- 14 Nisan 2020
- 1.193
- 1.752
- 133
- 32
- Konu Sahibi Turuncukelebekk
-
HaklısınızBu adamdan hiç bir yol olmaz çocuk olmadan kaç kurtar kendini bu sana fırsat
Erdal'in bir sarkisi vardi Ya Hep Ya Hic seklinde..Ortanız yok mu sizin de eşinizin de 4 aydır ilk defa çağırıyorsunuz. Hadi yoğunsunuz diyelim çaya da gelirdi ne var yani.
4 ayda bir kere çağırıp birden her hafta burda kala geçiyor eşiniz. Siz 1 hafta kalmasından bile rahatsız oluyorsunuz.
Nerenin kültürü ikinizinki ya
Bu ne saçma aile geleneği yahu.. Evlenene kadar başkasının yanında yaşa diye bir aile yaşantısı mı olur? Çalıştığını biriktir diye de yapmıyordur bu gelenek, ye iç gençliğini yaşa sonra git evlen düzenidir.. Ne ala memleketEvlenene kadar. Onlarda öyleymiş!!!
Koskoca adam konu sahibi izin verse evlenene kadar abisiyle yaşayacak. Şimdi de amcası yla kalacak mesela evlenene kadar. Anası babası aman bi oğlumuz vardı demeyecek aksine oh birini daha başımızdan attık diyecek.
Bir de küçük görümce var birkaç seneye o da kalkar çocuğuna bakarım yenge der gelir.
Gerçekten konu sahibi elini verse kolunu kaptırır.
O yüzden tepkisine sonuna kadar haklı. Karşı taraf normal değil.
Yok bebek düşünmüyorum zaten o eski konumdu oraya yazsabilirdiniz bu konu farklı ve evet ben eşimin ailesi ile bu yaşantılarından dolayı yakınlık kuramıyorum kurmak da istemiyorum elimi versem kolumu kaptıracakmışım gibi hissediyorumBunları konuşmak için artık çok geç. 4 aydır aynı ildesiniz , ilk defa kardeşi size geldi , 1 gece kaldı. Eşiniz : kardeşine " pazartesi gidersin " deyince her ne söylediyseniz olay eşiniz ve kardeşinin evden gitmesiyle sonuçlandı.
Bundan sonra eşinizin gönlünü de alsanız kırılan kırıldı bir kere.
Önceki konunuz
Evliliğimle ilgili zor ve kararsız bir dönemdeyim.Fikirlerinize ihtiyacım var
Öncelikle buraya ilk kez yazıyorum.Acemiyim.Fikirlerinize ihtiyacım var çünkü çok bunaldım. Eşim ile ben İstanbulda öğretmeniz.2 yıllık evliyiz.Ben tek çocuğum eşimin bir kız kardeşi bir de erkek kardeşi var.Ben ilçe merkezinde büyümüş biriyim.Eşim köyde büyümüş.Bunları yazıyorum ki daha net...www.kadinlarkulubu.com
Eski konu mesajınız.
Kardeşini istememek değil demişsiniz. Ancak siz eşinizin ailesini de istemiyorsunuz ki. En azından kendinize karşı dürüst olun.
Yazdıklarınızdan eşinizin ailesine bırakın sevgiyi saygı da duymadığınız anlaşılıyor. Yılda 5 gün eşinizin ailesiyle zaman geçirerek hiçbir şeyin umurlarında olmadığı sonucuna nasıl vardınız ? Eşinizin ailesiyle uyum sağlayamadığınızı söylemişsiniz. 2 yılda kaç kez gördünüz ki.
Eşinizin: aynı köyden evlenen yakın arkadaşı çiftin ; kardeşleri yanlarında kalacak diye yaptığınız yorum çok yakışıksız. Evinizde 3.birini istememek başka , bir başkasının durumu için " saçma ve iğrenç " demekse yakışıksız.
Sonradan " tesettürlü olmasam da fark etmezdi " deseniz de ; tesettürlü oluşunuzu vurgulamanız çok yersiz.
Tesettürlü olmayanların helal , haram , namahrem gibi kavramları bilmediğini ve saygı duymadığını mı düşünüyorsunuz ?
" Bir taraftan bebek istiyorum eşimin gerçek ailesinin kim olduğunu anlaması İÇİN…"
demişsiniz. Evliliğinizi garantilemek adına şu aralar bebek sahibi olmaya kalkışmazsınız umarım.
Anne , baba ve kardeşleriniz de aileniz. Siz evlenirken geride kalan aile fertlerinizi ölmüş mü , farz ettiniz ?
Sorunlu bir evliliğe bir bebeği dahil etmek doğacak evladınıza haksızlık.
Aynen öyleSizin kv ile kp sanki amcaya çocuk yapıp duruyorlar
Ortanız yok mu sizin de eşinizin de 4 aydır ilk defa çağırıyorsunuz. Hadi yoğunsunuz diyelim çaya da gelirdi ne var yani.
4 ayda bir kere çağırıp birden her hafta burda kala geçiyor eşiniz. Siz 1 hafta kalmasından bile rahatsız oluyorsunuz.
Nerenin kültürü ikinizinki ya
evlenmeden önce aileleniz karşı çıkmadımı , sizze karşılaşabileğiniz bu durumlar için bilgi vermedimi . bunların olması szi niye şaşaırttı , bazı kültürlerde bunlar çok normalll.Aynen öyle boşanmam gerektiğine inanıyorum
Konu sahibinin görümce si de 7 sene amcasıyla kalmış okurken. Ama bu konudaki kardeş çalışmaya geldiği için evlenene kadar kalacak.Bu ne saçma aile geleneği yahu.. Evlenene kadar başkasının yanında yaşa diye bir aile yaşantısı mı olur? Çalıştığını biriktir diye de yapmıyordur bu gelenek, ye iç gençliğini yaşa sonra git evlen düzenidir.. Ne ala memleketkızlara da var mı bu gelenek, hiç sanmıyorum ama
İkimizde KaradenizliyizErdal'in bir sarkisi vardi Ya Hep Ya Hic seklinde..
O geldi aklima..
Cidden nerenin kulturu bu :)
Cok dogru sormus bakin..
+1000
Kızlarda okumak için gelip kalıyorlar görümcem 7 sene amcasında kalıp lise ve üniversite okumuşBu ne saçma aile geleneği yahu.. Evlenene kadar başkasının yanında yaşa diye bir aile yaşantısı mı olur? Çalıştığını biriktir diye de yapmıyordur bu gelenek, ye iç gençliğini yaşa sonra git evlen düzenidir.. Ne ala memleketkızlara da var mı bu gelenek, hiç sanmıyorum ama
Birde gerçek ailesinin kim olduğunu anlasin diye çocuk istiyormussunuz bakın evlenmeden hadi bilmiyordunuz eğer çocuk yapacaksanız şundan emin olun ;Haklısınız
Kültür farkı var dediler ama bu kadarını onlarda beklemiyorduevlenmeden önce aileleniz karşı çıkmadımı , sizze karşılaşabileğiniz bu durumlar için bilgi vermedimi . bunların olması szi niye şaşaırttı , bazı kültürlerde bunlar çok normalll.
Yok çocuk kesinlikle düşünmüyorumBirde gerçek ailesinin kim olduğunu anlasin diye çocuk istiyormussunuz bakın evlenmeden hadi bilmiyordunuz eğer çocuk yapacaksanız şundan emin olun ;
Sizi elinde garanti görecek ve artık siz ailesine de kardeşine de mecbur kalacaksınız onlar istediğinde gelip gidecek bunlara eyvallah demeyecekseniz o çocuğun günahına girmeyin bu hayat sizin ama eşiniz gibi düşünen bir adın önceliğinin siz olacağını lütfen düşünmeyin
Kocanız yapar..diyor ya "kardeşimle ayrı ev tutarım" bırak ne yaparlarsa yapsınlar...şu an amcanın evinde eşinin de kaldığına eminim, amcanın eşine üzüldüm zavallı kadınMaalesef ev tutmaya yanaşmıyorlar yemeği ne yapacakmış
En azından fırsat eşitliği varmış cinsiyetler arasındaKızlarda okumak için gelip kalıyorlar görümcem 7 sene amcasında kalıp lise ve üniversite okumuş
Tahmin de etmiştim. Benim eşim Karadenizli onlar da bana ilk zamanlar böyle saçmalıklar yaşatmaya kalktılar. Biz Egeli olunca yemedi. Biraz gerçi eşte de iş bitiyor. Eşim en başta böyle aşırı samimiyet sevmediğinden elini ayağını kestiler. Şimdi kayınbiraderlerime kendi memleketlerinden bakıyorlar kültürümüz ortak olsun diyeİkimizde Karadenizliyiz
Makarna yapar, su kaynatıp makarnayı içine atamıyor muMaalesef ev tutmaya yanaşmıyorlar yemeği ne yapacakmış
Ben de Karadenizliyim. Bazı ailelerde var bu durum maalesef. Dediğiniz gibi iş eşte bitiyor.Tahmin de etmiştim. Benim eşim Karadenizli onlar da bana ilk zamanlar böyle saçmalıklar yaşatmaya kalktılar. Biz Egeli olunca yemedi. Biraz gerçi eşte de iş bitiyor. Eşim en başta böyle aşırı samimiyet sevmediğinden elini ayağını kestiler. Şimdi kayınbiraderlerime kendi memleketlerinden bakıyorlar kültürümüz ortak olsun diye
Doğumuma bekar kayınlae kayınpeder fln gelmeye kalkmıştı. Biz açığız diye beğenmezler ama bizde doğum hayırlamaya enişteler kardeşler dahi uzun uzun gelmez. O zaman da çok sinirlenmiştim. Biraz can da yaktım lohusa kafası o oldu bir daha gelemediler. Yüz versem kayınbiraderler çıkmazdı benden de
Yahu beleş ev var yemek var kirli donlarını yıkayan var niye çıksın ayrı eve? diye yaşıyorlar ailecek.Makarna yapar, su kaynatıp makarnayı içine atamıyor mumilyonlarca genç evde kalıyor ne yapıyorlar duvarlar mı kemiriyorlar. Bırakın bunları, kurtulun
Hizmetçi lazım diyememisler açık açık anlayın işte.Makarna yapar, su kaynatıp makarnayı içine atamıyor mumilyonlarca genç evde kalıyor ne yapıyorlar duvarlar mı kemiriyorlar. Bırakın bunları, kurtulun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?