Kültür farklılığı ve asla uyum sağlayamadığım eş ailesinin yaşantısı

Erdal'in bir sarkisi vardi Ya Hep Ya Hic seklinde..
O geldi aklima..
Cidden nerenin kulturu bu :)
Cok dogru sormus bakin..
+1000

Bu ne saçma aile geleneği yahu.. Evlenene kadar başkasının yanında yaşa diye bir aile yaşantısı mı olur? Çalıştığını biriktir diye de yapmıyordur bu gelenek, ye iç gençliğini yaşa sonra git evlen düzenidir.. Ne ala memleket kızlara da var mı bu gelenek, hiç sanmıyorum ama

Yok bebek düşünmüyorum zaten o eski konumdu oraya yazsabilirdiniz bu konu farklı ve evet ben eşimin ailesi ile bu yaşantılarından dolayı yakınlık kuramıyorum kurmak da istemiyorum elimi versem kolumu kaptıracakmışım gibi hissediyorum

Doğru valla güzel yorum

Konu sahibinin görümce si de 7 sene amcasıyla kalmış okurken. Ama bu konudaki kardeş çalışmaya geldiği için evlenene kadar kalacak.

Kızlarda okumak için gelip kalıyorlar görümcem 7 sene amcasında kalıp lise ve üniversite okumuş

Birde gerçek ailesinin kim olduğunu anlasin diye çocuk istiyormussunuz bakın evlenmeden hadi bilmiyordunuz eğer çocuk yapacaksanız şundan emin olun ;
Sizi elinde garanti görecek ve artık siz ailesine de kardeşine de mecbur kalacaksınız onlar istediğinde gelip gidecek bunlara eyvallah demeyecekseniz o çocuğun günahına girmeyin bu hayat sizin ama eşiniz gibi düşünen bir adın önceliğinin siz olacağını lütfen düşünmeyin

evlenmeden önce aileleniz karşı çıkmadımı , sizze karşılaşabileğiniz bu durumlar için bilgi vermedimi . bunların olması szi niye şaşaırttı , bazı kültürlerde bunlar çok normalll.
Kültür farkı var dediler ama bu kadarını onlarda beklemiyordu

Yok çocuk kesinlikle düşünmüyorum

Maalesef ev tutmaya yanaşmıyorlar yemeği ne yapacakmış
Kocanız yapar..diyor ya "kardeşimle ayrı ev tutarım" bırak ne yaparlarsa yapsınlar...şu an amcanın evinde eşinin de kaldığına eminim, amcanın eşine üzüldüm zavallı kadınEğer şimdi ben öyle demek istemedim ,tabi ki kardeşin gelebilir tarzında konuşmak için eşini ararsan önce çocukları sonrasında kayınvalide kayınpederin de size yerleşecek

İkimizde Karadenizliyiz
Tahmin de etmiştim. Benim eşim Karadenizli onlar da bana ilk zamanlar böyle saçmalıklar yaşatmaya kalktılar. Biz Egeli olunca yemedi. Biraz gerçi eşte de iş bitiyor. Eşim en başta böyle aşırı samimiyet sevmediğinden elini ayağını kestiler. Şimdi kayınbiraderlerime kendi memleketlerinden bakıyorlar kültürümüz ortak olsun diye
Doğumuma bekar kayınlae kayınpeder fln gelmeye kalkmıştı. Biz açığız diye beğenmezler ama bizde doğum hayırlamaya enişteler kardeşler dahi uzun uzun gelmez. O zaman da çok sinirlenmiştim. Biraz can da yaktım lohusa kafası o oldu bir daha gelemediler. Yüz versem kayınbiraderler çıkmazdı benden de

Ben de Karadenizliyim. Bazı ailelerde var bu durum maalesef. Dediğiniz gibi iş eşte bitiyor.

Benim kayınbirader yeni evliyken bi kurumun sınavına girmek için için gelmişti yanımıza. Gelmişken gitme kal biraz gez başka başvuru da çıkar belki demiştik. Kv onu arayıp ne zaman geliyorsun dediğinde bilmiyorum demişti de 1 haftadan fazla geçiremezsin ne işin varsa kalkıp geleceksin demişti sağolsun.

Makarna yapar, su kaynatıp makarnayı içine atamıyor mu milyonlarca genç evde kalıyor ne yapıyorlar duvarlar mı kemiriyorlar. Bırakın bunları, kurtulun
Yahu beleş ev var yemek var kirli donlarını yıkayan var niye çıksın ayrı eve? diye yaşıyorlar ailecek.

Makarna yapar, su kaynatıp makarnayı içine atamıyor mu milyonlarca genç evde kalıyor ne yapıyorlar duvarlar mı kemiriyorlar. Bırakın bunları, kurtulun
Hizmetçi lazım diyememisler açık açık anlayın işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…