Ay ben de bir mesele için adak adadım daha öğrenciyken. Dileğim gerçekleşince babama dedim böyle böyle sana zahmet kurbanımı kestiriver. Kestirdi hemen sağolsun da şimdi şüpheye düştüm, babam kestirdi diyr olmadı mı benim adak kurbanım?
geliri yok ama altınları var, zaten yeterince bekledi 2-3 senedir adak beklemede. benden para almayı bekliyordu.. ama hem bu iş hemde banyoyu yeniletmek hemde gelen doğalgaz faturası tüm birikimimi götürecekBildiğim kadarıyla, adak etinden ev halkının yememesi gerekiyor. Annenizin kendi geliri hiç yok mu? Oradan arttıra arttıra biriktirsin. Geç olsun ama olsun. Adanan şeyin yerine getirilmesi gerekiyor muhakkak dini açıdan.
adak kurbanı yenmez de onu siz kestirirseniz ya da öderseniz annenizin üzerinden o adak silinmez kiAnnem ben mezun olunca kurban keseceğim diye adak adadı. (niye dedi bende bilmiyorum) mezun oldum ve şimdide kurban parasını benden istiyor, kendisi çalışmıyor çünkü. Bende bu aralar para biriktirmeye çalışıyorum pek param yok ama durup dururken böyle adak adaması parasını da benden almak istemesi sinirlendirdi. Şuan çalışıyorum ama aynı zamanda evin faturaları ve ihtiyaçlarını ben karşılıyorum, kendime de ayırmak istediğim zamanda böyle bişey yapması sinirlerimi bozdu. Neyse gelelim soruma; adak kurbanından biz yiyebilir miyiz? (konunun yeri burası olmayabilir affedin :))
Annem ben mezun olunca kurban keseceğim diye adak adadı. (niye dedi bende bilmiyorum) mezun oldum ve şimdide kurban parasını benden istiyor, kendisi çalışmıyor çünkü. Bende bu aralar para biriktirmeye çalışıyorum pek param yok ama durup dururken böyle adak adaması parasını da benden almak istemesi sinirlendirdi. Şuan çalışıyorum ama aynı zamanda evin faturaları ve ihtiyaçlarını ben karşılıyorum, kendime de ayırmak istediğim zamanda böyle bişey yapması sinirlerimi bozdu. Neyse gelelim soruma; adak kurbanından biz yiyebilir miyiz? (konunun yeri burası olmayabilir affedin :))
Annem ben mezun olunca kurban keseceğim diye adak adadı. (niye dedi bende bilmiyorum) mezun oldum ve şimdide kurban parasını benden istiyor, kendisi çalışmıyor çünkü. Bende bu aralar para biriktirmeye çalışıyorum pek param yok ama durup dururken böyle adak adaması parasını da benden almak istemesi sinirlendirdi. Şuan çalışıyorum ama aynı zamanda evin faturaları ve ihtiyaçlarını ben karşılıyorum, kendime de ayırmak istediğim zamanda böyle bişey yapması sinirlerimi bozdu. Neyse gelelim soruma; adak kurbanından biz yiyebilir miyiz? (konunun yeri burası olmayabilir affedin :))
aynen, bnde kızdım ona ne gerek vardı diye, şimdi bn çekiyorum bu işi..Elbet mezun olurdunuz adaga ne gerek varmiscok garip bu anneler
Sizden aldigi parayla kabul olur mu adak bilemiyorum,diyanetin fetva hattini arayip bilgi alabilirsiniz. Adagin etinden sadece adak sahibi yiyemez diye biliyorum ama yanlis da biliyor olabilirim
Adak onun olduğu için bilen birine danışsın nedir, ne değildir diye. Öyle adak adadımç parasını ver demekle olmaz. Annemin tecrübesi ile adak şakaya gelmezgeliri yok ama altınları var, zaten yeterince bekledi 2-3 senedir adak beklemede. benden para almayı bekliyordu.. ama hem bu iş hemde banyoyu yeniletmek hemde gelen doğalgaz faturası tüm birikimimi götürecek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?