Küçük Düşün Büyük Olsun!

Selammm
Kız yine park diye açtı gözünü ama böyle alisirsa tüm yaz sokakta yaşarız artık.
Çıkaramam ikna edicem.
Makarna yapıcam yanina köfte patates salata
Erkenden yapim ciksinlar aradan.
Kıza corba yaptım aksam terbiyesine 1 yumurta sarısı attim yemedi
Hemen anladı köfte bunun icine ne kattın diyo🫣
Bugun bir daha corba yapcam ona.
Onuda anlamazsın be alyoş

3 arkadaşım var beraber toplaniyoruz genelde
Onları almak istiyorum.
Bir menü olusturimde kafamda belki cuma çağırırım.
Malzemelerime bakim neler var yok.
Az sohbet ederiz iyi geliyor

Bugun biraz daha sil süpür yapim

Dun isyerinde cig koffte soyledik 150 tl verdim.
Taksi 120 tl.
Maasi bekliyorum iste.
Kizin tss policesi 8 bin kusur cikti onu yeniletcm bu ay🙆
Kociye kalsa gerek yok ama okula basladi baslar hastaliklar😓
Elimizin altinda bulunsun.
Bunca harcamada 3 ceyrek yapmisim bence aferin bana djdjjdj
Karttan daa desteklersem alirim bi bilezik 15 e falan 🙏
Mayis 2o ye kadar,hadi ins😅
Bereketli olsun babym maşallah iyi biriktirmişsin daim olsun canım.
Günaydın❣️
Sabah 9 da beni uyandırdı Ela. Karnım acıktı kahvaltı hazırlarmısın anne dedi. Bir parça ceviz verdim.kahvaltı hazırlamaya giriştim.
Bir baktım uyumuş.
Tost istedi tost ekmeği yok yarın yapayım dedim. Şimdi online versem başka alacağım birşey yok. Artı 20 tl teslimat ücreti. Evdeki ekmekle yaparım dedim. Aslında amacım yokken diretip aldırmaya çalışmaması. Çünkü biraz mızırdandı. İlla tost ekmeğiyle olsun diye. Sonra ikna ettim ama uyumuş.
Ben de oturdum takılıyorum. Ev işleri beklesin dursun.
Haftaya belki anneme giderim.hastanede kaç gündür ama kardeşlerim çocukla hastanede kalamazsın çıkınca duruma göre bakarsın dediler. Çok ciddi birşeyi yok sadece safra kesesi yok.o kısım iltihap olmuş.aylardır ara ara ağrı çekiyor.antibiyotik tedavisi için hastanede tutuyorlar.Ablam geçti anneme.
Eşime dedim gitmeyi düşünüyorum diye,kalacak kişi var ya senin gitmene gerek varmı diyor. Allahım ya.. Dedim ben görmek için gitmek istiyorum. Kadın geçen yıl ameliyatımda koştu geldi bayram demedi düğün telaşı demedi.
Bir de eşimin babası gelince adamın içinden geçiyor diye ondan çok ben dedim yemeğe götürelim diye. İşte bazen böyle düşünmeden konuştuğu oluyor sonra kendisi diyor hadi gidelim yapalım vs. Yani aklından geçen dilinde. Ben de 10 kere düşünür bir kere söylerim 😅
Pazartesi Elanın alerji doktor randevusu var, duruma göre bakacağım. Belki pazartesi giderim anneme.
Uyandı Ela şimdi okuyacağım müsait olınca.günlerdir okuyamadım.
Geçmiş olsun Yedirenkcim annene acil şifalar dilerim. Ah bu kocalar ne söylediğini bilmezler ben bazen eşime içimden dangoz diyorum hep onların tarafı haklı hep onların dedikleri doğru. Takılmamak lazım ama ben takıyorum boşvermek lazım ama olmuyor o sallıyor lafını gidiyor. İyi gömdüm yine kocamı.

Bugün temizlik yapıcaktım ama baktım yemek olayı var yarına erteledim. Geçen sardığım sarmaları bugün pişirdim, kızların isteği üzerine kısır yaptım. Eşimde bakla fava istedi ona da onu yaptım akşam yemeği için de kıymalı taze fasulye pişirdim. Eşim öylen kasap alışverişi yapmış annemle babam istemiş gitmişken bize de almış iki kilo kıyma almış kasap ağbi haftada zam geliyor demiş neyse birde yarım altın almış 4650 tlden çok sevindim ben de 100 dolar alması için sabah kızıma parayı verdim. Yemekler teferruatlı olunca az önce mutfaktan çıktım yarın herhalde yemek yapmam diyorum. Eşim iş çıkışı bahçeye ekmek için fasulye, börülce, bamya tohumları alıcak marketten de kuru bakla al dedim hep o yiyor favayı yesin tabi bitti dedim alırım ben dedi. A 101 de yarın yulaf ve fıstık ezmesi geliyormuş kızlarım için alıcam sabahları onunla kahvaltı yapıyorlar. Duşumu aldım yemek kokuları çok fazla sinince rahatsız oluyorum bir makinada çamaşır attım. Şimdi dinlenme zamanı.

Günaydın❣️
Sabah 9 da beni uyandırdı Ela. Karnım acıktı kahvaltı hazırlarmısın anne dedi. Bir parça ceviz verdim.kahvaltı hazırlamaya giriştim.
Bir baktım uyumuş.
Tost istedi tost ekmeği yok yarın yapayım dedim. Şimdi online versem başka alacağım birşey yok. Artı 20 tl teslimat ücreti. Evdeki ekmekle yaparım dedim. Aslında amacım yokken diretip aldırmaya çalışmaması. Çünkü biraz mızırdandı. İlla tost ekmeğiyle olsun diye. Sonra ikna ettim ama uyumuş.
Ben de oturdum takılıyorum. Ev işleri beklesin dursun.
Haftaya belki anneme giderim.hastanede kaç gündür ama kardeşlerim çocukla hastanede kalamazsın çıkınca duruma göre bakarsın dediler. Çok ciddi birşeyi yok sadece safra kesesi yok.o kısım iltihap olmuş.aylardır ara ara ağrı çekiyor.antibiyotik tedavisi için hastanede tutuyorlar.Ablam geçti anneme.
Eşime dedim gitmeyi düşünüyorum diye,kalacak kişi var ya senin gitmene gerek varmı diyor. Allahım ya.. Dedim ben görmek için gitmek istiyorum. Kadın geçen yıl ameliyatımda koştu geldi bayram demedi düğün telaşı demedi.
Bir de eşimin babası gelince adamın içinden geçiyor diye ondan çok ben dedim yemeğe götürelim diye. İşte bazen böyle düşünmeden konuştuğu oluyor sonra kendisi diyor hadi gidelim yapalım vs. Yani aklından geçen dilinde. Ben de 10 kere düşünür bir kere söylerim 😅
Pazartesi Elanın alerji doktor randevusu var, duruma göre bakacağım. Belki pazartesi giderim anneme.
Uyandı Ela şimdi okuyacağım müsait olınca.günlerdir okuyamadım.
Geçmiş olsun Allah şifa versin inşallah annenize 🤲

Bugün temizlik yapıcaktım ama baktım yemek olayı var yarına erteledim. Geçen sardığım sarmaları bugün pişirdim, kızların isteği üzerine kısır yaptım. Eşimde bakla fava istedi ona da onu yaptım akşam yemeği için de kıymalı taze fasulye pişirdim. Eşim öylen kasap alışverişi yapmış annemle babam istemiş gitmişken bize de almış iki kilo kıyma almış kasap ağbi haftada zam geliyor demiş neyse birde yarım altın almış 4650 tlden çok sevindim ben de 100 dolar alması için sabah kızıma parayı verdim. Yemekler teferruatlı olunca az önce mutfaktan çıktım yarın herhalde yemek yapmam diyorum. Eşim iş çıkışı bahçeye ekmek için fasulye, börülce, bamya tohumları alıcak marketten de kuru bakla al dedim hep o yiyor favayı yesin tabi bitti dedim alırım ben dedi. A 101 de yarın yulaf ve fıstık ezmesi geliyormuş kızlarım için alıcam sabahları onunla kahvaltı yapıyorlar. Duşumu aldım yemek kokuları çok fazla sinince rahatsız oluyorum bir makinada çamaşır attım. Şimdi dinlenme zamanı.
Bereketli olsun
Bende yulaf ezmesi alacaktım sagolasın sabah gidim alim

Selammm
Gun gecmiyor ki harcamasız bir günüm gecsin
Gozlük kullaniyorum miyopum astigmatda var.
3.Gözlüğü almıştım en son 2 sene önce (kırıldı diğerleri)
Bir tane trendyoldan ortayol bir cerceve aldım icine numaralı cam taktırim dedim evde kullanırım (cikarip unutuyorum alya anında hallediyor gunes gozlugumude kırdı)
500tl istedi sadece cama.
En son 400tl aldigim cerceve bile 1.500tl olmus.
Eyvahhlarrr olsunn
Gözlük kullanıyorsanız valla saklayın iyi bakın.
Yaptırmaya bıraktım 500tl baycam seneye olur hatta seneye kalmaz secimden sonra 1000tl kesin.

Evde günlük kullanmaya tabagım yoktu 3 tane cukur tabagim vardi (ayrica var takımın onlar cok buyuk ben gunluge sevmiyorum büyük küçük olacak)
6 tane tabak 6 da cay bardagi aldim.
1 de granit caydanlik siparis verdim. 560tllik de orda oldum.
160tl ödedim kalani yazdirdim tanidik zuccaciye sagolsun yazıyor.
100-100 öderim.

Ordan kıza yaş balonu, süs falan baktim yine 2-3 parca 65tl oraya baydım
a101den de yulaf ve yogurt aldim.

Allah herkese kolaylık versin.
Suraya bak aldigim ne 1000tl gecti harcadiklarim.
Hepside lazım olan olağan seyler.

Almıyorum sonra almadigima pisman oluyorum fiyatlar artınca.
500tl tencere takimi tavasi caydanligini almistim ben 3 sene önce.
Yine 500tl emsanin 12 parca kasik catal setini almistim.
Simdi 3.500tl olmus.
Istiyorum 1 takım daha ama nasil alıcam bilmiyorum.
Almasam olacak 5bin tl.
Nolacak bunun sonu cok merak ediyorum.
Nereye gidiyoruZ

Bugün temizlik yapıldı, toz alındı bir makina çamaşır hazırlandı teldekileri toplasam makineyi çalıştıracağım ama henüz kurumamışlar. Hava çok sıcak işlerimi halledince hazırlanıp önce a 101 gittim yulaf, fıstık ezmesi, limon, yumurta, güllaç aldım güllacı her zaman yerim onun için alıp eve koyuyorum sonra yapıcam. Ordan carrefoura geçtim 5 kilo şeker, patlıcan, soğan, asperox banyo için aldım bu gün kredi kartı geçtim alış verişlerime ama eve zor geldim hele merdivenleri zor çıktım. Aldıklarımı yerleştirdim üstümü değiştirdim tam oturdum nasıl güzel bir yağmur başladı tam zamanında eve gelmişim. Eşim aradı arabanın bakımı gelmiş servisi aramış 6000 tl rakam vermişler tabi bu normal olanıymış arıza var ise fiyat artıyormuş nasip dedim kredi kartına taksit yapıyorlarmış. Yağ bidonu, tv için aparat alınacak daha eksik varmış evde eşime söyledim alalım taksit taksit ödeyelim dedim. Akşama evde bir hesap kitap yapıcaz bakalım neler alıcaz.

Selammm
Bir tane trendyoldan ortayol bir cerceve aldım icine numaralı cam taktırim dedim evde kullanırım (cikarip unutuyorum alya anında hallediyor gunes gozlugumude kırdı)
Eyvahhlarrr olsunn
Yaptırmaya bıraktım 500tl baycam seneye olur hatta seneye kalmaz secimden sonra 1000tl kesin.

Evde günlük kullanmaya tabagım yoktu 3 tane cukur tabagim vardi (ayrica var takımın onlar cok buyuk ben gunluge sevmiyorum büyük küçük olacak)
100-100 öderim.

Simdi 3.500tl olmus.
Almasam olacak 5bin tl.
Nereye gidiyoruZ
Bende de miyop ve astigmat vardi lazer oldum 13 yıl oldu çok şükür bi ilerleme olmadi

İyi geceler kızlar,
Ne okuyabildim ne yazabildim. Bir yoğunluktur gidiyor. Bu hafta misafir ağırlama haftamdı.
Pazartesi Elanın okul arkadaşı geldi. Uzun zamandır çağırmak istiyordu annesi çalışıyor diye çağırmamıştım. Salı günü Elayla evdeydik. Alışverişe çıktık. Çarşamba komşum olan arkadaş geldi. Bugün de gündüz başka komşum olan arkadaş geldi.gelme de diyemedim kaç defadır birara geleceğim sana diyordu. Neyse o varken ekmek için hamur yaptım. Kahvaltı yaptık akşama. Ablam geldi akşamüstü. İki gündür hastanede annemin yanındaydı.düzgün kahvaltı yapamamış ilaç gibi geldi dedi.
Hep uyku öncesi yatarak telefona bakmaktan göğsümün yan kaburga kısmında ya da kasında ağrı tuttu 😅 eskiden de telefondan çok dirsek ağrısı çekmiştim.
Biraz uzak olsak iyi ama nerdeee.
Bu ara alışveriş yaptım çok. Kardeşim yeğenimin kıyafetleri veriyordu. Yeğenim maşallah 9-10 yaş giymeye başladı.daha önce verdikleri duruyor bazada.
Ela 5-6 / 6-7 yaş giyiyor.
Defactodan hiç almıyordum. İlk defa aldım. Çünkü oradaki Elaya göre pareoyu beğendim. Arkadaş çalışıyor onun merkezinde. Onun kızına da aynı model aldım. Yeğenime de pijama takımı elaya şort vb yazlık şeyler aldım. Sabah verdim sipariş 3 saatte geldi.ben şok 😅
Neyse pazartesi Elanın alerji bölümü randevusu var çıkışta anneme gitmeye niyetlendim. Bakalım yarın mr çekilecek. Annemde mr dan çok korkuyor. Çok dua istedi. Ona dua ettim bu gece de. Netleşsin belki pazartesi belki 19 mayıs tatilinde giderim.
Ben de durumlar böyle.

Selammm
Eyvahhlarrr olsunn

100-100 öderim.

Simdi 3.500tl olmus.
Almasam olacak 5bin tl.
Nereye gidiyoruZ
18 yıllık gözlüğüm duruyor desem inanırmısın 🤣🤣 ama modası geçti. Çalışırken bilgisayar başında göz dinlendirmek amaçlıydı.
Bu arada aynı eski anneler gibiyim sanki.😅

Bereketli olsun
Bende yulaf ezmesi alacaktım sagolasın sabah gidim alim
Benim evde vardı, geçen açlık krizine girdim. Son zamanlarda çok tatlı yiyordum. Ondan sanırım. O gün yemek olurken bir sürü şey yedim ama en iyi gelen yulaf ezmesiydi.
İki üç gündür tatlıyı azalttım. Canım istemiyor. Yediğimde tatlı krizi oluyordu.
Zaten kilo da aldım 61 oldum 😶‍🌫️

Bereketli olsun babym maşallah iyi biriktirmişsin daim olsun canım.
Geçmiş olsun Yedirenkcim annene acil şifalar dilerim. Ah bu kocalar ne söylediğini bilmezler ben bazen eşime içimden dangoz diyorum hep onların tarafı haklı hep onların dedikleri doğru. Takılmamak lazım ama ben takıyorum boşvermek lazım ama olmuyor o sallıyor lafını gidiyor. İyi gömdüm yine kocamı.
Sağol nazenincim. Valla öyleler. Sizin evliliğinizde bizi görüyorum :) takılmadan bende yapamıyorum. Kendimi yıpratmıyorum artık ama. Söylemeyeydi daha iyiydi diyorum.
Düşündüğü dilinde malesef.
Bugün de aradı beni; benim eski telefonu yaptırıyordu. Satmak gibi planı vardı. Ben de anneme vermek istediğimi söylemiştim. Verecekmisin diye sordu.Ben de, ben vermek istiyorum kadının telefonunda görüntülü konuşamıyorum diye belirttim.
Sonra da kardeşime telefon verdim, teyzene telefon verdim, günü geldi babasına telefon hediye aldık. Bunları hatırlattım. Hatırlatmasam olmazdı :)
Zamanında teyzesinin telefonu bozulsa derdine bu düşüyordu🥴
Anneme vermesem içimde kalırdı gerçekten. İnşallah tamir yapılsın da vereyim.
Aslında çalışırken anneme sürekli birşeyler alıyordum. Ama telefonu önemsemiyordu o da bende.şimdi elayla görüntülü konuşmak için kardeşimin müsait olup aramasını bekliyor.
Onun teyzesi benim yıllar önce verdiğim telefonla rahatça arıyor.
Neyse ben de iyi gömdüm kocamı ya. 🤣 koca gömmekte first women 😆

Ev temiz olunca bir rahatlama oluyor bende ister istemez. Ama hafta sonu yazlık temizlenecek, bahçesi ekilecek neyse hepsi olur sağlık olsun. Herkes gidince mutfak topladım evi topladım. Çamaşır makinesi dolu sepet dolu teller dışarda dolu yağmur çok yagdı çamaşırlar kurumadı. Kıymalı kabak yemeği yaptım kızımda diyete girmiş kabak çorbası istedi ona da kabak çorbası koydum pişiyor şimdi. Hava can sıkıcı gri bir hava var. Akşam hesap kitap yapamadık eşimle bu gece yaparız inşallah uyuya kalmışız koltuklarda. Hıdırellezde evimize bolluk bereket getirsin dışarıda piknik yapmak güzel olurdu bizim buralarda pikniğe giderler güzelde oluyor ip atlıyorduk çocuklarla ama artık çocuklar büyüyünce böyle etkinliklere hiç sıcak bakmıyorlar. Biraz daha yapılması gereken ev işleri var onlarıda yavaş yavaş yaparım.

Selam herkese,
Kızı okula bıraktım çakıldım şuan koltuğa😅
Gece tam dalıyordum, öksürüğü tuttu. Her gece uyku öncesi odasını süpürüyorum. Ama tozunu almamıştım bir hafta geçti. Fırsat buladım.bugün yaparım.
Hava ve burun spreyi verdim. Su verdim. Sonra tuvalete kalktı.
En son baktım sabah namazına yarım saat var, namazı bekledim. Kıldım yattım.bu defa da uykuya dalamadım. Uykuya gecikince de dalmam zor oluyor. İlaç yaptı bunu.
Sabah da 10 da kalktım. Ela yağda hamur istiyordu kaç gündür. Söz verdin ama anne dedi. Un kalmamıştı indim aldım. Ablam çay demlemiş. Kahvaltı yaptık. Kalktık saat 12 yi geçiyor. Ablam çıktı doktor için.
Ben de elayı hazırladım çıktım. Mutfak öyle dağınık yatakları toplamadım. Ablam yatağını toplamış sabah erken uyanınca.
Toz almam lazım. Ütü yapmam lazım.o kalsın. Çamaşır katlanacak. Daha işleri sıralarsam çok var. Ama vaktim yeterse yaparım. Yettiği kadar artık. Yap yap bitmiyordu.
Eşim geç gelecekmiş. Ablamın belli değil. Gelirse yemek hazırlarım. Acele birşey yaparım.

Kizlar hayırlı cumalar.

Çok mutluyum şu dershane olayımızı biliyosunuz adam paramızı vermiyordu aylardır.
Cimerden dönüş yapıldı ve paramızı az önce attılar hesaba hemen.
Esime kalsa cimer, bimer, sikayet var asla ugrasmaz ve inanmaz.
Valla şansıma dedim (hatta bir egitimci yazma bosuna ilgilenmiyorlar demişti) bugun bir okul müdürü aradı ben gorevlendirildim sizin alacak olduğunuz olayla ilgili dedi.
Bende izah ettim kendisinede tekrar 15dk sonra para hesabımıza geçti.
O parayı onlara birakmicam demistim ama esime.
Esim artık umudu kesmişti hatta.
Bir de o görevlendirilen müdüre diyorlarmış ki biz odeme yaptik dekont atabiliriz.
Atsınlar dedim bende bizde görelim bakalım ne ödemişler.
Hemen ödeyip dekont atmışlar akıllılar
Bi onlar akıllı zaten herkes salak.
Çok şükür mübarek gün 6 bin tl az para mı ya

Bende de miyop ve astigmat vardi lazer oldum 13 yıl oldu çok şükür bi ilerleme olmadi
Yaaa nasil oluyo lazer korkutucu bir yani var mı? Sonrasinda acı falan.
Valla olan birini ariyordum sormak için iyi oldu.
Korkuyorum yaw ama kurtulmak istiyorum su gozluklerdende

Benim evde vardı, geçen açlık krizine girdim. Son zamanlarda çok tatlı yiyordum. Ondan sanırım. O gün yemek olurken bir sürü şey yedim ama en iyi gelen yulaf ezmesiydi.
İki üç gündür tatlıyı azalttım. Canım istemiyor. Yediğimde tatlı krizi oluyordu.
Zaten kilo da aldım 61 oldum 😶‍🌫️
Bende bu ara ona taktım ( benim böyle takıntılarım vardir bisi yersem gunlerce bıkana kadar yerim)
Gunlerdir yulaf yiyorum
Yulaf, tarcin, cia, süt uzerine cilek ve ceviz ımmmh
Enfesto oluyor
Sirf onun icin çıktım cilek aldım geldim.

Evde cilek bitmisti bu ara hunharca cilek yiyoruz
Asla dayanmıyo
Cilek yok diye yulaf bile yemedim onsuz asla.
Cilek, fasulye, biber aldım
500tl mi de baydım gözlükleri aldım.
Hakmardanda kabuklu fıstık ve cekirdek aldim.
Cekirdegi artik tugba kuruyemisten alicam okadar guzel ki.
Esim yine al dedi.
Lokumlarida ciddi güzelmiş kahveyle yiyoruz.
Yine siparis veririm.

Ramazan gibi gidiyor benim menuler yine gunlük.
Kıza bamya pisirdim cok şükür onu seviyo
Taze fasulyede seviyor.
1 tabak bamya yedi uyutcam.
Hamur mayaladim pogaca yapcam, portakalli cupcake yaparım pesinede
Orman kebabi ve pilav aksamada yemek.
Canım tatlı istiyor hafif tatlı.
Sutlac yaparım belki.
Biri sey demisti sütlacı yapiyorum en son ocaktan alınca 1 pkt krema katıyorum demisti krema var evde onu denicem.
Yenir biter zaten bizde esimde bende cok seviyoruz.
Sutlacla kapanıs yaparim mutfaga.

Evi süpürdüm
Banyoyu temizledim
Kizi uyutimde silicem 1 hafta silmem diyordum hafta basinda yok ya silcem icime sinmiyor.

Back
X