Doğuma Hazırlık Kulağa nasıl geliyor sizce?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Arap aksaniyla hanzala, turk aksaniyla hanzele oluyo galiba :)
Sizin talhaniz da insallah bi an once gelir..

ben anlamsız buldum diye bir şey söylemedim ki...
beğeniler çok özneldir.bunları tartışmak gereksiz ve saçmadır.ben olsam böyle bi başlık açmaya dahi gerek görmem.aksi halde düşüncemin tersini düşünenler olabileceğini mutlaka göz önünde bulundururum..

Belki arap olsaydım bu isim bana faklı gelmezdi ama Hanzala kulağıma çok farklı geldi yani sahabe ismi sonuçta dalga geçmek haddimize değil! ama bir Türk ismi olarak açıkcası hoş gelmiyor. Bazı Arap isimleri dilimiz farklı olduğu için kulağıma kötü geliyor "Ecrin" "Elyesa" gibi.

Düşüncemin tersinde düşünenler olacağını bilerek açtım ama koymayı düşünüyorum diye bahsettiğim isimle dalga geçmesini saygısızlık olarak görüyorum kusura bakmayın.

Hanzala muhtesembi isim. Ne kadar ozel bir isim oldugunu cogu insan anlayamayabilir. Ama senin bunlari dusunmek icinuzun zamanin var. Daha kac kere fikrin degisir...

Teşekkür ederim ben de düşünmeye karar verdim zaten artık. İstemiştim ki yıllar öncesinden koymayı hayal ettiğim çok istediğim bi isim olsun. O yüzden şimdiden düşünmeye başladım.

Teşekkür ederim görüşünüz için.

Düşüncemin tersinde düşünenler olacağını bilerek açtım ama koymayı düşünüyorum diye bahsettiğim isimle dalga geçmesini saygısızlık olarak görüyorum kusura bakmayın.

tabi ki hepimizin beğenisi görüşü düşüncesi vardır ve bunlar birbirinden farklıdır.estafirullah kusur yok..ben sadece şunu söylemeye çalıştım..bizim kültürmüzden biraz uzak bi isim farklı düşünenler olacak mutlaka..

bu ismi ilk kez duydum şimdilik kulağa çok yabancı geliyor ama alışılabilir fakat telaffuzu zor gibi biraz

Farklı geldiğinin farkındayım o yüzden başkalarına da sorup fikir alma ihtiyacı duydum. Ve görüyorum ki genel olarak tuhaf karşılanıyor. :)

kulaktan kulağa fark var demekki,bana oldukça güzel geldi...

Teşekkürler. :) Biz de hala kararlıyız zaten erkek arkadaşımla ilerde oğlumuz olursa bu ismi koymak konusunda. Bu konuyu açtıktan sonra tereddütlerim vardı ama fikrimiz aynı hala.

Bi biz odunuz galiba, sevgilimle ilerde doğacak çocuklarımıza isim konusu konuşmayı düşünmemiştik hiç
Senin konuna gelince arkadaşım; bence güzel bir isim :)
Dini anlamı da, söylenişi de kulağa hoş geliyor :)

Fadime kötü bir isim mi nesi var yani ayıplanacak nesini gördünüz benim teyzemin adı da fadime sıra arkadaşımın adı da fadime kimse çıkıpta ıyyy fadime mi demiyo kezban isimli arkadaşımda var çok iyi niyetli sevecen bir kızdır bu yönünden kimse ahaha kezo demiyo onlar dalga geçenlerin aybı ismi taşıyanın değil

hem o sosyetik isimler ne allah aşkına çocuk gelcek 80 yaşına torunları berk dede mi diyecek?

Onemli olan sizin dusunceniz tabi ki. Ama bana kaba geldi ve başka bir kelimeyi cagristirdi

Hanzala değil de Hanzele diye isim var demiş ya birisi, Hanzele Türkçe versiyonu ise kulağa daha uygun bence...

anlamı çok güzel bir isim ama yanına bir şey ekler derim çünkü bebek olarak hanzala gerçekten ağır kaçar ama bebeğin olurda 30-35 ine geldiğinde hanzala ismi kulağa hoş gelebilir ama bebek çocuk ve ergen dönemde ağır olabilir ama anlamı çok güzelmiş

ben farklı bir bakış açısıyla yaklaşmak istiyorum isim olayına.

çocuklara uç noktada dini ya da ideolojik isimler koyulmasını pek uygun görmüyorum,çocuğun iş yaşamı açısından.

ben öğretmenim,örnekle açıklayayım.bir öğrencim var adı Haydar Cem.çok belli ki alevi bir ailenin çocuğu.

beni zerre alakadar etmez,insanları dinine mezhebine göre değerlendirmem ama ilerde ,iş yaşamında alevi düşmanı insanlarla bir

arada çalışmak zorunda kalabilir,sırf bu yüzden kendisine zorluk çıkaracak insanlar olabilir.

ya da Muhammet Mustafa.tam zıddı bir örnek.bu çocuk da orduda çalışmak isteyebilir,tabi çalışır da ama malum çok da hoş

görülmüyor dini isimler askeriyede.

Devrim,Eylem...gibi isimler.bunlar da insanlarda çeşitli önyargılar oluşturabilir.

saçma bulabiliriniz tabi, ama ben isimlerinden dolayı zor durumda kalan çok kişi gördüm.

ailelerin isim seçiminin çocukları bu şekilde etkilemesini haksızlık olarak yorumluyorum,daha ılımlı şeyler seçilmeli.

sizin seçtiğiniz isim de biraz tutucu bir izlenim bırakıyor sanki.

Son düzenleme:
ya anlamı güzel fakat bizim dilimize uygun değilki bu kelime. herkesin bir dili var . Arapçaya uygun isimlerin telaffuzunda bile zorlanıyoruz açıkçası. ben bu yüzden uygun görmedim. yoksa çok anlamlı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…