Küçük Düşün Büyük Olsun!

merhaba arkadaşlar ... bana yardım edin ne olur çok harcıyorumm hemdeçok . borçlardan dolayı evimizi kaybettik 10 yıldır hercamalarımı gözden geçirdimde eğer okadar misrif olmasaydım kenardaen az 100000 nim olurdu evimi kurtarirdim. 7 aydır nefsimle savaşiyorum ama hep o galip geliyo . aylık enaz bin tl kenara koyabilirim ama olmuyo buğün son diyorum en fazla 2 gün sonra yine harcıyorum . vijdan azabından çok rahatsızımm ama alişkanlık olmuş heralde bağimli gibi harcamassam rahat olamıyorum ama o lüksüm yok artık evimi arabamı kaybettim eşimin işleri ters gitti eger ben birikim yapmiş olsaydım kurtarabilirdim. en son dün yeminler ettim kendi kendime sırf oğlum bir kere dedi diye çıktık 70lr. harcadim nemi aldık koca bi hiç yedik içtik. günlük mutlaka etten püften şeylere 50lr. gidiyo. denedim evde biriktiremiyorum faizsiz bi bankada hesap açmak istiyorum ama kesinti falan olurmu bilmiyorum bankalARLA İLGİLİ HİÇ BİLGİM YOK . HAFTALIK EVE NELER ALSAM YETERLİ ACABABİLEMİYORUM. ELİME GELENİ ALIYORUM . 30 YAŞINDAYIM AMA GALUBA BEN HALA EV HANIMI OLAMADIM . PARAYI HARCAMAMAM İÇİN NE ÖNERİRSİNİZ . YARDİM EDİN
Öncelikle ihtiyac belirleyin giden gitti artik
Lütfen üzülmekle elinize bisi gecmez
Bir defa biriktirmeye baslasaniz aslinda tadini alacakasiniz.
İhtiyaclari alip gerisini erteleyin
Gerekirse sonra sonra diye kandirin kendinizi
Her gün yeni seyler cikiyo hepimiz nefsimize hakim olmaya calisiyoruz
Zilyon tane ev resimleri tabak canak resimleri atiyolar ig. ye sırf gosteris hepsi
Benim hic ilgimi cekmiyo acikcasi.
Umarım cabuk toparlanirsaniz
Bankalar hakkinda benim pek bilgim yok
Ben cok sukur nefsime hakim olabiliyorum
Olamadigim seylerde de ihtiyacım vardı almam lazimdi diyorum kendime
Cünkü ihtiyacim olmadikca harcamiyorum.
kızlar aylık 5 bın kredı odeek cok mu sızce?
Bencede gelir coksa 5000 ödenebilir

Az önce bir arkadasim geldi kahveye biraz sohbet ettik

Cok eski arkadasim desem yeri 15-16senelik tanisikligimiz var
Ayni mahalledeydik sonra tasindilar falan

Ailesinin durumu iyi degildi 6kardeslerdi
Okurken calisti cabaladi okulunu bitirip bankaya girdi
Ben evlendim sonra o evlendi suan cok iyi bi maasi,huzurlu bir yuvasi var

Ve suan ev aldilar nasil mutluyum onun adina

Seviniyorum cabaladi ,biriktirdi..
Evden yemek koyup isine goturdu
Yemek kartlarini bile harcamayip onla evine alisveris yapti.

Hep yemegini evinde yapti aksamdan hazirlayip esine birakti

Yazdan koydu herseyini

Suan hem ev borcu ödeyip hemde para biriktirip araba almaya calisiyolar.

Bakin ufak gorunuyo belki boyle seyler ama nasil birikim yaptiriyo insana

Cok maas aliyolardir ! Diye dusunen olabilir
Bizim evimize girenler kadar
2500tl maas aliyo
Eside 3000ancak aliyodur o da bankada
Kredi cekip aldilar ama olsun kirada oturmuyolar en azindan kendi evlerinin borcunu ödüyülar.

Ufak ,kücük diyip caymayın!
Hevesiniz kırılmasın!
Kendinizi şartlandirin!
İsteyin öncelikle..

Devasa kumbaramıza 100tl daha girdi sabah

Gittikçe büyüyooo..
IMG_20160312_170231.webp

Ne guzel günü 0 harcamayla kapadım diye yaziyordumki küçük Kuzenlerim geldi film Gecesi yapmak istemiş canavarlar marketten cips aldım 10.5 TL tuttu ve yine birikime para atamadım:KK43:

Ben evden cıkmadım para harcamadım
Esim 20tl ızgara tavuk aldı aksam yemek yerine onu yedik dısarda yesek yicemiz 1er porsiyon 100tl den assa 3kisi cikamayiz
Bunda kanat,2parca et,pirzola tavuk karisikdi
Salata ve tirnak pidede vardi
3tane kanat artti bile
Pilavda yapmistim ayranda yaptim yanina mis gibi yedik

Ne guzel günü 0 harcamayla kapadım diye yaziyordumki küçük Kuzenlerim geldi film Gecesi yapmak istemiş canavarlar marketten cips aldım 10.5 TL tuttu ve yine birikime para atamadım:KK43:
Benim esimde hep gelirken aliyo kendi yiyo :)
Bizim evin cocugu o

Selam.

Esim 50tl verdi pazar icin pazara pek gidesim yok yani pazardan alacagım bisi yok
Marketlerde pazar kuruldugu günler baya indirimde oluyolar
Meyve alıcam sadece (bizimkiler meyveyi cok seviyolar)
Nekadar tutcak bakalım
Geri kalanı ihtiyaclarimi almak için ayırıcam.

Suan 10tl var bende
Bu 50tlden artanida uzerine ekleyip
krem,pudra,gülsuyu falan almam lazim onlara harcıcam.

Ufak ufak alırım hepsi ayni anda birden alınmıyo malesef.

Bugün yine benim birikimden 378 TL harcadık annemle, ah ah bi bitmedi eksikler... yarında faturaları ve perdelerin parasını ödeyeceğim ve birikim hesabım tamamen boşalmış olacak. Hatta 1.5 TLde açığım var cuzdandan vercem :KK48:ama annem maaşı alınca 500 TL vercek bankaya yatırmam için yani sahalara döneceğim günler yakın :KK70:

TOPUK TIKIRTISI TOPUK TIKIRTISI saol canım her daim paylas bizimlede.

Düm elma,armut olayini esime kitledim
Cikamadim disari 50tl bana kaldi yani
Sonra cekmecedende 10tl daha buldum oldu 70tl(10tl bende vardi)
Alacaklarimin birazini karsilar birazinida sonra alirim.
(Krem,gulsuyu falan kisisel bakima gidecek yani)
Bayadir erteliyorum cunku aman para harcamim diye.
100tl yapimde hepsini alim bari tek seferde diye dusunuyorum.

Hava soguk bu haftayida evde geciririm sicak sicak hemde para harcamam.

Slm canım.. ben çalışıyorum.. maaşımı alınca 3/2sini mümkünse aldığım gibi kenara koyuyorum ve unutuyorum.
Faturalarım da tasarruf ediyorum.. Doğalgazı iyi havalarda hiç yakmıyorum..Su vanamı kıstım.. musluğu açınca öyle şaar diye akmıyor..buda saati etkiliyor..elektrkde de mümkün olduğunca bulaşık makinemi açmıyorum.. ütülerimi biriktirip yapıyo.. prizde fiş bırakmıyorum.. fırını çok kullanmıyorum.. çamaşırımıda biriktirip açıyorum.. vs..
Para kazanırken değil de, harcarken tasarruf edilirmiş, çok haklısın cnm yazıklarında. Mümkün mertebe bende uygulama çalışıyorum, elektrikte, su da. Maaşımı çekip elime almıyorum ben. Sanırım o yüzden harcamamın hesabını bilemiyorum.

Back
X