Küçük Düşün Büyük Olsun!

Yaa ne güzel maşallah. Benim sıpa da bi yürüse de bol bol gezsek🌸 benimki bebek araba sevmiyo kucak sevmiyor anca itmeli bisikletlerden aldık onla geziyoruz onunla da fazla uzaklaşamıyoruz🤣
Benim arkadaşın kızı da öyle. Bugün avm ye onun işi için gittik aslında. Ben bakarım sen işini halledersin dedim. Zaten çok durmadı arabasında. Tam arkadaş kasaya gitti. Arabadan indi pıtır pıtır koşuyor. Elinden tutturmuyor. Allahım ne bu dedim😂
Bence çok heveslenme yani yürüyünce daha zor😅 Ne yap et arabasına alıştır. Ben hala bazen arabasına koyuyorum gidiyorum uzak yere🙈 o da gayet rahat arabasında. Ama yürüyerek de sıkıntı çıkartmadı bugün.
Darısı başına.

Günaydınlar
Bizim misafir isi haftaya ertelendi.
Arkadasa misafir geliyoımus yatılı.
Haftaya pazartesi yola cıkacagız koci 4/12 ci pazar alcz mecbur misafiri.
Dün dondurma almıslar gelirken kızla ,az yedi ama geceden beri ara ara öksürük var :KK43:
Daha erkendi yani dedim ins ilerlemez.
Patronun hanım dün benden eni konu ceviz istedi laf arasında.
Konusuyordık öyle kızlarla ,hersey pahalı falan diye.
O da dinliyo arada lafa atlıyo falan.
Cevize sok oldum nolms öyle dedi.
Baby sizde ceviz var mıydı ya?Sizden mi alsak dedi.
Dedim var ama satılmalık ceviz degil biziimki,köy cevizi kara oluyo ,dısardakiler gibi iri degil dedim.
Aa ben en cok onları severim organik dedi.
Hayır cevizinde değilim,elimde kabuklu yoktu,kırılmıs almıstm annemden bayramda,koydum yarım kglık kavanoza getirdim napim.
Daha da acmam konusunu.
İhtiyacı olana veririm ona verceğime.
Ofiste kızlara falan getiriyorm hersene.
Ona da getirdim bikac kez.
Sonra bize 1 tekli nescafeyi(tek kullanımlık olanları)2 kisi icelim diyince,hee dedim oldu.
Getrmedim daha ona.
1 kahvenin lafını yapıyo bize.
Ben ceviz getircm isim yok .
Töbe töbe.
Neyse sakinim:)
Bugun türlü var menümde.
Dün bana 2 kere pilav yaptırdılar.
Efendim koci yemezmis patlıcanlı pilav eee dedim?
Onlara sade yapckmısım.
Yarım bardaktan yaptım artk.
Benimki de dünyaları yer,canı istemedği bisey olsun agır oluyo o der.
Yesil mercimek gaz yapıyor diye istemez
2 kg eti oturur yer o gaz,agırlık yapmaz::KK51:
pilav doldu ev o yüzdeen yanına türlü yapacagım.
Kızla uyumusum yine 5 te kalktım camasır katladım,yargı izledim .
Omlet yaptım yedim faalan.

Erken actım günü:)
Hiç haketmiyormuş, nescafe hesabı yapana ceviz hiç verilmez dediğin gibi.
Koci benim de öyle canı istemediği yemek olunca ağız kıvırır. Aç değilim der, açlığını abur cuburla geçiştirir. Ama hergün etli yemek yapamam zaten sevmem de. Onlar herşeye et katıyorlar. Bana et çok deyince fenalık geliyor. Herşey tadında güzel

Günaydın kızlar
Bizim kıza nazar değdi bilmiyorum siz inanıyor musunuz ama
Geçenlerde misafir geldi oturamaya benimki saat 9da uykusu geldi mızmızlandı yatırdım ben de
Gelen kadınlardan biri ay bu saatte yatar mı her akşam ayy hiç uğraştırmadı benimki 1 saat uğraştırıyo gece geç yatıyor diye diye nazar değdirdi kızıma eminim
Benim kız gece uyanmazdı hiç en fazla gazı olunca ağlardı gazını çıkarırdım uyanmadan uyumaya devam ederdi
Şimdi sıçrıyor çocuk uykuya dalamıyor geceleri kalkıp 1 2 saat uyumuyor
Bol bol okuyoruz evi sirkeli suyla sildim dün bugün de üzerlik otu almaya gitcem daha napayım bilmiyorum
Ben nazar konusunu tuvalet olayında yaşadım. Benim kız wc öğrenmeye başladığı andan sonra gündüz uykusunda hiç kaçırmıyordu. Anneme gittim. Uyuduğunda annemin yatağa yatırdım. Tabi alez yok. Bizim gelinle konuşuyorduk. Aaa yapmıyormu falan dedi. O gün yatağı batırdı😁 yıllar sonra da gece hiç kaçırmıyırdu. Bir arkadaşla konuştuk konuştuğumuzun gecesi her gece çişi gelince kalkan çocuk o gece çok az kaçırdı.Farkettim hemen aldım tuvalete taşıdım. Felak ve nas okuyunca sıkıntı yaşamıyorum

İki gündür çocuk alerji bölümüne randevu almaya çalışıyorum.
Saat gece 00 yine randevu alamıyorum. Hastanelerde sırada beklemiyoruz ama randevu da alamıyoruz🙄
İstanbulun hastanelerini gezdim resmen randevu sayfasında.
Geçen devlet hastanesi çocuk doktoruna gitmiştim ya. Alerjiye sevk etsin diye, Ela diyor birdaha o doktora gitmeyelim, Neden dedim. Gülmüyordu doktor ve bence o doktor çocuk doktoru değil büyük doktoruydu, çünkü odada çocuk için resimler yoktu diyor:KK70:

Günaydın,
Kapanışı ben yaptım açılışı da ben yapayım.
Saat 5 i geçiyordu, kızın kusmasıyla uyandım. Sonra tam yatıyor tekrar ardından bir de ishal. Kusma için ilaç verdim. İshal için de probiyotik.uykusu var uyuyacak uyuyamadı kuzum.
Bayramdan önce hastaneye gittiğimizde doktorun asistanı kusma ishalmi salgın var demişti. O salgını teğet geçsek şaşardım.bağışıklık sistemi çok zayıf. Tabi herşeyi yemiyor.yediği sayılı şeyler.
Koci de kalkmış söyleniyor. Niye bu çocuk sık sık hasta oluyormuş okula gidince hiç düzelmezmiş evde niye patates yokmuş😄
Dedim sen alsaydın. Kendin dedin geçen patates 10 tl almadım diye. Evde olanı da dün yemeğe kullandım. Bekliyorki ev market gibi olsun. Yok öyle bolluk.
Kaç gündür uyuyamamış, gece öksürük bugün de kusma. Dedim uyuyamıyorsan kapını kapatır yatarsın. Tık sese uyanır kapı sonuna kadar açık..
Boş boş söylenip duruyor. Zaten bu çenesiyle yedi beni😅
Biraz sonra da arar kızım nasıl oldu doktora götürdünmü ihmal etme vs vs. Gerçi dedi çıkmadan kötü olursa hastaneye götür diye.
Belki de hastaneye gide gide hastalık kapıyor. Öhh dese hastane.
Ayy neyse sabah sabah kociyi de gömdüm. Uyurum şimdi. Gitti de rahatladık:KK70::KK70::KK70::KK70:

Günaydın,
Kapanışı ben yaptım açılışı da ben yapayım.
Saat 5 i geçiyordu, kızın kusmasıyla uyandım. Sonra tam yatıyor tekrar ardından bir de ishal. Kusma için ilaç verdim. İshal için de probiyotik.uykusu var uyuyacak uyuyamadı kuzum.
Bayramdan önce hastaneye gittiğimizde doktorun asistanı kusma ishalmi salgın var demişti. O salgını teğet geçsek şaşardım.bağışıklık sistemi çok zayıf. Tabi herşeyi yemiyor.yediği sayılı şeyler.
Koci de kalkmış söyleniyor. Niye bu çocuk sık sık hasta oluyormuş okula gidince hiç düzelmezmiş evde niye patates yokmuş😄
Dedim sen alsaydın. Kendin dedin geçen patates 10 tl almadım diye. Evde olanı da dün yemeğe kullandım. Bekliyorki ev market gibi olsun. Yok öyle bolluk.
Kaç gündür uyuyamamış, gece öksürük bugün de kusma. Dedim uyuyamıyorsan kapını kapatır yatarsın. Tık sese uyanır kapı sonuna kadar açık..
Boş boş söylenip duruyor. Zaten bu çenesiyle yedi beni😅
Biraz sonra da arar kızım nasıl oldu doktora götürdünmü ihmal etme vs vs. Gerçi dedi çıkmadan kötü olursa hastaneye götür diye.
Belki de hastaneye gide gide hastalık kapıyor. Öhh dese hastane.
Ayy neyse sabah sabah kociyi de gömdüm. Uyurum şimdi. Gitti de rahatladık:KK70::KK70::KK70::KK70:
Geçmiş olsun cnm bizde kusmayla atlattık şükür

babyloading87 babyloading87 insanın böyle yuzsuzunu arsizini hiç sevmiyorum.
Ama sorsan onlar açık sözlüdür.
Bana göre gayette arsızlar
Birseyi istemek ne ya
Git al 1 kilo kabuklu ceviz olsunda 40-50tl yani bunu insan söylemez ben söyleyemem
Haa satan varsa hani satiyoruz diyen biri varsa bende alırım parasıyla.
Benim elti tayfasıda ıhlamur istiyordu
Oysa hepsine vermiştim topladığımız tekrar istemisti
Hiç sevmem böyle şeyleri.

Demen gibi başkasına verim onlara vermim öylede insanlardan soğurum

M mutlumayis sen makas yazınca bak aklıma geldi babannem başortusu okunmuştu birine oğlum sıçrardı o baş ortuyu asmistik beşiği bir de yatağının altına bıcak koydurmustu.
Hurafemi bilmem ama bizim sicramalar geçmişti.
Süpürge çöpude koyuyorlar(el süpürgesini otundan yani çöpü dedigim)

Bu gün arkadaşıma gittim sabahtan gidiyoruz biz birbirimize, hazırlamış tatlılar, tuzlular çay-kahve en önemlisi sohbet güzeldi. Haftaya da bana davet ettim. Ben arkadaşlarımla pandemide pek görüşemedik ama bu arkadaşım başka ömürlük diyoruz birbirimize daim olur inşallah. Bu gün ona giderken marketten kızına çikolata, meyve suyu aldım doğum günü de yakınlarda bir sweet almıştım çok begendi ben de memnun oldum günüm güzeldi. Ama birikim yok araba masraf çıkarıyor cuma günü yine tamirciye bırakacagız değişecek parçaları varmış parçaları aldı eşim internetten tamirci bakalım ne kadar alıcak. Bu ara tamircilere, tesisatçılara gidiyor para Allah sağlık versin hepsi hallolur. Akşam zeytinliğimize gittik tarla yine sürüldü 3 tane incir agacı fidanı ektik inşallah tutarlar.
babyloading87 babyloading87 birikimin bereketli olsun babym.
Saolasın abla:KK200:

Bereketli olsun canım alınmış alınmıştır ben bu ara hiç koyamiyorum anca kumbaraya oldukca ödeme konuları sıkışık esimin işlerde yavaşladı bakalım ne olacak bir iş var olursa orda başlayacak satın almaya fln maaş beklentisi fln var bakalım haber bekliyor hayırlısı o zmn bende alırım 🤗
Saolasın kuzu daha iyileri size olsun:dua:
hayırlısı kapılar acsın Rabbim:dua:

Selammmm
Erbaslar gitti kaldık kizla
2 gündür erkenden uyanıyor
Yumurta attım ocağa nekadar yerse artık
Dünden yemeğim var.
Bugün yemek yapmam
Kargoya cikicam iadem var
Koltukların küçük mindere sokulup yıkancak.
Allahim o büyük minderlerden kurtulduğuma şükür daha tövbeler tövbesi evime sokmam.

Dün kızı parka çıkardım biraz yürüyor en azından daha rahat uyuyor evde sıkılıyor
Öğleden sonra çıkarırım yine.
Ama eve zor getiriyorum gelene kadar artık ot topluyoruz cicek diye yollardan.

Dün yine süreleri okuyamadım.
Yahu şeytan işi işte vesvese niyetleniyorum abdest alıyorum hep bisi giriyor araya tövbe estagfurullah
Tesbihlerimi cektim ama
Sabah yine 300tane cektim 1000e tamamlarım.
Allahim hidayet ver diyorum

babyloading87 babyloading87 insanın böyle yuzsuzunu arsizini hiç sevmiyorum.
Ama sorsan onlar açık sözlüdür.
Bana göre gayette arsızlar
Birseyi istemek ne ya
Git al 1 kilo kabuklu ceviz olsunda 40-50tl yani bunu insan söylemez ben söyleyemem
Haa satan varsa hani satiyoruz diyen biri varsa bende alırım parasıyla.
Benim elti tayfasıda ıhlamur istiyordu
Oysa hepsine vermiştim topladığımız tekrar istemisti
Hiç sevmem böyle şeyleri.

Demen gibi başkasına verim onlara vermim öylede insanlardan soğurum
Aynen öyle.
Ay bide birine bisey versin yüzelli yere söyler.
Kız 2 kadın geliyo evine temizliğe.
Gecen ne dese bana;k.yusuf alt limiti 60 tl yapmıs kadınlara yemek söylerken farketttim dedi.60 tl yemek parası verdim bide dedi.
2 kisiye 20 tl lik yemek mi söylüyordun yani:S
60 tl 2 kisi cokmus.
Öyle bi pintidir kendisi.

0.25 olduğunu bilmiyordum çok mantıklı hiç yapmamaktan iyidir
Trendyolda 0,10 gr bile var.
Ben fiziki almazsam bankadan bozup alısveris yapıyorm .Valla denedim olmuyor.
Bisey görüp sepete atıp bozuyorm.Ondan fizikiciyim.Pahalı ama kasaya atyorm gittikce ,zaten kurtarıyor kendini.

Günaydınlar
Gece uykusu bize de yalan oldu 2 gündür.
Gece öksürüyor kız:(
Kapıdan iceri giriyor dondurma diye.
Koci de hayır diyemediğinden veriyor az da olsa ,gece öksürüyor tabi.
Aksam söylendim artık ikisine de.
Saat 22.00 oldu yatıyorz cisim geldi,su iccem,babama bakayım.
Sen dedim uyut ozaman bana fenalık geldi dedim.
Yiyor dondurmayı enerji yapıyor,dönüp duruyor cocuk.
Gece de öksürük basladı,buhar verdim kalkıp 3 ten sonra rahatladı.
Ben erken kalktım onlar gidince su hazırladım bütün evi sildim domestosla.
Actım sineklik olan camları gidene kadar havalansın.
Ası randevusu aldm bugune .
Koci tuttturdu hatırlatma yapmadın sen,otelde kaparsak bisey cekersin sonra falan.
Kaldırırlar yakında asıyı kalırsın bak diye diye tmm dedim alayım.
Yemeğim var dünden.AKtarmalı metrolarda gezcem bugun.

Aynen öyle.
Ay bide birine bisey versin yüzelli yere söyler.
Kız 2 kadın geliyo evine temizliğe.
Gecen ne dese bana;k.yusuf alt limiti 60 tl yapmıs kadınlara yemek söylerken farketttim dedi.60 tl yemek parası verdim bide dedi.
2 kisiye 20 tl lik yemek mi söylüyordun yani:S
60 tl 2 kisi cokmus.
Öyle bi pintidir kendisi.
Ekmek arası köfte var kiz ancak orda uygun demek onu aliyo

Trendyoldan 0.25 gr aldım pazartesi.250 tl prim vardı ne alayım ne alayım dedim trndyoldan alayım,pahalı ama uzun vadede kar ederim.
Söyle cantayla falan yollamıslar.
Bide hediye alınca cok mantıklı isim yazmıslar üzerine.
Götür tak hediye süper.
Bereketli olsun kuzu

T thesekreter canim Allah bereket versin insallah gonlunuzce olsun

Günaydınlar
Gece uykusu bize de yalan oldu 2 gündür.
Gece öksürüyor kız:KK43:
Kapıdan iceri giriyor dondurma diye.
Koci de hayır diyemediğinden veriyor az da olsa ,gece öksürüyor tabi.
Aksam söylendim artık ikisine de.
Saat 22.00 oldu yatıyorz cisim geldi,su iccem,babama bakayım.
Sen dedim uyut ozaman bana fenalık geldi dedim.
Yiyor dondurmayı enerji yapıyor,dönüp duruyor cocuk.
Gece de öksürük basladı,buhar verdim kalkıp 3 ten sonra rahatladı.
Ben erken kalktım onlar gidince su hazırladım bütün evi sildim domestosla.
Actım sineklik olan camları gidene kadar havalansın.
Ası randevusu aldm bugune .
Koci tuttturdu hatırlatma yapmadın sen,otelde kaparsak bisey cekersin sonra falan.
Kaldırırlar yakında asıyı kalırsın bak diye diye tmm dedim alayım.
Yemeğim var dünden.AKtarmalı metrolarda gezcem bugun.
Sizede geçmiş olsun beybi
Tereyagla pekmezmi eritip yedirsen keser öksürüğü

Back
X