- 18 Ekim 2009
- 3.947
- 108
- 163
bir arkadaşımın oğlunun ismi Hanzele
tam telaffuzu hangisi acaba ??? yani Hanzala'mı Hanzele'mi ?
bende 7 senedir ne hayallerle yaşıyorum
bir oğlumuz olsa ismini Talha koyarız diye
bu isimde bir sahabe ismi
ama maalesef olmuyor 7 yıllık evliyim
hiç gebeliğim olmadı
ben anlamsız buldum diye bir şey söylemedim ki...
beğeniler çok özneldir.bunları tartışmak gereksiz ve saçmadır.ben olsam böyle bi başlık açmaya dahi gerek görmem.aksi halde düşüncemin tersini düşünenler olabileceğini mutlaka göz önünde bulundururum..
Hanzala muhtesembi isim. Ne kadar ozel bir isim oldugunu cogu insan anlayamayabilir. Ama senin bunlari dusunmek icinuzun zamanin var. Daha kac kere fikrin degisir...
Belki arap olsaydım bu isim bana faklı gelmezdi ama Hanzala kulağıma çok farklı geldi yani sahabe ismi sonuçta dalga geçmek haddimize değil! ama bir Türk ismi olarak açıkcası hoş gelmiyor. Bazı Arap isimleri dilimiz farklı olduğu için kulağıma kötü geliyor "Ecrin" "Elyesa" gibi.
Düşüncemin tersinde düşünenler olacağını bilerek açtım ama koymayı düşünüyorum diye bahsettiğim isimle dalga geçmesini saygısızlık olarak görüyorum kusura bakmayın.
tabi ki hepimizin beğenisi görüşü düşüncesi vardır ve bunlar birbirinden farklıdır.estafirullah kusur yok..ben sadece şunu söylemeye çalıştım..bizim kültürmüzden biraz uzak bi isim farklı düşünenler olacak mutlaka..
bu ismi ilk kez duydum şimdilik kulağa çok yabancı geliyor ama alışılabilir fakat telaffuzu zor gibi biraz
kulaktan kulağa fark var demekki,bana oldukça güzel geldi...
Bence insanların bebeklerine isim verirken bu Kuran da geçiyor, sahabenin ismi Peygamberimizin yakınının ismi yada önemli bir olay temsili gibi takıntılarından vazgeçmeleri gerekiyor. Bebeğinin isminin anlamı çok hoş olabilir ancak ilerde çocuk ismi ile sıkıntı yaşamamalı beni yanlış anlamamanı umuyorum. Düşünsene, çocuğun 10-12 yaşlarında geldiğinde isimleri Berk, Ekin, Rüya, Erdem, isimli arkadaşları ona Hanzala demek yerine Hanzo diyebilirler. Lütfen dikkatli olun. Düşünsenize yıl 2030 17 yaşında bir genç kız ve ismi Fadime..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?