• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük Düşün Büyük Olsun!

beyaz eşya biraz da şans işi... en olmadık markayı alır, yıllarca sorunsuz kullanırsın, en iyi markayı alır, sorun yaşarsın...
Kesinlikle canım..Şans hakkaten de..İnş şansım yine güler..Kullandığım makinemi 20 yıldır iyi kullandım..Belki sıksam biraz daha gider..Ama en olmadık zamanda yarı yolda bırakmasın diye değiştirelim istiyoruz:)

ÖZELLİKLERİNE bak beyaz esya alırken geniş iç hacimli al kısa program anında durdurma ve deavm gibi seylere bak canım özellik önemli markadanda ziyade
Evet canım..Bu dediğimin baya bir özelliği var..kısa program enerji tasarrufu.A+++ enerjiymiş..ama halada araştırmadayım..aceleye getirmek istemiyorum..

Benim oğlum da o yaşlarda
Bu cumartesi planımız var
Pazarı daha ayarlamadım
Haftasonu planınızı paylaşır mısınız fikir olsun
Ayın ilk cumartesi bizim kitapçıya gitme günümüz. Kahvaltıdan sonra metroya biniyoruz. Kitapçıya gidiyoruz. Kendine bir kitap seçiyor ben de onun için bir kitap ve kendime kitap seçiyorum. Kendimi bildim bileli elimin altında kitap vardır. Benim için kızımın kitap okumaktan keyif alması çok önemli, o yüzden her ay düzenli kitaplara dokunmasını, o kokuyu içine çekmesini sağlamaya çalışıyorum.
Pazar günü de önce göle gidip ördekleri besleyeceğiz ardından çocuk tiyatrosuna bilet aldım ona gideceğiz.

@Papatya , tr_lelli tr_lelli teşekkür ederim kızlar
burası çok soğuk olmuyor , o yüzden atkı yada eldiven almam herhalde ama takım kalemliği falan olabilir

eşya konusunu konuşmuşsunuz ben hala bekarlıktan kalanları kullanıyorum, evlemnince sadece yatak osadı ve bulaşık makinesini yenialdık
8 yıllık evliyim tabi bu sene buzdolabı elektirik süpürgesi tv yi yeniledik hepsi bozuldu artık tamir olmuyor
şohpeninde eli kulağında

kızlar bu arada mutfak tüpü bana bir ay anca gidiyor sanki az gidiyor gibi
kullanan arkadaşlar ne kadar zaman kullanıyorsunuz 12 kğ tüpü
Bize 2 ay gidiyor tüp

Bu arada kaynamış sorum:)
Arkadaşlar benim çamaşır makinesi de almam lazım:)o da error vermeye başladı artık:KK43:sene sonu da gelmişken hazır kampanyalar varken makineyi de değiştirmeyi düşünüyoruz..Ben bosch düşünüyorum..Varmı tavsiye edebileceğiniz model?
Arcelik yada beko 9 kg bakabilirsin. Biz 8 kg olanini kullaniyoruz cok memnunuz. Ama vadrdi dolmak uzere artik. A+++ olanlarda kampanyadaydı ama suan hatirlamiyorum net fiyatini. Seneye bizde degisiriz sanirim. Ben yine ayni markadan alıcam ama bu sefer 12 kg olanini alicaz

Ben de bu hafta 2 kumbara aldım birine bozuk birine kağıt para atıcam bakalım yaza kadar ne kadar birikecek. Bu ay bir de bireysel emeklilik için bankayla görüşmeyi düşünüyoruz. Eşim aklıma girdi ayda 400 tl yatırsak devlet katkısıyla 500 tl olacak. Geleceğe yatırım olarak düşünüyoruz. Bireysel emeklilik konusunda bilgisi olanlar eksisini artısını yazarsanız çok mutlu olurum :)
Bireysel emeklilik sisteminin avantajları:
- Para biriktirmenizi sağlar.
- Devlet katkısı%25 dir. Yani siz 100 Tl yatırırsanız devlet de 25 Tl yatırır.
- Parayı uzmanlar farklı fonlarda değerlendirir.
- Vergiden muaftır. Yani paranızı borsada yatırım fonlarında kendiniz değerlendirmek isterseniz devlete vergi ödersiniz. Ancak sistemde paranız fonda değerlendirir ve vergi kesintisi olmaz.
- Paranız devlet güvencesi altındadır. Çalıştığınız firma batsa da paranız batmaz.
-İstediğiniz zaman çalıştığınız firmayı değiştirebilirsiniz.
- Amaç uzun vadeli birikim olduğu için 56 yaşına kadar ödeme yaparsanız devletin verdiği kuş kadar emekli maaşına ilaveten ek bir maaşınız olur. Yaşlılığınızda kimseye muhtaç olmazsınız.
Dezavantajları:
- Sistemden 10 yıldan önce çıkarsanız ciddi kesintiler olur. Dolayısıyla sıkıştığınızda kullanabileceğiniz bir birikim değildir.
- Firmalar belirli oranlarda yönetim gider kesintisi yapar.
- En büyük faydayı 56 yaşı beklerseniz alırsınız.

Bizim BES 5.seneside(bi dönem dondurduk)
Bende sabah biraz arastirdim.
Evet 10.yildan önce cekilirse ciddi kesinti oluyomus.
56.yasini beklemek mantikli olan sanirim.

Ama ben bir sey anlamadim

Misal ben BES öduyorum ve vefat ettim.
Cocugum vs bu para veriliyor mu?
Yada 56.yasimi emekliligimi goremedim.
Bu emeklilik devam ettrilip cocuguma vs baglanabiliyormu
Yada emekli olduk diyelim.
Ssk gibi ese cocuga vefattan sonra baglaniyomu kalan para.

Ben bu islerin muhattabi olmadigimdan yetkili kisiyle hic gorusmedim.
Esim gorusup halletti.

Ben bunlari sorardim.
Merak ediyorum arastiricam.

Ben 10yili doldurup cekelim diyorum.

Kızlar bende ilk BES yaptıranladanım..Biz sisteme girdiğimizde daha yeni yeni çıkmıştı..
garantide başlatmıştık..Sonra vakıfa geçtik..Aylık 100 tl ile başladık..Bir dönem 7 ay dondurduk..
56 yaş emeklilik için olan yaş..
10 yıldan sonra toplu çekebiliyorsun..Tabiki kayıp oluyor ..Devlet katkısının bile hepsini alamadık biz..
2 yıl önce 10 yılımızı doldurduk.Emeklilik olarak aslında hiç cazip bişey değil..Biz geçen yıl memleketten ev alırken toplu olarak çektik..1,500 tl kadar kaybımız oldu:(ama 38,500 civarı para birikmişti.işimize yaradı..
he şuan eşim gene hem kendi için hem benim için hemde çocuklar için aylık 100 er tl ödüyor..
en azından birikim oluyor..İlerde kısmet olursa çocuklara yarar inş:)Toplu bir para oluyor.kumbara niyetine..Herşey nasip kısmet.yatırım amaçlı olarak düşünülebilir..Ama emeklilik çok saçma oluyor..Birikmiş paran bitince maaş kesiliyor gibi saçma şeyler vardı:)

Kızlar bende ilk BES yaptıranladanım..Biz sisteme girdiğimizde daha yeni yeni çıkmıştı..
garantide başlatmıştık..Sonra vakıfa geçtik..Aylık 100 tl ile başladık..Bir dönem 7 ay dondurduk..
56 yaş emeklilik için olan yaş..
10 yıldan sonra toplu çekebiliyorsun..Tabiki kayıp oluyor ..Devlet katkısının bile hepsini alamadık biz..
2 yıl önce 10 yılımızı doldurduk.Emeklilik olarak aslında hiç cazip bişey değil..Biz geçen yıl memleketten ev alırken toplu olarak çektik..1,500 tl kadar kaybımız oldu:KK43:ama 38,500 civarı para birikmişti.işimize yaradı..
he şuan eşim gene hem kendi için hem benim için hemde çocuklar için aylık 100 er tl ödüyor..
en azından birikim oluyor..İlerde kısmet olursa çocuklara yarar inş:)Toplu bir para oluyor.kumbara niyetine..Herşey nasip kısmet.yatırım amaçlı olarak düşünülebilir..Ama emeklilik çok saçma oluyor..Birikmiş paran bitince maaş kesiliyor gibi saçma şeyler vardı:)

birikimini kendi yapabilen, param var, hepsini harcamalıyım psikolojisinde olmayan insanlar için, çok da artısı olan bir sistem olduğunu düşünmüyorum, bes in...

ha, ben kendim para biriktiremiyorum, olanı harcamadan yapamıyorum, bu şekilde biriktiremiyorum, ama, bes olunca mecburen birikim yapmış oluyorum, daha harcama yapmadan, maaşımdan yatıyor, bir nevi borç öder gibi maaştan kesiliyor, bu şekilde birikim yapmış oluyorum, dahası şartlarına uyarsam, artıları ve devlet katkısı da var diyenler için, ideal olabilir...

yoksa, öde öde, sonra sana maaş olarak geri ödesinler, hem de bir takım kesintiler yaparak... dahası, para bitince de maaş bitsin, çok mantıklı gelmiyor bana..

birikimini kendi yapabilen, param var, hepsini harcamalıyım psikolojisinde olmayan insanlar için, çok da artısı olan bir sistem olduğunu düşünmüyorum, bes in...

ha, ben kendim para biriktiremiyorum, olanı harcamadan yapamıyorum, bu şekilde biriktiremiyorum, ama, bes olunca mecburen birikim yapmış oluyorum, daha harcama yapmadan, maaşımdan yatıyor, bir nevi borç öder gibi maaştan kesiliyor, bu şekilde birikim yapmış oluyorum, dahası şartlarına uyarsam, artıları ve devlet katkısı da var diyenler için, ideal olabilir...

yoksa, öde öde, sonra sana maaş olarak geri ödesinler, hem de bir takım kesintiler yaparak... dahası, para bitince de maaş bitsin, çok mantıklı gelmiyor bana..
İşte dediğim gibi emeklilik için gerçekten de çok saçma bişey..Ama zorlamadan kumbaraya atar gibi birikim amaçlı bence iyi..

KIZLARIMCANLARIM KIZLARIMCANLARIM canım 10.yılında kaca kac aldiniz?
Yani sizin odediginiz meblanin toplam tutari neydi? Getiri nekadar oldu.

Bana kalsa bankaya faize yatirsa daha iyi
Ayda 350tl öduyo neticede.
10senede getirisi daha cok olur bence.

KIZLARIMCANLARIM KIZLARIMCANLARIM canım 10.yılında kaca kac aldiniz?
Yani sizin odediginiz meblanin toplam tutari neydi? Getiri nekadar oldu.

Bana kalsa bankaya faize yatirsa daha iyi
Ayda 350tl öduyo neticede.
10senede getirisi daha cok olur bence.
Canım biz faiz istemediğimiz için ve bu BES e başladığımızda emeklilik niyetine başladığımız için öyle devam ettik..
Ama müşteri temsilcisiyle görüştükçe sorduklarımıza net güzel cevap alamadık..Birde bu ev mevzusu olunca krediye faize daha fazla yatıracağımıza olanı çekelim dedik..
CAnım net tutatı inan hatırlamıyorum..
Ama parayı bir yerlrde değerlendiriyorlar..
Sen seçiyorsun..Mesela repo falan biz istemedik..
yatıım fonunda dövizde değerlendirdik..ama şu var ki bize ilaç olarak geldi o para..koy unut hesabı..
Faiz bize gelmiyor canım..İstemiyorum da..Olan paranın bereketini de kaçırdığını düşünüyorum..

He bu arada eşim gene yatırıyor hem bana hem kendine ve çocuklara..Hepimize aylık 100 yatırıyor..
Bu arada ocaktan sonra devlet zorunlu BES yapacak 45 yaş altı olan herkese..
Ben bildireceğim zaten ödediğimizi..Umarım bide ordan kesmezler maaşımı:(

He bu arada eşim gene yatırıyor hem bana hem kendine ve çocuklara..Hepimize aylık 100 yatırıyor..
Bu arada ocaktan sonra devlet zorunlu BES yapacak 45 yaş altı olan herkese..
Ben bildireceğim zaten ödediğimizi..Umarım bide ordan kesmezler maaşımı:KK43:
Devlet nerden para alcani sasirdi zaten.

herkese merhaba.
bugün saat 12de kalktım :oha:
bi bakayım dedim buraya ne çok yazmışsınız amanınn:)
mobilyadan bahsetmişsiniz. benim koltuklarım açık gri, minderleri ve berjerler pembe. mobilyam ise beyaz. biz mobilyacıya yaptırdık masaları, tv ünitesini, vestiyeri ve yatak odasını. Hemen hepsi benim tasarımım diyebilirim:) çok da ucuza geldi böyle.

herkese merhaba.
bugün saat 12de kalktım :oha:
bi bakayım dedim buraya ne çok yazmışsınız amanınn:)
mobilyadan bahsetmişsiniz. benim koltuklarım açık gri, minderleri ve berjerler pembe. mobilyam ise beyaz. biz mobilyacıya yaptırdık masaları, tv ünitesini, vestiyeri ve yatak odasını. Hemen hepsi benim tasarımım diyebilirim:) çok da ucuza geldi böyle.
İyi günlerde kullan canım..Güle güle.:)

Back
X