Küçük Düşün Büyük Olsun!

Bnde bugün hiç para harcamadım birazdan arkadaşimla dışarı çıkacağız ama para harcayacagimiz yerlere gitmeyiz zaten. Annemin de katkılarıyla bugün kumbarama 92 TL ve 5 euro attık. Allah bereket versin inşallah.

Ben bugun pazara gittim

1kilo cilek 4tl
1kilo erik 5tl.
1kilo domates 2.5tl
1demet maydanoz 50krs
2kilo elma 4tl
4tane yufka 5tl
1kilo fasülye 3.5tl
1göbek salata 1.5tl

20tl bide bozuklarim vardi bitti hepsi
Size özenip birikime başladım 410 tl oldu bile. Bizim burada erik 10 tl elma 2.5 çilek 5.5 Marketten ne aldınız 200 tl lik

Yarin dis kanal icin devam edecek.
Saat 4 de randevum.
300tl daha vericem.
Su igneninde acisi olmasa hic isyan etmicem gikim cikmadan oturuyorum valla.
Doktorda gayet iyi gidiyoruz cabuk biticek diyo.

O gün parasi benim olcakti tam 1000tl
Ata alirdim be.
Saglik olsun diyorum tabiki ama iste insaninda ici gidiyo.

Selam kizlar. Hayirli bol birikimli haftalar diliyorum. Yalniz birikimin miktarindan cok bereketli ve hayirli olmasi daha onemli. Biriktiripte hastalikta, hayirsiz islerde harcamakda var...
Aynen canım
Faizlere giden paraya
Hic ortada yokken bi anda cikan savma sapan borclara falan gidince uzuluyor insan.

Günaydın hayirli bereketli kandiller olsun.

Dün 300tl daha verdim dise.
Cok isimiz kalmadi dedi
Sanirim 2-3defa gidicem bitecek.
Gün param henüz gelmedi
Gelen parayi direk disciye verip kalanı kapatıcam.
Cuma gunu randevum gün ayin 10unda.
Ama bazen erkende veriyolar.
Kenara bisey koyamiyoruz

İdare ediyorum sadece

Evde olanları pisirmeye calisiyorum
Disarda yemek yemiyoruz
Gezmeyede gitmedik bayadir disim bitince artik.

Annem yaprak almis 1kilo kadarda bana verdi buzluga koydum.

Bu ay 100tl kadar para vericek bana ihtiyaclarini alirsin dedi sagolsun.

Zulamdaki 400tl duruyo kimse bilmiyo tabiki.
Bugun avm gidicem zuladan 100tl alicam sadce uzerime bisi bulursam alirim bulamazsam donerim
Gitme amacim pantolon degistiricem gitmiskende gezicem.

Günaydin.
Evde az patates,sogan,taze fasulye,biber,domates var
Kahvaltiliklardanda az az kaldi
Kiymam ve tavugumda az var.

Bu hafta mutfaga ekmek harici bisi almıcam.
Ne varsa onu yesinler
Ben dislerimden suan pek bise yiyemiyorum dolgularim tamamlanmadi henuz.

Yemegim dün bitti

Bugun mercimek corbasi ve suluköfte yapicam.
Az da pilavim var.

Selamlar:)

Kayınvalidemin bahçesinden gelen yeşillikleri ayıkladım, yıkadım, hem salata yapması kolay olur, hem çürütmeden tüketelim diye.Buzluğa bir büyük saklama kabıyla doğranmış maydonoz attım, börek için kullanılır, yeşil soğanları doğradım, krep yaptım, geri kalanı da mücver ve salatada kullanırım,tere ve dereotlarını dal dal yiyorum süt yapıyor diye, marulu da ayarladım, yeşillik çoktu, bereketliydi, komşuma da götürdüm.

Buzluktaki stokları tüketiyorum, kurban bayramına dek boşalsın ki, etlerim sığsın, çünkü derin dondurucum yok, hem de herşeyin tazesi çıktı artık. Dün pırasa yaptım, doğranmıştı, nasıl pratik oldu, kayınvalidem sağolsun, her kış doğal pırasa yedirir.

Kompostolukları, turşuları harcıyorum, yemeğin yanına çeşit oluyor.

Elma çok, yiyen az, bebiş müsade ederse kurabiye yapabilirim.

Buzlukta kıymam ve karnıyarıklık kızarmış patlıcanım var, bir gün de o götürür bizi.

Erzak dolabımı düzenledim geçen gün, azları doldurdum, bitenleri belirledim, ferahladı kavanozlar, illa bir zaman sonra el atmak lazım kıyıya köşeye, yoksa dağılıyor, karışıyor.

Bugünse eşime bir liste yaptım, a101den toplu pasta malzemeleri aldırıcam, ben çok çıkamıyorum, ani bir misafir gelse lazım olur, epey de gider bana.

Yukarıdaki ardiya odasındaki stokları da eritiyorum.Ne çok deterjan, temizlik malzemesi almışım, birikmiş de birikmiş, şimdi bitmeden almıcam, kampanya olursa o ayrı ancak ben normalden fazla almışım, hem yer kaplıyor, maalesef kilerim yok benim, bir odam depo gibi, her telden şey mevcut, ayrıca hayatımdaki kimyasalları azaltıyorum, yumuşatıcı bitince almıcam, bulaşık makinesi parlatıcısı almıyorum, sulandırılmış sirke işimi görüyor vb vb

Ben bugun para harcamadim
Dün biraz acilinca bugun harcamamak en dogrusu oldu
Oglusun odasini temizledim
Mutfaga giricem simdi
Benimde cok temizlik malzemesi birikmis
Dolabin 1rafi dolu
Gittikcede elim hep o reyona gidiyo
Fazla alis veris yapmamak en iyi olucak
Bu ay sadece eksileni alicam toplu alisveris yapmicam.
Listede yapmicam eksilen neyse gidip alicam yada esime aldiricam
Bu ayı boyle bitirmeyi planliyorum
Ramazana kadar idare edicem

Ramazanda canimiz cok cesit istiyo
Ve tatli aliyoruz mutlaka
Her aksam tatlimiz oluyo
Daha etli seyler yapiyorum esim seviyo diye.

Disimden sebepde bu ay kismak telafi etmek istiyorum.

Cok haklisin canim ramazanda mutfak masrafi 2 ye katlaniyor canimiz herseyi istiyor en cokta dondurmaaa
her aksam bir kutu gidiyor bizde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…