Kurban etiyle uğraşmaktan nefret edenler?

bazı şeyler vardır toplumumuzda farz gibi algılanır, sünnet olmak kurban kesmek gibi. yapmayınca dinsiz ilan edilirsin, bu öyle birşey işte..
Desinler ,diye mi kurban kesiyorsun yani ? Hayvana boşa eziyet etmeyin ..böylesi kabul edilir mi bilemedim ...

Her sene ben de eşim de kurban kestiririz, ama etini görmeyiz bile, hepsini bağışlarız. Çok şükür istediğimiz zaman et alabilecek durumdayız. Milletin de ne dediği, ne düşündüğü umrumda değil.

bu arada yazmadan edemeyeceğim, yorumların çoğu beni çok mutlu etti,
çevremde de gözlemliyordum zaten, burda da çoğunluk kurbanın mantığını anlamış artık,
artık diyorum, çünkü itiraf edeyim ben eskiden kurban bayramından nefret ederdim,
bizim anne babalarımızı da barındıran kuşak, kurban bayramını et bayramına çevirir, sokaklarda etler kesilir, 7 kapıya (o da genelde yine kurban kesmiş olan konu komşu akrabadır) dağıtılır, gerisi kavurma yapılır buzluğa atılırdı.
yeni nesli, kurbanını bağışlayıp tatile gitmekle suçluyorlar şimdi ama en güzelini yapıyor yeni nesil, hem gerçekten ihtiyacı olanlar et yemiş oluyor, hem ortalıkta hortumla şişirilen kurbanlıklar görmekten kurtuluyoruz :)

Konu sahibinin üzerine biraz fazla gidilmiş, neredeyse dinsiz ilan edilecek.

Size yorumum ise madem maddi gücünüz yerinde verin parasını etleri kesip ayırıp getirsinler. Bağışlayacağınızı bağışlayın gerisini atın buzluğa.

Ben Kurban Bayramına karşıyım...

Ayrıca 2/3 ' ünü buzdolabına koymak ?! Pardon da siz olayı çok yanlış anlamışsınız.

Kurban Bayramına karşıyım, Kurban Katliamı yapmak yerine direkt para bağışı yapmak daha mantıklı geliyor benim için. Mesela Lösev veya çocuk esirgeme kurumu veya Hayvan barınaklarına yardımcı olmak benim için daha iyi!

Ben de sevmiyorum ama mecbur yapılıyor
Kurumlara güvenmediğim için bağış yapmıyorum hiç birine

Şöyle bir yöntem bulduk kurbanin derisini kellesini iç organlari kesen kasaba birakiyoruz adam buyuk parçalara bölüyor cok ufaltmadan örneğin koyunun bir bacağını direkt ihtiyaci olan birine veriyoruz zaten 3 bacağı başkalarına dagitiyoruz bir tanesiyle hic uğraşmadan buzluga atıyoruz

Cogunun da verdigi komsusu zaten ..
Sen bana
Ben sana
Kalani kavurma mangal
Etrafta disini karistiran insanlar
Bu yani

Yalnız kusura bakmayın ama birşey demek istiyorum ihtiyacınız yokken sadece 3te1ini dağıtıp 3te2sini dolabinıza atmak kurbanın amacına hizmet etmiyor En azından 3te2sini dağıtmalısınız hatta hepsini de dagitabilirsiniz. Hazır etle uğraşmayı da sevmiyorken sizin de dediginiz gibi bağış yapmanız en mantiklisi

Bende nefret ederim dağıttıktan sonra kalanı
Kasaba veririm şurası kıyma olsun şurası kuşbaşı derim kemikleri de alırım çorbalar için.
Evde yapmamaya özen gösteririm..

bizdede 7 yada 9 ihtiyaci olan evlere dagitilir yanlismi acaba

7 9 derken? yani ben bilmem dini tarafını. ama kurban hayr için kesilir mantıken. normalde durumun iyiyken hayır için kesilen hayvanın çoğunu kendin yersen ne anladım ben.

Ayrıca bağış yapmak için neden her sene Kurban bayramı beklenir ? Bunu da anlamış değilim. Sanki bu bayram olmasaydı hiç kimse hiç kimseye yardım etmeyecekmiş gibi geliyor bana... bu çok üzücü bir durum.

Çoğu insan sırf elalem ne der diye kurban kestiriyor zaten.

Neyse tekrar ediyorum :

Kurban Bayramına karşıyım.
Lösev, Hayvan Barınakları veya çocuk esirgeme kurumlarına para bağışı yapmak çok daha iyi benim için!

7 9 derken? yani ben bilmem dini tarafını. ama kurban hayr için kesilir mantıken. normalde durumun iyiyken hayır için kesilen hayvanın çoğunu kendin yersen ne anladım ben.
7 tane ayri eve yada 9tane ayri eve evdekilerin ihtiyacini giderecek sekilde gonderiliyor
benim bildiğim adak yenmez hic bir sekilde bende siz oyle yazinca tereddutte kaldim biri beni aydinlatsin

7 tane ayri eve yada 9tane ayri eve evdekilerin ihtiyacini giderecek sekilde gonderiliyor
benim bildiğim adak yenmez hic bir sekilde bende siz oyle yazinca tereddutte kaldim biri beni aydinlatsin

ha o kadar ayrıntısını bilmiyorum.

adak yenmez evet ama kurban bayramında kesilen etten kesen kişi yiyebilir. ama çoğunu kendine ayıracak şekilde stok kurbanın amacına ters.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…