Kumaa meselesi..

aynen benim de aklıma bu geldi. aile aşiret ise şayet "bebeği doğur sonra çık git" falan demeleri gerekmiyor muydu? :44:

Bende tam bunu yazıyordum, berdel maddi olanaksızlıklar yüzünden 2 ailenin kızlarını birbilerine vermesiymiş. Kaçırılma olayında da kaçırılan kızın ailesine, kaçıran kişinin ailesinden birinin gelin edilmesiymiş. Şimdi burada biri kız kaçırıyor, kaçırılan kızın ailesi konu sahibinin eşinin ailesinden kız gelin alması yerine, diğer kızını veriyor. :44:

Dediğiniz gibi konu ya fake, ya da aşiret olduklarından kuma alma olayı, eş' te kendince böyle bir konu uydurmuş olmalı.

iyide benim anlamadığım. kızı kaçıranla kızı evlendirsinler. evli adamla neden kuzeni evlendiriyorlar ki. yanii onlar evlenir olay biter. anlamadım bunu ben. ayrıca hadi kız geldi. siz neden eve aldınız. neden kabul ettiniz. evlisiniz. o ev sizin. eşinizede derdiniz o kız gelirse defolup git bu evden onla beraber. evime sokmam o kızı. ha zorlamı geldi. ver polise. ha korktunmu. tasını taragını topla git. istanbula.
valla aşırı uç 2 kültürdeki insanın evlenmemesi gerekir. onu bilirim onu söylerim.

söylemeyeyim, hiç bulaştırmayayım dedim ama...kızı kaçıran başkası evlenmek zorunda kalan başkası ???? ya konuyu anlayamadım, ya töreyi ???????

evet yaa acaba eşi kuma getirebilmek için böyle çirkin bir oyun mu yaptı , konu sahibi nasılsa pek anlamaz bu konulardan inanır bana diye düşünerekten :44:

bir de ev gibi değil demiş dizilerdeki hanlar gibi mi mesela herkes aynı yerde odalar farklı falan ne kötüü ama umarım konu fake değildirr

amca cocuklarinin arasinda berdel olmayacagi gibi
berdel olayi bile olsa bunu evli bir insana kuma vermezler
evin bekar oglu yoksa hakkini verirler altindi baslikti falan
hem
istanbulda dogup buyudunuz aileniz zengin
uni okumayip evlenmenizi hos karsiladilar oylemi?

tamamen yalan ve karalama yaptiginiz

benimde bildiğim bu.. bir gariplik var bu işte. bu berdel değil ki.

aynen benim de aklıma bu geldi. aile aşiret ise şayet "bebeği doğur sonra çık git" falan demeleri gerekmiyor muydu? :44:

o tür ailelerde gelinlikle girilen evden kefenle çıkılır gibi hastaca bi mantık oluyr ki gelinlerin evi terk etmesine eşten önce aile büyükleri razı gelmez zaten.bilemiyorum ama belki konu sahibi gelince açıklar.

Ama dizilerde bile siz bizden kız aldınız o halde bizde sizden bi kız alırız diyorlar
Senin eşin kız değil ki nasıl oluyo bu iş

allahım bu nasıl bıse,tuylerım dıken dıken oldu okurken

kocan nasıl yapar bunu sana

gercekten fılm gıbı

pekı o kadının kardesıne yalan soylemıs olma ıhtımalı varmı?

hanı duyulmasın fln dıye

ama gercekten bırlıkte olunmussa hemen bosan ve kurtul o hayattan

ay benim de aklıma direkt sıla dizisi geldi. kültür farklılıkları maalesef böyle sonuçlar doğuruyor. hala aklımızın alamadığı örfler adetler oralarda kanun gibi..

bebeğin cinsiyeti nedir ? erkek bebeğin olacaksa, çocuğunu senden almak istebilirler diye düşünüyorum. bunlardan korkulur..

hemen yasal işlemleri başlatmalısın bence

canım seni ayak üstü gümbürtüye getirmişler ,dönersen 3.ve 4. kumaya hazırlıklı ol ,bu durum onlara göre yanlış değil gayet normal o yüzden bu kısım beni aşar, zaten başta kumayı almasına izin vermeniz bir hata nikahını aldıktan sonra hiç bir erkeğin beraber olmayacağına inanılmaz burada sizin saf duygularınızı kullanmış eşiniz,bence kültür farkı çok fazla kısaca geriye dönmeyin kendinize yeni bir yaşam kurun derim,sevgiler.

var bu işte bir tuhaflık...saçma bir berdel takası olmasının yanısıra şu imam nikahı takıldı kafama..
bu adam senınle hem dini hem resmi nikahlı değil mi?amcasının kızıyla da imam nıkahı kıyıldı diyosun,ailesi nasıl izin veriyor hükümet nıkahı olmadan kızlarının eşinle evlenmesine,o kadar mı basit namus,o kadar yamamak ıstıyorlar kocana kızlarını??
eğer konu doğruysa tabii ki sakın geri dönme,tabı bu onların ekmeğine yağ sürmek olur ama dediğin gibi aşiretlerse çocuguda muhakkak ki almak ısteyeceklerdir senden!!!!

Evet
Böyle bi aile silahla bile tehdit edip gidemezsin X'in gelini kaçtı dedirtmem, kırıp dizini kumanla oturciyn demeliydi :44:

Bence umarım konu fake dir.
Hani şu doğmamış bebek var ya,
Onun için dedim.
Yazık olacak ona..

hiçbir şey anlamadım.
kaçırdığı kızla niye evlendirmiyorlar illa evlenireceklerse
dünden razı gibi al bir kız daha var evde onu da verelim demişler

bende konuya inanmadım ama bunlar hala olan şeyler..üniversitede sadece benim bildiğim 2 doğulu arkadaş vardı,iki veya daha çok anneyle aynı evde yaşayan.Üstelik birinin babası Bursa'nın göbeğinde yaşarken almış ikinci kadını

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…