Kürt ailelerde böyle şeyler olur mu

Ayy sen hala mi metresligini mesrulastirma pesindesin? Mutsuz adam hala birakamadi mi evdekini? Yeni bahaneler mi turetiyosunuz ?

sebebi irkcilik degil Kürt sevgilisi esinden bosanmak istemiyor , boyle bir bahane bulmus,konu sahibi de ayrilmak istemiyor ,boyle bir sey var mi diyor

Yani diyelim oyle bit sey var, ve adamin Kurt olmasina bagli. Eeeeeee sonuc degismeyeck ki, adam ben bosanmam gel boyle takil iste demis. Adam evli yahuuuuuuu Insan hic mi evli biriyle takilmaya utanmaz, aklim almiyor

Her irkinbir adeti bir kültürü var ... irkcilikla alakasi yok bence.

Konu başlığına takılma sen canim zira konunun sahibi de gizli bir kürd hayranı:)
Farkındayım da soruyu niye Kürtlük üzerinden sorduğunu anlamadım. O ailenin yaklaşımı böyleymiş, sizce böyle bir şey olabilir mi gibi bir soruyla konuyu etnik bir bağlama çekmeden açabilirdi! Çünkü bu durum ahlakla alakalıdır. Ahlakın da ahlaksızlığın da ırkı yoktur!

Ya en kadimi ya da değil, hepimiz insanız işte.
Mukkak öyledir
Yanlız o türklüğü ile övünen insanın insani çok fazla eksiği var
Türkler orta asya halkkıdır ki günümüz türkiyesinde orjinal türkte yok denecek kadar azdır
Kürtler ise mezopotamyalıdır onlada kısmen asimile olmuştur
Türkler avrupa kültürüne yakın oldukları için daha medeni bir görüntüye kavuşmuşken kürtler dağlık kesimde orta doğu kültürlerinin etkisi görülür
Hiçbir ırkın hiçbir ırka üstünlüğü tabiki yoktur
Sadece cahalet insanı ırkından dolayı ayrıcalıklı olduğunu düşündürür

Huzursuz bi evlilik varsa, cocuk oldugu zaman daha da cikmaza giriyor işler bence.. O huzursuzluk ortami çocuğu da mahvediyor.. Sonra da sorunlu kisilikler, mutsuz bireyler..

Aynen öyle benim eşim de karadenizli boşanma dedin mi ortalık ayağa kalkar, sülalesinin tek boşanmış adamı benim eşim, sağlam durmuş ve boşanmış, yıllar geçmesine rağmen halen bazen eleştirilir ama insanın duruşu önemli dediğiniz gibi

Bunlar hep bölme oyunları, 41 yaşındayım bizim gençliğimizde anne babalarımız öğretmedi bize böyle şeyler, 30 dan sonra gördüm insanların ne kadar iğrenç ırkçı olabileceklerini, herkes insan, herkes bir ademle havvadan gelme valla çok üzülüyorum bu işlere

Aynen öyle onun için kürdü lazı yok bu işin o sadece bir birşeylerden kaçmak için bahane olabilir.

Kürtlükle ne alakası var bu karakter meselesi.böyle konuları bilerek açıyorsunuz

Nasıl başlık nasıl konudur bu? bu zihniyet meselesidir ırkçı söylemler yapmayın bak ne diyor hacı Bektaşi Veli;dili dini ırkı ne olursa olsun,iyiler iyidir nokta

Kürt bir akrabamız var. İki akraba evlilerdi. Çocukları olmuyordu. Adamın çocuğu olmuş başkasından. Ev açmış.. Avmde mi parkta mı ne birisi görmüş, kocaman çocuğun biri baba diye buna sarılıyor. Ailede kıyamet koptu. Babası yerin dibine girdi adamın. Herkes dışladı ki kimse konuşmuyor. Sonra karısı ne dedi biliyor musun? Ben zaten biliyordum ve susuyordum. Yani herkesin iyisi var kötüsü var. Kadın susarken aileler destek çıktı.

Irkıni dikkate almadan yorum yapicam. Bahsettiginiz aile kucuk kasaba tarzi bir yerde yasiyorsa bosanmak o aile icin gurur kirici ve namus meselesi ise demis olabilir. Kucuk yerlerde bakis acisi farkli olabiliyor bu bosanma meselesine. Ya da soz konusu baba kizini kabul etmek istemiyordur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…