Kültür çatışması ayırdı bizi

Ben de devam edicem ama sonum seninkinden farklı olmayacak gibi görünüyor.. Çünkü onda o deli cesareti göremiyorum.Ki deli cesarete de gerek yok.kimse oğlunu kızını evlatlıktan kolay kolay reddedemez.hadi reddetse bile eninde sonunda inadı kırılır ve affeder..
Biraz da kişinin kendinde bitiyo yumruğunu vursa masaya ben böyle yapıcam bu kızı seviyorum bu benim hayatım böyle istiyorum dese ailenin kabul etmekten başka çaresi olamaz zaten.
Sırf keşke devam etseydim dememek için yürüyorum sonu olmayan bu yolda..
Senin de yolun açık olsun tam benim kafamdansın helal olsun boyun eğmeyerek iyi yapmışsın.Allah yardımcımız olsun ve hakkımızda en hayrlısı olsun inşallah

aşkından sen görmüyorsun hala. kırmızıyla alıntıladığım yer aslında şöyle olmalıydı "Özünde gerikafalı düşünceleri olan, ailesinden amcasından çok etkilenen biri ama"
şimdilik okul onu daha modern bir ambalaja sarmış olabilir ama memleketine dönünce o da özüne dönecek, adım gibi eminim, sen de emin ol.
boşa değişir mi diye bekleme, de-ğiş-mezzz

Bu arada ayrılmıştık sabahın 5inde 2 tane kısa kısa atılan cevapsız çağrılara uyandım.. Çaldıransa sevgilim
Noldu bişey mi oldu falan dedim rüyasında beni görmüş.Evlenmişiz 4 tane çocugumuz olmuş falan..
Ben de savaşmadık bile böyle bişey olmaz ki pes ettk en başından dedim.
Savaşalım falan dedi neyse devam etme kararı aldık.buraya kadar her şey normal.
Sonra ben dedim ki rüyanın detaylarını anlatsana falan dedim
OLAY OLAY burda başlıyo
Annemlerle kalıyoduk.. demesin mi!
aynı anda 2 konu konusuyoduk o mesajına bişey demedim.
Sonra keşke uyanmasaydım falan dedi neden dedim çok mutlyduk falan dedi.
BEN BURDAN ŞUNU ANLIYORUM: "Sen gel ailemle yaşa mutlu olcaz" Bana üstü kapalı resmen bunu ima etti
Sonra evlenmek istiyorum hemen şu an dedi
ben de dedim ki gel ıspartaya yarın evlenelim dedim.Ben de burda gizli bi mesaj verdim aslında.gelemem, mümkün değil gelsem de aynı ev olmaz diye..
Şimdi bana diceksiniz niye gelemem aile ile aynı ev olmaz diye açık açık söylemedin mesajda diye.. Ama 40 gün var görüşmemize hem telefondan beni anlıcağını düşünmüyorum hem de ailesinin etkisinde şu anda. Bu yüzden bişey demedim o annemlerleydik falan mesajına da cevap vermedim.Sadece evlenceğimize fazla inanmıyomuş gibi yaptım.Aile ile yaşama ya da çalışmama olayını belli etmeden İnancımı yitirdiğimi gösterdim doğal olarak üzüldü
Görüştüğüm zaman ilk işim bu meseleyi çözmeye çalışmak olucak zaten

haklı olabilirsin.belki bu konuda tecrübelerin daha fazladır.ben bilmiyorum daha önce böyle tipte bi insanla karşılaşmadım. Yani okul mu onu modern yapan yoksa içinde modernlik belirtisi mi var bilemiyorum
Ama bi gerçek olan şu ki : yaptıkları çok çelişiyo..

yazını çok beğendim. tabi senin için kolay değil. Fakat seni çok mantıklı buluyorum. Aferim sana. Bukadar olgun düşüncen var maşallah. Bence en doğru kararı vermişsin, şimdiden çocağa baskı yapıyorlarsa sonrasını sen düşün. Sen onların hayalindeki gelin, ben değilim diyebiliyorsan tamam kararını vermişsin.
Seni en iyi tanıyan kendindir. Doğal olarak birtane gelinleri olacak o ailenin, o yüzden gelinden beklentileri yüksek. Fakat sen çalışmak da istiyorsun, yani en önemlisi hayatını sen yönlendirmek istiyorsun, zaten kimseye de hayatını yönlendirmek amaclı kimseye izin verme!
Çünkü sonradan birşeyler olduğu vakit, insan başını taşlara vuruyor ahh keşke geri dönsem diyor, fakat hem yıllar geçmiş oluyor, hemde çoluk çocağa karışıyor insan, çocuğum var diye susuyor katlanıyor. Senin öyle bir mecburun yok. Ne güzel, daha üniversite hayatında yeni insanlarla tanışırsın. Sen hiç dert etme. Allah karşına elbette birini çıkaracaktır.1

Fakat olgunluğuna bayıldım!!!

Burada en önemli olan şey senin ne istediğini bilmen.
Sen çalışan bir kadın olmak istiyorsun, bu da en doğal hakkın zaten.
Aynı zamanda memleketinde kalmak, orada bir hayat kurmak istiyorsun.

Karşı taraf ise tam zıttı düşünüyor, evinde oturmanı, ailesi ile birlikte oturmanı ve çalışmamanı.

Sen bunu yapamayacağını zaten biliyorsun, yetiştirilme tarzlarınızın farkındasın da.

Bana sorarsan, kimse aşk acısından ölmemiş, hayat onsuz da bir şekilde devam edecek.
Karşına kim bilir daha ne kısmetler çıkacak, daha kim bilir ne gibi kararların eşiklerinden döneceksin.
Sonuç olarak hayat süprizlerle dolu.

Belki katı kalplilik olarak gelecek sana.
Fakat evlendikten sonra, herşey bambaşka oluyor.
Hayat o toz pembe gözlüklerle devam etmiyor, birden o pembe perde kalkıyor ve gerçeklerle yüzleşiyorsun.
2 farklı insanın, ve hatta cinsin bir çatı altında uyum sağlaması zaten zor birşey, kaldı ki buna 3., 4., 5. şahıslar eklenirse tam bir kaos.
Sen bunlar ile mücadele edebilecek durumda mısın?

Ayrıca, burada binbir çeşit konu okuyoruz, erkeğin ailesi ile aynı evde veya çok yakın mesafelerde oturanlar ile ilgili.
Herkesin derdi ve yaşadığı sorunlar ayrı, fakat hepsi aynı kapıya çıkıyor: geçimsizlik.
İnsanların bir birleri ile anlaşmaları zaten kolay birşey değil.
Bence çok iyi düşün, gelecek ve hayat senin, sen nasıl yön verirsen o şekilde gelişecek herşey.
Karar sana kalmış.

Allah gönlüne göre en hayırlısını nasib eder inşallah...

Son düzenleme:

Teşekkür ederim iltifatlarınız için :)
Ben izleyeceğim yolu belirledim madem bu kadar büyük sevdiğini söylüyo ki ben de onu gerçekten çok seviyorum
İkimiz için de en mantıklı olan ya benimle gelip benim şehrime yerleşmesi çalışan biri olarak burda hayat kurmamız ya da yollarımızı ayırmamız diye düşünüyorum.
Onun olduğu şehre de gidebilirim bu benim için pek de problem değil.Ama şunu biliyorum ki ailesiyle oturmadığım için zaten bana kin güdecekler.Kavga ettiğimiz her fırsatta çocugun aklına girip bana karşı dolduracaklarından eminim.Ya da iş yogunlugu sebebiyle fazla onları ziyaret edemesem de bunu asla anlayışla karşılamayacaklar ve gelin gelmedi gelin gitmedi diyecekler :)
Onun için de en iyisi bu olur tabi bu bizim ilişkimizde geçerli.Onun şartlarını kabul edecek kaynanasına kendini ezdirecek bir dediğini iki etmeyecek çalışmayacak bi gelin bulurlarsa o zaman belki ailesini memnun edebilir ancak kendi de yatak odası dışında çok fazla rahat davranamıcagı için mutlu olabilceğini düşünmüyorum..

Çok çok beğendim yazınızı öncelikle teşekkür ederim.. evet hayat toz pembe geliyor ondan başka biri çıkmayacakmış gibi geliyor insana.. Ama öyle olmuyo çoğu zaman..
İdeallerimden vazgeçmek istemiyorum ama onu da kaybetmek istemiyorum bu çok çelişkili bişey
Ancak onun fedakarlığını ve biraz daha modern bi insan olmasını bekliyorum.çünkü savaşmadan pes etmek her zaman acaba olsaydı ne olurdu sorularını aklına getirir insanın..
Sadece değişmesini umut edicem zaten elimden başka da bişey gelmez..
Umarım hayatım kendi yön verdiğim mantıklı ve hayırlı bi şekilde akıp gider..

maşallah sana. verilen tepkileri çok olgunlukla karşılıyor ve dikkate alıyorsun. eminim aklını kullanarak hareket ettiğinde daha mutlu olacaksın. sen sadece yalnız kalbinle değil aklını da katarak ver kararlarını. zaten herşeyin farkındasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…