Kuran kursu hocalığı

Kafanizda baska bir is varsa onun icin cabalayin daha coook gencsiniz. Ama kesin olarak bir meslege karar vermeden isinizden vazgecmeyin.

Bana sanki yeniden sinava girseniz de bir bolume oylesine girip mezun olup o isi de istemeyeceksiniz gibi geliyor..

Yok diyorsaniz ki ben hemsire olucam mimar olucam asci olucam temizlikci olucam... ne olmak istediginiz farketmeksiniz illa ki zorlayin derim. Ama suan elinizdekini de kaybetmek uzeresiniz gibi geliyor bana.

Ayrica Kuran hocasi olmak o kadar zor bir olay degil ki gerceklesmesin, sanki Cern de muhendislik yapacak.

Konu sahibi lutfen yeniden hayalindeki okulu oku ve sevdigin isi yap. Ben yazilimciyim ama gelecek yil sinava girip Sosyoloji okumak istiyorum ustelik senden cok daha buyugum :)

Kaynakları sömürme ofis:)) evde okuyacaksan oku, diplomaya ne gerek var:P, beğenmediğin o programcılığı ne çok isterdim ben:PPP şaka bir yana doktoram bitsin gidip tıp okuyacağım bende, ya da genetik.

Kuran hocalığı günümüzde meslek olarak görülse de hakikatte meslek değil. Ücretsiz ve gönülden yapılması gerekiyor. Bu konulara girmek istemiyorum ama kaynağı siz benden daha iyi biliyor olmalısınız..
ne alakası var. öğretmek bir emektir ve ücreti olması da o kadar doğal. kuran okumak bir ibadettir ve onun için para alınmaz ama öğretmek öğretmen olmak bir meslektir, ve bunun ücreti alınabilir.
tarih boyunca da alinmistir. günümüzle sınırlı değil yani.
konu sahibi istemiyorsanız mücadele edin ve yapmayın
sevmeden hiç bir iş yapilmaz

Sevmiyorsan yapma. Hepimiz kuran hocası olalım o zaman babanın zihniyetiyle. Boşa yakıyoruz ahiretimizi gül gibi garanti meslek dururken. Baban da anlamak zorunda bu hayatta iyi insan olmanın, inancını yaşamanın çeşitli yolları var.

ne alakası var. öğretmek bir emektir ve ücreti olması da o kadar doğal. kuran okumak bir ibadettir ve onun için para alınmaz ama öğretmek öğretmen olmak bir meslektir, ve bunun ücreti alınabilir.

Bazılarının mantığı sadece aykırı olan düşünceleri kabul ediyor sanki dmi :işsiz:
Hem kendini eğitim ve öğretime adıycaksn hem karşılığında ücret talep ettiğin için sağda solda ayıplanıcaksn.. oh ne güzel. Ben şahsen merak ediyorum nedir bu mantığın kaynağı :işsiz:

Konu sahibi bence bu meslekten bi an once ayrıl hakederek severek yapan bireyler var bırak onlar yapsın yani biz yapalım. Sadece bu meslek için değil her meslek için geçerli.

Bazılarının mantığı sadece aykırı olan düşünceleri kabul ediyor sanki dmi :işsiz:
Hem kendini eğitim ve öğretime adıycaksn hem karşılığında ücret talep ettiğin için sağda solda ayıplanıcaksn.. oh ne güzel. Ben şahsen merak ediyorum nedir bu mantığın kaynağı :işsiz:

Konu sahibi bence bu meslekten bi an once ayrıl hakederek severek yapan bireyler var bırak onlar yapsın yani biz yapalım. Sadece bu meslek için değil her meslek için geçerli.

Bir mantığı var hem de çok çok anlamlı ama ben girmek istemiyorum oralara, diğer insanlar da:)

Kaynak Kuran. Kabul etmemek sizinle alakalı. Yorum yazacaksanız mesaj atın buradan yazmayın rica ediyorum yasak sonuçta

Kaynak Kuran. Kabul etmemek sizinle alakalı. Yorum yazacaksanız mesaj atın buradan yazmayın rica ediyorum yasak sonuçta
Haklısınız. Benim de düşüncem hep bu olduğu için bu mesleğe girmek istemedim. Ailemin hatri için ben de denedim ama sadece denedim yeterli gelecek şekilde çok çalışmadım sınavlarına. Halbuki KPSS puanım da çok yüksekti. İstemedim aileme de çok zordu uğraşmıyorum dedim geçtim. Ki gerçekten de zordu ama olmayacak kadar da değildi. Her neyse ben sizin demek istediğinizi çok iyi anladım. Ama herkes öyle düşünmüyor. Herkes de kendinden mesul. Gönüllü olarak isteyen olursa yardımcı oluyorum, olurum. Bu ince bir çizgi benim dusunceme göre.

Ya zaten fahri ögreticiymis.yaz kurslari cok yogun oldugu icin nerdeyse her başvarani alirlar ve bu 9 haftaliktir.ondan sonra görevi biter.2 yillik mezuniyetle kadroya atanmasi da zor biraz oncelik 4 yilliklarin ve hafizlarindir.zaten atanmişta ömur boyu calişacak degil konu sahibesi.ha babasinin ileri vadede zorlamasi saçma. herkezin sevecegi yapacagi meslek farkli.ozaman alsin kpssden 90 i atansin memur olarak.yada başka bi bölum okusun.karşi çiksin babasina

Laik devlette din gorevlisi kamu gorevlisi sayılır ve ücretini de alır.
Maaş almamasını savunanlar tüm imam ve kurs hocalarının ssk sını ödeyip rızkını temin edin öyleyse..
Konu sahibi sana gelince 21 yaşında insansın artık dur demen gerekiyor babana
Zaten kadrolu diyanete atanmak artık çok zor.önlisans değil lisans mezunu tercih ediyorlar.ben çok yüksek puanlarla atanamadım kadro yok diye
Babana bunlardan bahset ve istediğin alana yönel
Ilahiyat sevmeden okunacak bir bölüm değil

Back
X