birkaç arkadaş da aynı şeyi söylemiş ama ben buna katılmıyorum, sonuçta ttesettürlü bi kız da öff ne sıcak çok bunaldım bu başörtüyle diyebilir, bu kadar ketum düşünmemek lazım.
E siz zaten evlenmişsiniz artık sorumlu olduğunuz aileniz eşiniz ve siz. Neden aile ne derse onu yapıyorsunuz?aynen öyle, keşke benim de bu adetleri bırakabilecek bi ailem olsa
Yasak değil mi heryerde kesilmez diye biliyorum bizim burda kesim yerinde oluyor mesela... Öyle var mı ya ortalığı batıran
Ayyya ben biraz varoşta oturuyorum ayıptır söylemesi, müstakil evler var bolca, hepsi şimdiden almış kurbanlığını bağlamış, bayram günü de kapının önünde kesiyorlar
onu geçtim bizi sitenin sakinleri de nasıl taşıdıysa etlerini, kapının önü, asansör, her yer kan içindeydi, günlerce sinekten oturamadık.
bir ihbar hattı vardı 10 kere aradım ulaşamadım pes ettim.
bazı şeyler vardır toplumumuzda farz gibi algılanır, sünnet olmak kurban kesmek gibi. yapmayınca dinsiz ilan edilirsin, bu öyle birşey işte..
annem çok dediğim dedik biridir, yapmayınca da kırılır küser, zaten uzaktayız, hani misafir gidiyoruz gitmişken kesiyoruzE siz zaten evlenmişsiniz artık sorumlu olduğunuz aileniz eşiniz ve siz. Neden aile ne derse onu yapıyorsunuz?
Eşiniz ne istiyor peki?annem çok dediğim dedik biridir, yapmayınca da kırılır küser, zaten uzaktayız, hani misafir gidiyoruz gitmişken kesiyoruz
annem çok dediğim dedik biridir, yapmayınca da kırılır küser, zaten uzaktayız, hani misafir gidiyoruz gitmişken kesiyoruz
malum olaylar var biliyorsunuz, eşim dini olan hiçbir yere kuran kursuna vs güvenmiyor. Diyanet belki ..
ona fark etmiyorEşiniz ne istiyor peki?
hani vacip olan o kadarlık kısmıdır ya. ondan. sizin çevrenizdekiler full bağış yapıyorsa ne güzel.
Yanlış anlamayın ama erkek ailesi bunu istiyor diye mecburen yapsa, burda ana kuzusu vs bir sürü şey söyleriz.ona fark etmiyor
Kurban tam da dini bir konu bağlamaya gerek yok. O zaman sorunuzu daha düzgün sorsaydınız, nefret ediyorum diye sivri kelimeler kullanmadan.konumuz benim kurbanı neden kestiğim değil arkadaşlar olayı dine bağlamayıp Mune yi buraya gelmesine sebep olmayalım lütfen. Niçin kestiğim kimseyi ilgilendirmez sadece daha hijyenik bir şekilde işin içinden nasıl çıkılabilir bunu soruyorum
muneyi çağırmak zorunda kalmak istemiyorum. dini hassasiyetim kimseyi ilgilendirmez
Asla ellemem, dolaba bile kaldırmam .eşim kestirir getirir .bir küçük tencere kavurma yapılır, gerisi dağıtılır. Evde kalan kısmıyla genelde eşim ilgilenir .doğrar ve pişirir ..bazen de kayınvalidem yapar .. kasaptan almak farklı ,5 dk önce gördüğün hayvanın kesilmesi farklı ..empati yapıyorum :)))Malum kurban geliyor kızlar, ben yeni evliyim sayılır bu benim evli iken ikinci kurban bayramım, bekarken de nefret ederdim annemlerin kurbanla uğraşmasını ben de çok az yardım ederdim zaten. Geçen kurbanda ilk defa kendi kurbanımızla uğraştım ve nefret ettimözetle kurbanı kestirip parçalattırıp getirdiler, evde tüm gün annemle hem onların hem bizim etleri yok parçala yok kes kavurma yap. Hani eskiden evin önünde kesilir kan gözyaşı ve deriler eşliğinde korku filmine dönerdi ortalık şimdi Allahtan götürüp kestirip getiriyor babamlar ama eve gelince de bi dünya koku, ben mi çok geriyorum kendimi, siz ne yapıyorsunuz, ?? Kurbanı toptan bağışlamak istiyorum ama annemler izin vermiyor yok kavurma yok buzluk için ya ne gerek var yıl içinde kasaptan alabilecek durumumuz var zaten stok yapmanın lüzumu var mı tabi zaten 1/3ünü bağışlıyoruz ama yine o 2/3lük kısmı bile tüm günü alıyor. Kısacası düşüncesi bile şimdiden beni geriyor siz ne yapıyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?