- 30 Kasım 2016
- 7.942
- 17.818
- 178
Desinler ,diye mi kurban kesiyorsun yani ? Hayvana boşa eziyet etmeyin ..böylesi kabul edilir mi bilemedim ...bazı şeyler vardır toplumumuzda farz gibi algılanır, sünnet olmak kurban kesmek gibi. yapmayınca dinsiz ilan edilirsin, bu öyle birşey işte..
lösevi dusunmezmisiniz?malum olaylar var biliyorsunuz, eşim dini olan hiçbir yere kuran kursuna vs güvenmiyor. Diyanet belki ..
bizdede 7 yada 9 ihtiyaci olan evlere dagitilir yanlismi acabapardon anlamadım 1/3ü bağış yapıp kalanı da stok mu yapıyosunuz? kusura bakmayın ama sizinki kurban olmuyor başka bişey oluyor.
Ben de sevmiyorum ama mecbur yapılıyorMalum kurban geliyor kızlar, ben yeni evliyim sayılır bu benim evli iken ikinci kurban bayramım, bekarken de nefret ederdim annemlerin kurbanla uğraşmasını ben de çok az yardım ederdim zaten. Geçen kurbanda ilk defa kendi kurbanımızla uğraştım ve nefret ettimözetle kurbanı kestirip parçalattırıp getirdiler, evde tüm gün annemle hem onların hem bizim etleri yok parçala yok kes kavurma yap. Hani eskiden evin önünde kesilir kan gözyaşı ve deriler eşliğinde korku filmine dönerdi ortalık şimdi Allahtan götürüp kestirip getiriyor babamlar ama eve gelince de bi dünya koku, ben mi çok geriyorum kendimi, siz ne yapıyorsunuz, ?? Kurbanı toptan bağışlamak istiyorum ama annemler izin vermiyor yok kavurma yok buzluk için ya ne gerek var yıl içinde kasaptan alabilecek durumumuz var zaten stok yapmanın lüzumu var mı tabi zaten 1/3ünü bağışlıyoruz ama yine o 2/3lük kısmı bile tüm günü alıyor. Kısacası düşüncesi bile şimdiden beni geriyor siz ne yapıyorsunuz?
Ben Kurban Bayramına karşıyım...
Ayrıca 2/3 ' ünü buzdolabına koymak ?! Pardon da siz olayı çok yanlış anlamışsınız.
Kurban Bayramına karşıyım, Kurban Katliamı yapmak yerine direkt para yardımı yapmak daha mantıklı geliyor benim için. Mesela Lösev veya çocuk esirgeme kurumu veya Hayvan barınaklarına yardımcı olmak benim için daha iyi!
bizdede 7 yada 9 ihtiyaci olan evlere dagitilir yanlismi acaba
7 tane ayri eve yada 9tane ayri eve evdekilerin ihtiyacini giderecek sekilde gonderiliyor7 9 derken? yani ben bilmem dini tarafını. ama kurban hayr için kesilir mantıken. normalde durumun iyiyken hayır için kesilen hayvanın çoğunu kendin yersen ne anladım ben.
Bende nefret ederim dağıttıktan sonra kalanı
Kasaba veririm şurası kıyma olsun şurası kuşbaşı derim kemikleri de alırım çorbalar için.
Evde yapmamaya özen gösteririm..
Ben konu sahibinin tam tersini biliyorum 3 de ikisi dagitilmali diye biliyorum7 9 derken? yani ben bilmem dini tarafını. ama kurban hayr için kesilir mantıken. normalde durumun iyiyken hayır için kesilen hayvanın çoğunu kendin yersen ne anladım ben.
Hiç sevmemmmDerisini de alin paspas yaparsiniz
7 tane ayri eve yada 9tane ayri eve evdekilerin ihtiyacini giderecek sekilde gonderiliyor
benim bildiğim adak yenmez hic bir sekilde bende siz oyle yazinca tereddutte kaldim biri beni aydinlatsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?