- 26 Ekim 2015
- 8.468
- 20.459
- 348
- Konu Sahibi Prensescann
-
Ben tepki almama rağmen oğluma toz aldırıyor bulaşık yıkatıyor sofra hazırlatıyorum erkeklerde ev işi yapabilmeli ki tek kaldığında eşi hasta olduğunda idare edebilsinEşin öyle alışmış. Ev işini kadin işi olarak görüyor galiba. 32 senelik tecrübeme dayarak söyleyim: değişmez. Benim babam temizlik(helede banyo) yemek ve ütü işini yapardı mesela. Büyük alışverişi babam yapardı. Cam silmeye kadin gelirdi vs.
Nişanlım babamin üst verisyonu. Ben ciz biz yemek yaparim, elimden fazla şey gelmez zaten. Evi toplarim ve banyo temizlerim. Gerisi hep nişanlım yapar.
Çalışıyorsanız haftada bir yardimci alin eve. Sorun cözülür
Ben tepki almama rağmen oğluma toz aldırıyor bulaşık yıkatıyor sofra hazırlatıyorum erkeklerde ev işi yapabilmeli ki tek kaldığında eşi hasta olduğunda idare edebilsin
Tabi ki yapıyor , benim maaşım da eve katkı sonuçta ama ev işi de benim sorumluluğundaymış anlayışında olması beni artık delirttiEşiniz maaşından eve size harcama yapmıyor mu?
Çocuk yokmuş hafta da yada 2 hafta da 1 temizlikçi alabilirsiniz
Benim eşim de gayet biliyor asljnda işi gücü yemeği ama benim üstüme yıkma derdindeHic takmayin- en doğrusunu yapıyorsunuz. Benim babam askeriyede öğrenmiş. Kendi kendine cok güzel yapıyordu her işini. Annemle boşandıktan sonra çiçek gibi ev yapti kendine, börekli mantili akşam yemekleri cabasi. Nişanlımda ayni. Benden iyi ütü, yemek yapar. Hele yer silmesi. Güçlü kuvvetli bi sürtüyo ışil ısıl. Bana elinden iş gelmeyen erkek aciz geliyor vallah. En iyisi erkenden öğretmek.
Benim durumuma benziyor işteKullanılmış hissetmiyorum ama arada çok bunalıyorum orda devreye girsin istiyorum. Bazen girer bazen girmez girmediği zaman bunalıyorum. Genelde de kavga ediyoruz
İşte ben de diyorum ki adamı bu saatten sonra değiştiremezsiniz. E o zaman kendinizi hırpalamayın. Tutun birini gitsin hatta yarım gün gelsin yemeği yapsın evin üstünü alsın şöyle bi çıksın.Günlük rutin işler de bitmiyor ki, evin içinde yaşadıkça iş çıkıyor , bana ciddi batıyor koşturan biri olmak , mutfakta biraz yanımda yardım etse ben geçiyorum salına diyo
Nereye geçiyor ki ben daha orda bi saat duracak olsam da o kendi kafasında kurduğu dakika da geçiyor salona , biraz sonra da sesleniyor bitmedi mi vs
Çok umurunda olan kalır yardıma , merhametsizce geliyor bana
Valla tam üstüne bastin. Böyle bunlar ya sanki atomu parcalar gibi bir hali var bir cay doldursakızlar ben çalışıyorum yedi yıllık evliyim çocuk yok ....
eşim de özel sektör bazen bir kaç gün evde kalabiliyor bazen şehir dışında bazen ofiste vs...
ben 8.30-17.30
eşim bazen yardım eder bazen isterse yemek yapar,
bazen temzilik için yardım isterim zoraki yapar,
o böyle zoraki iş yaptıkça ben kendimi aptal yerine konmuş gibi hissediyorum,
yaptığı işleri ballandıra ballandıra anlattıkça içten içe kızıyorum,tezgahta bişey bırakınca , onu oraya koydun ya o ne olacak diyorum ,
öğrenci evi mi bura bilmem ne diyo,
ses etme kaldır ani ne olacak modunda anlıyorum ben bundan, bazen de sabah yanımda getreceklerimi hazırlarken yere bişey düşer , ya da ortada bişeyim kalınca vs hemen lafını ede rben çıldırırım iten içe, o kadar şeyi yapan ben,
arkamda ufak bişey görse laf eder üste çıkmak için,
nefret basıyor kullanılmış hissi ile doluyorum,
ben de maaşımı keyfime göre harcayacağım diye planlar yapıyorum bu defa sürekli...
sizde durum nasıl
Genelde Benden çok evdeBen kastettiklerinizi çok anlayamadım. Tezgaha bardak koyduysa koysun, bırakın kalsın. Bulaşık bittikten sonra koyulanları ertesi gün atıverirsiniz makinaya. 2 dakikalık iş.
Büyük işlere yardım ediyorsa, sorumluluk olarak görüyorsa bunları, bu küçük şeyleri konuşmayın. İnsanı her şeyden soğutuyor çünkü bu hesaplar. Adam böyle yetişmiş, bu yaşa gelmiş, 7 yıldır evlisiniz. Bazı şeyler değişmeyecek artık. Olabildiğinde memnun bir şekilde iş yapmasını sağlayın, söylenmeyin.
Ay bende dün eşime lohusayken kimse kalmasın, sen evi çekip çevirirsin değil mi 1 hafta dedim. Yemek,bulaşık, çamaşır, temizlik vs. 10 günlük babalık izni var zaten. “Ya imkan var anneler gelsin. Ben hem çocuğa hem eve nasıl bakayım” dedi. Hahahha şaka gibi. Ben hem çocuğa hem eve bakmıyormuşum gibi. O cinnet halini bende yaşadım dün. Halbuki çalışmasına rağmen fazlasıyla yardım eden biri. Ama ya zaman geçtikçe yapılanlar yetmiyor daha fazlasını istiyoruz yada gerçekten daha fazlası olması gerekiyor biz neden aza tamah ettiğimizi sorguluyoruz. Bilemiyorum.Genelde Benden çok evde
Eve geldiğimde yemek yapacağım tezgahta onun yediği içtiğini bulmak beni çılrıdrıtıyor
Bi çay demlesen de içsek der mesela rahatça ama ben dediğimde ödün patlıyor iş yapmaktan bilmem ne diyor , kaldı ki zaten herşey benim üstümde
Herşeyi hesabını yapan kendisi ama ben bi kere de banyoyu sen yıkar mısın dediğimde “ uffff öğrenci evi mi bura hesap mı yapacağız” diyo ve dediğine inanıyor aklım almıyor ,
Erkek olarak üzerinde maddi yüküm Yok , ama o bana yük olma derinde , bunu fazlası ile hissediyorum
Ya bilinçli yapıyor ya olması gereken bu ona göre ,
Ama şu aralar içimi nefret bastığı kesin
Ay bende dün eşime lohusayken kimse kalmasın, sen evi çekip çevirirsin değil mi 1 hafta dedim. Yemek,bulaşık, çamaşır, temizlik vs. 10 günlük babalık izni var zaten. “Ya imkan var anneler gelsin. Ben hem çocuğa hem eve nasıl bakayım” dedi. Hahahha şaka gibi. Ben hem çocuğa hem eve bakmıyormuşum gibi. O cinnet halini bende yaşadım dün. Halbuki çalışmasına rağmen fazlasıyla yardım eden biri. Ama ya zaman geçtikçe yapılanlar yetmiyor daha fazlasını istiyoruz yada gerçekten daha fazlası olması gerekiyor biz neden aza tamah ettiğimizi sorguluyoruz. Bilemiyorum.[/Q
Sen çalışıyor Musun ?
Aza tamah etmek zorunda bırakıyorlar çünkü
Tahammül edilecek gibi değiller
Liste yapalım kim be yaptıysa yazsın dedi hırsla gidip kağıtlar astı evin dört bi r yanına , yaptıklarımı yazıyorum ben de o da , çok saçma ama bu böyle evet
Şimdi de yazdıklarımı beğenmiyor , ona desem yeşillikleri yıka dolaba koy diye yapmaz , ama ben yapıp yazınca neden onu yazdın diyo
Kendi tezgahtan alıp dolaba koyduğu şeyi bile yazıyor oysaki
Maddi hiç bir yüküm yokken evin içinde iş güç vs yi de Benden beklemesi kullanılmıştık hissi veriyor işte
Elimde değil , ortada bişey kalınca rahatsız olmuyorsun diye üstüme geliyo , ama kendi de rahatsız olduğu halde kaldırmıyor onu ortadan
İşte sonuç olarak her şeyin Benden beklenmesi ciddi derece de sinir bozucu
Sen de annenleri çağır eğer imkanın varsa
Boşuna harp yaşamayın derim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?