bazı şeyler vardır toplumumuzda farz gibi algılanır, sünnet olmak kurban kesmek gibi. yapmayınca dinsiz ilan edilirsin, bu öyle birşey işte..Nefret ediyorsanız yapmamalısınız bence de, öyle ibadet hoş olmaz diye düşünüyorum.
Siz de kurban dışında başka ibadetlerinizi daha düzgün yapmaya çalışırsınıZ, neticede farz ibadet değil.
kurban kesip sevaba giriyosun, sonra etle uğraşmktan nefret ediyorum deyip. bütün sevapları günaha çevir. hepsini bağışlayın o zaman
birkaç arkadaş da aynı şeyi söylemiş ama ben buna katılmıyorum, sonuçta ttesettürlü bi kız da öff ne sıcak çok bunaldım bu başörtüyle diyebilir, bu kadar ketum düşünmemek lazım.kurban kesip sevaba giriyosun, sonra etle uğraşmktan nefret ediyorum deyip. bütün sevapları günaha çevir
bazı şeyler vardır toplumumuzda farz gibi algılanır, sünnet olmak kurban kesmek gibi. yapmayınca dinsiz ilan edilirsin, bu öyle birşey işte..
birkaç arkadaş da aynı şeyi söylemiş ama ben buna katılmıyorum, sonuçta ttesettürlü bi kız da öff ne sıcak çok bunaldım bu başörtüyle diyebilir, bu kadar ketum düşünmemek lazım.
öfff kinli düşüncelerim olduğunu sen iddia ettin. ayrıca eski konular üzerinden kabalık etmek doğru mu? burada konu et et!Siz şu görümcesi için kinli cümleleri olan hanimmisiniz ? Bugün konu açtınız mi ? Nick dikkatimi çekti
Not : evet bugünkü açtığınız konular dikkat çekici...
aynen öyle, keşke benim de bu adetleri bırakabilecek bi ailem olsayıllardır kurban bayramlarını ailemle tatilde geçiriyordum, bu yıl eşimin ailesinin yanına gideceğiz,
bi de bikaç yıl önce istanbulda kalmıştık, evden dışarı adım atamamıştım çünkü oturduğum semtte herkes hala evinin kapısında kurban kesip direğe asıp yüzüyor, her yer kan gölü, sinek, pislik...
yanlış anlaşılmasın kimsenin ibadetine laf ettiğim yok, ama çevrenin bu derece saygısızca kirletilmesi o ibadete gölge düşürmüyor mu sizce de?
kurban için o kadar özel alan varken hem de, sadece gelenek yaşatacağız diye ortalığı kan gölüne çevirmek, çok çok bencilce.
Yasak değil mi heryerde kesilmez diye biliyorum bizim burda kesim yerinde oluyor mesela... Öyle var mı ya ortalığı batıranyıllardır kurban bayramlarını ailemle tatilde geçiriyordum, bu yıl eşimin ailesinin yanına gideceğiz,
bi de bikaç yıl önce istanbulda kalmıştık, evden dışarı adım atamamıştım çünkü oturduğum semtte herkes hala evinin kapısında kurban kesip direğe asıp yüzüyor, her yer kan gölü, sinek, pislik...
yanlış anlaşılmasın kimsenin ibadetine laf ettiğim yok, ama çevrenin bu derece saygısızca kirletilmesi o ibadete gölge düşürmüyor mu sizce de?
kurban için o kadar özel alan varken hem de, sadece gelenek yaşatacağız diye ortalığı kan gölüne çevirmek, çok çok bencilce.
ben kurban ibadetinden nefret ediyorum ya da etten nefret ediyorum demedim ki, kokudan görüntülerden tüm gün kavurma eti doğramaktan nefret ettiğimi söyledim. ve rica ediyorum lütfen konuyu dine bağlamasak ? lütfen.Başörtüden nefret ediyorum da diyebilir mi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?