- 11 Mayıs 2009
- 27.926
- 15.235
- 823
Hadi hayırlısı. Bol reytingli konular ufukta.
Parmaklarım kaşınıyor zaten.
Ayni sekilde, Allah bin razi olsun, ailem de bana sahip çıktı, arkamda durdu.. Bi gun bile de lafi olmadi.. Bekar hayatima döndüm yeniden..Türküm ablam boşandı olay olmustu ailede. Özellikle annemin ailesi sorun çıkardı ömür boyu ablamdan o s...zi çekmesini beklediler. Benim kendi ailem Allahtan onlar gibi değildi de kurtardılar Abla mi.
Çok kınadılar. Ayni sey dayımın kizinin başına geldi. Boşanması gerekirken kıza 4 sene esir hayatı yaşattılar sonra akılları başına geldi de mahkemedeler şimdi bir görseniz sanki kizlari ölmüş kadar uzgunler.
Mesele etnik köken ırk mezhep meselesi değil.
Allah kimseyi cahil yapmasın. "Aman kızları koca dan geldi denilmesinde isterse o kız orda ölsün sürüsün"kimsenin umrunda olmaz.
Evli bir kürt sevgiliniz vardir muhtemelen size bosanamam amca kızindan ama beraber olalim diyordur..Birşey sorucam Kürt’lerde bu olay nasıl oluyor bilen var mı bi adam var karısıyla olmayınca boşanmak istemiş ama amcasıyla konuşmuşlar amcasının kızıyla evli amcası kızımı boşama ama ne yaparsan kimle konuşursan konuş demiş olabilir mi ? Kürt ailelerde oluyor mu böyle şeyler
+1Kürt'ler diye bahsettiğinize göre kürt değilsiniz. Yazmaya çalıştığınız "şey"e bakarsak dilini kullanamayan bi insansınız. Buna rağmen başka ırklar hakkında saçma sapan sorular soruyosunuz. Naçizane tavsiyem Türkçe'yi öğrenin ve kürt kardeşlerimden uzak durun. Saçma sorularınız kalp kırar çünkü.
Ben nasıl öbür konuda banlanmadım ya hayret
çocuk yapın evliliğiniz düzelir düzelmedimi ikincisini yapın üçüncüsünü yap kızın kocanı eve bağla o hovarda bile olsa gene sana ve çocuğuna dönecektirAyni sekilde, Allah bin razi olsun, ailem de bana sahip çıktı, arkamda durdu.. Bi gun bile de lafi olmadi.. Bekar hayatima döndüm yeniden..
Yalniz gecenlerde yaşlı ama cehaleti yaşlı olmasindan degil kafa yapisindan kaynakli bi akrabamiz demis ki, Lavanta'nin cocugu olsaydi keske, o zaman bosanmazdi.. Kafaya bakar misiniz?! Demiyor ki, kiz ne yasadiysa cocuk bile dusunmemis.. Resmen "cocuk olsaydi mahkum olurdu da bitiremezdi" diyor.. Onlara gore, kiz boşanmış olmasin, ismi evli olsun da isterse orda gebersin.. Bazi insanlara bunu anlatamazsin..
Allah cahille sinamasin..
Valla Kürt değilim ama bu Kürtler size ne yaptı be kardeşim? Nedir bu çamur atmaların sebebi? Bi Kürtlere bi de Alevilere çamur ata ata bitiremediniz yeminle! Baydınız artık ya, bi bitmediniz gitti
Iyi ki çocuğuniAyni sekilde, Allah bin razi olsun, ailem de bana sahip çıktı, arkamda durdu.. Bi gun bile de lafi olmadi.. Bekar hayatima döndüm yeniden..
Yalniz gecenlerde yaşlı ama cehaleti yaşlı olmasindan degil kafa yapisindan kaynakli bi akrabamiz demis ki, Lavanta'nin cocugu olsaydi keske, o zaman bosanmazdi.. Kafaya bakar misiniz?! Demiyor ki, kiz ne yasadiysa cocuk bile dusunmemis.. Resmen "cocuk olsaydi mahkum olurdu da bitiremezdi" diyor.. Onlara gore, kiz boşanmış olmasin, ismi evli olsun da isterse orda gebersin.. Bazi insanlara bunu anlatamazsin..
Ablam bir cocugu ile boşandı. Ablam milletin lafına bakıp geri dönmeseydi o çocuk olmayacakdi böyle babasız buyumeyecekdi belkide. Ama bir hayır vardır.Ayni sekilde, Allah bin razi olsun, ailem de bana sahip çıktı, arkamda durdu.. Bi gun bile de lafi olmadi.. Bekar hayatima döndüm yeniden..
Aynen bizde ve eşimin ailesinde de var öyle insanlar. Kürt kelimesini telaffuz ederken bile seslerini kısıp, ayıp bir şey söylermiş edasına girip midemi bulandırıyorlar. Sırf belli bir coğrafyada doğduğu için insanın kendini daha üstün zannetmesi utanç verici.Allah affetsin şu yazdığım için ama Kürt olmadığıma seviniyorum bazen. Kürtler şöyle, böyle bir rahat bırakamadılar insanları. Benim bazı aile bireylerim de Kürtlerin arkasından ırkçı ve faşistçe konuşur, ama komşuluk da arkadaşlık da yapar. Garip bir kafa yani!
halbuki kürtler mezopotamyanın en kadim ırklarından biridir de (de si çok var)Aynen bizde ve eşimin ailesinde de var öyle insanlar. Kürt kelimesini telaffuz ederken bile seslerini kısıp, ayıp bir şey söylermiş edasına girip midemi bulandırıyorlar. Sırf belli bir coğrafyada doğduğu için insanın kendini daha üstün zannetmesi utanç verici.
Birşey sorucam Kürt’lerde bu olay nasıl oluyor bilen var mı bi adam var karısıyla olmayınca boşanmak istemiş ama amcasıyla konuşmuşlar amcasının kızıyla evli amcası kızımı boşama ama ne yaparsan kimle konuşursan konuş demiş olabilir mi ? Kürt ailelerde oluyor mu böyle şeyler
Ya en kadimi ya da değil, hepimiz insanız işte.halbuki kürtler mezopotamyanın en kadim ırklarından biridir de (de si çok var)
sebebi irkcilik degil Kürt sevgilisi esinden bosanmak istemiyor , boyle bir bahane bulmus,konu sahibi de ayrilmak istemiyor ,boyle bir sey var mi diyorValla Kürt değilim ama bu Kürtler size ne yaptı be kardeşim? Nedir bu çamur atmaların sebebi? Bi Kürtlere bi de Alevilere çamur ata ata bitiremediniz yeminle! Baydınız artık ya, bi bitmediniz gitti
Miss benim bir yakinim da bazen bu tür mevzular olduğunda " Allahım hadi beni kürt ırkından yarattın ama neden Türkiye'de yarattın"diye sızlanırdı.Bu insandaki itilmişliğin acısını anlayabiliyorsundur.Kürtlere fasizanlıkla yaklaşmalarının tek sebebi genelini malum örgütün sempatizanı olarak görmelerinden.Oysaki o araştırmadan bildiklerini sanmalari yüzünden hepsi.Konu sahibinin ilişki seçimi konusunda hiç bir yorumum yok kendi tercihidir sonucları onu bağlar fakat sorduğu soru neye kılıf aramaktı onu çözemedim.Ha bu arada karşı komşum Türk ve kızının kocası başka bir kadınla dost hayatı yaşıyor bir de çocuk yapmış ve bu baba damat tarafıyla akraba oldukları için kızın boşanmasina izin vermiyor.(Sesim geliyor mu konu sahibi).Allah affetsin şu yazdığım için ama Kürt olmadığıma sukrediyorum bazen. Kürtler şöyle, böyle bir rahat bırakamadılar insanları, kendi memleketinde arkandan konusulmasi cok berbat bir his olsa gerek. Benim bazı aile bireylerim de Kürtlerin arkasından ırkçı ve faşistçe konuşur, ama komşuluk da arkadaşlık da yapar. Garip bir kafa yani!
Konu başlığına takılma sen canim zira konunun sahibi de gizli bir kürd hayranı:)Valla Kürt değilim ama bu Kürtler size ne yaptı be kardeşim? Nedir bu çamur atmaların sebebi? Bi Kürtlere bi de Alevilere çamur ata ata bitiremediniz yeminle! Baydınız artık ya, bi bitmediniz gitti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?