Kurban kesme

• Konu Sahibi Konu Sahibi chix
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

chix

Guru
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2010
276
140
303
Annem ben mezun olunca kurban keseceğim diye adak adadı. (niye dedi bende bilmiyorum) mezun oldum ve şimdide kurban parasını benden istiyor, kendisi çalışmıyor çünkü. Bende bu aralar para biriktirmeye çalışıyorum pek param yok ama durup dururken böyle adak adaması parasını da benden almak istemesi sinirlendirdi. Şuan çalışıyorum ama aynı zamanda evin faturaları ve ihtiyaçlarını ben karşılıyorum, kendime de ayırmak istediğim zamanda böyle bişey yapması sinirlerimi bozdu. Neyse gelelim soruma; adak kurbanından biz yiyebilir miyiz? (konunun yeri burası olmayabilir affedin :))

Dini açıdan, çalışıp, para kazanıp kendi kesmesi gerekiyor o adağı sen aldıktan sonra onun hayrı olmaz ki senin hayrın olur

Bildiğim kadarıyla yiyeceğiniz eti tarttırıp parasını ihtiyaç sahibine verirseniz yiyebilirsiniz ama kesin bilmiyorum araştırın bence

Yiyemezsiniz ama diğer akrabalar yiyebilir.

adak yenmez diye biliyorum.
ayrıca adak kişinin parasıyla kesilir belki eşinin parası olabilir.

Yiyemezsiniz maalesef..

adak ise yenmiyor, tamamen ihtiyaç sahiplerine dağıtılması lazım.

Adağı yapan anneniz. Dolayısıyla o yiyemez.
Ama sizede ödetemez Kendi kescek. Ha arada sizden destek isteyebilir tabi evladısınız ona vereceğiniz paraları biriktirerek yapabilir. Ama hepsini sizden istemesi garip geldi Arkadaş arkasında durmayacağın adağı niye adarsın durduk yere

Yiyemezsiniz. Maddi olarak kurban kesecek durumda olan hiçkimse yiyemez. Fakirlere dağıtılır adak

hiç sorma ya, diyor ağzımdan çıktı bir kere. bin lira istedi benden bende verdim, şimdi diyor banyoyu yeniletelim 3bin tl para istiyor, bende sinirlendim dedim kesme o zaman

Adak yenmez canim oyuzden bi hayir kurumuna para bagislayabilirsin kurban kesilmesi icin ama söyle düşün tamam annen düşünmeden yapmış ama sen niyetini alirsan Allah yerini kat ve kat doldurur Allah kabul etsin simdiden ☺

Bildiğim kadarıyla hayır. Durumu olmayana dagitirsiniz

hiç sorma ya, diyor ağzımdan çıktı bir kere. bin lira istedi benden bende verdim, şimdi diyor banyoyu yeniletelim 3bin tl para istiyor, bende sinirlendim dedim kesme o zaman

Banyoyu sonraya bırakın ilk iş adak. Başıma geldi öyle birşey sonra herşeyi adağa yordum. Psikolojimi alt üst etmişti.

Banyoyu sonraya bırakın ilk iş adak. Başıma geldi öyle birşey sonra herşeyi adağa yordum. Psikolojimi alt üst etmişti.
Allah’tan işe girdim, sömürdüler beni, biri de kakıp demiyor ki kendine harcıyor musun napıyon nediyion. canı sıkılıyor adak adıyor parasını da kalk sen öde ohh ne ala..

Adak etini;adayan kişi , eşi, usul ve füruu yani üst ve alt soyu yiyemez. Olur da yerseniz yediğiniz kadarının parasını bir ihtiyaç sahibine vermeniz gerekir.

ayy cok tatli ya senin calismani beklemis iste kadin gayet mantikli
adak etinden yiyemezsiniz diye biliyorum

Ay ben de bir mesele için adak adadım daha öğrenciyken. Dileğim gerçekleşince babama dedim böyle böyle sana zahmet kurbanımı kestiriver. Kestirdi hemen sağolsun da şimdi şüpheye düştüm, babam kestirdi diye olmadı mı benim adak kurbanım?

Allah’tan işe girdim, sömürdüler beni, biri de kakıp demiyor ki kendine harcıyor musun napıyon nediyion. canı sıkılıyor adak adıyor parasını da kalk sen öde ohh ne ala..

Hiç anlayamayacağım türde bir aileniz var. 12 yıl çalıştım eve tek bir çöp katkım olmazdı. Yer içer,gezer, alışveriş yapardım. Verdiğimde de almazlardı. Bende keşke isteyen ailem olsaydı derdim. Demekki kötüymüş şimdi sizin yerinize koyunca kendimi anladım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…