Küçük Düşün Büyük Olsun!

Günaydın hatunlar
Bayadır yazamıyorum hiç vaktim olmuyor bebeğim kolik malesef :/
Amnemler memlekete döndüler
Sağolsun 40 gün kaldı yanımda
Kardeşim evlenecek onun çeyizine çift kişilik battaniye iki nevresim takımı aldım annemle gönderdim
Yeğenlerim seviyor diye incir reçeli yapmıştım onlarda postalandı
Annem dolabına atsın diye karadenize özgü şeylerden aldım lahana vs onlarda gitti
Bol harcamalı oldu ama olsun kırk yılda bir görüşebiliyoruz zaten
Hamileyken hamilelik kıyafetler yerine bir beden büyük kıyafetler almıştım onlarıda annemle gönderdim ihtiyacı olan birine versin diye

Dün markete gittik oğluma bez ve mama 103 tl
Mutfağa çay şeker meyve aldım 68 tl de o tuttu

Faturalar gelmeye başladı
Elektrik 118
Doğalgaz 437 tl

Uzun süre birikim yapamayacak gibiyim
Lelli gibi tasarruf üzerinden gitmeye çalışacağım

Sadece kuzumun kumbarasına devam ediyorum dün 5 tl ona attım 1050 lirası oldu
Bozuk para kumbarasıda doldu ama onda ne kadar var bilmiyorum

Ne güzel canım siz aynı apartmandasınız daha sık takip ediyordur. Annemde evinde ne varsa böler getirir. Dün kaşar vardı evde oğlum çok seviyor diye almış gelmiş
Babam ne alsa yarısını getirir.ya da kılık kıyafet alır ben bu ara almıyotum diye gel gidelim alalım diyip duruyor. Geçen kazak almış.
zelalke zelalke poğaçalar taze kalmış mı böreği denedim poğaçayıda deneyeyim
evet canım poğaçalar yeni yapılmış gibi tazeydi.. yumuşacık oldu. Tavsiye ederim.

-Mavi -Mavi napalım olsun sağlık olsun.
Bir sürede böyle gitsin.
Ben şuan ihtiyacım olanları almazsam kendimi cok mutsuz hissedicem.
İtelemek istemiyorum.
Herşey zamanında vaktinde guzel.
Zaten altın ve döviz alincak gibi degil.
Nakitde yatacak para
Ben kartla alışveriş yapiyorum.
Bazen taksit yaptiriyorum

Merhaba kizlar..
Bugun size hem guzel hem beni korkutan bir haberle geldim
Esim subat mart gibi isten ayrilacak.
Benim yasadigim sehre gelecek
Su an kipirdamamamizin sebebi onun sektorundeki durgunluk
Ben Tl de asla para biriktiremem anlamadan harcarim ( ihtiyac olabilecek bsye stok veya hediye alarak)
Simdi cok kararsizim bugun itibari ile her kurus ve alisveris cok degerli.
Evimde hersey fazlasiyla var ve indirim olsada artik ihtiyac disi bisey almayacagim para harcamak yok
Kisisel ihtiyacim yok esimin var ama erteliyor onunkileri hallederiz.
En kotu iki aylik kirayi ve faturalari biriktirmeliyim. Gr altinlarim 1 ini tamamlar.
2. Icin biriktirip bsy alirsam dusebilir almazsam harcarim. Ne yapacagima cok kararsizim. Doviz ve altin yatay seyretmeye baslasa alirim. Ama cok oynak buda beni korkutuyor. Sanirim zarrab davasindan sonra karar verecegim.
Bu arada bilezik alamam, o kesin. Ama inanin hic uzulmedim.
Tum bekleyislerimin karsiligi geliyor bitiyor.
Ben dik durursam esimde rahat olur daha huzurlu olur. Artik tum birikimim maddiyattan cok maneviyatimi guclendirmek icin olacak.

Merhaba kizlar..
Bugun size hem guzel hem beni korkutan bir haberle geldim
Esim subat mart gibi isten ayrilacak.
Benim yasadigim sehre gelecek
Su an kipirdamamamizin sebebi onun sektorundeki durgunluk
Ben Tl de asla para biriktiremem anlamadan harcarim ( ihtiyac olabilecek bsye stok veya hediye alarak)
Simdi cok kararsizim bugun itibari ile her kurus ve alisveris cok degerli.
Evimde hersey fazlasiyla var ve indirim olsada artik ihtiyac disi bisey almayacagim para harcamak yok
Kisisel ihtiyacim yok esimin var ama erteliyor onunkileri hallederiz.
En kotu iki aylik kirayi ve faturalari biriktirmeliyim. Gr altinlarim 1 ini tamamlar.
2. Icin biriktirip bsy alirsam dusebilir almazsam harcarim. Ne yapacagima cok kararsizim. Doviz ve altin yatay seyretmeye baslasa alirim. Ama cok oynak buda beni korkutuyor. Sanirim zarrab davasindan sonra karar verecegim.
Bu arada bilezik alamam, o kesin. Ama inanin hic uzulmedim.
Tum bekleyislerimin karsiligi geliyor bitiyor.
Ben dik durursam esimde rahat olur daha huzurlu olur. Artik tum birikimim maddiyattan cok maneviyatimi guclendirmek icin olacak.
Altın alıp kenara at bence . Altın zarar ettirmez ama kısa vadeyi düşünüyorsan acaba ek hesap filan oluşturup orada biriktiremez misin illa birşey almak zorunda değilsin ki durur

Eşim arabanın kış lastiklerini taktırmaya çıktı. Oradan markete uğrayacak. Bende evdeyim şimdi güzel bir browni yapıcam Kızlar yanına da çay koyucam. Akşama ise kırmızı biberi kızartıp ortasını açıcam içine kızarttığım patlıcan patatesleri doldurup üzerine domatesli bir sos gezdirip fırına atıcam 5 dk pişsin üzerine sarımsaklı yoğurtla güzel olacak diye düşündüm.

Tl olunca bende biriktiremem diyordum şimdi kullanmadığım bir cüzdana koyuyorum ve hiç ellemiyorum dışarı çıkarken de kullandığım cüzdanı alıyorum.
Ama dışarı çıkarken cüzdanımda olsa yerine nasılsa koyarım diye harcıyorum.

Selam kızlar bugün annem çağırdı dışarı çıkalım boya alıcam defi tmm geçerken kuaföre bakalım dedi girdik kızım saçını kestircek dedi yoo dedim nerden çıktı bu şimdi. Neyse ikna etti kestirdim. İhtiyacım vardı erteliyordum moral oldu en son be zaman kestirdiğimi bilr hatırlamıyorum.

Altın alıp kenara at bence . Altın zarar ettirmez ama kısa vadeyi düşünüyorsan acaba ek hesap filan oluşturup orada biriktiremez misin illa birşey almak zorunda değilsin ki durur

En kotusunu dusundugumde issiz kaldigi sure icinde altinin durmasinin bana hic bi faydasi yok esime veririm hayat standardimizi dusurmeden yasamaya calisiriz. Ama cok duserse diye korkuyorum.
Ben yapamiyorum. Ornegin bugun bimde aktuel urun kurabiye draje cikolata gordum. Once hepsinden aldim, cunku gecen evde cayin yanina hic bsy bulamamistik kalmamis. Sonra durup dusundum yarisi yenmeden bayatlayarak cope gidecek. Yada temel gidada cok indirim gorursem ay cok iyiymis diye aliyorum hic bsy olmazsa hediye aliyorum. ama su an aslinda para biriktirmek ilk onceligim. Ulasamayacagim bi yerde olmali.
Not;vade yi asla dusunmem esimde istemez.

Selam kızlar
Harcanmalı bir gün geçirdim. Oğlumu deneme sınavına bıraktım.
Şampuanımı aldım 20 tl
Kuruyemiş aldım 45 tl
Oğluma Çorap, iç çamaşırı pijama aldım 109 tl
Kaş aldırdım 15 tl
Yemek yedik 45 tl
Kulaklık aldık 35 tl
Marketten yufka mandalina ekmek aldık 10 tl

Ben tl bir süre evde tutabiliyorum sonrasında bir ihtiyacım cikiyo uzun süre evde saklamaktan yana değilim artik.
Altını bozdurmaya hic kıyamıyorum ama.
Bu sebepden banka dusunuyorum tl olarak.

Bu ay abur cubur almadim.
Almadanda ayı bitiricem.
Kesinlikle bu bile +40 falan oldu.
O bu derken gidiyordu para

Kardeşim bizim toplu tüketime gitmis.
Oğluma 1 kutu cikolatali gofret(50tane)
1kutu kucuk boy pringles(12li)
1 kutu sakız(100tane)
1 kutu kraker almis.(30tane) almis.

Ben kaldırdım arada bir çıkarıp vericem cok tüketmesin diye.

Yarın pazara gidicem. Yeşilliğimi meyvemi alırım.

Market ihtiyacım yok.

Tek masraf bu ara kiyafet.
Hesap yapıyorum şunu şukadara alsam bunu bukadara diye 600tl ile işin içinden cikarim.
Karta taksit yaptiricam.
Butik gezicem yine haftaya

Kızlar nasılsınız ??

Bugün annemin maaş günü .. Kızım uyanınca hem parayı çekmeye hem de alışverişe gidicez..
Kuruyemiş , aburcubur falan kalmadı evde.. Eşim izinde olunca boşaldı tüm stoklarım :-)

Bizim toplu tüketşm uygun mu.
Yakınımda var ama hiç gitmedim.
Abur cubur hiç almıyoryz da mesela pirinç şehriye yağ un gibi şeyler çok gidiyor.
Oluyor mu uyguna.

Bizim toplu tüketşm uygun mu.
Yakınımda var ama hiç gitmedim.
Abur cubur hiç almıyoryz da mesela pirinç şehriye yağ un gibi şeyler çok gidiyor.
Oluyor mu uyguna.
Uygun ama toplu satis vardi bildigim.
Tek tek yoktu.
Şuan var mi bilmiyorum ben epeydir gitmedim.
Tee esim esnafken (8 sene once) gitmistim.
Kardeşim arada uğruyor işyerine yakin.
Bisiler alır öyle..

Esim esnafken urunlerini ordan alirdi.
Deterjanımı yağımı falan hep de cok uygun gelirdi.

Kızlar nasılsınız ??

Bugün annemin maaş günü .. Kızım uyanınca hem parayı çekmeye hem de alışverişe gidicez..
Kuruyemiş , aburcubur falan kalmadı evde.. Eşim izinde olunca boşaldı tüm stoklarım :-)
Sizin kiracilar noldu cnm?
Halledebildiniz mi ?
Esin vazgeçtimi fikrinden.

En kotusunu dusundugumde issiz kaldigi sure icinde altinin durmasinin bana hic bi faydasi yok esime veririm hayat standardimizi dusurmeden yasamaya calisiriz. Ama cok duserse diye korkuyorum.
Ben yapamiyorum. Ornegin bugun bimde aktuel urun kurabiye draje cikolata gordum. Once hepsinden aldim, cunku gecen evde cayin yanina hic bsy bulamamistik kalmamis. Sonra durup dusundum yarisi yenmeden bayatlayarak cope gidecek. Yada temel gidada cok indirim gorursem ay cok iyiymis diye aliyorum hic bsy olmazsa hediye aliyorum. ama su an aslinda para biriktirmek ilk onceligim. Ulasamayacagim bi yerde olmali.
Not;vade yi asla dusunmem esimde istemez.
Vadeli için söylemedim bende vadeli ile ilgili aynı senin gibi düşünüyorum . Ya bak ben birşeyleri alıp stok yapamıyorum gerçekten olmuyor bunalıyorum öyle koyacak çok dolabım filan Yok. Kilerim var orayı arabanın yazlık lastikleri duvara raf yaptık 4 tane filan tavana kadar ayakkabı kutularım merdiven elektrik süpürgesi vs koyduk. Yer Yok anlayacağın ben bittikçe alıyorum . Çevremde öyle aşırı bir indirim de görmüyorum alıp stok yapmaya değer .Stok yapsam o ay ani birşey oluyor başka ihtiyaçlar çıkıyor stoğa harcadığım para İnan şazım oluyor

Back
X