kullanılmış hissediyor musunuz?

Bilmiyorum artık çarpa çarpa iş yapıyorun mutfakta
O da sinirlendi bugün , sinir krizi geçiriyormuşum

Herşeyi Benden bekler modda olması delşryşyo beni
Madem ev hanımı sanıyor beni ben de maaşımdan zerre katkıda bulunmayacağım diyorum içten içe ama bu mümkün değil ..

İş bölümü nasıl yapacağız ki
Hemen öğrenci evi mi burası demeye başlıyor
Ben de gerçekten seri cinnetlerdeyim şu ara
Onun maddi sıkıntıları da üstüme üstüme geliyor zaten

Ben olsam maaşımdan tek kuruş vermem
Madem ev işi sadece kadın işi o zaman evi geçindirmek de sadece erkek işi
Eşiniz maddi konularda modern, işine geldiğinde de geleneksel takılıyor oh ne ala memleket hem öyle hem böyle olmaz
Ya paranızla yardımcı tutun ya da tek kuruş vermeyin gazanız mübarek olsun

Kadınlar hem eve hem çocuğa hem de işe bakıyor gayet kadınların canı değersiz ama beyzadeler sıkıntıya gelemez te Allam

Çalışmadığım halde eşim yemekler tatlılar yapar temizlik yapar kahvaltı ondandır daha bi kere perde asmadım ben. Bence yetiştirme tarzıyla alakalı değil içten gelme meselesi çünkü eşim evde tabağını bile kaldırmazdı bekarken. Sizin yerinizde olsam maaşın bi kısmıyla evi temizletir keyfime bakardım..

Kadınlar hem eve hem çocuğa hem de işe bakıyor gayet kadınların canı değersiz ama beyzadeler sıkıntıya gelemez te Allam
Eşimin bahanesi o tempoya ayak uydurmak tecrübe istermiş. Birden idare edemezmiş :) işlerine gelmeyince kadınlar iphone, erkekler motorola.

Ben seni çok iyi anlıyorum konu sahibi. O kadar işi yapmak değil de eşinin laf etmesi, diretmesi asıl seni rahatsız eden. Ne yazık ki Türk erkekleri böyle...

Benim eşim asla yap demez, aksine yapma otur, sonra yaparız der. Ama o sonralar asla gelmez. :) o yüzden mecbur yapıyorum, bazen o da yapar ama çoğunlukla yapmaz. Bir ara gözüme çok batıyordu ama bu ara depresyonda olduğunu fark ettiğim için umrumda olmuyor açıkçası. Onun mutlu olması, hayatından keyif alması daha önemli çünkü.

Bizde de yemek hariç her şey benim üzerimdedir. Yemekleri %90 eşim yapıyor bu ara (bir ara da ben yapıyordum). Kahvaltıyı ve öğle yemeğini bakıcımız topluyor (hep birlikte yiyoruz, sonrasında da işe yetişiyoruz). Evi haftada bir kez de bakıcı silip süpürüyor ama yetmiyor. En az bir kere ben de süpürüyorum. Çamaşır at, as, topla, ütüle, bulaşık vs de bende, salonu toplamak ise eşimde. Oğlumuzun dağıttıklarını yatmadan önce o toparlar genelde. Oğlumuzun banyosu, yemesi, yatırması da bende... benim penceremden bakınca işin çok büyük yükü bende, beni aşırı geren ve sinirlendiren bir durum bu aslında. Ama dediğim gibi bu aralar umurumda değil. Sağlık daha önemli çünkü...

Bence eşinle açık açık konuşmalısın, olmuyorsa da evine yardımcı almalısın. Kendini yormanın sana bir getirisi olmadığı gibi götürüsü çok çünkü.

İş bölümü nasıl yapacağız ki
Hemen öğrenci evi mi burası demeye başlıyor
Ben de gerçekten seri cinnetlerdeyim şu ara
Onun maddi sıkıntıları da üstüme üstüme geliyor zaten
Zaten yaptıklarınızı yazarak öğrenci evine bağlamışsınız. Ayrıca sistematik ilerlemekte ne sakınca varmış? Siz mutfağı alın -yemek, bulaşık- birde çamaşırları alın. Eşiniz de sil süpür yapsın haftada 2 kere. Birde evi toplasın. Kim yorgun değilse diğerine yardım etsin. Kimse maaşlı işte çalışmıyor evde. O işler yapılacak illa ki ve eşler birbirine destek olmak için bunu oaylaşıyor. Ana hatlarla belirleyin sadece bunu.

Silecek süpürecek bi de haftada iki kere
Yapmaz , paylaşalım dediğim an öğrenci evine bağlar yine ama dediğin gibi yazarak bağladı öğrenci evine
Ben sinir oluyorum iyice işlere onu kaldıramıyor o da sinir harbi modunda
Mutfağı toplamış bana ait bulduğu şeyleri ortaya atmış alayım diye
Saygısız !!!
isyan bayrağını çektim ya kaldırmıyor işine gelmiyor , ama şu an ev boncuk gibi kıyafeöçtlwirni de katlamış
Üstelik dün de temizlikçi geldi , tüm bu tantana iki kişinin yemesi bulaşığı ve çamaşırları yüzünden !! Güzellikle söylesem yapmayacaktı kaldı hi sabah söyledim kurutmadan çıkan çamaşırları birlikte katlayalım mı dedim, üşendi yine onunkileri bıraktım kendininkileri katladım , beyfendi sinir küpü , ama şimdi mutfağı da toplamış çamaşırlarını da katlamış , yemek de yapmadım
Dün de maaşımla temizlikçi çağırmıştık bu derece de nankör işte !!

Sizin de yükünüz ağırmış
Bana çok adaletsizce merhametsizce geliyor yükün çoğu kadında olması

Ne güzel ...
Yok bacım içinden de dışından da gelmiyor
Arada yemek yapmak ister cAnı yapar
Onun haricinde beni eşşek başı sanıyor
Sen yap üstlen ben de o kadar öküz değilim gelirim diyo ama onun yardıma gelmesi bi asrı bulduğu için bana yükleme modunda olmasına katlanamıyorum
Tabi altında başka başka sebeplerim de var ...

Siz yardim isterken kizarak mi istiyorsunuz yoksa guzellikle mi bence guzel bir dille yardim isterseniz esiniz hayır demez

Siz yardim isterken kizarak mi istiyorsunuz yoksa guzellikle mi bence guzel bir dille yardim isterseniz esiniz hayır demez
Artık kızıyorum zaten yapmaz diye
GÜzellikle istiyordum elbette ama o yaparken kendini de beni de geriyordu ve her Temzilik zamanı gergindik
Artık ben de tik oldu iş söylesem kavga çıkacak zaten diye
Süpürmeye başladığı an surat düşer söylenmeye başlar !!! Sanki ben zafer kazanmışım gibi ona karşı , öyle saçma bi elektrik veriyo ki bana , sanki hepsi benim işim de ona eziyet ediyorum modunda

Ben yerinizde olsam o surat asmayi cekecegime kendim yapardım. Yardım etmeyi eger kendisi de istiyorsa anlamı var. Zorla yapinca bi degeri kalmiyor bence

Ben yerinizde olsam o surat asmayi cekecegime kendim yapardım. Yardım etmeyi eger kendisi de istiyorsa anlamı var. Zorla yapinca bi degeri kalmiyor bence
O zaman da ben surat aşıyorum
Neden tek başıma temizleyeyim ki ikimizin yaşadığı evi , haftada iki gün iznim var , tek başıma yaparsam dört beş saat , birlikte yaparsak iki saatte biter
Ha temizlikçi de çağıyorum Ara ara
Ama genel olarak ben den beklemesi beni çok geriyor

O zaman karşılıklı surat asarak yapmaya devam edeceksiniz veya temizlikci tutup ikinizde yapmayarak kokten kurtulacaksiniz baska cozum bulamadım

Mevzu inatlaşmaya dönmüş sanki. Ben yerinizde olsam bu konuyu şu ara gündemden alır yardımcı ve ben arasında idare ederdim kavga etmeyi bırakır arayı ısıtırdım. Eşiniz de inatlaşmayı bırakır yardım etmeye başlar bence bi süre sonra..

"Ev işi kadın işi" diye düşünen adama tek kuruş para vermem. Kendi paramla meyve bile almam eve. Çok biliyorsa tek başına geçindirsin evi. Siz de maaşın bir kısmıyla birini tutun temizlik için, gerisini de ister harcayın ister biriktirin. Yemekleri de kendi keyfinize göre yapın olsun bitsin. Hatta ben olsam "sağlıklı beslenmeye karar verdim, akşamları hafif şeyler yiyeceğim" deyip her gün salata, haşlanmış karnabahar falan koyardım önüne. Eline para vermemeniz yaptıklarınızın listesini tutup çekişmekten daha etkili olur bence.

Temizlikçi tuttum Cumartesi geldi
Ama kurutmadan çıkan çamaşırlarını bile katlamak istemiyor !!! Onları da tek başına yapayım istiyor , ben deonunkileri koyduk kenara katlamadım ,
mutfakta çıkan işleri de !!
Ben de omları da yapayım da para vermeyeyim diyemiyorum illaki para veriliyor çünkü yetişemiyor kendisi !!

Sizde baya inatlasiyoraunuz kendinizinkini katlayip onunkileri ayirmak kendi bulasiini yıkayıp onunkileri ayirmak cok yorucu ruhen.
Soyle yapsaniz nasil olur oturun bu konuyu yeniden konusun ben surekli is takip etmek istemiyirum bardagi yika sunu kaldir katla sen evde hangi isleri yapabilirsin. Heralde hicbisey yapmam demez.
Olduki derse tamam ben maasimla haftada iki gun yardimci tutacagim deyin. Maasin yarisi yardimciya gitsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…