Küçük Valiz Hazırlayamıyorum. İMDAT!

harmoni_

:) احلي حسوني بلدنيا
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2010
870
86
73
Kızlar kafayı yemek üzereyim. Sanırım ben bir valiz hazırlama özürlüyüm

Bu akşam sözde valizimi erkenden hazırlayıp, uyuyordum. Şu saat oldu halen evde gezinip duruyorum. On günlüğüne yurtdışına gideceğim. Bir kongre için. THY neyse de ülke içinde yapacağım bir uçuşta bagaja verilen valiz ücretleri 60 dolar'dan başlıyor. Dolayısıyla benimle kabine gelebilecek bir çanta ile yolculuk etmem lazım. Ama ben bir türlü o boyutlarda çanta hazırlayamıyorum Kafayı yemek üzereyim. Her almadığım şey en gereklisiymiş ve ona ihtiyaç duyacakmışım gibi geliyor.

Kızlarr!!!! Bana küçük valiz hazırlayabilmenin püf noktalarını verin ne olur

10 gün de az degilmis yani. Mutlaka değişik kıyafet ihtiyacın olur neyi azaltabilirsin ki. Kisisel bakim esyalari zaten 2 gunlugune de gitsen 1 ayligina da ayni hacimde yer kalıyor. Zor iş valla arkadaşım ben de senin gibiyim o da lazim olur bu da olur diye diye dolduruyorum. Insallah istedigin gibi olur. Sana imrendim bu arada. Yurtdışı kongre:) olsa da biz de gitsek:)

kiyafetleri giderken ust uste giy

saka maka cidden yapılabilir bi hirka ya da ceket mutlaka uzerine giy hava sicak dahi olsa, bavulda yer kaplamasin. icine ust uste iki tshirt bi kac ic camasiri ustuste :)) orda cikarir yikarsin nolucak.

onun dışında günlük bi ayakkabiyla git gun içinde onunla dolasirsin bi de kongrede giyebilecegin 2. bi ayakkabi ve orsds giyeceğin kiyafet. onun disinda gun icinde bi kac tshirtle kombinleyecegin bi jean hayat kurtarır

sampuan dus jeli gibi ivir zivirlari almar ordan halledersin. makyaj icin ufak bi canta onu da omuz cantana koyarsin

fazla abartma cunku o en gerekliymis gibi görünen kiyafetlerin hiçbirini giymiyceksin kendimden biliyorum

Son düzenleyen: Moderatör:

şampuan filan hiç almadım zaten. dediğin gibi makyaj malzemelerini de bir çantaya doldurdum. Sırt çantama attım onu. İki tane babet aldım biri siyah biri krem hayat kurtardılar. İki tane pantolon koydum. Üzerine bir sürü tunik koydum. Gideceğim yer aşırı sıcak ve on gün olunca tekrar çamaşır yıkamayı hiç istemiyorum. Ama görünüşe göre öyle olmak zorunda Bir de eşarptı boneydi derken iyice yığıldı Biraz daha çıkarsam iyi olacak

bu arada amber88 cim, İnşallah sen dha güzellerine gidersin :)

bende bavul hazırlama özürlüyüm :) kendimce çözüm buldum bavulu hazırlandıktan sonra boşaltıyor en gereksiz şeyleri çıkarıyorum bir kaç kez bunu yapinca bavul tamamdir :)

Temel ihtiyaç gerektiren şeylerini al.
İç çamaşırların, 2 Üst, 2 alt ve giyeceğin ayakkabı dışında bir ayakkabı daha.
Diğerlerinide sığırmaya çalış.
Madem valiz küçükmüş çok eşya almaman gerek.
Bide ehrşeyini küçük küçük katla ki az yer kaplasın

Valiz ücretleri 20 kiloya kadar ücretsiz diye biliyorum ben. Hatta Türkiye içi hep öyle uçtum. 60 dolar bilgisini nerden aldınız?

Ve hatta:

Türk Hava Yolları: İç hatlarda limit 20 kilogram. Fazlası için kilogram başına 3 TL alınıyor. Avrupa uçuşları için 20 kilogramı geçenler uçuşun uzunluğuna göre kilogram başına 7-10 Euro arasında ücret ödüyor. ABD’de ise bagaj limiti her biri 23 kilogramı geçmemek üzere iki parça, yani toplam 46 kilogram. Bu ağırlığı aşma durumuna göre 23-32 kilogram arasındaki bavula 80 dolar, 32 kilogram üzerindekilere de 150 dolar ücret alınıyor.
Onur Air: İç hatlarda limit 15 kilogram. Fazlası için kilogram başına 3 TL alınıyor.
Pegasus: İç hatlarda limit 15 kilogram. Aşanlar kilogram başına 4 TL ödüyor. Dış hatta ise uçuş uzunluğuna göre limitler 20-30 kilogram arasında değişiyor. Fazla bagaj için kilogram başına 8 Euro alınıyor.
SunExpress: İç hatlarda Erzurum, Trabzon, Kars, Diyarbakır, Van ve Mardin için 15 kilogramın üstüne kilogram başına 6 TL, diğer noktalar için 4 TL alınıyor.
Anadolujet: İç hat limiti 15 kilogram. Üzerine kilogram başına 3 TL alınıyor.

Son düzenleme:
Geç kaldım yola çıkmışsınızdır heralde ama yazayım yine de belki bi sonraki seyahatte ya da başka birine yardımcı olur. Çok süper valiz hazırlarım. Arkadaşlarım falan bi yere gideceği zaman bana hazırlatırlar valizlerini.

Öncelikle seyahatler için ayrı kozmetikleriniz olsun her zaman. Ufak bir şişe şampıan, saç kremi, duş jeli (100ml geçmeyecek)alıyorum. Ufak krem kutuları var watsonsta falan 3 lü satılıyor. Ben onlara günlük bakım kremimi yüz yıkama jelimi falan koyuyorum. Diş macunu ,fırçam. Gerekliyse tüyler için jilet. Kabin boy deodorant roll on ve parfüm.Bunların hepsini bir çantaya koyuyorum. Parfüm falan alırken verirler ya bazen promosyon olarak öyle bişey. Tabi koyduğunuz her şey eğer kabinde taşıyacaksanız 100 ml altında olacak. Yoksa havaalanında vedalaşabşlirsiniz. Geri kalan makyaj malzemeleri zaten ufak bir makyaj çantasında olacak. Onu kendi çantama koyuyorum genelde. Sadece ihtiyacım olacak makyaj malzemerini alıyorum. Tek ruj, kalem, rimel, fondoten ya da bb krem allık. Minimum miktarda yani.

Kozmetik kısmı tamamlanınca kıyafetlere geçiyoruz. Her şeyle kullanabileceğim tek sütyen alıyorum, oda üstümde oluyor. Her güne bir iç çamaşırı, kışsa bir atlet alıyorum. Tatilse bikiniler de çıkıyor ortaya. Bunları valizin en küçük gözüne tıkıyorum. Bak valiza daha bişey koymadık
Kıyafetleri takım olarak ayarlıyorum. Bir pantolon üstüne uygun giyebileceğim 2 t- shirt şeklinde. Gün sayısına göre. Daha fazlası yok. Ve kıyafetleri küçük küçük katlamıyorum. En büyük sığacak şekilde yayıyorum valizin içine. Ama kıyafetlerden önce alta önceden hazırladığımız kozmetik çantasını ve alacaksak eğer bir ya da iki ayakkabı koyuyoruz.

Sanırım bu kadar artık valizimizi kapatabiliriz

Bu şekilde hazırlayınca dönerken toplamak da kolay oluyor. Dağınıklık yok bişey unuttum derdi yok. Ve hazırladığımız kozmetik çantası çok rahat 1 yıllık seyahatlerin hepsine yetiyor benim için. Onu valizden çıkarıp banyo dolabına koyuyorum bir sonraki seyahate kadar orda kalıyor. Böylece sonrakinde hazırlanmak daha kolay oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…