruyor bu yönetim
Dersler de basladı cocuk tam alıstı kpci pek degistirme tarafında degil degisir diye yönetim
Bayagı reklam oldılar bugun haber siteleri gelmis okula ,elinde mikrofon velilerle konusuyo du
İns giderler yoksa degistircez mecburen.

Kolonya dökün bana ne ya bide bayıl istersen feriha

Cocugumu bıraktım geldim
Ay benimki hergün bi hediyeyle geliyo
Hafta bası bi arkadası erkek,kalem yapmıs kalpli notlar flaan
Dünde kantin günü persembeleri sadece beslenme alabiliyolar oyuncak vs yasak
Defter begenmis benimki arkaadasına ama alamayız yasak demis
Arkadası da sen annesine aldır hediye et alyaya
Kocam sok
Bu ne böyle hergün biseyle geliyo
Kızım senin hic kız arrkadasın yok mu diyo
Annelerine soruyorm tabi siziin cocık mu hediye etti haberiniz var mı diye?
Bugun dedim hediyeyle gelme babana acıklayamayız bak
Hayır 13 senelik kocam bana böyle romantikker yapmadı vay arkadas

kiz öyle deme, manikli bence. Sende rahat ederdin

Bizdede bizim kiz capkin okula kayit yapmaya gitdigimizde bize diyorki:
Begendigim bir cocuk olursa cantasina ask mektubu koyarim
Herkes kiz cocugunu korurmak ister, biz erkek cocuklari bizim kizdan nasil koruruz diye kara kara düsünüyoruz
Kresdede sevgilisi vardi el ele dolasiyorlardi. Bikez cocukla kavga etmis baska kiz yüzünden. Demiski: Sen benim erkek arkadaşım degilmisin? Niye sürekli obir kizla oynuyorsun?
Bizimki cok fena, akli fikri asik olup evlenmek

Ayy kıyamam ya, öğretmendeki de bu ne rahatlık. Bence toplu şikayetçi olun. Tabi sesinizi duyan olursa.
En korktuğum şeylerden birisi okulda başına birşey gelmesi.
Yönetim kadrosu nasıl ona da dikkat et. Tek bir öğretmenden dolayı bütün okul harcanmasın.

Güldürdün yaa oğluna değil ama kızına baksın yeterdi

Bizim de Ela anaokulunda bir çocuk vardı ama gerçekten de hiç hoşlanmadığım çocuktu. Sınıfın en haylazı.
Bir gün gelmiş bana anne ben poyrazdan hoşlanıyorum dedi.Suss dedim
Bula bula onu bulmuş yahu hoşlanacak.
Sonra birgün yine konuşuyoruz. Poyraz bana çikolata verdi ondan hoşlanıyorum dedi. çimden dedim ayy bir çikolatayamı
Başka gün tekrar konu açıldı. Bizim sitede aynı sınıfta olduğu bir arkadaşı vardı.
Kemal ismi. Bana diyorki, Kemalde iyi ama poyraz havalı
Çok şükür ilkokulda daha öyle konular gündeme gelmedi.

İyi geceler herkese,
Çok şükür uyuduk dinlendik haftasonu.
Bu hafta misafir yok. Ama sabah koci teyzeleri çağırsakmı dedi. Ama dinleniriz ya boşver dedi. Olsun çağır da demedim.
Şimdi geldilermi kalmaya geliyorlar. Hiç de istemedim bu hafta misafir.
Okul açıldığından bu yana hafta sonu misafir vardı.
Bu hafta ödevde çok. Kaynak kitaptan kaç sayfa var ve bilfenin kitabı zorlanır.
Bugün diğer ödevleri yaptı. Yarın da kitabı yapar.
Eve muhabbet kuşu almıştık. Söyledimmi bilmiyorum.
Tabi yemler saçıldı.
Koci süpürdü ve gördü. Günde iki defa süpürüyorum kafesin etrafını.
Ela ona alışması için eliyle yem veriyor.dökülüyor.
Arkadaşımın kızı da kuş istiyormuş.Cuma günü aldığımız yeri sordu. Birlikte gittik aldık. Sürpriz yaptı. Çok mutlu olmuş. Babasının yokluğunda belki iyi gelir.
Bugün sürekli kuşla ilgili konuşuyorlar ikisi.
Baba kız lego yaparken ben pazara gittim.
Sırf balık almak için gittim. Her hafta sonu balık yapıyoruz. Ela da seviyor diye alıyoruz sürekli. Yarına yaparız. Bugün yemek vardı.
Sardalya aldım omega3 kaynağıymış.
Ela hamsiyi çok seviyor. Hamsi istiyor.Ama o hamsinin büyüğü dedik
İnandı afiyetle de yiyor :)

Selamm
Hiç sekmiyor ki bir gerizekalı gelip beni bulmasın
Dün sinirkrizi geçirdim.

Annem binanın yönetimine bakıyor (rahmetli babam bakıyordu anneme kaldı) anneme bırak dedim uğraşma çünkü grup falan yönetemiyor, yazma, cvp verme resim atma olayları sebebiyle gurup açtırtmadım ben uğraşıyorum çünkü takip etmem gerekiyor ama bina gider vs onları hallediyor düzenli devam. Binada kimsede istemedi uğraşamayız dediler.
Binadakiler anneme bize makbuz kesme boşuna gerek yok demişler annemde bir süredir kesmiyordu (çünkü onunlada ben uğraşıyorum)
Müteahhidin sattığı dairenin sahibi oğlunu oturttu bu yaz evlendirip.
Gelini tam bir gerizekalı mal
Bankada çalışıyormuş güya anneme dedim çay temizlik falan yapıyordur kesin bu matematikle zekayla bankanın kapısından sokmazlar bunu.
Sürekli yazıyo anneme yok paralar nereye gidiyor yok bilmem ne üst katlar için hukuki süreç başlatıcakmış bilmem ne
Zaten bu ara aranıyorum sataşacak birini hoop kucağıma düştü. (Bir de biri bişi silkiyo anneme yazıyo biri kapısına bişi bırakıyo anneme yazıyo git aran bul)
Müteahhidi aradım önce (wp msj atmıştım muteahhide) dedim abi biz ya da babam senle anlaşırken üst katlar olarak anlaşmadık mı? Evet
Ee sen sattığın evlere bunu açıklamadın mı? Evet
Bu kadının derdi ne ara kaynanasını(mal sahibi kaynanası) ben dövücem yoksa bunu dedim.
Kavga etmeyin ben halledicem dedi.
Bu arada kendi kafasına göre bizim telf nolarını toplamış grup açmış
Gurupdanda yazıyo bi sürü bişi sen bnm telefon nomu benden izinsiz alıpda guba falan ekleyemezsin.
Kim verdiyse burdan dönsün bana hemen dedim.
Cıktım gruptan
Kadın ısrarla toplantı istedi.
(Hayır gel yönetici bana göster de kafana takılanı sor herşey belgeli makbuzlu zaten yok kadın kaşınıyordu belliydi annemide sakin buldu baktı sindiriyo)
Başka komsu dedi kadın sıkıntılı belli bende toplanabiliriz derdi ne öğrenelim bizlik sıkıntı yok dedi.
Anneme tüm kağıtları toparladım gelir gider kalan para dedim git göster ben gelirsem döverim onu (anneme yazdığı msj görseniz hesap soruyo mahkemeyle tehditler)
Sen kimsin lan?
Bu bankacıymış gerizekalı 1senenin gelirini topluyo (aidat) sonra bu 1 senelik gelirden sadece 1 aylık gider çıkıyor aklınca IQ terk..
Lan salak elektrik, merdiven parası asansör bakımı senede 1 defamı ödeniyor mal
Sonra buna izah ediyorlar mala anlatır gibi anlatıyorlar anlıyo sonunda özür dileyip gidiyor
Ve kasada para 6bin kalıyo onların hesabınca ki annem 9bin cıkarıyor(gecen seneden kalanda var)

Allahım nolur beni sınama artık diyorum
Ciddili nerde mal var cekiyorum ben
Evde sinirden öldüm
Keşke burdan okusa falan malsın mal

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…