Hadi gözün aydın kuzu.Günaydın hanımlar :)
Eşimi az önce işe yolculadım, cebinde 3 tl vardı, alıp kumbaraya attım.
Bugün öğlen memleketten annem babam gelecekler. Gelirken balık alacaklarmış, çorba da var, bir salata yaparım, çok şükür.
Annem ameliyat olmuştu ya, 1.5 ay oldu, biraz daha iyi. Cuma günü günüm var ya, annem kıza bakar, ben de hazırlık yaparım, iyiki geliyorlar, çok seviniyorum, aile gibisi yok. Hem ev bereketleniyor, büyüğün kötüsü olmaz derler.
Tabi kiBen de birikim yapmak istiyorum her ay bir çeyrek altın alarak başlasam mı acaba
Cnm Warren Buffet'in bir sözü var "Harcadıktan sonra kalanı biriktirmeyin, birikimi kenara ayırdıktan sonra kalanı harcayın." diyor. Mesela sende maaşı alınca direk bi çeyrek alıp kenara koysan. Sonra kendini o kalan paraya göreye ayarlayıp harcamalarını oradan yapsan.Merhabalar siz para biriktirenleri görünce hayran kalıyorum ben de birikrirdim amaa cocuklardan önce ☺ simdi 2 minik bsbsgim var (ikiz degil) aaglık sorunları hastane falan derken ay sonu zor geliyor eşim de ben de ögretmeniz ev kredisi ödüyoruz 1400 tl cocuklar mamayla büyüyorlar arabanın gazı benzini maaş yetmiyor ama kenarda paramız olsun istyorum bizim bireysel emeklilik var ayda 275 kesiliyor eşim o yeter diyor ama ben kenara para ayırarak da biriktirmek istiyorum nasıl başaracagım sizce ben de birijtirebilir miyim ? Bu ay itibarıyla herşeyi toptan almaya baslayacagım yalnız ben genelde herşeyi organik katkısız almaya calısıyoruö serbest gezen tavuk yunurtası erken hasat zeytinyag zeytin sütü katkısız yerli tohum bakliyat dogal peynir falan derken masrafım biraz cok oluyor onun haricinde eve abur cubur girmiyor temizlik ürünlerine de cok para vermem genelde sirke kullanırım ama yine de öyle 3000 5000 bana cok ızak geliyor nasıl basarırım bana da akıl verin
Alsam mı almasammı? nasıl birikim yapsam diye hiç düşünme cnm. Dediğin gibi al her ay bi çeyrek at kenara. Bi süre sonra zaten alışkanlık haline gelmiş olcakBen de birikim yapmak istiyorum her ay bir çeyrek altın alarak başlasam mı acaba
Cok iyi para atıyorsunuz bence siz ☺ bizim maaştan 1500 kalıyor bir ayda anca yetiriyorum sizin kadar biriktiremem yine de deniycem bol birikimler bereketli olsun hepinizin birikimleri ☺Kücük siseylede baslayabilirsiniz
Mesela ilk kumbaramiZ 10lt bir su bidonuydu
9ayda 11.000tl cıkardık
Sonraki 1.5lt idi 4 ay gibi bir surede 5.000tl cıkti
Simdiki 5lt bakalım ne cikacak.
İcine atilan meblaya bagli
İlk kumbaraya 5-10-20-50attik
Sonraki 50-100
Bu da sadece 50-100 olcak.
Kumbaralarin(yani sise,bidonlarin) kapak kisimlar yapistiriciyla yapistirildi.
Yani acılmıyo.
En son dolunca kesiyoruz.
Ben kredi kartımı aylık 150 tl kere düşurdum. Geçen ay itibariyle her ay 9 gram alma talimatı verdim bankaya. Anam bi baktım ayın 15 sabahı altın 122 oldu kostüm bankaya şube şefine iptal ettirdim Fon alalım dedim. 1100tl lık fon aldım altın dusuncesi gidip altına cevirecemm. Ve elimde 1 aylık 1100tl nakit para var. Bismillah ile ilk birikimi yaptım Allah bereket versin 5yildir ilk defa kenara koyuyorum gerçi kredimi kapatmak için biriktiriyorum. İnşallah nasip 2sene kaldı kredinin bitmesine. Ama ben onu 7-8 ayda bitirmek istiyorum inşallah. Nakit para ile alışveriş yapmak en mantıklısi gibi geldi zira ben kredi kartımı 600 beklerken 900 geliyordu.
Çeyrek değilde gram alsanız daha iyi olurBen de birikim yapmak istiyorum her ay bir çeyrek altın alarak başlasam mı acaba
Aynı kafadaniz bende ramazan öncesi bütün alışveriş işini en azından giysi olayını halletmek istiyorum :)20tl battaniye borcum var onu vericem
Zigonun son taksiti bu ay
Ama annen ödüyo saolsun ben esimden aldın zulaya attim.
Zulam iniyo cikiyo ihtiyaclarimı alıyorum sonra tekrar yerine koyuyorum parayi
Birinden borc alip gerir verir misali.
Suan 350tl oldu.
Guneskremi ve valiz ihtiyacimizi esim netten hallediyo.
Bi kac eksigim daha var.
Ogluma tshrt sort begenemedim henüz.
Kendimede sort, sapka ve tshrt hala bulamadım kafama göre.
Yavas yavas gezdikce bakıyorum.
Listemi aldikca cizmeye devam yani.
Ramazanda mutlaka harcariz ama alisveris isini ramazandan önce halletmek ramazanda gunduz cikmak istemiyorum
Zorlaniyorum öyle
Zaman ne cabuk geciyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?