Küçük Düşün Büyük Olsun!

merhaba kızlar
trlelicim merhaba
güzel gezmişsin,iyi yapmışsın
biz de 1 haftalığına tatile çıktık,geldik,biraz savurganlığımız üstümüzdeydi,şimdi bir hedef koyup birikime başlamamız lazım
bu hafta yapacaklarım
evde olan yiyecekleri değerlendirmek,elekttrik ve suya dikkat etmek,gereksiz para harcamamak,çünkü çok fazla kafeye gidiyoruz
abur cuburu azaltmak
kendimi frenliycem,bir yere de not edicem,bakalım sonuçlar ne olacak

hepinize günaydın ben sizlere hep takip eden sıkı bir üyeyim.fakat katılımım yoktu.yazdıklarınızı okuyunca katılmak istedim aranıza.tr_lelli senin azimin beni cok sevklendiriyor ve samimi duyguların.ve ismini daha yazamadıgım bir kaç arkadas.allah hepinizin iyiliğini versin bana moral oluyorsunuz.ben çalısan bir cocuk annesiyim.daha dün evimi tasıdım herseyimi yerlestirdim sayılır.annem ve ablamın eşimin sayesınde.ama dünkü tasınmazorlugu aslında tam bir rezillik isyan ettim benim niye evim yok diye.yasadıgm eşim tarafından kayıplar yüzünden maddi ve manevide cokkkkk ama cokkk yıprandım 4 aydır ise basladım calısıyorum .ama maasım az rahat sayılır.bu kazancımla bişeler yapmaya calısıyorum .araba almak cok istiyorum ev istiyorum biliyorum ama arabasızlık beni canımdan bezdirdi o kadar yol yuruyor ve sıkıntı cekiyorum ki cocuk hastalanıyor yada ben rica minnet bir araba bulamıyoz.kimseden fayda yok.önce bu sorunumuzu cözüp.sonra hızlı bir sekilde ev sahibi olmak istiyorum ana istek bu araba yan kolaylık.ama ev için pek bir ümit içimde yok cok kırgınım bu konuda cunku kooperatife girdik teslimi uzadı ve eşimin borcları yuzunden satıldı cıkan ev.işte böyle kaldık.şimdide ev fiyatları uctu nasıl olur ne olur hiç bilmiyorum kızlar

3 yıldır cok sıkıntılı günler geçirdim.tahmin edemezsiniz.baktım olmuyuor işe girdim en azından faturalar düzenli ödeniyor ve buzdolabıma yiyecek düzenli giriyor. onun öncesinde anlatamam cok yıprandıgımı.şimdi biraz biraz iyiyiz amaben meslegimimle ilgili bişey yapmıyorum ve calısma hayatım cok degil iş ortamı beni rahatta olsa zorluyor yani uzun süre calısamam ben.çok kırılganım yasadıklarımdan dolayı iş hayatını bilirsinz cakal dolu.ben veram oluyorum bazen işim rahat ama o tavırlar sözler insanı kanser ediyor cocugum için dayanıyorum.çalışmak bana göre degil velhasıl ama el mahkum gelip gidiyorum.yani işten cıkana kadar bir araba almak için ant iştim ne derlerse yut devam et diye bu sekilde yasıyorum bakalım.eşime üzülmesin diyue anlatmıyorum cünkü oda caresiz.benim calısmama muhtac.uzun süreden sonra ilk kez bayramlık aldım kendime ve eşime yeminle kızlar

allah kolaylık versin..iş hayatıyla mücadeleyi zamanla öğrenirsin..bak eline geçen parayla güzel şeyler yapmışsın..inan çoğu kişi aynı durumda..her ay bir gram altın alsan çocuğuna ilerde rahat edersin..inan çocuklar büyüdü mü masrafları artıyor..güzel yetiştirmek istiyorsun..mesela müzik kursu yada spor kursuna vereyim diyorsun o bile parayla sonuçta..

TSK EDERİM rabbim hepimize kolaylık versin hayat cok zorbu ay tam elimiz biraz düzeldi dedim tasınma nakliye mahfetti bizi sar basa adım atsan para.

Ev alana devlet desteği başlıyor
Ev alacaklara devlet desteği uygulaması için geri sayım başladı. 26 Ağustos'ta start alacak konut hesabı uygulaması ile; bankada düzenli olarak para biriktirip ilk evini alanlara 15 bin liraya varan devlet katkısı ödenecek

BANKALAR yeni sistem için şimdiden seferber oldu. Konut hesabı açtırmak isteyenleri şubelerine çekmek isteyen bankalar, cazip kampanyalar hazırladı. Uygun faizle konut kredisi kullandıran da, birikime özel faiz veren de var. Böylece uygulamaya katılanlar çifte kazanç elde edecek.
İşte devlet katkısı için gereken şartlar:
- Konut hesabı bankaların yurt içi şubelerinde TL cinsinden mevduat veya katılım fonu hesabı olarak açılabilecek. Konut hesabı ortak hesap olamayacak. Katılımcı birden fazla konut hesabı açtıramayacak.
- Konut hesabına düzenli ödeme yapılması gerekiyor. Takvim'in haberine göre, düzenli aylık ödemelere ilişkin alt sınır 250 lira, üst sınır 2 bin 500 lira olacak.
- Katılımcı aylık ödeme planında bir dönem içerisinde en fazla 3 defa ödemeyi yapmayabilecek.
- Düzenli ödeme süresi 36-47 ay olanlar konut hesabındaki birikim tutarının yüzde 15'i; 48-59 ay olanlar yüzde 18'i; 60 ay ve üzeri olanlar yüzde 20'si kadar devlet katkısı alacak. Buna göre; 5 yıl boyunca 75 bin lira biriktirene, devlet de 15 bin lira verecek.
İLK ÖDEME 2019'DA
- Devlet katkısının hesaplanmasında konut edinim tarihindeki birikim esas alınacak.
- Devlet katkısı, hesabın bulunduğu banka aracılığıyla ödenecek. Katılımcı konut edinim tarihinden itibaren 6 ay içerisinde bankaya müracaat edecek.
- Katılımcının eşinden ve birinci derece kan hısımlarından satın aldığı konutlara devlet katkısı ödenmeyecek.
- Devlet katkısı için en az 3 yıllık birikim gerekiyor. Bu nedenle ödemeler 26Ağustos 2019'da başlayacak...

allah yardımcınız olsun. iş hayatı öyle. özel sektörde de, kamuda da sıkıntılar olabiliyor. zamanla bunlarla başa çıkmayı öğrenirsin. insanın kendi parasını kazanıp, harcaması kadar güzel bir şey yok. çünkü sende yoksa, kimsede olmuyor.

AYNEN öyle dün bir bos kutu aradık bir tane lazımdı esim markete gitti birkaç yere hiçbir yerde yok dedimki sende yoksa kimsede yok herzaman basının caresine bakıcaksın bu hayatta.bende o arabayı alıcam önce insallh.k,imseye muhtaç etmesin allah

tırnağın varsa başını kaşıyorsun işte. inşallah gönlüne göre bir araba alabilirsin

H Hayat ne garip hosgeldiniz
Yeni Evinizde,isinizde hayirli bereketli olsun.

Umarim sizin de eviniz olur.

Hep birlikde paylasalim,anlatalim,neler yapabiliriz? Nasil birikiri her daim konusalim.

Ben bu hafta hic alisveris yapmadim desem yeri
Para harcamadim yani
Ekmek vs eksilenleride esim isten gelirken aldi.

Kücük kumbara yaptim suan büyük kumbaraya henuz baslamadik
Oglumun parasi ve benim zulam 500tl gectik.

Dün 15tl
Bugunde 5tl daha attim.
Bir dahaki ay sonuna 1000tl yapıcam insallah.

Nakit olarak biriktiricem kilitli kumbara.
Tatil vs gidene kadar extra harcama yapmıcam yani suanlık acil ihtiyacım yok.
Gıdayıda yakın marketden alırım.

Suanlık yeni araba ve istedigim yazlık ev konusuluyo genelde evde.
Kendimizi sıkmadan olucak insallah.

Arabayi 2016 sonu 2017 bası gibi dusunuyoruz
Yazlık icinde cok sıkmıcam.
Uzun vadede olsun ama olsun.

Cok sukur akmasada damlıyo.
Bu günüme binlerce sukur

Esimede sabah dedim ki gerekirse ben tatilede gitmem yani gitmeyelim zten gezdik baya
3-4bin harcicamiza zulaya atalim dedim.

Gözüm okadar doyduki dünyadaki herseye sadece kafa dinlemelik huzurlu bir köse alıp cekilmek istiyorum

İnsanlardan uzak,bol oksijen,bol mavi kafa dinlemek istiyorum

İnsanlar cok yoruyo bu ara beni cok üzerime geliyo herkes cok yoruldum bos konusan insanlardan.

Hepsini ittikce, uzak tuttukca evimden,esimden,kendimden kuduruyolar.

Ben bazı insanlardan cok sıkıldım artık.
Zararları var sadece bana hic yararları yok

Rabbim iyi insanlarla karşılastırsin

amin trlellicim
ben de boş iki yüzlü insanlardan bıktım,bir de dengesiz olanlar var,bir gün iyi bir gün kötü
benim de acil birikim planı yapasım var ama eşim hiç oralı değil,çok umursamıyor
o yüzden elimden ne gelirse yapıyorum
bu aralar buzlukta ne varsa onu değerlendiriyorum
ekmek,yemek israf etmemeye çalışıyorum
iki tane kaprim vardı diz boyunda kestirdim,mis gibi şort oldular
çok dışarı çıkmak istemiyorm,çıkınca feci para harcanıyor

Çok haklısın canım
Adım atsan para
Zaten ortalık karışık en iyisi ev
Rahat rahat giyiniyoruz,duş,balkon,müzik,kahve, dondurma,meyve
Zaman geçiyo valla.

Merhaba kızlar
Tatildeyim ben. 4 farklı yeregideceğiz. Mazot ve otel ücretlerini karttan, diğer harcamaları nakit yapacağız.
Ağustos ayında da biryerlere gideceğiz.
İnşallah eylül ekim gibi birikime başlarız.

merhaba cnm
nasıl oldun
biz de ağustos gibi annemlere geçicez
dün akşam yürüyüş yaptık,bir yerde oturduk,3 tllik dondurma aldık,evimize döndük

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…