Kısa ve net olmaz.Kendinizi kaptirmadan son verin benceMerhabalar herkese
Kısa bir sorum olacak tecrübeli hanımlar yorum yaparsa sevinirim. Ben öğretmenim konuştuğum kişi lise mezunu çevremdekiler denk değilsiniz anlaşamazsınız diyor.kısa süredir konuşuyoruz henüz 10 gün oldu. Ben ise bir sıkıntı görmedim onunla ilgili henüz. Sizce üniversite mezunu bir kız ile lise mezunu bir adam uyuşur mu kafa yapısı olarak.
Tabi ki dedigiz şeyde haklısınız , o yılların egitimi ile bu günkü asla bir değildir.Bülent Ecevit 1940’larda robert kolejden mezun olmuş. Üniversiteye de londrada başlamış ancak mezun olmamış. O yılların eğitim anlayışıyla şu zamanki bir değil. Robert kolej bile şu an, o yıllardaki eğitimi vermiyor. Kaldı ki bu konuda bahsi geçen adam bu seviyede bir liseden mezun değildir. Öyle olsaydı günümüz şartlarında zaten iyi bir üniversitede okumuş olurdu.
İşte tam benim kastım buydu. Esenyurtta nasıl bir üniversite vizyonu olabilir. Esenyurtta halka iliski kurmasan hakkinda daha hayırlı olur.zaten konu biraz o
eskiden ilkokul mezunu ama kendini geliştirmiş filan denilen insanlar vardı
ama o insan en az bi 60 yaşında olmalı hatta 75-80'i olmalı yani. 35 40 hatta 50 yaşında olup ilkokul mezunu ama kültürlü diye bir dünya bizim ülkemizde yok -başka ülkede varsa bilmiyorum. Lise için belki yaş sınırını 50de filan tutabiliriz. daha gencine üniversite ister.
günümüz türkiyesinde dağ taş okul olmuşken üniversite ayağa filan düşmüşken 20lerinde bilemedin en fazla 30 yaşında bir insan neden üniversite okumaz? konu burası aslında.
ha derse ki yav hacı bektaş üniversitesinde türk dili ve edebiyatı, battal gazi üniversitesinde (böyle bir üniversite var mı yav?) gazetecilik, esenyurt üniversitesinde halkla ilişkiler geliyordu benim akademik kapasitem buymuş dedim, onun yerinde işe girdim, ilerledim vs. bakın ben bunu mantıksız bulmuyorum. bir erkek baba parasıyla vıttırıvızık yerler okuyup makarna yiyip batak atarak mezun olacaksa sonra dönüp evde 9826378569 sene KPSS çalışıp sonunda polis olmak için tarikat cemaat kovalayacaksa vs vs okumasın daha iyi. (kadınlar için durum biraz daha farklı çoğu ailede kadın üniversite kazanmazsa o evden çıkamıyor, karakter gelişimi için daha elzem kadınlarda okul) avrupada amerikada herkes üniversite okuyor mu sanıyorsunuz? modern, gelişmiş bir toplumda herkes üniversite okumaz ki....
fakat ülke genel olarak bu mantıkta değil. daha yeni yeni bu kafaya geliniyor -aslında şehir dışında ev tutmaya para yetmediği için de olabilir. o yüzden şüpheli bir durum yani neden okumamış, okumayıp ne yapmış mesela?
Benim için sorun olurdu.Merhabalar herkese
Kısa bir sorum olacak tecrübeli hanımlar yorum yaparsa sevinirim. Ben öğretmenim konuştuğum kişi lise mezunu çevremdekiler denk değilsiniz anlaşamazsınız diyor.kısa süredir konuşuyoruz henüz 10 gün oldu. Ben ise bir sıkıntı görmedim onunla ilgili henüz. Sizce üniversite mezunu bir kız ile lise mezunu bir adam uyuşur mu kafa yapısı olarak.
Kompleksli biriyse olmaz. Yarın bir gün kazancınızı, eğitiminizi, ortamınızı kıyaslayacak gibi duruyorsa olmaz o iş. Ama kendini aşmış biriyse neden olmasın ki.Merhabalar herkese
Konu sahibinin de kendini çok geliştirmiş olduğunu düşünmüyorum. Eski konularından hatırladığım kadarıyla 8-10 senelik öğretmen ama doğru düzgün çalışmamış. Üniversiteden sonra üstüne bir şey koymamış. Nerden mezundur bilmem tabi ama hem mesleki hem kültürel hem sosyal olarak kendini körelttiğini düşünüyorum.Tabi ki dedigiz şeyde haklısınız , o yılların egitimi ile bu günkü asla bir değildir.
Bu günkü liselerin eskisi kadar iyi olduğunu iddia etmiyorum aslında. Artık bugünkü üniversitelerin çok kötü olduğunu anlatmak istiyorum.
Konu sahibi üzerine alınmasın bilmiyorum nasıl bir okuldan mezun ya da kendisini nasıl geliştirdi. Ben de linç yememek adına okul veya bölüm ismi veremiyorum
Bugün bütün sınavı kafadan sallasaniz girebileceğiniz okullar var. Kütüphanesi iyi bir okurdan zayıf, bir tane kültürel aktivitesi veya bir laboratuvarı olmayan, daha da fenası hocası olmayan okullar bölümler var. Büyük şehirlerde eskiden beri Anadolu lisesi olarak bildiğimiz okullar en kötü ihtimalle dili geliştirir bir çok üniversitede o bile yok.
Annemin dedesi, halası, benim dedem vs. öğretmendi. Çocukluğumdan beri hep derdim ki ben de öğretmen olacağım. Ama o zamanlar gözümdeki öğretmen profili çok farklıydı tahmin edersin. Marmara’da okudum, yüksek lisansı da yaptım. BDV konularındaki öğretmenleri görünce diyorum ne umduk, ne bulduk. Yazık etmişim hayallerime. Meslektaş profiline bak ya.
benim de erkek arkdaşımla aramda büyük (formal) eğitim farkı varBenzer bir konuya az önce yorum yaptım, size de yazayım.
Ben anlaşabileceğinizi düşünmüyorum. Bunu söylerken eşimin de liseyi dışarıdan bitirmiş biri olduğunu belirteyim. Eşimle anlaşıyorum ve evliliğimden çok memnunum ama bu gibi örnekler %0,1 çıkıyor. O örneklerden biri de benim evliliğim. Eğitim uçurumu var aramızda ama ufak tefek sorunlar dışında iyi anlaşıyoruz. Geçinmeye gönlü olmakla da alakalı. Korkunç bir evlilikten kurtulmuş biri olarak anlaşıldığımı, sevildiğimi hissetmek ve eşimin açık fikirli olması bana yeterli geldi. Hiçbir konuda "ben biliyorum" diye direten biri olmaması, öğrenmeye açık olması mesela.
bizim kulturumuzde olmaz. kompleks yaparlar. kadini ezerler.Merhabalar herkese
Bence buraya saçma durumlar yaşayan meslektaşlarım dert anlatmaya yazdığı için öğretmen camiası göze batıyor. Normallerin başına normal şeyler geliyor, sanal alemdekilerden danışmanlık almaya gerek duymuyorlar zatenbenim annem babamda öğretmendi emekli oldular tabi yıllar önce. buradaki profili kabullenmem zaman aldı biraz ama ikna oldum artık
Bence uyuşmaz.Merhabalar herkese
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?