Küçük Düşün Büyük Olsun!

Kısın zaten anasınıfı ögretmenleri(hepsi degildir ama)sürekli raporlu devlette
sabah 7 de wpa bi msj saglık raporum var göndermeyin ddiye

Slm bacımlar
Aksam acildeydik
Allahım 20.30 da gittik 23.00 de sıra geldi🫩
Alya okuldan sol tarafım agrıyo diye geliyo 1 haftadır
Aksm gidelim dedik
16.00 den sonra devlette ultrason yokmus
2 saat bekledim ultrason yok dedi dr ska gibi
E 2.5 saat bekledik,kayıtta sikayetini söyledik yani
Röntgen cekelim ozman dedi
Bi zahmet dicektm
Girdik röntgene sol tarafı komple gaz dedi
Okulda tutuyor girmiyor wcye
İlac verdi bide evde lavman suyu
Eve geldik lavmanı yaptk 15 dk sonra yaptı cocuk
Ama kocam bay cok bilmis
Siz bunu yanlıs mı yaptınız 10 dk d yapması lazım diye carladı tabi o 15 dkda
Sen yap dedim cok biliyosan
Allahım ya
Erkekler kapatılsn
Bide ben evin öninde sen bi düs
Dizim paralan
Cocuga lavman yapmaya calısıyom
Kendime batikon sürmwye calısıyom
Adam sadeece konusuyor

Bence sen oturma artık
Bırak gel
Hadi ilk hafta oturdunuz
2.hafta siz gidin demeleri lazım okulun
Anne duygusal okul niye duygusal davranıyor
ögretmenin ben ugrasamıcam falan demesi bide bayıl istersen feriha
Valla hiç oturma meraklısı değilim içeri girdiği an ilk kaçanlardanım fakat içeri girmezse onunla oturucam eve getirmicem.
5 saat oturacak öyle onu demek istedim ben

Geçmiş olsun
İçimde tutması lazımmış gaz varsa çok
Doktor öyle demişti bize tutabildiği kadar tutcak tamamen boşalması için demişti

Selammm
Öğlen yine bir furya yaşadık evden çıkarken ama çok şükür paket teslim
Sabah 10dk öğretmenle konuştuk telf.
Sevdiği birşey yapsın getirsin birazda böyle teşvik edelim dedi.
Sınıf a kolonya falan lazımdı (para toplancak işte onlar alıncak) 2 kolonya 3 etkinlik 3 hikaye kitabıyla okula giriş yaptık
Dedim kolonya dağıtcakmışsın sen öğretmen istedi
Etkinliğinide panoya astılar öğretmenle girdi neyse öyle bi kaçtım ki koşar adım

Yarın sevdiği abla var ona kurabiye yapacakmış
Yani türkçe meaili yarın sabahımda pert kurabiye çıktı başıma
Neyse gitsinde yaparız napalım
Yemeğimi yaptım evim temizdi zaten kafamı dinledim azıcıkk

ögretmenin davranisi cok kötü bence. Alin gidin ne demek. Cocugun ögrendigi sey: aglarsam annem beni yine eve götürcek. E ilerde bu cocuk okula baslayinca ne olcak? Eve gitmek icin mi agliyacak yine?
Cocuk bu nasil alisirsa öyle gider. Cocuklara kendini sevdirmezse tabiki olmaz bu is.

Son düzenleme:
ikinizede çok geçmiş olsun canim

Desene sadece Türkiye'de yok sınıf temsilciliği sevdası bizim de öyle oldu koşa koşa temsilci olmak için öğretmene yalakalık bile yapanı gördüm geçen yıl.
Ben de dedim ya gerçekten işleri yokmu diye. Elbet ben bazı şeylere vaktim olursa yardım etmeye katıldım ama sınıf temsilcisi olmaya hiç niyetlenmedim. En basiti sürekli gözün telefonda olacak whatshaptan her daim yazılana cevap vereceksin.Velilerle de ayrı bir uğraşcaksın.sadece mesajları okumayla kalmayacak cevap da yazacaksın. Gündüz desen okulda koşturacaksın.
Ben telefonu elime akşam bir fasıl otururken o da yarım saat ancak alabiliyorum.Nasıl vakit buluyorlar anlamıyorum

Bizimkiler sınıfa giriyor para topluyor. Ya da başka şey dağıtılırken sınıfta oluyor.O arada tabi çocuklar görüyor.
Aynen de dediğin gibi oluyor.
Geçen yıl Ela anne sen de gel, sen de kitap dağıt para topla onların annesi yapıyor sen niye yapmıyorsun demeye başladı. Ben de onların evi yakın kızım bir iş olduğunda ben hemen gelemem okula dedim. Öyle geçirdim.
Oysa birinin evi yakın değildi
Bir de sırf Ela istiyor diye pano hazırlamaya bile gitmişliğim var
Malesef çocuklarda oluyor bu durum.

Bazı çocukların alerjisi olabilir. Velilerin bilgisi dışında çikolata dağıtmak hiç mantıklı değil.sonra gerçekten başağrısı olur. Dediğin gibi sağlıklı şey dağıtmak çok daha akıllıca.

Geçen yıl annemden dönüyorduk. Bursaya uğradık. Ara tatilde tesadüfen çocuk ve anneye ücretsiz şeylerle karşılaşık.
Heey be büyüksün, yine yaptın iyiliği dedim :)
Bizim burada da çok var öyle şeyler.
Ama Bursa da hiç denk gelmemişti.
Çocukları düşünmek ne kadar önemli ne kadar da güzel birşey

Okul konusunda hiç sorun yaşamadım. Bu konuda tecrübeli değilim yanlış yorum yapmayayım ama ağlayınca okuldan alıp eve gelince her defasında bunu kullanmasın. Ağlıyorum istediğim yapılıyor gibi.

Çok geçmiş olsun canım, valla aynı koca bende de var biliyon. Sürekli akıl vernesi heleki hastalık telaşımda akıl vermesi beni inanılmaz deli ediyor.

Ayy kızlar gelemedim yaaa,
Anlamadığım bir zaman geçişi oluyor
Cuma günü kaç saat ütü yaptım.nihayet bitirebildim.
Hafta sonu pazar günü de komşumu akşam yemeğine çağırmıştık.
Eşim balık yapacaktı.
Pazar günü sabah Ela erken uyandı. Tabi ikide bir anne şöyle anne böyle sonunda kalktım. Gece de geç uyumuştum.
Sabah kitap okuma saati yaptık.
Koci uyudu ohh miss
Sonra da bana diyor niye kalktın.
Dedim niye olabilir. Gidip tv açsın saatlerce izlesinmi en azından kitap okuduk.Birlikte kahvaltı hazırladık.
Akşam da masayı hazırlamaya yardım etti.
Gün içinde de ben ev topluyorum. Dağınıklık hakikaten bitmiyor. Bir de eve muhabbet kuşu aldı babası. Ela çok istiyordu.çok mutlu oldu.ben de siz ilgilenirsiniz deyip onayladım.
Kafesin dışını sarmadı koci. 1gün öyle durdu. Her taraf yem. Süpür süpür bitmiyor. İki saattir bir işi yapamamışım. Temizleme hastası olmuşum.Bir de üstüne yatakta yayılmış, kafesi sar dedimi koci. Bastım kalayı
Hem kuş hayvan sürekli çocuğu heveslendiren sensin hem de şunu yap bunu yap. Uşağın var dedim
Elimi sürmedim. Kendisi güzelce sardı ama söylendi bana.
Bir de öyle uykum geldi az uzandım. Sonra kalk kızım işler seni bekler dedim.daha kahvaltı masası duruyordu.
Bir baktım ben biraz uzanacağım dedi
Neyse diğer işleri yaptım. Yemeği ona kitledim. Çok şükür onu yaptı.
Salatayı ben yaptım.
Pazartesi de Elayı okula göndermedim. Öksürük vardı az.Gideyim diye tutturdu.
Hastaneye götürdüm.birşeyi yok dedi doktor. Ufak bir nezle...gitmişken çocuk alerji doktoru için çocuk doktoruna kayıt açtırdım.
Dönüşte avm ye uğradık.Kociye güneş gözlüğü baktım. Elaya okuma kitapları aldık.Yemek de yedik.
Kociye de akşam tost yapıverdim.
Kocasını akşam yemeğinde tostla doyuran ev hanımı

Secilenlerin hepsi yabanci. Sinifta zaten hemen hemen hic alman cocuk yok

Kesinlikle bende bunu dedim
Her ağladığında tmm ağlıyorum eve gidiyorum olacak.
O ağlayan kızıda annesi gelip almamış koridorda oturmuş 5 saat
Malesef devlet okulları böyle çok nadir iyi bir öğretmen’e denk gelecekte halden anlayacak.
Tahammülleri yok hiç.
Oğlumda devlet okulunda okudu zorbalık yapan öğretmene bile denk geldik çocuklarla dalga geçen fotolarını çekip alay eden cimer e yazmıştık ozaman.
Para için ve tatili yani çalışma şartları için bu mesleği yapıyorlar.
İmkanım olsa yani inan özel okul asla sevmiyorum istemiyorum ama sırf bari zorbalanmazlar diye verirdim özel e
Sırf sınıflar daha az paramızla insan yerine koyarlar bari diye

Kendi birebir tanıdığım biri var en örneği ing. Öğretmeni bu kadın haftanın 3 günü yarım gün çalışıyor gerisi tatil ama maaşını alıyor kadrolu devletde öğretmen yinede şikayetçi yetişememkden oldu canım hepten otur evde bankamatik memuru ol
Bilmiyorum her yerde iyi kötü var ama devlet okullarında malesef bu örnekten çok var

Güno
Günle mücadelem 7.30 itibarıyle başladı
Akşam 3 hikaye kitabı 2 etkinlikle günü kapatmıştık(sabahkiler hariç bu akşam etkinliği, hikayesi)
Ee okula gidince hani okulda yapacak edecekti şunuda yapalım bunuda yapalım
Şimdi öğretmenime göstericemler başladı :)
Dün elimizde etkinlik gördü o meraklı veli aa etkinlik mi getirdiniz dedi tmm artık yığılır kadının önüne
Kadın başına iş aldı sanki neysa birazda onu darlayalımm napalım kendi istedi.

Kız Uyanınca sabah etkinlik ve hikaye okuma seansımm başlıcak canım hiç öpmim
Zor etkinlikler buluyo bi de oldu canım diyorum oturur bugün bununla uğraşırım yeto!

Dünden yemek var Rabbim e şükürler olsun.
Kurabiyeye başlıcam pişsin soğusun bakalım.
Bugün sorunsuz paket teslim olursa camları sildircem.
Robotu salarım giderken, peşine bir vileda tamamdır

Geçen gün bizim velilerden biri de bizim öğretmenden yakınıyordu. Bizim öğretmen 50 yaşını geçmiş. Artık tahammül seviyesi de azalmış bence.
Benim kardeşim de Türkçe öğretmeni o da diyor yoruldum artık diye
Neyse arkadaş anlattı, kızı yanlışlıkla öğretmenin ayağına basmış biraz tepkili konuşmuş galiba. Sürekli tepkili falan dedi. Bir kaç şey anlattı.
Ben de Elaya sordum. Sana öğretmenin kızdımı vs vs sorguladım doğal olarak. Ela da hayır hiç kızmadı dedi. Sadece bazen sınıfta kimse onu dinlemeyince yeteeer diyor dedi
Arkadaş öğretmene her birşey sorduğunda cevabı sitemlenir gibi oluyormuş. Ya da arkadaşa öyle geldi bilmiyorum. Ben öyle durumla karşılaşmadım.
Ama sınıf 40 kişi çok fazla bence onun işi de zor. Çok sayı az ilgi malesef.
Ortaokullarda 55 kişiymiş sınıflar
Diğer şehirlerde nasıl bilmiyorum tabi.kardeşim 40 kişiden bahsetmişti sorduğumda. Ama buralardaki okulların sayısı öyleymiş.
Biz de özele göndeririz diyorduk ama malesef planımıza uymadı. Zaten şuan ödeyebilsek göndersek de ileriyi göremiyoruz. Bu hale geldi ortam. Getirenler utansın ne diyeyim

İyi geceler,
Yine saat 10 da uyunuşum. Ne oldu tavuk gibi yatar hale geldim
Ama işin kötü yanı gece uyanıyorum. Sonra da yeniden dalmam zor oluyor. Sonra ertesi gün akşam olunca uyku bastırıyor. Kısır döngü.
Bugün evi topla süpür sil lavabo yıka, rutin işler işte.
Onları hallettikten sonra markete gittim.
Yarın arkadaşın kızının doğum gününe poğaça yapacağım malzeme aldım. Bimdeki peyniri seviyorum. Poğaça için iyi oluyor.o arada koci aradı çıkmışken traliçe al dedi. Biryerin traliçesi var çok güzel.
Sonra sitedeki markette köftelik kıyma indirimdeydi. Onu aldım. Biraz yapar buzluğa atarım, biraz da akşama makarna vardı onun yanına köfte yaparım dedim.
Arkadaş kahveye gelecekti bana. Eve dönünce o geldi. Oturduk muhabbet. Eşi vefat ettiğinden bu yana ilk defa başbaşa muhabbet edebildik.Telefon çaldı bir baktım servis geliyoruz diye aradı. Saatin farkında değilmişim
Arkadaş gitti. Bir fasıl da kızımla kahve keyfi. Sonra giriştim. Köfte yoğurdum.
Köfteyi çok beğendi baba kız. Ela da yardım etti diye, senin elin de değdiğindendir dedim :)
Poğaça hamuru yapacaktım. Zaten vakit de kalmadı. Yarın sabah erkenden yaparım. Mayalı yapmayacağım zaten.
Elayla kitap okuma yaptık çok az oldu. Sonra kelime oyunu oynadık.Zaten okulda kitap okuma saati yapmışlar. Öğretmenin bu yanını seviyorum.
Babası gelirken çiçek vazo lego almış. Oturup onu yaptılar.
Beni de çağırıyorlar. Yok kalsın ben şu kalan 1 saatte dinleneyim dedim
Geçtim çayımı içtim ohh miss
Yarın da önce avm sonra doğum günü gün biter. Kociye de poğaça börek yaparım.

.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…