KÜÇÜK YEĞEN

Bitmedi. Azaldi,yilda 15 kereden 2 kereye dusmustur sayi olarak. Onda da telefonla izin almaya basladilar. Eskiden haber bile vermezlerdi,kapiyi calip gelirlerdi. Simdi tek engelleyemedigim kismi doktora geldiklerinde mutlaka ya oncesinde ya sonrasinda yatiya bize gelmeleri. Virus cirit atiyor bunlar hastanede dolandiklari kiyafetleriyle gelip koltuklara oturuyorlar ya. Butun evi temizliyorum gittiklerinde. Hem tiksiniyor hem de korkuyorum. Soylesem kavgacisin derler,ucundan citlatiyorum miktar olarak azaltiyorlar ama
Asla tamamen bitmiyor elbette.

Sonra ben köy kültürü dedigimde kiziyor burdaki arkadaslar. Ben hastaneye gideyim,toplu tasima kullanayim sonra evinize gelip yatiya kalayim ayni sehrin icinde guzel olur mu diye bagirasim geliyor.
Aynı şehir mi bir de:silah: Konudaki hiç değilse çocuk, sizinkiler düşünemiyor mu otobüse binip eve gitmeyi?

Bitmedi. Azaldi,yilda 15 kereden 2 kereye dusmustur sayi olarak. Onda da telefonla izin almaya basladilar. Eskiden haber bile vermezlerdi,kapiyi calip gelirlerdi. Simdi tek engelleyemedigim kismi doktora geldiklerinde mutlaka ya oncesinde ya sonrasinda yatiya bize gelmeleri. Virus cirit atiyor bunlar hastanede dolandiklari kiyafetleriyle gelip koltuklara oturuyorlar ya. Butun evi temizliyorum gittiklerinde. Hem tiksiniyor hem de korkuyorum. Soylesem kavgacisin derler,ucundan citlatiyorum miktar olarak azaltiyorlar ama
Asla tamamen bitmiyor elbette.

Sonra ben köy kültürü dedigimde kiziyor burdaki arkadaslar. Ben hastaneye gideyim,toplu tasima kullanayim sonra evinize gelip yatiya kalayim ayni sehrin icinde guzel olur mu diye bagirasim geliyor.
Önceden neyse de corona zamanı neden kabul ediyorsunuz, hastaneye gidip corona olan çok var, niye evinize kabul ediyorsunuz. Aradıklarında corona oldum diyin gelirlerse yüzlerine yüzlerine öksürün.

Biz gayet çocukla her yere birlikte gidebiliyorduk. Bazen çocuklu arkadaşlarımız da oluyor yanımızda onlar da aynen öyle. Müziği çocuk yanımızdayken de dinleyebiliyoruz. En küçük hali 7 yaşındaydı yeğenimin yanımıza aldığımızda zaten. 3 yaşında yüzmeye başladı, 5 yaşından beri profesyonel yüzücü çocuk, bebek havuzlarıyla işi olmadı hiç bir zaman. Hijyenine güvenmediğimiz için o havuzlara da sokmuyoruz zaten, sirkülasyonları çok düşük.

Bütün yıl çalışıp bir hafta tatil yapmıyoruz biz. 2-3 haftada bir long weekend şeklinde yapıyoruz.

Sizin şartlarınız tamamen konudaki sartlardan farklı zaten. Kadin haftada 1 gün izinden bahsediyor. Siz, esiniz, yegenler hep birlikte keyifli vakit geciriyorsunuz ne güzel ama konu sahibi baska bir seyden bahsediyor. Kimse yegen, kuzen akraba sevgisi yarıştırmıyor.

Sizin şartlarınız tamamen konudaki sartlardan farklı zaten. Kadin haftada 1 gün izinden bahsediyor. Siz, esiniz, yegenler hep birlikte keyifli vakit geciriyorsunuz ne güzel ama konu sahibi baska bir seyden bahsediyor. Kimse yegen, kuzen akraba sevgisi yarıştırmıyor.

2-3 haftada bir yeğenin gelip kalması problem değil dedim zaten ilk başta. Soru soruyorlar cevap veriyorum. Kimse alıntılamazsa yazmam zaten konuya, yarıştırılan bir şey yok.

Biz gayet çocukla her yere birlikte gidebiliyorduk. Bazen çocuklu arkadaşlarımız da oluyor yanımızda onlar da aynen öyle. Müziği çocuk yanımızdayken de dinleyebiliyoruz. En küçük hali 7 yaşındaydı yeğenimin yanımıza aldığımızda zaten. 3 yaşında yüzmeye başladı, 5 yaşından beri profesyonel yüzücü çocuk, bebek havuzlarıyla işi olmadı hiç bir zaman. Hijyenine güvenmediğimiz için o havuzlara da sokmuyoruz zaten, sirkülasyonları çok düşük.

Bütün yıl çalışıp bir hafta tatil yapmıyoruz biz. 2-3 haftada bir long weekend şeklinde yapıyoruz.
Ya herkes kendi perspektifinden bakıyor zaten bizim hadi 2-3 gün denize gidelim diyebileceğimiz bir yerde yaşamıyoruz. Ya uçak yada arabamızla o da ciddi yakıt parası vererek gidiyoruz. Tatil diyince benim aklıma bu geliyor açıkçası.

Müzikli eğlencelerde belli saatten sonra çocukları gönderiyorlar 9 gibi anons ediyorlar en son 10’da ortada çocuk kalmıyor. Ayrıca alkol oluyor, çocuğun yanında rahat içemem. Yani ben kafama göre takılmak isterim.

Havuzların hepsi aynı durumdaki yüzmek için değil oyuncaklarla oynamak için giriyorlar. Zaten beline kadar geliyor yüzmüyorlar, içinde bütün çocuklar oyun oynuyor. Odaya gidince de banyo yapıyor zaten.

İstisnai olarak bu misafirlikler olabilir ama yeğenin hem bu kadar sık hem de evin diğer üyesi yok sayılarak gelmesini normal karşılayanları anlayamıyorum. Üstelik kadın çalışma şartlarından da bahsetmiş ki çalışmasa bütün yazını yazlıkta geçirse de bu muameleyi hak etmezdi.

Konusahibi sorunu eşiniz halletmiyorsa son uyarınızı yaparsınız, yine size yeğenim gelecek diye haber verdiginde tekrar arayıp musait olmadığımızı sen mi söylersin dersiniz aramazsa siz ararsınız, artık ayıp seviyesini geçmişsiniz, sizi düşünmeyenin hislerini siz düşünmek zorunda değilsiniz zaten samimi de degilmissiniz ne kaybedersiniz ki?
Evet değilim olmayı da düşünmüyorum iyice yol geçen hanı olacak yoksa evim. Eşim halletmiyorsa ben halledeceğim kesinlikle.

İki üç haftada bir gelip kalması çok sorun değil aslında bana kalırsa ama eşinizin sizinle konuşmasi gerekir bunu. Çalışıyorum dinlemek istiyorum, zor oluyor diyorsanız 2-3 aya çıkarmalı kalma işini.

Tamamen kesmese bile sizin fikirlerinizi de önemsediğini gösterse dert etmezsiniz zaten.
Eşinizle çözmeye çalışın, yeğen yada kardeşle değil daha çok dallanıp budaklanir öyle olursa.

İki üç haftada bir gelip kalması çok sorun değil aslında bana kalırsa ama eşinizin sizinle konuşmasi gerekir bunu. Çalışıyorum dinlemek istiyorum, zor oluyor diyorsanız 2-3 aya çıkarmalı kalma işini.

Tamamen kesmese bile sizin fikirlerinizi de önemsediğini gösterse dert etmezsiniz zaten.
Eşinizle çözmeye çalışın, yeğen yada kardeşle değil daha çok dallanıp budaklanir öyle olursa.
Eşimle çözmeye çalışıyorum son çare ailesine söylerim çocuğun.

Önceden neyse de corona zamanı neden kabul ediyorsunuz, hastaneye gidip corona olan çok var, niye evinize kabul ediyorsunuz. Aradıklarında corona oldum diyin gelirlerse yüzlerine yüzlerine öksürün.
Onlar icin fark etmez. Gamsizlar. Korona da olsalar gezerler eminim.

Vaka sayıları arttı, kabul edemem diyin, siz bari kendinizi düşünün. Yazın bir rehavet oluştu bize de 1-2 kişi geldi ama şu dönemde ben kabul edemem hele hastaneden gelen insanları.
Kabul edemem diyorum kapiya geliyorlar ;) artik guluyorum yani ne yapayim. Tek tek hepsini dusa gonderiyorum banyoya,herkese ayri ayri havlu,tonla camasir. Nasil olsa cogunlukla evdeyim keyfi olarak ise gidiyorum diye umursamiyorlar. Degisikler.

öyle ama adam halinden memnun yapacak bir şey yok. zorla güzellik olmaz, adam başlasa vakit geçirmeyi yeğenine tercih etmek istemiyorsa istemiyordur. kötü bir durum ama bunu konu sahibi çözemez, en iyisi görmezden gelmek.
Ne yazık ki bencil insanlar yüzünden de çiftler birbirinden soğuyor. Konu sahibi eşinden uzaklaşacak, en mutlu olmaları gereken zamanları konu Sahibi böyle hatırlayacak. Zaten onun dışında da herkes halinden çok memnun. Ya da taşınacaklar

Eşimin 13 14 yaşında bir yeğeni var. Çok düşkün eşime. Bu beni rahatsız etmiyor. Beni rahatsız eden şey bu çocuğun 2 3 haftada bir bize gelip birkaç gün bizde kalması. Daha yeni evli sayılırız ve açıkçası bu durumdan rahatsız oluyorum. Daha doğrusu eşimin bana sormadan çocuğa evet gel demesine sinir oluyorum. Belki ben bi plan yapıcam o günler için ama hiçbir şey yapamıyorum asla hayır diyemediği için.
Tüm gün o çocukla ilgileniyor bilgisayar oyunu oynuyorlar ben de tek başıma kalıyorum. Haftanın neredeyse 6 günü çalışıyorum ve evimde rahat edip kocamla vakit geçirmek istiyorum. Ama eşim bunu anlamıyor ve çocuk her geldiğinde kavga gürültü oluyor. Yine aramız bozuk bu konudan dolayı. Haksız mıyım sizce? Evi 5 10 dakika mesafede birinin gece bizde kalması normal mi? Çocuk dediğin ailesiyle gelir ailesiyle gider biz böyle gördük.
Eşiniz yatılı misafir için mutlaka sizin de onayınızı almalı.
Yeğeni gelip kalabilir eğer sizde istiyorsanız.
Tek bir gününüz var. Ve orası sizin de eviniz.
Belki pijamayla salonda tv film keyfi yapacaksınız.
Belki eşinizle romantik bir planlama yapacaksınız. Sanki bekar yaşıyor gibi size sormadan emrivaki yapması bana çok bencilce geldi.
Tabi ki elzem bir durum olur. Allah esirgesin acil bir durum olur tabi gelir kalır. Zaten öyle bir durum olsa laf edeceğinizi sanmıyorum.

Size tavsiyem bu sorunu çok konuştunuz ve ise yaramadı mi? Laftan anlamıyor mu?
O zaman empati eşiğine gelmesi için bir hatırlatma lazım.
Aynı şehirde iseniz bir yakınınız da size gelsin. Boyle bencil insanlara emrivaki yapmadan empati kuramazlar.
Bakalım nasıl olacak?

Son düzenleme:
Esiniz nasil biri kiskanc mi mesela ben olsam cocugun yaninda bornazla otururdum ya da hafif dekolte giyerdim ya da onlar tam oyun oynarken gider elbisemin fermuarini acamadim acar misin derdim. Yani ben rahatsizsam onlari da rahatsiz ederdim. Esinizle tam cocugun gelecegi hafta sonu bi butik otele falan kacin. Instada foto paylasip evde rahat edemeyince buraya kactik falan yazin. Eltiniz anlar ve gondermez belki. Alinirsa da sizin cocuk icin yazmadim der kivirirsiniz.

Evet yorumlarının bir kısmını okudum. Peki siz benim yorumlarımı tarafsız okudunuz mu?
Haber vermeliydi diyorum ama az önce de yazdığım gibi "izin almak" terimi benim evlilik anlayışıma uymuyor.
Ve evet eşinle çözemediğin bir problem varsa muhattabıyla çözeceksin. Hatta her sorunu en başından muhattabıyla çözeceksin.
Bir konuda eyleme geçmek, söylenmekten daha hızlı etki yaratır. Konu sahibi bu şekilde eşine aylarca, senelerce söylenmeye devam eder. Eşi durumu yönetebildiği sürece hiç bir şey yapmaz, çünkü hayır demek ona göre kırıcı bir şey.
Tam tersi konu sahibi olaya müdahele edip "bugün müsait değiliz, şöyle bir planımız vardı. Ama seni ..... günü mutlaka bekliyoruz" dediğinde karşı tarafı kırmadan, "lütfen gelmeden sor" demiş olur.
Bence bu davranış tarzı eşle aynı problemi defalarca yaşamayı, devamında çocuğun ailesi ile yaşanacak problemi engeller.
Tabi yorumlarınızı tarafsız olarak okudum. Zira konunun taraflarından biri değilim.

Bana açıkçası konu sahibinin eşi çocuğa gel demişken Arayıp “bugün müsait değiliz, şöyle bir planımız vardı. Ama seni ..... günü mutlaka bekliyoruz" demesi daha kötü geliyor. Çünkü amca kabul etmiş, karısı arayıp ertelemiş olacak.

Tabi sizin fikrinize saygı duyuyorum.

1. Çocuk değil ergen, tek başına amcasına/dayısına gelebilir kalabilir.
2.Birkaç haftada bir gelmesi çok sık değil, siz de kendi planlarınızı yapın o günlerde.
3.yeni evli olunca her an dip dibe olmak gerekmiyor bazı hafta sonları ayrı vakit geçirebilirsiniz.
4. ve en önemlisi eşiniz yeğeniyle vakit geçirmekten keyif alıyor.
1.çocuk ta olsa ergen de olsa emanettir. Ve her iki çağda zor çağ dır. Sorumluluk almak bu devirde deliliktir.
2.evlilik yapacağımız zaman aileler ile evlenmiyoruz. Aile ferdlerine göre program yapmak zorunda değiliz.özelimiz var kendi hayatımız koşturmamız var niye 3.kişilere göre program yapalım.
3.yeni evli olunca tabiki dip dibe vakit geçireceğim.evli gençlerin oynaşma cilveleşme yollarıdır ilk yıllar. Adı üstünde balayı
4.yeğeni ile vakit geçirmeyi sevsin ama dozunda. Artık bir eşi var. Eşine vakit ayırıp ona göre ayarlayacak kendisini. Yeğeninden kopmayan adam evlenmesin.
5.madde de ben ekleyeyim kim konu açarsa her konuda her varsınız var ve hepsinde fikriniz var ama olumsuz yönde. Birisi beyaz dese siyahı siyah dese beyazı savunuyorsunuz. Herkese saldırıyor gergin olan sinirleri iyice germeye çalışıyorsunuz. İş yerinde Bi kız vardı tıpkı sizn gibi.sonunda problemini çözdük. Evliliğinde çok mutsuz ve başka insanların tadını huzurunu kaçırmaktan zevk alıyor. Bir psikoğa görünün bence

1.çocuk ta olsa ergen de olsa emanettir. Ve her iki çağda zor çağ dır. Sorumluluk almak bu devirde deliliktir.
2.evlilik yapacağımız zaman aileler ile evlenmiyoruz. Aile ferdlerine göre program yapmak zorunda değiliz.özelimiz var kendi hayatımız koşturmamız var niye 3.kişilere göre program yapalım.
3.yeni evli olunca tabiki dip dibe vakit geçireceğim.evli gençlerin oynaşma cilveleşme yollarıdır ilk yıllar. Adı üstünde balayı
4.yeğeni ile vakit geçirmeyi sevsin ama dozunda. Artık bir eşi var. Eşine vakit ayırıp ona göre ayarlayacak kendisini. Yeğeninden kopmayan adam evlenmesin.
5.madde de ben ekleyeyim kim konu açarsa her konuda her varsınız var ve hepsinde fikriniz var ama olumsuz yönde. Birisi beyaz dese siyahı siyah dese beyazı savunuyorsunuz. Herkese saldırıyor gergin olan sinirleri iyice germeye çalışıyorsunuz. İş yerinde Bi kız vardı tıpkı sizn gibi.sonunda problemini çözdük. Evliliğinde çok mutsuz ve başka insanların tadını huzurunu kaçırmaktan zevk alıyor. Bir psikoğa görünün bence
Çok şükür bugün de mutsuz oldum. Her gün istisnasız biri tarafından mutsuz ilan edilmeyince eksiklik hissediyorum 😂

Back
X