Küçük Düşün Büyük Olsun!

Surda otururken 350tl ekmeğine kan doğmadım valla içime oturuyor almasan olmuyor
Eşimde kasaba ugricak 600tl o bırakır gitti 1000tl
Ayy şaka gibi diil mi?
Alışveriş yapıyoruz toplasan 2 hafta ancak yeter ve 1000tl bir çok eksikde buna dahil değil.

3 tane süt, yarim kilo tereyag, 2 bitter çik., bebe bisk, 3kg tozseker, bulaşık mak. Parlatıcısı,yüzey temizleyici, salam, limonata, 6lı kağıt havlu, nugget, krema, cekirdek ve trilice kutu aldım. Şurası 350tl (çoğuda indirimde Bi de)
Kaşar, salatalık, biskuvi gibi bir kaç parça şey kaldı.
Cay ve yag almam lazım 1 pkt yedek yok.
İndirim bakicam.
Kasabida eşim halledecek.
Herseyi az az ziyan etmeden yapmaya çabalıyorum.
Yensin dökülmesin.
Cif ve sabuna destek atmam lazım bu ay idare eder beni
Dus jeli sabun falan yedekleyince iyi oluyor
Vallahi geçim zor oldu iyice artık bir ay gıdaya bir ay temizlik malzemesine yukleniyorum olduğu kadar

Slm bacimlar
2 gundur keyfim yok hem kizin hastaliklari,hem isyerinde uzatilan konular.
Bugun atistik patronla aramasin beni kimse oglenden sonraya getirdim olayi.Bozuldu .14.00 den beri yazan herkesi iletiyorm yarin arasinlar diyo.
Cunku alemin enayisi bendim!
Yapiosun gozukmuyo ayar oliyorim.
Taze fasulye aldim bide yesil mercimek pzardan.
Taze fasulyeyi pisirdim.yarim paket krema vardi dunden.Onu da firinda kremali patates dilimi yaptim.Bide salata yeter

Slm bacimlar
2 gundur keyfim yok hem kizin hastaliklari,hem isyerinde uzatilan konular.
Bugun atistik patronla aramasin beni kimse oglenden sonraya getirdim olayi.Bozuldu .14.00 den beri yazan herkesi iletiyorm yarin arasinlar diyo.
Cunku alemin enayisi bendim!
Yapiosun gozukmuyo ayar oliyorim.
Taze fasulye aldim bide yesil mercimek pzardan.
Taze fasulyeyi pisirdim.yarim paket krema vardi dunden.Onu da firinda kremali patates dilimi yaptim.Bide salata yeter
İyi demişsin canım yarım gün parası veriptum gün personeli kullanmak oluyor sanki evde işlerin yok zaten tüm gün konuşmak istesen tüm gün çalışırdın🙄

İyi geceler,
Bugün kahvaltı sonrası Elayı arkadaşa bıraktım. Arkadaşın biraz işi vardı ama olsun bırak sıkıntı yok dedi. MR çekilecek diye götürmek istemedim. İyiki götürmemişim. 1 saate yakın sürdü. ( Doluymuş Akşam 9 a mr randevusu yazdılar)
Elayı bıraktım gittim. Doktor muayne etti ağrıyan yere iğne yaptı. Mr dan döndüm doktor yok. Ameliyata girmiş.,zaten sabah arayıp erken gelirmisiniz demişlerdi.
Neyse çıktım. Yürüyerek gittim yürüterek döndüm. Dönerken okyanus kolejine uğradım. Fiyat için konuştum. Telefonla görüştüğümde gelin yüzyüze konuşalım demişlerdi. 38 bin fiyat yemek 7500 🤯🤑😑🤐🥱
Neyse iki yeğenimde oraya gidiyor, onları belirttim, bir de kendi indirimleri oluyormuş Yemek dahil 31 civarı rakam söyledi. 8:30 ders başlama 17:00 ders bitimi. 8 de evden çıkmalı, en geç 7:30 da kalkmalı. Ela bebekken bile o saatte kalkmadı😅
Çalışan annelere daha erken malum haklılar çalışan anneler. Çalışırken 7:15 de evden çıkıyırdum.
Bu okulun bahçesi var ama yol üstüne minik birşey yapmışlar malum alan sıkıntısı. Eve yakın devlete bağlı okulun bahçesi mükemmel. Çünkü alan geniş.
Bir de benim kardeşlerim 18 bine anlaştı. Şehir farkı müthişşş.
İstanbulun taşı toprağı altın dedikleri de neki🙄 Bu olsa gerek.
Dönerken bimden uskumru, hellim peyniri, kahve dünyası gofrik aldım indirim bitmemiş. 110 tl bıraktım
Sonra kuruyemişçiye uğradım Elaya minik lokumlardan aldım. ( alerji yapmıyor) az az kabuklu leblebi, soslu mısır, karışık çerez aldım. 50 tl ödedim
Marketten erik aldım 10 tl
Paraları saça saça geldim.
Arkadaştan Elayı aldım eşyaları eve bıraktım parka götürdüm.
Ağlanmaya başladı niye havuza gitmemişiz. Park havuzun dibinde.
Yorulmuşum gelmişim parka gitmedi götüreyim demişim, o kalkmış havuz diyor🤯 anne hali işte😅
Parktan çıktık, masaların oraya gittik arkadaşlar oradaymış gelin dedi. Orada oynadılar oturduk, bir bardak çaylarından içtim. 18:30 da eve sokabildim. Çünkü eşim de demişti, akşama hastaneye gider dönüşte termos çay alır içeriz vadide diye.
Yemek yedik hazırlık yaptım.
Gittik çay keyfisi biraz top oynadık yolda uyudu. Koci de teyzeyle konuşuyor anlatıyor o da oradan bol su içsin duş alsın radyasyonu atsın vs.
Ben de baktım internette Mr da radyasyon olmadığını yazıyor. Teyze mi çok biliyor,yoksa o kadar internette yazanlarmı bilmiyor anlamadım.

Bayram için planımız eşimin babasının yanına Ayvacık’ a gideceğiz. Dayı ile teyze de gelmek istedi. Onları da götüreceğiz. Kardeşimin düğünden sonraki tatil planımız da kardeşim Yalova’da karavan çadır planlamışlar.,Biz de bilmiyorduk, eşim dedi konuş düğünden sonra bodruma ablana gidelim. Konuştum kardeşim benzin pahalı dedi :)
Bugün de eşim kardeşimin eşiyle konuşmuş, o da anne baba da gelecek onlara söz vermiştim demiş. Bir de kendi abisini de söylemiş. Zaten kamp yerinin yorumları kötü. Ablam da diyor, tekne tamirattan çıkarsa tekne turu yaparız. Bilemedim. Eşim diyor anne baba sorun değil de diğerleri kalabalık :)
Öyle bir kararsız kaldık bakalım hayırlısı
Elaya sorsan zaten iki yere de gidelim anneanneme de gidelim😅

İyi geceler,
Bugün kahvaltı sonrası Elayı arkadaşa bıraktım. Arkadaşın biraz işi vardı ama olsun bırak sıkıntı yok dedi. MR çekilecek diye götürmek istemedim. İyiki götürmemişim. 1 saate yakın sürdü. ( Doluymuş Akşam 9 a mr randevusu yazdılar)
Elayı bıraktım gittim. Doktor muayne etti ağrıyan yere iğne yaptı. Mr dan döndüm doktor yok. Ameliyata girmiş.,zaten sabah arayıp erken gelirmisiniz demişlerdi.
Neyse çıktım. Yürüyerek gittim yürüterek döndüm. Dönerken okyanus kolejine uğradım. Fiyat için konuştum. Telefonla görüştüğümde gelin yüzyüze konuşalım demişlerdi. 38 bin fiyat yemek 7500 🤯🤑😑🤐🥱
Neyse iki yeğenimde oraya gidiyor, onları belirttim, bir de kendi indirimleri oluyormuş Yemek dahil 31 civarı rakam söyledi. 8:30 ders başlama 17:00 ders bitimi. 8 de evden çıkmalı, en geç 7:30 da kalkmalı. Ela bebekken bile o saatte kalkmadı😅
Çalışan annelere daha erken malum haklılar çalışan anneler. Çalışırken 7:15 de evden çıkıyırdum.
Bu okulun bahçesi var ama yol üstüne minik birşey yapmışlar malum alan sıkıntısı. Eve yakın devlete bağlı okulun bahçesi mükemmel. Çünkü alan geniş.
Bir de benim kardeşlerim 18 bine anlaştı. Şehir farkı müthişşş.
İstanbulun taşı toprağı altın dedikleri de neki🙄 Bu olsa gerek.
Dönerken bimden uskumru, hellim peyniri, kahve dünyası gofrik aldım indirim bitmemiş. 110 tl bıraktım
Sonra kuruyemişçiye uğradım Elaya minik lokumlardan aldım. ( alerji yapmıyor) az az kabuklu leblebi, soslu mısır, karışık çerez aldım. 50 tl ödedim
Marketten erik aldım 10 tl
Paraları saça saça geldim.
Arkadaştan Elayı aldım eşyaları eve bıraktım parka götürdüm.
Ağlanmaya başladı niye havuza gitmemişiz. Park havuzun dibinde.
Yorulmuşum gelmişim parka gitmedi götüreyim demişim, o kalkmış havuz diyor🤯 anne hali işte😅
Parktan çıktık, masaların oraya gittik arkadaşlar oradaymış gelin dedi. Orada oynadılar oturduk, bir bardak çaylarından içtim. 18:30 da eve sokabildim. Çünkü eşim de demişti, akşama hastaneye gider dönüşte termos çay alır içeriz vadide diye.
Yemek yedik hazırlık yaptım.
Gittik çay keyfisi biraz top oynadık yolda uyudu. Koci de teyzeyle konuşuyor anlatıyor o da oradan bol su içsin duş alsın radyasyonu atsın vs.
Ben de baktım internette Mr da radyasyon olmadığını yazıyor. Teyze mi çok biliyor,yoksa o kadar internette yazanlarmı bilmiyor anlamadım.
İnternette yazanlar biliyor😀 mr manyetik rezonans demek radyo dalgası ve mıknatıs var vücuda zararlı bir şey yok. Tomografi x ışını içeren ama onda da rasyasyonu sen alıyorsun çevreye zararı yok.sadece pet çekilirse onda vücuda radyoaktif madde veriyorlar. Bir fizikçi olarak bana güvenebilirsin😀

İnternette yazanlar biliyor😀 mr manyetik rezonans demek radyo dalgası ve mıknatıs var vücuda zararlı bir şey yok. Tomografi x ışını içeren ama ondada rasyasyonu sen alıyorsun çevreye zararı yok.sadece pet çekilirse onda vücuxa radyoaktif madde veriyorlar. Bir fizikçi olarak bana güvenebilirsin😀
Ahhh gelde bu teyzeye anlat, prof ya😂😂

Yeni bir kitaba başladım
Kitapta hayallerinizi 40sn ancak kurabiliyorsunuz sonra hemen olumsuzlukların düşünüyorsunuz diyo.
Param yok, zaten alamam, imkansiz vs vs
Niyet edin, varmış gibi düşünün, var olumlaması yapın, var olduğunu hayal edin diyor.
Evet ben sürekli zaten alamayız, okadar pahalısini alamayız, amann işte hayal diyorum.
Ama eşim alicam der ve alır genelde.
Ben hep olumsuzu cagirdigimi fark ettim.
Düşüncelerim değişmeye devam ediyor okudukça.
Niyet etmek önemliymiş.
Ben de genelde olumsuzu düşünürüm, hele birara temelli gidiktim. Hayata anlam yükleyemez olmuştum. çocuk konusu biraz dönüş noktam oldu tabiki. Aslında bazı şeylerin imkansız olmadığını öğretti bana. Düşündüğün de bir insan bir insana ne kadar da, anlam katıyormuş.Ela bir bilse dünyaya gelme sebebini ve ne kadar değerli olduğunu.
Önceki hayatımda çocukluğumda baba konusunda eksiklikler yaşadım, sonra tabi onun devamı aşk ilişkilerimde hep olumsuzluk içindeydim. Yaşadıklarımın etkisi ve düşüncemim davranışımın bununla alakası vardır muhakkak.
Eşimle tanıştığım da tamamen aşk konusunda kapılarımı kapatmıştım. Tabi o farklı oldu. Ama şu sürekli negatif konuşma şekli sanki dünyaya negatif yorum yapmak için gelmiş. Kimi kınadım bilmiyorum.
Yani benim de aslında böyle kitaplara ihtiyacım var. Ya da desteğe tamamen pozitif bakış açım için gerekli.
Ablam da bayağı ruhsal olarak kötü zamanında destek aldı. Yaşadıkları elbette yormuştu onu.
Ve çok değişti. Daha pozitif oldu, daha inandı. Ve iş hayatı bile değişti. Kapılar tek tek açıldı.

Gözüm nazenin9320 nazenin9320 arıyor umarım iyisindir😌
Teşekkür ederim lellim sağolasın. Bu ara çok şehir dışına çıktık, yine çıkıcaz ama okuyorum sizi kızım mezun oldu onun mezuniyetine gittik. Şimdi önümüzde tatil var önümüzde ki hafta da marmarise gidecegiz biraz yogun geçiyor yazlığa taşındık benden böyle. Ama kredi kartları çok şişti benzin çok tutuyor şimdi daha da tutacak eşim araç ile işe gidip geliyor hayat hep pahalıydı ama bu sene sanki daha da pahalılaştı bu da beni çok yoruyor. Ama hayatımızda güzel şeylerde oluyor kızlarımın sayesinde onların başarıları bizi hayata baglıyor motive ediyor. Kızlar hepinize güzel bir yaz tatili diliyorum.

Teşekkür ederim lellim sağolasın. Bu ara çok şehir dışına çıktık, yine çıkıcaz ama okuyorum sizi kızım mezun oldu onun mezuniyetine gittik. Şimdi önümüzde tatil var önümüzde ki hafta da marmarise gidecegiz biraz yogun geçiyor yazlığa taşındık benden böyle. Ama kredi kartları çok şişti benzin çok tutuyor şimdi daha da tutacak eşim araç ile işe gidip geliyor hayat hep pahalıydı ama bu sene sanki daha da pahalılaştı bu da beni çok yoruyor. Ama hayatımızda güzel şeylerde oluyor kızlarımın sayesinde onların başarıları bizi hayata baglıyor motive ediyor. Kızlar hepinize güzel bir yaz tatili diliyorum.
Hayırlı olsun insallah her daim yolları açık olsun.
Sizede bol gezmeler🙋🏻‍♀️

Selammm
Annemler markete gidiyormuş kız duydu oleyyy demeye başladı takıldı peşlerine
Akşamda eşim 3 saat gezdirdi çocuğa sokak olsun🙈
Hamileyken(hamile olduğumu bilmiyordum) baya gezdim ben tur, köy, başka şehirler falan cocuum ondan mı gezenti oldu noldu bilmiyorum.
Sabah uykudan adda diye uyanıyor hayır dediğim an terör estiriyor

Kafam çok muallakta bayramda köye gidebilirim çok bunaldım
Dün biraz ağladım
Bazı şeyleri aştım bazılarını asamıyorum malesef
Misal yazlık meselesi durup durup eşime sarıyorum araba için resmen yok'u var etti ama yazlık konusunda hep gecistirdi sorsan o benden çok istiyor öyle diyor. (Hep ilan bakıyorum bidi bidi)
Su havalarda şu evde tikili kalmak ağırıma gidiyor artık.
Hoş köyde de ev yok dayım sagolsun
Ama artık buralar beni bunaltıyor
Bari arada gideriz kafam dagilir.
1 gecelik yerler bile dünya para
Artık duvarlar uzerime geliyor sigamiyorum
Hem ağlıyorum hem ev supuruyorum.
Kızım içinde üzülüyorum abisi evde büyüdü o yeşillikler içinde bahcede büyüsün istiyorum.
Gidecek bir yerim yok, ne köyde ev var ne kafa dağıtacak bir yer.
Ya çok şey mi istiyorum hiç niye olmuyor diye isyan etmedim ama olması için daha naapmam gerekiyor mucize bekliyorum artık

Neyse sizinde kafanızı sisirmim doluyum bu ara k.bakmayin

Selammm
Annemler markete gidiyormuş kız duydu oleyyy demeye başladı takıldı peşlerine
Akşamda eşim 3 saat gezdirdi çocuğa sokak olsun🙈
Hamileyken(hamile olduğumu bilmiyordum) baya gezdim ben tur, köy, başka şehirler falan cocuum ondan mı gezenti oldu noldu bilmiyorum.
Sabah uykudan adda diye uyanıyor hayır dediğim an terör estiriyor

Kafam çok muallakta bayramda köye gidebilirim çok bunaldım
Dün biraz ağladım
Bazı şeyleri aştım bazılarını asamıyorum malesef
Misal yazlık meselesi durup durup eşime sarıyorum araba için resmen yok'u var etti ama yazlık konusunda hep gecistirdi sorsan o benden çok istiyor öyle diyor. (Hep ilan bakıyorum bidi bidi)
Su havalarda şu evde tikili kalmak ağırıma gidiyor artık.
Hoş köyde de ev yok dayım sagolsun
Ama artık buralar beni bunaltıyor
Bari arada gideriz kafam dagilir.
1 gecelik yerler bile dünya para
Artık duvarlar uzerime geliyor sigamiyorum
Hem ağlıyorum hem ev supuruyorum.
Kızım içinde üzülüyorum abisi evde büyüdü o yeşillikler içinde bahcede büyüsün istiyorum.
Gidecek bir yerim yok, ne köyde ev var ne kafa dağıtacak bir yer.
Ya çok şey mi istiyorum hiç niye olmuyor diye isyan etmedim ama olması için daha naapmam gerekiyor mucize bekliyorum artık

Neyse sizinde kafanızı sisirmim doluyum bu ara k.bakmayin
Valla ben senden daha zor durumdayım canım inan iş yapasim gelmiyor bazen ev konusu muallakta kiralar bir dünya olmuş esimin iş belli olmadı durursak ev sahibi ne istiycek kira zammı diyorum kardeşi polis ev ikisininmis o arıyor lojman çıkmamış oraya ben gecebilirim diyor bende küçükte olsa kendi evimiz olsa bir fatura bir kira düşünsek diyorum sonra şükür sağlığım yerinde oğlum yanımda diyorum olan şeylere şükür diyorum artık

Valla ben senden daha zor durumdayım canım inan iş yapasim gelmiyor bazen ev konusu muallakta kiralar bir dünya olmuş esimin iş belli olmadı durursak ev sahibi ne istiycek kira zammı diyorum kardeşi polis ev ikisininmis o arıyor lojman çıkmamış oraya ben gecebilirim diyor bende küçükte olsa kendi evimiz olsa bir fatura bir kira düşünsek diyorum sonra şükür sağlığım yerinde oğlum yanımda diyorum olan şeylere şükür diyorum artık
Kuzu Allah yardımcınız olsun
Ben sukrediyorum halime her zaman hatta geri dönüp bakınca şuanda sukredecek okadar çok şeyim var ki.
Ama sıcağa artık asla gelemiyorum
Yazın bu ev beni çok bunaltıyor
Bahce vs yok
En azından hafta sonları bir telasemiz olurdu, kendi düzenim olsun istiyorum.
Peşimde valizlerle otel otel gezmek yoruyor artık beni.
Kız bunaltiyor bir yandan
Eşimde sabret 2 sene diyor
Hep sabrettim zaten var zamanı dedim
Ama bu sene gercekden doldum taştım.
İnsan ruhen yoruluyor be
Insanlar, evler hepsi yordu beni.
O anneannemde 2 gece kaldim ya telfm şarjı bitmiş hic takmadım bile okadar kafam rahattı.
Kızım içeri girdi çıktı oynadi çok mutlu oldu
Hirkayla uyudum ya şu havada bana lux resmen

Rabbım hepimizin gönlünündekini nasip etsin inşallah en kısa zamanda.
Oldu sevincini yasayalım

Kuzu Allah yardımcınız olsun
Ben sukrediyorum halime her zaman hatta geri dönüp bakınca şuanda sukredecek okadar çok şeyim var ki.
Ama sıcağa artık asla gelemiyorum
Yazın bu ev beni çok bunaltıyor
Bahce vs yok
En azından hafta sonları bir telasemiz olurdu, kendi düzenim olsun istiyorum.
Peşimde valizlerle otel otel gezmek yoruyor artık beni.
Kız bunaltiyor bir yandan
Eşimde sabret 2 sene diyor
Hep sabrettim zaten var zamanı dedim
Ama bu sene gercekden doldum taştım.
İnsan ruhen yoruluyor be
Insanlar, evler hepsi yordu beni.
O anneannemde 2 gece kaldim ya telfm şarjı bitmiş hic takmadım bile okadar kafam rahattı.
Kızım içeri girdi çıktı oynadi çok mutlu oldu
Hirkayla uyudum ya şu havada bana lux resmen

Rabbım hepimizin gönlünündekini nasip etsin inşallah en kısa zamanda.
Oldu sevincini yasayalım
Amin canım valla babamda kira görmedim çok zormuş kiracılık 🤦🤦

Gozunuz aydin abla💞Guzel kapilar acilsin insallah kizlarina🧿🙏

Back
X