- 15 Şubat 2017
- 1.064
- 2.773
- 48
- 34
Benim sığmadıklarıma artık sende sığmıyorsun diye duydum kanki ondan göndermedim Bi de araba aldım benbu yıl olmaz
hem sen bana kot alcaktın o iş noldu.
Benim sığmadıklarıma artık sende sığmıyorsun diye duydum kanki ondan göndermedim Bi de araba aldım ben
Ne dicem bugun toplaşalım
Şİmdi kızlar
eşimin kredi kartı 1,124 lira gelmiş.
bizim arabamızı şirket arabası yaptı. yakıtı şirket ödüyor. eşim kendisi gezerken yakıtı alıyor. sonra aynı gün şirketten alıyor.
kredi kartı ile 500 liralık yakıt alınmış toplamda.
en fazla 100 lirası şahsi kullanımımızdır. o kadar bile değildir bence.
kredi kartı borcunu hep ben öderdim
geri kalan da arabanın kaskosu sigortası bebek bezi ve mama alışverişi, 1 kez dışarıda yemek, uçak bileti taksitlerimiz falan
şimdi hiç 1100 lira ödeyesim yok. 600-700 ödücem. bakalım eşim geri kalan kısmı ödemeyi becerebilcek mi?
sonuçta şirketten aldığı yakıt paraları var.
ben hep diyorum ki kredi kartından yakıt alıyorsan şirketten aldığın parayı da yatır hemen ona, ama yatırmıyor.
ben napayım şimdi
bendetr_lelli sayesinde başlamıştım.çalışmıyorum ben ev hanımıyım,onu okudukça neden olmasın dedim..yanlız bide zulayı gizlemeyi öğretse çok nefis olacak..ben biriktirip biriktirip veriyorum eşime,dostuma..
yenidennn hadi zulalari ele alalim
Dun sormustun ya.
Zula yapmaya tam anlamiyla 3sene önce falan karar verdim.
Eskiden beri hep kenarda param olurdu ama dibine kadar harcardim.
Sonra hayir bir dibi olmali bunun dedim.
Yani var ama yok olmali.
Genelde zulami 100_200lük olarak tutuyorum
Bozuksa bile butunluyorum bir sekilde ki harcamim.
10_20 olursa harcaya biliyorum.
Hatta suan 50tl biri 20+20+10 seklinde onuda ilk firsatta butunlucem
Esim zulayi bilmediginden sunu butunle diyemiyorum.
Pazar parasi vs alinca butunu zulaya koyup o bozugu harcayip butunlicem.
Zula nekadar olursa olsun ese soylenmicek en buyuk kural bu.
Yoksa zula olmasinin anlami yok.
Ve dibi hic gilmicek
Bir miktar orda kalmali.
Hesabin var dusun hepsini cekmiceksin icerde azicik kalacak.
Bazen 800_900tl cikiyor
Suan 450tl dustu (altin aldim)
Bu para tamamen acil durum,yatirim,anlik indirim ihtiyaclari icin.
Yani acil durum.
Ve inan bana o zulamin dibi gelmedi bayadir
Artti azaldi.
Azaldi altin alinca 300tl dustu
Sonra 450oldu.
Sanki o paranin bir bereketi var.
Azaliyo tamam ya daha artmicak bu diyorum
Nerden para bulcamda surekli esimdende isteyemem karttan harciyorum tamam bu sefer zulam yalan oldu tühh vah diyorum
Netice calisan biri degilim.
Ana bi bakiyorum 200-300tl cikiyor.
Genelde hep 400-500tl civari mutlaka oluyor.
Genelde altina gomdum parayi
Tam altin alirken hep uzerini tamamladim.
Ama ara ara kiyafetde aldigim oldu.
Misal o zulayla oglumu hastaneye goturdum
Acil bir durumdu o an goturmem
Ozelde bi poliklinikdi 200tl yakin harcadim.
Esimden aksama parasini aldim.
Annemden borc aldim dedim.
Oysa zulamdan vermistim.
Zula bu anlar icin ilac gibi inan.
Pazar paralarindan arttirarak yapiyorum zulami
Ara ara ödemem var diyorum
Gercekden de ufak tefek taksitlerim oluyor ara ara
Ama 20 ise 40 diyorum taksidime
Ufak yalanlar olmasa zula olmaz.
Yada taksidim bitiyor aslinda 2taksitde benden olsun be diyorum :)
Direk zulaya.
Boyle boyle zula olusuyor
Hiiiii çok cısss!
Zulasina/kumbarasina yok yere dokunani cimbizlicam burdan ona göre
ifşaa edicim rencide edicimm
tr_lelli Ben hep gram yada dolara çevirdim hemen. Hiç kenarda bırakmadım.
Seni okuyunca mantıklı geldi,bende uygulıycam.
Şimdiye kadar 2 kez bilezik yaptım,ikisinide verdim,hala gelecek..
İşin sırrı kimseye söylememek sanırım(eşte dahil)Akıllandım aslında ama giden gitti. Şimdilik 2 gr var sadece.
Bu arada bende geçen hediye almam gerekti,eşimden para alıp evde bulunan hediyeliklerden götürdüm. Şimdiye kadar böyle yapmadığıma pişmanım valla,pek bi sevdim aklımı
bende zulayı annemden öğrendim hep der yanınızda mutlaka paranız olsun ne olur ne olmaz diye .bizde onun izinden ilerliyoruz hiçbirşey kaybetmedik insan maaşlıda olsa kendini garantide hissediyor
biz eşimle altın almadan yanayız ..aslında bu benim fikrim anlaştık zorlada olsasonunda ..her ay bilezik alıyoruz kalan bütçemize göre hem gönlüm hoş oluyo hemde birikim yapmış oluyoruzzz
Yasasinnnn zulalarrrsenin çalışan wersiyonunum sanki tr lellicim
Ya hic kucuk,az diye dusunmeGunaydin herkese benim de zar zor yaptığım 6.5 gram altinim var çok bişey değil ama.benim için çok bişey. Bu ay hiç alamadım cebimde 100 tl var harcamam aya çalışıyorum gelecek aya artık inşallah
Benim esim kesinlikle tahmin ediyoraslında aynı taktiği uyguluyormuşuz. çalışmayınca da demekki böyle yapmak lazımmış. 5 varsa da 3 vereceksin. ya da aldığını borç sayıp yerine koyacaksın. taktik bu demekki. mesela ben eşime biriktirdiğim parayı söylediğimde nasıl biriktirdin bu kadar parayı demişti. şoklardaydı... onu da mecburen söyledim çünkü ev için biriktirmiştim. şimdi emeklilik için kalan günlerimi ödemeye para biriktirmeye sıra geldi. zaten yapıyordum bu topikle daha da yapar oldum
tşk ederim arkadaşımmben de annemden öğrendim. gerçekten insan kendini güvende hissediyor. bu arada hoş geldin aramıza ben de daha yeni sayılırım burada.
Gratisde vardi dusjeli katlogda gormustumben de kaç gündür evdekileri değerlendiriyorum, önceden hergün iş dönüşünde markete muhakkak uğrar alacak bişey bulurdum. şimdi onu yapmıyorum. bugün elektrik faturasını ödeyeceğim. tabi evde birkaç eksiğim de var. tuvalet kağıdı ve duş jeli almam lazım. bildiğiniz kampanyalar varsa paylaşırmısınız.
Gratisde vardi dusjeli katlogda gormustum
Bi bakabilirsin istersen unuttum suan fiyatini ama aa indirimdeymis iyi falan demistim bakinca.
Cikip alamiyorum o ayri
Ayrica happycenterde 32wc kagidi 21 tl
Balkupu kupseker 3.75
Colgete dismacunu 4kusurdu
Tatsalca 3.75
Biryagda 26kusurdu
Ihtiyaci olan baksin derim
ilerde çalışmadığımda nasıl birikim yapıcam biraz bilgi alayım senden, valla gizleme konusunda çoook iyiyimdir.
Firinda patates yapabilirsinKızlar akşama köfte yapacağım, buzluktan onu çıkardım. diyetteyiz yanına ne yapsam diye düşünüyorum varmı bir fikriniz
Komiliydi konforhangi marka wc kağıt.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?