Benim bebeğim yok, hatta evli bile değilim. O yüzden buraya yazmam yasak mı bilmiyorum ama erkek arkadaşımla evliliğe ve geleceğimize dair her şeyi ayrıntısıyla şimdiden düşünüyoruz. Hatta doğmamış bebeklerimizin isimlerini bile.. :) Oğlumuz olursa ismini "Hanzala" koymayı düşünmeye başladık. Anlamını çok seviyoruz çünkü. Belki bilmeyenler vardır, Hanzala bir sahabenin ismi. Şehid olunca meleklerin yıkadığı sahabe olarak bilinir. Bir de İsrail tankları tarafından ezilen Filistinli bir çocuğun ismi. O yüzden Filistin direnişinin temsilidir. Özetle; biz anlamlı bulduğumuz için düşünüyoruz ama kulağa nasıl geliyor sizce Hanzala ismi? Dini bir isim olduğu için çekincelerim var ama kulağa güzel gelip gelmemesi çok önemli benim için.
Bence insanların bebeklerine isim verirken bu Kuran da geçiyor, sahabenin ismi Peygamberimizin yakınının ismi yada önemli bir olay temsili gibi takıntılarından vazgeçmeleri gerekiyor. Bebeğinin isminin anlamı çok hoş olabilir ancak ilerde çocuk ismi ile sıkıntı yaşamamalı beni yanlış anlamamanı umuyorum. Düşünsene, çocuğun 10-12 yaşlarında geldiğinde isimleri Berk, Ekin, Rüya, Erdem, isimli arkadaşları ona Hanzala demek yerine Hanzo diyebilirler. Lütfen dikkatli olun. Düşünsenize yıl 2030 17 yaşında bir genç kız ve ismi Fadime..
Bence insanların bebeklerine isim verirken bu Kuran da geçiyor, sahabenin ismi Peygamberimizin yakınının ismi yada önemli bir olay temsili gibi takıntılarından vazgeçmeleri gerekiyor. Bebeğinin isminin anlamı çok hoş olabilir ancak ilerde çocuk ismi ile sıkıntı yaşamamalı beni yanlış anlamamanı umuyorum. Düşünsene, çocuğun 10-12 yaşlarında geldiğinde isimleri Berk, Ekin, Rüya, Erdem, isimli arkadaşları ona Hanzala demek yerine Hanzo diyebilirler. Lütfen dikkatli olun. Düşünsenize yıl 2030 17 yaşında bir genç kız ve ismi Fadime..
isim güzel fakat ağır bir isim ........
Biz de sizin gibiyiz sevdiceğimle şimdiden çocuklarımızın ismi ne olsa diye düşünür isimler buluruz
Sahabelerden Hanzala büyük bir insandı ama bu isim kulağa -günümüz için- hoş gelmiyor canım.. Sahabelerden birinin ismini koymak istiyorsanız daha kulağa hoş gelen bir isim bulabilirsiniz..
Ben de oğlum olursa ismini peygamber ismi olan 'elyasa' bırakmak istiyorum ama çevremde kulağa hoş gelmediğini söylüyorlar
Hanzala ve baska bir sahabenin ismini kötülemek bence saygisizliktir ama ileriyi düsünerek bir cocuga bu ismi vermenin uygun olmadigini düsünüyorum bende. Malum insanlar bilmedikleri icin ya da bilseler bile yukardaki gibi benzetme yapip cocukla dalga gecebilirler.
Belki daha bilindik bir isim secebilirsiniz.
Ayrica Fadime ismi neden 17 yasinda bir genc kiza yakismazmis onu da anlamis degil. Türkiyede gayet bilindik ve kullanilan bir isim. Ecemsularin Berkecanlarin modasi gecer ama klasik isimlerin gecmez. 2030 da bile
ilk kez duyduğum için kulağıma hoş gelmedi ama çift isim koyabilirsiniz,
ilerde beğenirse bu ismi kullanır, beğenmezse diğer ismini kullanır.
Şu başlıkta sonunda benim dilimden anlayan bir insanın yorumunu da gördüm ya.. Çok teşekkür ederim canım yorumun için. Hayatımızla alakalı aldığımız her kararda, attığımız her adımda sadece kendi fikirlerimizin önemli olduğunu ve moral bozan üçüncü kişilerin yorumlarını dikkate almamak gerektiğini düşünürdük ama öyle olmadığını anladım şimdi. İyi ki açmışım bu konuyu.. İsmiyle hanzo diye dalga geçtiğiniz şahıs cennetle müjdelenmiş bir insan. Cidden çok ayıp ya yaptığınız çok kırıldım. Sevmek beğenmek zorunda elbet değilsiniz ama daha kibar bir dille kulağa hoş gelmediğini söyleyebilirdiniz.
bir arkadaşımın oğlunun ismi Hanzele
tam telaffuzu hangisi acaba ??? yani Hanzala'mı Hanzele'mi ?
bende 7 senedir ne hayallerle yaşıyorum
bir oğlumuz olsa ismini Talha koyarız diye
bu isimde bir sahabe ismi
ama maalesef olmuyor 7 yıllık evliyim
hiç gebeliğim olmadı
İnsanların çocuklarına Kuranda geçen yada bir sahabeye ait olan bir isim koymak istemelerine takıntı diyemezsiniz. Kusura bakmayın ama insanların inançlarına saygısızlık olarak kabul ederim bunu. Sadece düşünüyoruz, illa bu isim olacak diye bir ısrarım da yok ama üslubunuzu çok kırıcı buldum. Ne olursa olsun daha nazik bir şekilde kulağa hoş gelmediğini söyleyebilirdiniz. Hanzo nedir ya üstelik anlamını da yazdım. Neyse konuşmayayım en iyisi.. Ayrıca keşke isim olarak örnek de vermeseydiniz. Burada çok genç yaşta olup ismi Fadime olan yada ilerde çocuğunun adını Fadime koymayı düşünen insanlar da olabilir.
sahabe PEYGAMBERimizi hayatında bir kez gören, onunla konuşan kişi demektir.ne mutlu onu gören ,onunla konuşanlara..ancaaaak,
peygamberimiz hayatta olmadığına göre bu ismi koymak ne kadar doğrudur?..ismi koyunca mecazi olarak mı görmek olacak acaba?tercih meselesi...mesela aleyna ismi arapçada üzerimize demek ama sırf KURAN'da geçiyor diye çocuklarımıza bu ismi koymak ne kadar doğru bir şey söyleyemeyeceğim.bir arap vatandaşına bunu söylesek bize güler herhalde...çocuk ismiyle yaşar.isim koymak çok büyük bi yük ,büyük bi sorumluluktur..
gelelim hanzala ismi ile hanzo arasında çağrışım yapılacağı ihtimalini ileri sürüp sizi uyaran arkadaşra,
onlar asla dalga geçmiyorlar ama çocuk okula gittiğinde olabileceklerden bahsediyorlar.bunda alınacak kırılacak bir şey yok...gerçekten de çocuklar birbirlerine lakap takar hatta öğretmenlerine bile lakap takarlar bu ihtimali göz önünde bulundurmak gerekir...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?