Kurban etiyle uğraşmaktan nefret edenler?

konumuz benim kurbanı neden kestiğim değil arkadaşlar olayı dine bağlamayıp Mune yi buraya gelmesine sebep olmayalım lütfen. Niçin kestiğim kimseyi ilgilendirmez sadece daha hijyenik bir şekilde işin içinden nasıl çıkılabilir bunu soruyorum

muneyi çağırmak zorunda kalmak istemiyorum. dini hassasiyetim kimseyi ilgilendirmez

Ailemin evi müstakil olduğu için bir kuyu kazıp orada kesip kanını ve pis olan şeylerini kuyuya gömer kapatırlar. Hiç öyle pislik filan olmaz o yüzden.
Ete dokunmama kısmına gelince annen kurbanınıza karışma hakkını kendinde bıluyorsa o zaman ona yaptıracaksın. Ya da katıştırmayıp devlet kurumuna bağışlayacaksın. Bu kadar basit yani

birkaç arkadaş da aynı şeyi söylemiş ama ben buna katılmıyorum, sonuçta ttesettürlü bi kız da öff ne sıcak çok bunaldım bu başörtüyle diyebilir, bu kadar ketum düşünmemek lazım.

Bende aksini düşünüyorum, şöyle ki. Etle uğraşmayı sevmemenize rağmen inancınız için kurban kesip annenize vs yardım ediyorsanız, daha bile makbul olabilir. Karar mercii biz değiliz ki :) güzel düşünelim.

Geçen sene büyük marketlerden birisine hisseye girmiştik, sonra kutulu şekilde gidip elimizi aldık. Bir kısmı adımıza bağışlanmış şekilde, lösev di sanırım.

İçiniz nasıl rahat ediyorsa öyle yapın derim.

Babam vefat etmeden önce arkadaşlarıyla hisseye girerdi, kesip eve getirirdi.Annemle birazını sadece doğrardık. Şimdi bende evliyim, kiminle olsak da hisseye girip kessek diye düşünüyoruz ki bende bekarken hiiççç sevmezdim etle uğraşmayı, zaten sadece işin az bir doğrama kısmı bana düşerdi. Bazı şeyler varken kıymetini bilin...

Yasak değil mi heryerde kesilmez diye biliyorum bizim burda kesim yerinde oluyor mesela... Öyle var mı ya ortalığı batıran

ya ben biraz varoşta oturuyorum ayıptır söylemesi, müstakil evler var bolca, hepsi şimdiden almış kurbanlığını bağlamış, bayram günü de kapının önünde kesiyorlar
onu geçtim bizi sitenin sakinleri de nasıl taşıdıysa etlerini, kapının önü, asansör, her yer kan içindeydi, günlerce sinekten oturamadık.
bir ihbar hattı vardı 10 kere aradım ulaşamadım pes ettim.

Ayy

E siz zaten evlenmişsiniz artık sorumlu olduğunuz aileniz eşiniz ve siz. Neden aile ne derse onu yapıyorsunuz?
annem çok dediğim dedik biridir, yapmayınca da kırılır küser, zaten uzaktayız, hani misafir gidiyoruz gitmişken kesiyoruz

hani vacip olan o kadarlık kısmıdır ya. ondan. sizin çevrenizdekiler full bağış yapıyorsa ne güzel.

iyi de şu açıdan bakın.
diyanetin belirlediği fitre 16 tl.
sizin aylık geliriniz 5000 tl ise aman vacip olan 16 deyip 16 tl mi veriyosunuz?
istediğiniz zaman et yiyebiliyomuşsunuz zaten. nasıl çoğunu kendinize ayırabiliyosunuz?
gerçekten garip.

ona fark etmiyor
Yanlış anlamayın ama erkek ailesi bunu istiyor diye mecburen yapsa, burda ana kuzusu vs bir sürü şey söyleriz.
Annenize sınırlarınızı göstermek için güzel bir bahane bu.

Arayın ve anne biz bağışladık bu sene ( hatta suçu üzerinize almak istemiyorsanız eşinizin sizden habersiz yaptığını söyleyin ), bizi kurbanda hissedar saymayın diyin.

Daha fazlasını vermek istiyorsanız verirsiniz, buna engel yok. Kalanı da misafire ikram için ayırırsınız, kendiniz için buzluğa atanlardan olmayın da.
Birde eti ömrü hayatında göremeyen o kadar insan varken, kurban kesebilecek maddi gücünüzün olması büyük nimet, şikayet edeceğinize şükredin.

Kurban tam da dini bir konu bağlamaya gerek yok. O zaman sorunuzu daha düzgün sorsaydınız, nefret ediyorum diye sivri kelimeler kullanmadan.

Asla ellemem, dolaba bile kaldırmam .eşim kestirir getirir .bir küçük tencere kavurma yapılır, gerisi dağıtılır. Evde kalan kısmıyla genelde eşim ilgilenir .doğrar ve pişirir ..bazen de kayınvalidem yapar .. kasaptan almak farklı ,5 dk önce gördüğün hayvanın kesilmesi farklı ..empati yapıyorum :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…