Kudurmuşsun

Kp nin yerinde olsam “oh afiyet olsun kızım. Güzel olmuş mu?” Derdim. Gerçekten yemeğin lafını yapmak çok ayıp. Hadi çocuk olur tencerenin üstünden yet uyarırsın ama koca kadına söylemek gerçekten ayıp etmiş.

Adamin davranisi yanlis. Yalniz ordaki kudurmak kelimesini biraz onun algisindan düşünmeye calisin. Mesela biz de bir yasli var torunlarini irzi kirik diye seviyor adam. Düz modda düşününce kaba cirkin bir tabir. Ama adam yaramazlik yaptiklarini anlatmak icin kullaniyor bunu. Gercekten ilgili duzgun bir dede. Siz de kelimenin anlamindan ziyade tavrinin yanlisligini soyleyin kendisine

Kendimi tutamiycam valla. İnanılmaz sacmaliyorsunuz :)

ayıp be bir kaşık kavurma için gelinine bağırılır mı
ne diye kesmiş kurbanını
yarın öğleden sonra toplanın dönün evinize
onlardan bol bol yesinler kurbanlarını

Alıntılama gereği duymadım.İtibar anlayışımız farklı. Tavsiyeniz için teşekkürler, lakin mizacımız da farklı sizinle.Tabak kırmadan, tabak kırılmış gibi etki bırakmak ta mümkün. Fevriliğin lüzumu yok.
Ben huzura önem veririm ve kimsenin bir tabak kavurma için huzurumu bozmasına müsade etmem. Gerekeni sakinlikle ve soğuk kanlılıkla yapmak itibarsızlık değil.
Ha konu çocuklar olsaydı, değil tabak tencereler havada uçuşurdu. Bu konuda henüz kendimi dizginleyemedim sadece.

O lafın üzerine evime dönmek için bayram sonunu beklemezdim ben olsam. Sırf oğluyla evlendim diye elin adamının terbiyesizliğini çekemem.
Birisi "kadınlar eşlerinin hatırına böyle şeyleri sineye çekiyorlar, erkek olsa aynısını yapmaz" demiş, çok haklı. O yüzden erkek aileleri bu kadar rahat.

Siz dışarıda istediğiniz kadar köfte yiyin. Bir sonrakinde yine aynı muameleyi göreceksiniz. Çünkü adam ne derse desin o evde kalmaya, susmaya, sessizce ağlamaya devam ediyorsunuz. Adam neden frenlesin ki kendini?

Yemem.Sen de yeme ki,bir geline boyle konusulmayacagi kalin kafasina dank etsin.Arkadas ne kaba kayinpederler var ya.

Çünkü konu kp nin etrafında dönüyor. Kimse asıl sebebin farkında değil. Ben babamla konuşurum, konuşmak.. sonrasında geçti gittii.. sorunun kaynağı kökünden çözülmeli, ailesine benim karıma saygı duyulmalı msjı veremeyen her erkek kabahatlidir. Bugün kavurma yüzünden kp, yarın başka birşey yüzünden kv. Bunun önü kesilmeli

Kalmazdim lokmami sayiyor. Orasi evin sayılır ne demek yapmaman gereken ne olcak canım ha yemekte ha şimdi yemissin

Ne ayıp ne terbiyesizce bir üslup...belki hamilesin veyahut değilsin canin çekti olabilir çok doğal zaten.ben olsam bende yemem tek lokma kalp kırıldı bir kere kurbanı kendi yesin otursunda

eee karşıdaki bir tabak kavurma için gelinin huzurunu bozuyor aşağılıyor
gelen misafirdir deyip terbiyeli olunabilirdi yada kızım acıktıysan herkese koy denilebilirdi
daha biraz görgülü ailelerde dışarıdan gelene aç mısın diye sorulur
niyeyse huzur kaçırmama sadece kadınların görevi oluyor
niye o adam şu bayram günü oğlum bize gelmiş huzurmuzu kaçırmayalım dememiş sizce

konu sahibinin yerinde olsam şu an valizlerim hazırdı

Insan kendi evladına diyebilir dememeli tabi ki ama gelinle damada denmez bu tarz sözler ikisi çok farkli

Cok güzel yazmissiniz, aynen öyle katiliyorum size. Hayat müşterektir, erkegi kadini yok.

Aynen öyle eşyaları toplayıp siz kurbanınızı bol bol yiyin baba deyip evden çıkıp gitmeden
Hiç bir tepki işe yaramayacaktır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…