şimdi berdel de eğer bi kız kaçırıldıysa sizin tarftan da bi kız verilmesi gerekir senin bu durumun berdel değil ya eşin sana oyun oynadı kuma gtirebilmek için ya da sen bizimle oyunuyorsun günahını almak da istemem ama bi garip..
ayrıca bu kadar töre töre diye tutturan adamlar senin öylece çıkıp gitmene nasıl izin verdi.
Bu arada berdel dediğiniz şey de öyle olmuyor.
Eşinizin kız kardeşini karşı taraftan bir erkek kaçırsaydı ancak sizin eşiniz amcanızın kızıyla evlenmek zorunda kalırdı.
Zaten mantıken bir kızla diğer kız değişiliyor, bir kız kaçınca diğer kız da yamanmıyor, bu konu fake kanımca.
aynen benim de aklıma bu geldi. aile aşiret ise şayet "bebeği doğur sonra çık git" falan demeleri gerekmiyor muydu? :44:
şimdi berdel de eğer bi kız kaçırıldıysa sizin tarftan da bi kız verilmesi gerekir senin bu durumun berdel değil ya eşin sana oyun oynadı kuma gtirebilmek için ya da sen bizimle oyunuyorsun günahını almak da istemem ama bi garip..
ayrıca bu kadar töre töre diye tutturan adamlar senin öylece çıkıp gitmene nasıl izin verdi.
Onu bile demezler, bence direkt '' bu evden ölün çıkar ancak ''
Bende tam bunu yazıyordum, berdel maddi olanaksızlıklar yüzünden 2 ailenin kızlarını birbilerine vermesiymiş. Kaçırılma olayında da kaçırılan kızın ailesine, kaçıran kişinin ailesinden birinin gelin edilmesiymiş. Şimdi burada biri kız kaçırıyor, kaçırılan kızın ailesi konu sahibinin eşinin ailesinden kız gelin alması yerine, diğer kızını veriyor. :44:
Dediğiniz gibi konu ya fake, ya da aşiret olduklarından kuma alma olayı, eş' te kendince böyle bir konu uydurmuş olmalı.
benimde bildiğim bu.. bir gariplik var bu işte. bu berdel değil ki.Berdel de karsi taraftan ne aldiysaniz o verilir. Yani kiz kacirmissaniz kiz vermeniz gerekir bu nasil bir berdel ki bir kiz daha vermisler.... ayrica daha okurken aklima canan tan in kitabi piraye geldi. Ama onun sonu cok uzucuydu, dilerim basiniza gelmez.
Bence madem gelmissin ailenin yanina sakin bir daha donme aile resmen ensest iliski yasiyor. Nasil bir tore nasil bir adet bu ya midem kaldirmiyor. Saril yavruna yeniden yapikandir hayatini o cocugu bu zihniyetteki insanlarin arasinda yetistirme...
aynen benim de aklıma bu geldi. aile aşiret ise şayet "bebeği doğur sonra çık git" falan demeleri gerekmiyor muydu? :44:
o tür ailelerde gelinlikle girilen evden kefenle çıkılır gibi hastaca bi mantık oluyr ki gelinlerin evi terk etmesine eşten önce aile büyükleri razı gelmez zaten.bilemiyorum ama belki konu sahibi gelince açıklar.
evet yaa acaba eşi kuma getirebilmek için böyle çirkin bir oyun mu yaptı , konu sahibi nasılsa pek anlamaz bu konulardan inanır bana diye düşünerekten :44:
bir de ev gibi değil demiş dizilerdeki hanlar gibi mi mesela herkes aynı yerde odalar farklı falan ne kötüü ama umarım konu fake değildirr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?