• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük Düşün Büyük Olsun!

Kızlar neye cok kiziyorum biliyomusunuz baska insanlarin gözunun kalmasina.
Herkesin geliri gideri farkli.
Herkesin malı,mülkü farkli.
Hep baskalarinin gelirini gozetenleri, aldiklarini gozetenleri sevmiyorum.

Baskasinda gözun kaldikca gelmez.
Gözun hep baskasinin malinda oldukca olmaz bu isler.

Evime aldigim erzaga,posetlere bile bakip,soranlar var.
Ayiptir.
Ne aldin? hepde tasiyosun! Diyenler.
Hep geziyosunuz diyenler.
Kimene yahu!
Kimseden borcmu istiyorum, baskasinin parasinimi yiyorum kimene?.

Gerek cevre gerek akrabamda bile var.
Esime maasini bile sormaya cesaret ettiler.

Ben lux icide yasamiyorum sadece idare edip kaliteli yasiyorum.

Yani tatilimede gidiyorum, ne istersek kararinda alabiliyoruzda.

Kimseyide umursamadigimdan olabilir bu tavirlar.

Kimseye muhtac olmamakdan da olabilir.

Aldigim 3kurus kirayi bile sen kirada aliyosun diye sakayla karisik ima edenler oldu etrafimda.

Sanki dersin borc oderken benle ödemis!
O cekmis sikintisini!
O sabretmis bunca sene!

Ne cürret.

Böyle insanlarlada ugrasiyorum ben.
Ki normalin uzeri bi yasantimiz yok.
Goruyosunuz anlatiyorum yaziyorum.

Misal bugun sali pazarina gidicem bisi almicam.
Bu benim gezmeme engel diil ki
Gider gezer gelirim almam sart degil.

Bu cok geziyo= cok para var algilaniyo.

Kızlar neye cok kiziyorum biliyomusunuz baska insanlarin gözunun kalmasina.
Herkesin geliri gideri farkli.
Herkesin malı,mülkü farkli.
Hep baskalarinin gelirini gozetenleri, aldiklarini gozetenleri sevmiyorum.

Baskasinda gözun kaldikca gelmez.
Gözun hep baskasinin malinda oldukca olmaz bu isler.

Evime aldigim erzaga,posetlere bile bakip,soranlar var.
Ayiptir.
Ne aldin? hepde tasiyosun! Diyenler.
Hep geziyosunuz diyenler.
Kimene yahu!
Kimseden borcmu istiyorum, baskasinin parasinimi yiyorum kimene?.

Gerek cevre gerek akrabamda bile var.
Esime maasini bile sormaya cesaret ettiler.

Ben lux icide yasamiyorum sadece idare edip kaliteli yasiyorum.

Yani tatilimede gidiyorum, ne istersek kararinda alabiliyoruzda.

Kimseyide umursamadigimdan olabilir bu tavirlar.

Kimseye muhtac olmamakdan da olabilir.

Aldigim 3kurus kirayi bile sen kirada aliyosun diye sakayla karisik ima edenler oldu etrafimda.

Sanki dersin borc oderken benle ödemis!
O cekmis sikintisini!
O sabretmis bunca sene!

Ne cürret.

Böyle insanlarlada ugrasiyorum ben.
Ki normalin uzeri bi yasantimiz yok.
Goruyosunuz anlatiyorum yaziyorum.

Misal bugun sali pazarina gidicem bisi almicam.
Bu benim gezmeme engel diil ki
Gider gezer gelirim almam sart degil.

Bu cok geziyo= cok para var algilaniyo.
Bende çok kiziyorm bu duruma benim annemde tam böyle bir insan sen ne kadar aliyorsun kocan ne kadar aliyor neye ne veriyorsunuz sürekli herkesin gelirinin peşinde çünkü hep beklentisi var hep ona çalışalım ister kendi de kuruşunu vermez erkek kardeşime anca birikim yapar çok dertliyim bu konuda çok haklısınız düşünün bide bunu yapan annenizse :((

Belki anlatmışımdır önceden. Evimizi alıp yeni geçmiştik ki iki hafta içinde eşim vefat etti benim. Komşular güya baş sağlığına geldiler. Ben yanlarında biraz durup odama geçiyordum ki içeriden anneme sorduklarını duyuyordum. Ben eşimi kaybetmişim, dünyam başıma yıkılmış, onlar evi kaça aldı, perdeyi nerden yaptırdı, koltukları nerden aldı diye soruyorlar. Yani insanın acısına da saygı yok. Senin için yanmış kimin umurunda bilemezsin belki de bu duruma sevinen bile olmuştur, bilemezsin...
yok artık...!

Ne demek her zaman.

Canim bir yudum mutluluk bir yudum mutluluk dedigi gibi sirf enerji dusurim diye ugrasiyolar.
İnsanlari mutsuz edip mutlu olabilen insanlar bunlar.
Bildigin görmemezlige geliyorum artik.
Adam seciyo diyolar
Havalanmis diyolar
Desinler artik napim.
Dedikodu edecek zamanim yok.
Kafaya taka taka hastalik sahibi oldum ben.

Canim ah anlatsam ne borclar odedik ve borclarin toplasan ceyregi bizim borcumuzdur.
Kaynimin evinintaksitlerinimi odemedi esim.
Köydeki ortak evin masraflarini tadilatinimi ustlenmedi.
Batan giden ortak dukkanin borclarinimi odemedi(faiziyle bide borcu bize yikanlar dukkani devredip parasini yediler esimin oz abisi ve kardesi bunlar)
Anlatsam neler neler
Allah sınadi diyorum.
Sukurler olsun atlattik
İcini ferah tut.
Hersey duzelir.

Canım öyle dusunme inan hayat pahali
Hersey ucmus.
Fiyatlara baksana

Aminn
+1 nasil guzelanlatmissin yuregine saglik.
çok tşk ederim bana çok moral oldun
çalışarak bereketli hayırlı kazançlarla inşalh herseyimizi alırız yaparız .
ben bu kötü göze çokkk inanıyorum
bizi zaten gözlede yedilr aynen dedigin gibi aldığım market posetlerini hergün hergün ne alıyor tasuıyor sürekli eve diye komsulardan bile gözüyle devirdiler.eşim işini kaybetti evimize yiyecek zor alıyorduk ben bunları inanın bizzat yaşadım.şimdi herkese zor geçiniyoz falan diyorum negatif duyguları kırmak için .aldıgımı verdiğimi kiseyle paylaşmıyorum.o kötü kem gözlü koru komsu ve etrafımdaki eş dost denenlere.kızım benim çok güzel pırıl pırıl bir çocuktur ve çok uslu terbiyelideir onu bir yere götürürken okuyorum dua edip gidiyorum

Bende çok kiziyorm bu duruma benim annemde tam böyle bir insan sen ne kadar aliyorsun kocan ne kadar aliyor neye ne veriyorsunuz sürekli herkesin gelirinin peşinde çünkü hep beklentisi var hep ona çalışalım ister kendi de kuruşunu vermez erkek kardeşime anca birikim yapar çok dertliyim bu konuda çok haklısınız düşünün bide bunu yapan annenizse :KK43:(
benim annem de bizi zengin sanıyo. evimiz kira değil çok şükür ama ben çalışmıyorum şu anda. 1 yıllık evliyim daha bir sürü eksiğimiz var. Mutfak masası ve sandalyem yok eşimin bekarlığından kalanı kullanıyorum hala düşün. kredi bırcumuz var. ayrıca ilerde bebeğimiz olacak nasipse onun hamilelikten itibaren dünya kadar masrafı olacak. araba almak istiyoruz.
yani biz bir aileyiz bizim de masraflarımız en önemlisi hayallerimiz var. bu durumda bile annemlere elimizden geldiğince yardım etmeye çalışıyoruz. of of.

Yaşadığımı bir ben bilirim bir Allah bilir..Allah herkese vicdan, merhamet nasip etsin latiyya...inan ki bunları görünce insanlardan soğudum...kimse başına gelmeden anlamıyor, empati yapmak bu kadar güç demek ki...kimsenin yarın başına gelmeyeceğinin garantisi yokken, burada kalıcıymışız gibi davranmak...ne saçma..insan başına gelmeden de anlayabilmeli ama onun için de incelik lazım işte...

H Hayat ne garip öyle olmak lazım galiba dediğin gibi. biz zor durumdayken bile kimseye belli etmedim ben. valla zengin olanlar bile ay geçinemiyoruz diye dert yanarlar. ben de heralde dicem bundan sonra şöyle borcumuz var böyle ödememiz var diye.

Yaşadığımı bir ben bilirim bir Allah bilir..Allah herkese vicdan, merhamet nasip etsin latiyya...inan ki bunları görünce insanlardan soğudum...kimse başına gelmeden anlamıyor, empati yapmak bu kadar güç demek ki...kimsenin yarın başına gelmeyeceğinin garantisi yokken, burada kalıcıymışız gibi davranmak...ne saçma..insan başına gelmeden de anlayabilmeli ama onun için de incelik lazım işte...
amin canım amin.. ben de öyle insanlardan uzak durmayı tercih ediyorum bunları yaşadıkça, duydukça. maalesef bazı insanlar dünyalığın peşinde sürekli. dediğin gibi maneviyat bitmiş.. ben tanımadığım birinin başına bile bişey gelince günlerce etkisinde kalan biriyim.
biz doğru olalım canım, eğri belasını bulur..

Hoş bulduukkkk:))
Biz iki oğlak tutumlu olmayacak da kim olacak dimi:))
aa bende oglagım oglaklar cok tutumludur ;)

kızlar vallahı yarama tuz bastınız bızzat bırebır calışstıgım bırı var oyle kem gozlu bırı kı
gecen sene ev almısştık bu kadın kredıyı nasıl odeyecegımızı sordu bende eşimin maaşı oraya gıdecek dedım başta evın tadılatını yaptırmayacagız sandık sonra oyle oldu bıseyler denk geldı elden borc aldık yaptırdık kadın herhalde yememış ıçmemış sız bunları nasıl oduyosunuz hanı eşinin maaşı kredıye gıdıyodu dedı :KK57::KK57: kadın düşünmüş o kadar kafa yormuş yanı ben bıle unuttum ona eşimin maaşını soyledıgımı o unutmamış bende elden borc aldık dedım

halbukı bılmıyo eşimin maaşı kredıden fazla
ayy yazık soylemıım bu ayrıntıyı yuregıne falan ıner :D

bu kadın tam bır pislik bı yakınımızı kaybettık
cocukların başında annelerı kaldı
annelerıde ben onlara nasıl bakarım falan dıye feryat etmış

bu 'bende bısey sandım cocuklar olmuş kocaman, orada hala teyzen aglıyo nasıl bakıcam dıye' dıyo
ölüye dırıye saygısı da yok ben yıne şok
her defasında selam vermıcem dıyorum
sonra Allahtan korkuma selam vermeyı kesemıyorum

bu kadın tam bır pislik bı yakınımızı kaybettık
cocukların başında annelerı kaldı
annelerıde ben onlara nasıl bakarım falan dıye feryat etmış

bu 'bende bısey sandım cocuklar olmuş kocaman, orada hala teyzen aglıyo nasıl bakıcam dıye' dıyo
ölüye dırıye saygısı da yok ben yıne şok
her defasında selam vermıcem dıyorum
sonra Allahtan korkuma selam vermeyı kesemıyorum
Pes valla ya...Ölüm bu ..İnsanız normalide üzülmek ..Bişey sanması mı var ya:(Haaktende çok tuhaf biriymiş..

Tünaydınlar olsun kızlar :)
İşten fırsat buldukça sabahtan beri ara ara okudum, ancak bitirdim de geldim.

Altın düştü diyen arkadaşlar olmuş bigparadan takip ediyorum çeyrek 204 gözüküyor, dün daha düşüktü sanki :/ Bu ay ben de doğum yapan arkadaşıma bir maşallah alacağım. Yani maşallah mı alsam diye düşünüyorum açıkçası siz ne önerirsiniz? Değer kaybediyor mu maşallahlar? Eğer öyleyse gram mı alsam ki? Gram da ayıp olur mu?

Bir paragrafta 8694869840 tane soru sorarak tarihe geçtim evet, o benim :olamaz:

Tünaydınlar olsun kızlar :)
İşten fırsat buldukça sabahtan beri ara ara okudum, ancak bitirdim de geldim.

Altın düştü diyen arkadaşlar olmuş bigparadan takip ediyorum çeyrek 204 gözüküyor, dün daha düşüktü sanki :/ Bu ay ben de doğum yapan arkadaşıma bir maşallah alacağım. Yani maşallah mı alsam diye düşünüyorum açıkçası siz ne önerirsiniz? Değer kaybediyor mu maşallahlar? Eğer öyleyse gram mı alsam ki? Gram da ayıp olur mu?

Bir paragrafta 8694869840 tane soru sorarak tarihe geçtim evet, o benim :olamaz:
100 lira taksan olur mu ki

benim annem de bizi zengin sanıyo. evimiz kira değil çok şükür ama ben çalışmıyorum şu anda. 1 yıllık evliyim daha bir sürü eksiğimiz var. Mutfak masası ve sandalyem yok eşimin bekarlığından kalanı kullanıyorum hala düşün. kredi bırcumuz var. ayrıca ilerde bebeğimiz olacak nasipse onun hamilelikten itibaren dünya kadar masrafı olacak. araba almak istiyoruz.
yani biz bir aileyiz bizim de masraflarımız en önemlisi hayallerimiz var. bu durumda bile annemlere elimizden geldiğince yardım etmeye çalışıyoruz. of of.
ay sanki kendim yazdım sandım LATİYYA aynı bizde esimin bekrlık evindeki masa sandalyeyi kullanıyoruz biliyomusun:)) sen bir yıllık evlisin biz 2008 de evlendik düşün:)) bir sıra ona gelmedi.

Back
X