- 5 Ekim 2017
- 4.791
- 3.004
- 133
- 41
- Konu Sahibi Prensescann
-
Bilmiyorum artık çarpa çarpa iş yapıyorun mutfaktaHahahaha ay o listeleriniz daha çok uzar. Kirlimi sepete attım bile yazar artık :)
Ben çalışmıyorum. Bi kızım var, birine hamileyim. İkinci üni. okuyorum açıktan oda sınav öncesi 1 ayımı kitliyor. Benim maddi yüküm var yani :) Ama canım kocam doğurunca da karısına bakamayaksa niye çocuk doğurup duruyorum ki? Hiç rahat edemiyorum evde birinin olmasından, o sebeple mecbur bakacak.
Sizde iki kişide çalışıyorsa işlerin lafının yapılmaması lazım. İşi yaparsın sonra “şuna biraz daha dikkat et” dersin amenna. Ama bu “kaç gündür şu şöyle hiç rahatsız olmuyorsun” durumuda insanı sinir eder tabi. Uzlaşabilicek kıvamdasınız aslında. Belirli bi iş bölümü yapın olmazsa.
İş bölümü nasıl yapacağız kiHahahaha ay o listeleriniz daha çok uzar. Kirlimi sepete attım bile yazar artık :)
Ben çalışmıyorum. Bi kızım var, birine hamileyim. İkinci üni. okuyorum açıktan oda sınav öncesi 1 ayımı kitliyor. Benim maddi yüküm var yani :) Ama canım kocam doğurunca da karısına bakamayaksa niye çocuk doğurup duruyorum ki? Hiç rahat edemiyorum evde birinin olmasından, o sebeple mecbur bakacak.
Sizde iki kişide çalışıyorsa işlerin lafının yapılmaması lazım. İşi yaparsın sonra “şuna biraz daha dikkat et” dersin amenna. Ama bu “kaç gündür şu şöyle hiç rahatsız olmuyorsun” durumuda insanı sinir eder tabi. Uzlaşabilicek kıvamdasınız aslında. Belirli bi iş bölümü yapın olmazsa.
Ay bende dün eşime lohusayken kimse kalmasın, sen evi çekip çevirirsin değil mi 1 hafta dedim. Yemek,bulaşık, çamaşır, temizlik vs. 10 günlük babalık izni var zaten. “Ya imkan var anneler gelsin. Ben hem çocuğa hem eve nasıl bakayım” dedi. Hahahha şaka gibi. Ben hem çocuğa hem eve bakmıyormuşum gibi. O cinnet halini bende yaşadım dün. Halbuki çalışmasına rağmen fazlasıyla yardım eden biri. Ama ya zaman geçtikçe yapılanlar yetmiyor daha fazlasını istiyoruz yada gerçekten daha fazlası olması gerekiyor biz neden aza tamah ettiğimizi sorguluyoruz. Bilemiyorum.
Eşimin bahanesi o tempoya ayak uydurmak tecrübe istermiş. Birden idare edemezmiş :) işlerine gelmeyince kadınlar iphone, erkekler motorola.Kadınlar hem eve hem çocuğa hem de işe bakıyor gayet kadınların canı değersiz ama beyzadeler sıkıntıya gelemez te Allam
Zaten yaptıklarınızı yazarak öğrenci evine bağlamışsınız. Ayrıca sistematik ilerlemekte ne sakınca varmış? Siz mutfağı alın -yemek, bulaşık- birde çamaşırları alın. Eşiniz de sil süpür yapsın haftada 2 kere. Birde evi toplasın. Kim yorgun değilse diğerine yardım etsin. Kimse maaşlı işte çalışmıyor evde. O işler yapılacak illa ki ve eşler birbirine destek olmak için bunu oaylaşıyor. Ana hatlarla belirleyin sadece bunu.İş bölümü nasıl yapacağız ki
Hemen öğrenci evi mi burası demeye başlıyor
Ben de gerçekten seri cinnetlerdeyim şu ara
Onun maddi sıkıntıları da üstüme üstüme geliyor zaten
Silecek süpürecek bi de haftada iki kereZaten yaptıklarınızı yazarak öğrenci evine bağlamışsınız. Ayrıca sistematik ilerlemekte ne sakınca varmış? Siz mutfağı alın -yemek, bulaşık- birde çamaşırları alın. Eşiniz de sil süpür yapsın haftada 2 kere. Birde evi toplasın. Kim yorgun değilse diğerine yardım etsin. Kimse maaşlı işte çalışmıyor evde. O işler yapılacak illa ki ve eşler birbirine destek olmak için bunu oaylaşıyor. Ana hatlarla belirleyin sadece bunu.
Sizin de yükünüz ağırmışBen seni çok iyi anlıyorum konu sahibi. O kadar işi yapmak değil de eşinin laf etmesi, diretmesi asıl seni rahatsız eden. Ne yazık ki Türk erkekleri böyle...
Benim eşim asla yap demez, aksine yapma otur, sonra yaparız der. Ama o sonralar asla gelmez. :) o yüzden mecbur yapıyorum, bazen o da yapar ama çoğunlukla yapmaz. Bir ara gözüme çok batıyordu ama bu ara depresyonda olduğunu fark ettiğim için umrumda olmuyor açıkçası. Onun mutlu olması, hayatından keyif alması daha önemli çünkü.
Bizde de yemek hariç her şey benim üzerimdedir. Yemekleri %90 eşim yapıyor bu ara (bir ara da ben yapıyordum). Kahvaltıyı ve öğle yemeğini bakıcımız topluyor (hep birlikte yiyoruz, sonrasında da işe yetişiyoruz). Evi haftada bir kez de bakıcı silip süpürüyor ama yetmiyor. En az bir kere ben de süpürüyorum. Çamaşır at, as, topla, ütüle, bulaşık vs de bende, salonu toplamak ise eşimde. Oğlumuzun dağıttıklarını yatmadan önce o toparlar genelde. Oğlumuzun banyosu, yemesi, yatırması da bende... benim penceremden bakınca işin çok büyük yükü bende, beni aşırı geren ve sinirlendiren bir durum bu aslında. Ama dediğim gibi bu aralar umurumda değil. Sağlık daha önemli çünkü...
Bence eşinle açık açık konuşmalısın, olmuyorsa da evine yardımcı almalısın. Kendini yormanın sana bir getirisi olmadığı gibi götürüsü çok çünkü.
Ne güzel ...Çalışmadığım halde eşim yemekler tatlılar yapar temizlik yapar kahvaltı ondandır daha bi kere perde asmadım ben. Bence yetiştirme tarzıyla alakalı değil içten gelme meselesi çünkü eşim evde tabağını bile kaldırmazdı bekarken. Sizin yerinizde olsam maaşın bi kısmıyla evi temizletir keyfime bakardım..
Artık kızıyorum zaten yapmaz diyeSiz yardim isterken kizarak mi istiyorsunuz yoksa guzellikle mi bence guzel bir dille yardim isterseniz esiniz hayır demez
Ben yerinizde olsam o surat asmayi cekecegime kendim yapardım. Yardım etmeyi eger kendisi de istiyorsa anlamı var. Zorla yapinca bi degeri kalmiyor benceArtık kızıyorum zaten yapmaz diye
GÜzellikle istiyordum elbette ama o yaparken kendini de beni de geriyordu ve her Temzilik zamanı gergindik
Artık ben de tik oldu iş söylesem kavga çıkacak zaten diye
Süpürmeye başladığı an surat düşer söylenmeye başlar !!! Sanki ben zafer kazanmışım gibi ona karşı , öyle saçma bi elektrik veriyo ki bana , sanki hepsi benim işim de ona eziyet ediyorum modunda
O zaman da ben surat aşıyorumBen yerinizde olsam o surat asmayi cekecegime kendim yapardım. Yardım etmeyi eger kendisi de istiyorsa anlamı var. Zorla yapinca bi degeri kalmiyor bence
O zaman karşılıklı surat asarak yapmaya devam edeceksiniz veya temizlikci tutup ikinizde yapmayarak kokten kurtulacaksiniz baska cozum bulamadımO zaman da ben surat aşıyorum
Neden tek başıma temizleyeyim ki ikimizin yaşadığı evi , haftada iki gün iznim var , tek başıma yaparsam dört beş saat , birlikte yaparsak iki saatte biter
Ha temizlikçi de çağıyorum Ara ara
Ama genel olarak ben den beklemesi beni çok geriyor
Mevzu inatlaşmaya dönmüş sanki. Ben yerinizde olsam bu konuyu şu ara gündemden alır yardımcı ve ben arasında idare ederdim kavga etmeyi bırakır arayı ısıtırdım. Eşiniz de inatlaşmayı bırakır yardım etmeye başlar bence bi süre sonra..Ne güzel ...
Yok bacım içinden de dışından da gelmiyor
Arada yemek yapmak ister cAnı yapar
Onun haricinde beni eşşek başı sanıyor
Sen yap üstlen ben de o kadar öküz değilim gelirim diyo ama onun yardıma gelmesi bi asrı bulduğu için bana yükleme modunda olmasına katlanamıyorum
Tabi altında başka başka sebeplerim de var ...
Temizlikçi tuttum Cumartesi geldi"Ev işi kadın işi" diye düşünen adama tek kuruş para vermem. Kendi paramla meyve bile almam eve. Çok biliyorsa tek başına geçindirsin evi. Siz de maaşın bir kısmıyla birini tutun temizlik için, gerisini de ister harcayın ister biriktirin. Yemekleri de kendi keyfinize göre yapın olsun bitsin. Hatta ben olsam "sağlıklı beslenmeye karar verdim, akşamları hafif şeyler yiyeceğim" deyip her gün salata, haşlanmış karnabahar falan koyardım önüne. Eline para vermemeniz yaptıklarınızın listesini tutup çekişmekten daha etkili olur bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?