- 10 Mart 2016
- 2.729
- 11.381
- 208
- 31
Herkesin elinde bir meal Herkes hoca kesildi :)
Sormayn ya hayretler içerisindeyim bir Kur'an hafızı olarak

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Herkesin elinde bir meal Herkes hoca kesildi :)
Aslında ahiret için en tehlikeli mesleği siz yapıyorsunuz yani sorumluluğunuz çok büyük. Yeni nesil hocaları iseniz umarım kuranı hakkıyla öğretiyorsunuzdur ve umarım eski hocalar gibi sadece Arapça ogretmiyorsunuzdur. Kuranı kerim anlamıyla dosdoğru öğretildiği taktirde sizin dediğiniz gibi güzel bir hizmete ve mevkiye dönüşebilir.Bende bir kuran kursu hocası olarak şunu söylüyorum;
Bulunduğunuz mevkinin kıymetini bilin.
Neden kuranı kerim bütün insanlar okusun anlasın diye indirilmedimi. Anlamını bilmediğimiz kurani duvarami asalim atalarımız gibi. Allah ayetlerinde defalarca uyarmasına rağmen siz neden bunu garipsiyorsunuz. Alışmışsınız insanlarin hocalardan din öğrenmesine. Sen okuduğunda ne anlıyorsan emin ol bende okuduğumda aynısını anliyorum.Sormayn ya hayretler içerisindeyim bir Kur'an hafızı olarak![]()
Neden ki? Kur'an sadece hocalara mı inmiş??? Bknz Yasin Suresi 21.ayetHerkesin elinde bir meal Herkes hoca kesildi :)
Neden kuranı kerim bütün insanlar okusun anlasın diye indirilmedimi. Anlamını bilmediğimiz kurani duvarami asalim atalarımız gibi. Allah ayetlerinde defalarca uyarmasına rağmen siz neden bunu garipsiyorsunuz. Alışmışsınız insanlarin hocalardan din öğrenmesine. Sen okuduğunda ne anlıyorsan emin ol bende okuduğumda aynısını anliyorum.
Ona istinaden yazmadim elerine almışlar meali hayretler içerisindeyim dediğiniz için yazdım.Aksini falanmı iddia ettim ne alaka?
Nerde yazıyor onu merak ettim din hizmeti adına para almak haramdır falan diye onu sordum ben arkadasa.
Ona istinaden yazmadim elerine almışlar meali hayretler içerisindeyim dediğiniz için yazdım.
herkesin anlaması inananların bilipta hayatına uygulaması gerekmez miHerkesin elinde bir meal Herkes hoca kesildi :)
kesin bir çizgi belirtildikten sonra herkesi bağlaması lazım. Hüküm varsa insanların tercihine kalmış bir mesele yoktur ortada.Haklısınız. Benim de düşüncem hep bu olduğu için bu mesleğe girmek istemedim. Ailemin hatri için ben de denedim ama sadece denedim yeterli gelecek şekilde çok çalışmadım sınavlarına. Halbuki KPSS puanım da çok yüksekti. İstemedim aileme de çok zordu uğraşmıyorum dedim geçtim. Ki gerçekten de zordu ama olmayacak kadar da değildi. Her neyse ben sizin demek istediğinizi çok iyi anladım. Ama herkes öyle düşünmüyor. Herkes de kendinden mesul. Gönüllü olarak isteyen olursa yardımcı oluyorum, olurum. Bu ince bir çizgi benim dusunceme göre.
Kuran ezbere konusulmayacak kadar ciddi ve sorumluluğu büyüktür. Neyse tartışmaya gerek yok bu günde. Herkesin kadir gecesi mübarek olsun.Ezbere konuşmuş olunmasını kastettim o arkadaşta o cümleyle onu kastetti başka yerlere çekmenin anlamı yok.
Türkçe okursanız anlamamak için bir sebep yokKaynak mı kur'an ? Allah için siz bana msj atarmısnz çok merak ettim de![]()
Herkes sorumlu olduğu için anlamak için hocalığa lüzum yok. Açıp okuyan herkes anlar zaten bu kadar netHerkesin elinde bir meal Herkes hoca kesildi :)
Türkçe okursanız anlamamak için bir sebep yok
Öyle tabiki. Hükümler net aslında. Ayet de verdim önceki mesajda. Hatta birçok peygamber de biz karsiligini Allah'tan alırız demiştir ve birçok ayette de geçer bu. Bir de dikkat edersek en büyük öğretici olan peygamberlerin her birinin birer mesleği var zaten. Allah'ın emirlerine rehberlik ediyorlar ve bu konuda da bizlere büyük örnek oluyorlar. Her neyse bilmeyenler de faydalanmıştır inşallah. Kadir gecemiz bu geceye rastlamis ise gecemiz de mübarek olsun. Rabbim hidayete erdikten sonra da ayaklarimizi dini üzere sabit kılsın.kesin bir çizgi belirtildikten sonra herkesi bağlaması lazım. Hüküm varsa insanların tercihine kalmış bir mesele yoktur ortada.
Size mesaj atılamıyor? Siz bana atmayı denerseniz belki olurBu sözünüze itirazım yok haliyle tabiki türkçesini okumak lazım.
Msj atın demişsiniz ya kaynağınızı merak ettim ben.
AminÖyle tabiki. Hükümler net aslında. Ayet de verdim önceki mesajda. Hatta birçok peygamber de biz karsiligini Allah'tan alırız demiştir ve birçok ayette de geçer bu. Bir de dikkat edersek en büyük öğretici olan peygamberlerin her birinin birer mesleği var zaten. Allah'ın emirlerine rehberlik ediyorlar ve bu konuda da bizlere büyük örnek oluyorlar. Her neyse bilmeyenler de faydalanmıştır inşallah. Kadir gecemiz bu geceye rastlamis ise gecemiz de mübarek olsun. Rabbim hidayete erdikten sonra da ayaklarimizi dini üzere sabit kılsın.
Off muhafazakar muhabbeti olan her konuda, radarların açık.Bu sözünüze itirazım yok haliyle tabiki türkçesini okumak lazım.
Msj atın demişsiniz ya kaynağınızı merak ettim ben.