Konuda bahsedilen metres konu sahibi miKurtlukle degil daha cok ataerkil aile tipiyle alakasi var gibime geldi. Kizimin adi bosanmisa cikmasin da sen ne yaoarsan yap diyen babalar olabilir pekala, bu toplumda sasirmam. Akraba olunca bosanma isi de herkesi zora sokuyor bu da bir gercek.
Ote yandan, mesele su ki siz gercekten hayatboyu baskasiyla evli olacak birinin "her halti yedigi" kisi olmak istiyor musunuz? Haydi burayi da gectim neden evli adamlarla dialogtasiniz yani?
Ya doğru söylüyosunda ama şöyle birşey var bazı ailelerde boşanmak gerçekten yok benim eşimin abisi göz göre göre başka kadının evine girip çıkıyoda eltim 8 çocuğuyla koca yolunu gözlüyor üstelik aile kızına sahip çıkmıyor çocuklarını bırak gel diyorlar üstelik onların genelinde çocuk erkek tarafına ait kadın sadece onu doğurdu üstünde hak iddia edemez anlatabiliyormuyum yani bu hayatlar ne yazıkki otaraflarda çok var bildiğim gördüğüm için söylüyorum oysaki bende babadan kürdüm ama bu zihniyet hala bitmek bilmeyen aşiretçilik durumda hepsinde varMukkak öyledir
Yanlız o türklüğü ile övünen insanın insani çok fazla eksiği var
Türkler orta asya halkkıdır ki günümüz türkiyesinde orjinal türkte yok denecek kadar azdır
Kürtler ise mezopotamyalıdır onlada kısmen asimile olmuştur
Türkler avrupa kültürüne yakın oldukları için daha medeni bir görüntüye kavuşmuşken kürtler dağlık kesimde orta doğu kültürlerinin etkisi görülür
Hiçbir ırkın hiçbir ırka üstünlüğü tabiki yoktur
Sadece cahalet insanı ırkından dolayı ayrıcalıklı olduğunu düşündürür
Ben kurtum asla ama asla boyle bisey duymadim evet bosanma kolay değildir namusumuz nasil gider baskasina namus olur dusuncesinde olduklari icin keyfi sebepsiz bosanmalar olmaz..bir bosanma ancak ve ancak kadin namussuzluk yaparsa gerçeklestirilir..ayrica asla kizimizi bosama napiyorsan yap demezler evlendin seve seve sorumlulugunu yerine getirmek zorundasin derler.vanliyim asiretin tam ortasindayim bak 7 yildir sirf kocam bosanmiyor diye bosanamiyorum karim nasil baskasina namus olur diye bagirinca herkes susuyorBirşey sorucam Kürt’lerde bu olay nasıl oluyor bilen var mı bi adam var karısıyla olmayınca boşanmak istemiş ama amcasıyla konuşmuşlar amcasının kızıyla evli amcası kızımı boşama ama ne yaparsan kimle konuşursan konuş demiş olabilir mi ? Kürt ailelerde oluyor mu böyle şeyler
Kisacasi bu bir bahanedir aldatmayi hos karsilayin deme yoludur.kurtum kocamin ters hareketini gorunce kiyameti koparirim ama esim kendisi namus kavramina agir baktigi icin bosamaz..Birşey sorucam Kürt’lerde bu olay nasıl oluyor bilen var mı bi adam var karısıyla olmayınca boşanmak istemiş ama amcasıyla konuşmuşlar amcasının kızıyla evli amcası kızımı boşama ama ne yaparsan kimle konuşursan konuş demiş olabilir mi ? Kürt ailelerde oluyor mu böyle şeyler
Aynen cocuk bizim cocugumuz kimseye vermeyiz diyorlar bana dediklerinde mahkeme kime verirse diyorumYa doğru söylüyosunda ama şöyle birşey var bazı ailelerde boşanmak gerçekten yok benim eşimin abisi göz göre göre başka kadının evine girip çıkıyoda eltim 8 çocuğuyla koca yolunu gözlüyor üstelik aile kızına sahip çıkmıyor çocuklarını bırak gel diyorlar üstelik onların genelinde çocuk erkek tarafına ait kadın sadece onu doğurdu üstünde hak iddia edemez anlatabiliyormuyum yani bu hayatlar ne yazıkki otaraflarda çok var bildiğim gördüğüm için söylüyorum oysaki bende babadan kürdüm ama bu zihniyet hala bitmek bilmeyen aşiretçilik durumda hepsinde var
Hayir ama mesela türklerdede akrabag evliligi diye birsey var :) bunlar gercekler :) kimse kusura bakmasin .... hakaret etmeye gerek yok. Inkar etmeyede gerek yok. Siz daha iyi bir dünya dileyip isteye bilirsiniz ama böyle seyler var iste :) her irka özel bir kültür bir adet etc ...O zaman bu konuya bakarak da Turkler metres oluyor gibi bir sonuca varabiliriz!
Bana bunu dediklerinde bigün olayın biyolojik tanısını anlattım hiç utanmadım çünkü onlar benim çocuğu sahiplendiklerinde bogazlarına çökmek geldi içimden dediniz sizin oğlunuzun spermi kadından gelen sıvıyla birleşerek çocuk oluşuyo yani sizin oğlumuzun spermi tek başına bişiye yaramıyo yani söz konusu sadece yumurta değil kadındaki sıvıyla birleştiği içim ortakçocuk oluyo dna sizin eseriniz bile çıkmaz ama benden çok şey çıkar dedim hiçbişi diyemediler kimse kusura bakmasın ama çok cahil içlerinden birçoğuAynen cocuk bizim cocugumuz kimseye vermeyiz diyorlar bana dediklerinde mahkeme kime verirse diyorum
Birşey sorucam üniversite de okuduğuna emin misin?Türkçe den kaç netin var ?Birşey sorucam Kürt’lerde bu olay nasıl oluyor bilen var mı bi adam var karısıyla olmayınca boşanmak istemiş ama amcasıyla konuşmuşlar amcasının kızıyla evli amcası kızımı boşama ama ne yaparsan kimle konuşursan konuş demiş olabilir mi ? Kürt ailelerde oluyor mu böyle şeyler
Akraba evliligi turklerde mi var?Hayir ama mesela türklerdede akrabag evliligi diye birsey var :) bunlar gercekler :) kimse kusura bakmasin .... hakaret etmeye gerek yok. Inkar etmeyede gerek yok. Siz daha iyi bir dünya dileyip isteye bilirsiniz ama böyle seyler var iste :) her irka özel bir kültür bir adet etc ...
Saka mi bu?Akraba evliligi turklerde mi var?
Cok guldum buna
Kiz derken?Saka mi bu?yokmu? Bunada ben sesli güldüm kiz
Mesela afyon... hepsi türkoglu türk genel olarak :)Kiz derken?
Once saygili olun , akraba evliligi ulkenin nerelerinde yaygin ona bir bakin?
Ben olaylari irka baglamam , bana gore akraba evliligi cehalettir ancak ulkede neden devam ediyor , kimler devam ettiriyor bir arastirin , o zaman ogrenirsiniz nerelerde yaygin oldugunu
Ayrica hem saygidan bahsediyorsun bir yandanda buna cok güldüm müldüm falan ...Kiz derken?
Once saygili olun , akraba evliligi ulkenin nerelerinde yaygin ona bir bakin?
Ben olaylari irka baglamam , bana gore akraba evliligi cehalettir ancak ulkede neden devam ediyor , kimler devam ettiriyor bir arastirin , o zaman ogrenirsiniz nerelerde yaygin oldugunu
etcHayir ama mesela türklerdede akrabag evliligi diye birsey var :) bunlar gercekler :) kimse kusura bakmasin .... hakaret etmeye gerek yok. Inkar etmeyede gerek yok. Siz daha iyi bir dünya dileyip isteye bilirsiniz ama böyle seyler var iste :) her irka özel bir kültür bir adet etc ...
Hangi ırk demedim, hangi ırka özel dedim zaten.Dil o irk degil
Hangi ırk demedim, hangi ırka özel dedim zaten.
Aaa ama haklısın, TÜRKçeyi pek bilmeyip etc’yi Türkçe cümle içinde kullanan bir insanın aradaki farkı anlamaması çok normal.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?