Kurban Bayramına Kadar Zayıflamak İsteyenlerin Deneyimleri

benim de 1850 oluyor o zaman günlük kalori alma miktarım. 45 dk leslie yle kaç kalori yakılıyor ki acaba ? ayy bi de yediklerimin kalorisi ne kadar ? ben ne kadar meraksızım yaa ve bilgisizim bu konuda :43::43:

İnternette tararsan yemeklerin yaklaşık kalorilerini bulursun, yediklerine göre de hesaplayabilirsin ama bunu sürekli yapmak zor iş. Ben de arada merak edip bakıyorum o kadar.

İnternette tararsan yemeklerin yaklaşık kalorilerini bulursun, yediklerine göre de hesaplayabilirsin ama bunu sürekli yapmak zor iş. Ben de arada merak edip bakıyorum o kadar.

evett ben bu işe bi el atayım da liste çıkartayım, ona göre daha iyi olur bundan sonra :44::44:

kızlar çok fenayım grip olmuşum başımı kaldırınca acayip tansiyonum düşüyor işe gidemeyeceğim herhalde evde kalsam evde işten daha çok işim var gördükçe kalkıp yapacagım ilaç aldım bakalım işe yarayacakmı

canim gecmis olsun,RAbbim acil sifani versin ins :(

Haklısın fdm, eski beslenme düzenimize dönersek aynen kiloları geri alırız. O yüzden zaten doktorlar sürekli devam edeceğiniz bir beslenme şekli uygulayın diyorlar. Benim ana problemim duygusal yeme alışkanlığım olmasıydı, epey önüne geçtim. Bir de porsiyon problemim var. Aslında porsiyonları küçültüp buna alışmak lazım. Kaçamak konusunda kararsızım, iyi mi olur kötü mü bilmiyorum.

Bugün evde yayıldığım için, diyetle ilgili yazılar okuyorum. Günlük almamız gereken kalori miktarının kilo başına 20 kalori olduğu yazıyor bir yerde. Bunun üstüne hareketlilik durumuna göre 400-700 kalori ekliyoruz. Zayıflamak için de toplam kalori miktarını 500 azaltmaya çalışıyoruz. En sağlıklısı 250 kalori yemek azaltmayla, 250 kalori de sporla vermekmiş.
Fdm daha sonra verdiğimiz kiloları geri alıcaz dedin, fena aklımı karıştırdın.

Neyse bu hesapla benim günlük kalori ihtiyacım 2000 kalori oluyor, 1750 Kalorilik yiyebilirim. 250 Kalori de hareketle yakmam gerekiyor.
nesli günlük 1750 kalori senin mevcut kilonu koruman için gerekli..ama zayıflamak i,çin çok daha az kalori alman gerek..kaçamak diye kastettiğim yenebilecek daha az masum şeylerin limitinde tüketilmesi..burda yazdığımız miktarlar çok komik ya.. 2 kaşık yemek 1 kaşık yoğurt diyoruz...mesela sabahları 1tk çikolata tüketmenin bize bişey kaybettireceğini sanmıyorum..çünkü hayatı boyunca kim böyle beslenebilir ki...şunu kabul edelim biz yemeyi seven insanlarız..

ben eskı duzenıme donmeyecegım. evımde yıne aynı beslenecegım ısyerımde de. cok cok bıryere gıdınce bır akraba vs sevdıgım bırsey olursa onu yıyecegım. bır de dondurma, hamburger, tost gıbı seylerı arada sırada yıyecegım ama 55 olduktan sonrakı koruma donemımde ancak boyle yapacagım. yorulmus olacagım belkı ya da delı gıbı ozluyor. nefsımı koreltmek ve kendımı odullendırmek ıcın yapacagım.

ben bır aydır hıc tatlı yemedım. cıkolata bıle yemedım. dıyete tam gırmeden once bırakmıstım cıkolatayı. benım de canım cekıyor ama yemeyecegım. tavızlere baslandı mı arkası gelıyormus ben bunu kendımde de gordum seyahatte.
pomo eskiden nasıl besleniyordun bilmiyorum canım ama kilon baya fazla olduğuna göre senin yeme düzenin muhtemelen bizden daha düzensiz ve çok fazla ve en zararlı şeylerle doluydu(sakın yanlış anlama asla eleştirmek için değil sadece durumu belirtmek için söylüyorum)...dondurmayı haftada 1 yerdim, hamburgeri yılda bir..sütlü tatlıları severdim ama..benim kastetiğim şimdi o kadar az yiyoruz ki zayıflayıp da eski düzene döndük mü verdiklerimizin birazını geri alacağımız.. yoksa sen zaten eskiden yediğin o şeyleri zaten yeme hiç...

kızlar kalorı sepetını kullanabılırsnız
harika bi sitee..vazgeeçemiyorum.. geçen yıldan beri hep kalori hesabı yaparım..

nesli günlük 1750 kalori senin mevcut kilonu koruman için gerekli..ama zayıflamak i,çin çok daha az kalori alman gerek..kaçamak diye kastettiğim yenebilecek daha az masum şeylerin limitinde tüketilmesi..burda yazdığımız miktarlar çok komik ya.. 2 kaşık yemek 1 kaşık yoğurt diyoruz...mesela sabahları 1tk çikolata tüketmenin bize bişey kaybettireceğini sanmıyorum..çünkü hayatı boyunca kim böyle beslenebilir ki...şunu kabul edelim biz yemeyi seven insanlarız..

pomo eskiden nasıl besleniyordun bilmiyorum canım ama kilon baya fazla olduğuna göre senin yeme düzenin muhtemelen bizden daha düzensiz ve çok fazla ve en zararlı şeylerle doluydu(sakın yanlış anlama asla eleştirmek için değil sadece durumu belirtmek için söylüyorum)...dondurmayı haftada 1 yerdim, hamburgeri yılda bir..sütlü tatlıları severdim ama..benim kastetiğim şimdi o kadar az yiyoruz ki zayıflayıp da eski düzene döndük mü verdiklerimizin birazını geri alacağımız.. yoksa sen zaten eskiden yediğin o şeyleri zaten yeme hiç...

harika bi sitee..vazgeeçemiyorum.. geçen yıldan beri hep kalori hesabı yaparım..

evet bız yemek yemegı seven ınsanlarız bu dogru. bu yuzden kılolar aldık ama benım demek ıstedıgım evıne kuruyemıs mesrubat sokmayan pasta borek yapmayan, pılavlar sık sık yapmayan vs su an aklıma gelmeyen bırcok sey yapardım ama kılo vermeyı bırakın 3 yılda kılo aldım demek ıstedım.

dondurma sık yerdım, hamburger yerı gelır ayda 4 kez yerdım yerı gelır hıc yemezdım. vs

eskı duzene donecegız ama ben kendı adıma almamak ıcın ugrasacagım, dıyelım kı 55 oldum yazın. lımıtım 60 olmak olacak. bunları cok dusundum aylardır ben.

evet sıteyı tavsıye ettıler ben henuz alısamadım kalorı hesabı yapmaya. onayınız ve ızlenımlere gore yıyorum.

kızlar ben üniversitede diyetisyene gittim yazdığı diyet listesei ile 2 haftada 4 kilo verdim. sonra devam etmedim.. işe başladıktan sonra tam 76 kiloydum..obezdim resmen..diyetisyenin verdiği o listeyi atmamışltım ve onu uygulamadım..3 ayda tam 14 kilo verdim..bakın size listeyi aynen yazayım.. ne eksik ne fazla..hatta belki bilen vardır.. çünkü hangi hastanede diyetisyene giderseniz gidin bu listeyi veriyor..

kurallar
1. kızartma, salam sucuk sosis, şekerli gıdalar(reçel vb) yasak
2. çay şekersiz içinlecek
3. haftada 1 kez sütlü tatlı yenebilir/2 top dondurma
4. haftada en az 3 kere 45 dk tempolu yürünecek
5. günde en az 2 lt su içilecek

sabah
1 bardak süt
yumurta(haftada 4-5 kez tüketilebilir
2 dilim ekmek
1 kk peynir
4-5 zeytin
sınırsız domates, salatalık, b,ber, yeşillik
şekersiz çay

ara
aralar hep aynı
4 kuru kayısı/2 incir/1 avuç fındık/ceviz/1 porsiyon meyve
bunlardan birini seç ye

öğle
8 yk sebze yemeği
sınırsız yağsız salata
2 dilim ekmek
1 kase çorba
ayran/yoğurt

ara yapılacak

akşam
3 köfte büyükkğünde et
sınırsız yağsız salata
4yk pilav veya makarna
2 dilim ekmek
ayran/yoğurt

ara yapılacak
ve yatmadan yine süt

valla bu liste ne eksik ne fazlaydı... bizim yediklerimizle bunu bi kıyaslasanıza..ben bu diyetle bıkmadan 3 ay yapabildim ve 14 kilo verdim..günde 6 dilim ekmek vardı ve eksrta pilav makarna düşünebiliyor musnuz..eğer bu haftada kaybın olmaz ya da z olursa ya diyeteisyene gidicem ya da bunu aynen uygulucam.. çünkü beyin az yediğimizin uyarısını alıyor ve vücut kendini korumaya alıyor...

kızlar ben üniversitede diyetisyene gittim yazdığı diyet listesei ile 2 haftada 4 kilo verdim. sonra devam etmedim.. işe başladıktan sonra tam 76 kiloydum..obezdim resmen..diyetisyenin verdiği o listeyi atmamışltım ve onu uygulamadım..3 ayda tam 14 kilo verdim..bakın size listeyi aynen yazayım.. ne eksik ne fazla..hatta belki bilen vardır.. çünkü hangi hastanede diyetisyene giderseniz gidin bu listeyi veriyor..

kurallar
1. kızartma, salam sucuk sosis, şekerli gıdalar(reçel vb) yasak
2. çay şekersiz içinlecek
3. haftada 1 kez sütlü tatlı yenebilir/2 top dondurma
4. haftada en az 3 kere 45 dk tempolu yürünecek
5. günde en az 2 lt su içilecek

sabah
1 bardak süt
yumurta(haftada 4-5 kez tüketilebilir
2 dilim ekmek
1 kk peynir
4-5 zeytin
sınırsız domates, salatalık, b,ber, yeşillik
şekersiz çay

ara
aralar hep aynı
4 kuru kayısı/2 incir/1 avuç fındık/ceviz/1 porsiyon meyve
bunlardan birini seç ye

öğle
8 yk sebze yemeği
sınırsız yağsız salata
2 dilim ekmek
1 kase çorba
ayran/yoğurt

ara yapılacak

akşam
3 köfte büyükkğünde et
sınırsız yağsız salata
4yk pilav veya makarna
2 dilim ekmek
ayran/yoğurt

ara yapılacak
ve yatmadan yine süt

valla bu liste ne eksik ne fazlaydı... bizim yediklerimizle bunu bi kıyaslasanıza..ben bu diyetle bıkmadan 3 ay yapabildim ve 14 kilo verdim..günde 6 dilim ekmek vardı ve eksrta pilav makarna düşünebiliyor musnuz..eğer bu haftada kaybın olmaz ya da z olursa ya diyeteisyene gidicem ya da bunu aynen uygulucam.. çünkü beyin az yediğimizin uyarısını alıyor ve vücut kendini korumaya alıyor...

benim diyetisyenim de buna benzer bişey vermişti. hatta kontrole gittigimde ben bu kadar ekmek yiyemiyorum demiştim de yiyeceksin demişti bana. bu listeden ne eksik ne fazla hepsini yiyeceksin demişti.

aslında haklısın, çok az yersek eğer çabuk pes ederiz, dayanamayız bi süre sonra. erken yoruluruz.. böle bi listeyle hem canımız sıkılmaz, hem de saglıklı, hasta olmadan kilo veririz. haklısın fdm ciğim :34:

nesli canım senin kurbana kadar olan hedfini kalori hesabına vurduğumuzda 65 kiloya ulaşman için sana günlük 84 kalori al diyor.. yani 1-5 dilim ek ye sadece diyor...

hatta benim listemde öğlenleri de et vardı, ama 4 yk sebze yemegi vardı. pilav yerine çorba da yiyebiliyordun. hatta ekmegi 1 azaltırsan, hem çorba hem pilav/makarna yiyebiliyordun :34:

benim diyetisyenim de buna benzer bişey vermişti. hatta kontrole gittigimde ben bu kadar ekmek yiyemiyorum demiştim de yiyeceksin demişti bana. bu listeden ne eksik ne fazla hepsini yiyeceksin demişti.

aslında haklısın, çok az yersek eğer çabuk pes ederiz, dayanamayız bi süre sonra. erken yoruluruz.. böle bi listeyle hem canımız sıkılmaz, hem de saglıklı, hasta olmadan kilo veririz. haklısın fdm ciğim :34:
bu listeye uy.. günlük 45 dk yürü bal gbi de zayıflıyo insan... cidden kimsenin motivasyonunu düşürmek istemem ama ben zorlanmaya ve direncimi kaybetmeye başladım.. 4-5 gündür çok halsizim..

bu listeye uy.. günlük 45 dk yürü bal gbi de zayıflıyo insan... cidden kimsenin motivasyonunu düşürmek istemem ama ben zorlanmaya ve direncimi kaybetmeye başladım.. 4-5 gündür çok halsizim..

bi de böle dene istersen canım ona göre karar verirsin :34:

Slm kızlar;

akşam: 3 tane küçük armut domates birde 2 kaşıkyoğurtlumakarna yedim(yağsız)
azönce yürüyüş'den geldim 4800adım 258.5 kalori ,öğlende leslie1 yaptım ordanda 114 kalorim var bugünkü su tüketimim 2.5 lt

Back
X