• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük Düşün Büyük Olsun!

Günaydın kızlar...
Dün pazar alışverişi yaptım.
2 kg patates 2.5 tl
1kg soğan 1 tl
1 büyük lahana 3 tl
2 kg mandalina 2 tl
2 kg elma 2 tl
1 kg dan biraz fazla muz 4 tl
1 kg hamsi 10 tl toplam 24.5 tl harcadım. Akşam balık ve salata yaptım. Bu gün de gelmezden önce kuru fasülye pilav yaptım. Salata için malzemeleri suya koydum gidince yıkayıp doğramak rahat oluyor. Ayran ve turşu da masaya koydum mu tamamdır. Kış için uygun bir menü :)

Kredi kartlarımı yatırdım. Ne kadar dikkat etsem de market harcamalarım, ev ve büro telefonları ile internet faturaları, bilgisayar taksidi, ufak tefek taksitler ve her ay aldığım 3 gr altın yüzünden kart borcum düşmüyor maalesef. Ama sonuçta hepsi zorunlu harcama. O yüzden sıkıntı yok. Gününde ödedikten sonra kredi kartının faydası var, zararı yok..

Kredi kartlarımı yatırdım. Ne kadar dikkat etsem de market harcamalarım, ev ve büro telefonları ile internet faturaları, bilgisayar taksidi, ufak tefek taksitler ve her ay aldığım 3 gr altın yüzünden kart borcum düşmüyor maalesef. Ama sonuçta hepsi zorunlu harcama. O yüzden sıkıntı yok. Gününde ödedikten sonra kredi kartının faydası var, zararı yok..
Ben de kredi kartının faydalı olduğunu düşünüyorum. Kendimizi limitimiz kadar zengin hissetmediğimiz sürece sorun yok. Hem bütün harcamalar kayıt altına alınmış oluyor. Nereye ne kadar harcadığını görüyorsun, hem nakit para taşımıyorsun.

Herkes stok yapma telaşına girmiş. Ben de evi kolaçan ettim. Biraz daha ilave yapacağım şeyler var. Un, şeker, çay ve çiçekyağı gibi. Uygun bir zamanda market gezmem lazım. Bazen yerel marketlerde de çok güzel indirimler denk gelebiliyor. Bugün önünden geçtiğim bir yerel markette 10 kg tursilmatik 20 tl yazıyordu. Ama bende 5 kg+8 kg+3 lt hiç kullanmadığım çamaşır deterjanım var yazdan almıştım. Şampuanım da 4 adet hiç açılmamış var tanesi 6.90 idi alırken. 2 adet sıvı sabunum var 4 lt.lik. Bulaşık deterjanı 100 + 50 tablet ile elde yıkama 5 kg daha hiç dokunmadım. 5 kg bir yumuşatıcıya da daha hiç başlamadım. Alırsam wc kağıdı falan alırım.

Bu hafta sonu zeytinyağlarımızı alacağız. Tahmin ettiğimizin onda biri kadar bir yağ çıktığı söylendi ama inanmadım açıkçası. Çünkü zeytinleri görmüştüm en az 350 - 400 kg yağ çıkardı, bilenlere de sordum aynısını söylüyorlar. Zeytinleri toplayıp yağ çıkartan kişinin dediği miktar ise çok çok az. Önce ne açıklama yapacak bir dinleyelim bakalım ama kendisine güvenim sarsıldı. Az bir fark olsa önemsemeyeceğim ama fark çok. Yani demem o ki kimseye güven kalmamış. Yahu bari bana yapmayın. Avukat deyip çekindikleri de yok, yetim hakkı deyip korktukları da yok. Bir malın varsa ve başında bulunup ilgilenemiyorsan, başkalarına bırakıyorsan ondan bir şey bekleme. Kendim gidip yapamıyorum doğal olarak. En iyisi araştırıp düzgün bir insan bulayım.

Bu hafta sonu zeytinyağlarımızı alacağız. Tahmin ettiğimizin onda biri kadar bir yağ çıktığı söylendi ama inanmadım açıkçası. Çünkü zeytinleri görmüştüm en az 350 - 400 kg yağ çıkardı, bilenlere de sordum aynısını söylüyorlar. Zeytinleri toplayıp yağ çıkartan kişinin dediği miktar ise çok çok az. Önce ne açıklama yapacak bir dinleyelim bakalım ama kendisine güvenim sarsıldı. Az bir fark olsa önemsemeyeceğim ama fark çok. Yani demem o ki kimseye güven kalmamış. Yahu bari bana yapmayın. Avukat deyip çekindikleri de yok, yetim hakkı deyip korktukları da yok. Bir malın varsa ve başında bulunup ilgilenemiyorsan, başkalarına bırakıyorsan ondan bir şey bekleme. Kendim gidip yapamıyorum doğal olarak. En iyisi araştırıp düzgün bir insan bulayım.
Malesef artik insanlar herseyi alenen yapiyolar.
Benim sizinle br konuda gorusmem gerekiyo nasil olacak bilmiyorum(hukuki mesleginizle ilgili bir mesele degil ama mesleki cevrenizle ilgili bir mesele)
Dikkate alirsaniz cok sevinirim.

bakıcı konusunda bende yazayım
bazı insanlar öz akrabanızdan daha iyi bakıyor inanın
bizim aileler çok uzakta gelip bakmam gibi ibr ihtimalleri yoktu
büyük kızıma 2 yıl bir kadın baktı allah razı olsun
kızım çok sever hala arada gideriz
kızım 10 metre ötede görse koşar sarılır

sonra 2. hamileliğim oldu 6 ay rapaor izin gitmedim
şimdiki bakıcıyı bulduk
oda çok iyi bir kadın biraz kaprisli ama olsun
insan yakınlarına bazen bir şey söyliyemiyor
çocuk eğitimi konusunda
ama bakıcı olunca daha rahat konuşabiliyorsunuız
ama tabi araştırın sağdan soldan soruşturun biraz

umarım sizlerde iyi insanlara denk gelirsiniz

Selam kızlar :)
bu aralar işlerim biraz yoğun malumunuz yıl sonu, hesapların kapatılması lazım valla pazartesiden beri pertim çıktı:silah::KK53:
bu arada fırsat buldukça piyasaları takipteyim dün altın yorumlarına baktım herkes yarını bekleyin demiş hakkaten de bugun düşüş var
ev ihtiyaçlarına gelince, epey paylaşım yapmışsınız son sayfada maşallah diyorum hepinize
bende de bir çok şey stok halinde valla:olamaz: geçenlerde dayanamadım bir tane daha şampuan aldım şu an kullandığım da yeni onu da sayarsak 2 lt kadar şampuan var bir sene gider bana:rapci:
parfümlere sardım bir ara, hala doyamıyorum ama geçenlerde saydım epey olmuş hatta birkaç yakınıma dağıttım, para istemedim paylaşmak olarak bakıyorum artık :KK19: kumbarama da cepte çantada kalan bozukları atıyorum epey oldu valla 1-2 gr altın almayı planlıyorum 200-300 TL civarı çıkar tahminim
şimdilerde yılbaşı indirimleri var ben de ev eşyasını sevdiğim için ve çeyizim de olmadığı için buldukça ufak tefek şeyler alıyorum hoşuma da gidiyor :cool:

sizde durumlar nasıl bakalım?

eşim ek hesaptaki parayı da aynı kişiye çektirmiş. yani şu an maaş ekside. ona kredileri yatırmicam demiştim ona kızdı. şu an hiç param yok. kızgınlıktan yaptığı şeye bak. bu yaptığına inanamıyorum dedim ve bana kapa çeneni dedi.
biran önce gelse de nolacaksa olsun artık.

Günümüz güzel geçiyor dur inşallah bayanlar.
Kumbaraya 50 tl attim.
Şu an okuldayim.
Bugün ki harcamam henüz yol parası ama sanırım kendimi simartmak için bir kahve ismarlayacagim kendime. :)

Normal de her hafta 1 günü kendime ayiririm.
Sinemaya giderim ya da yemek yerim. Kitap okurum vb vb

Ama çalıştığım için ve okulda oldugum için surekli kendime vakit ayıramadim bu aralar.

Herkesin Biraz vakite ve huzura ihtiyacı var bence.

Mrb kizlar
bu gun bi komsum geldi evime istekci bi kadin kendisi yagcoze kdar benden isyer baharat tuz vs daha sayamadigim bi cok sey ister neyse derim isteyenin bi yuzu vermeyenin iki yuzy kara bide kapima kim gelirse gelsin asla yok diyemem bu gunde durmus sende perisan oldun benim gibi eski esyalarin icinde demez mi eski dedigi 5 yil oldu mobilyalarimi alali daha evlenirken almistik sinir oldum yahu bu nedir burnunu sokmadigi bi evimin ici kalmisti daha oncede cocugum olmuyor diye kocan ustune kadin getirecek falan filan diyordu velhasli kelam bu kadina mesafe koymaliyim ama nasil bilmiyorum

Hanımlar krizden bahsetmişsiniz evet bana göre de ortada ciddi bir kriz var dediğiniz gibi konuya hakim olmayan insanlardan biri bana dedi ki ortada bir kriz olsa ekmeği 1 tl değil 3 tl ye almamız lazımmış ben şok oldum.Bugüne kadar böyle bir yorum bana yapılmamıştı. Sonra rutin kullandığım ilaçlarımı(tansiyon) aile hekimine yazdırmak için gittim aynı gün oldu bunlar aile hekimimizde ailece görüştüğümüz sevdiğim birisi ben ona anlattım yaşadığım şoku ve bana söylediklerini, günün ikinci şokunu da doktorumuz yaşattı. Sağlık bakanlığı aylık ve yıllık istatistik veri istiyormuş hekimlerden hangi ilaçtan ne kadar kullanılıyor diye ve hanımlar en çok ilaç anti-depresanlarmış. Hekimimizin naçizane önerisi bana bu tür insanlarla mümkünse bu konuları konuşmamam kendi ruh sağlığım için, kendi adıma çok sevindim. Ben kafama takılanı doğru insanla paylaşmışım dedim.

Back
X