Kürt ailelerde böyle şeyler olur mu

Ayni sekilde, Allah bin razi olsun, ailem de bana sahip çıktı, arkamda durdu.. Bi gun bile de lafi olmadi.. Bekar hayatima döndüm yeniden..
Yalniz gecenlerde yaşlı ama cehaleti yaşlı olmasindan degil kafa yapisindan kaynakli bi akrabamiz demis ki, Lavanta'nin cocugu olsaydi keske, o zaman bosanmazdi.. Kafaya bakar misiniz?! Demiyor ki, kiz ne yasadiysa cocuk bile dusunmemis.. Resmen "cocuk olsaydi mahkum olurdu da bitiremezdi" diyor.. Onlara gore, kiz boşanmış olmasin, ismi evli olsun da isterse orda gebersin.. Bazi insanlara bunu anlatamazsin..
Allah cahille sinamasin..

Evli bir kürt sevgiliniz vardir muhtemelen size bosanamam amca kızindan ama beraber olalim diyordur..
Cevabım ise evet kürt erkeklerin çogu boyle bosanmaz ilk esinden orda bosanmak suç ayip gibi gorulur cunku sevgisi bitse de bosanmaz çogu ..AYni sey Turklerde de olabilir elbette ama cok daha az ..

+1

çocuk yapın evliliğiniz düzelir düzelmedimi ikincisini yapın üçüncüsünü yap kızın kocanı eve bağla o hovarda bile olsa gene sana ve çocuğuna dönecektir
altın değerinde nasihatler lavanta

Valla Kürt değilim ama bu Kürtler size ne yaptı be kardeşim? Nedir bu çamur atmaların sebebi? Bi Kürtlere bi de Alevilere çamur ata ata bitiremediniz yeminle! Baydınız artık ya, bi bitmediniz gitti

Allah affetsin şu yazdığım için ama Kürt olmadığıma sukrediyorum bazen. Kürtler şöyle, böyle bir rahat bırakamadılar insanları, kendi memleketinde arkandan konusulmasi cok berbat bir his olsa gerek. Benim bazı aile bireylerim de Kürtlerin arkasından ırkçı ve faşistçe konuşur, ama komşuluk da arkadaşlık da yapar. Garip bir kafa yani!

Son düzenleme:
Iyi ki çocuğuni
Ablam bir cocugu ile boşandı. Ablam milletin lafına bakıp geri dönmeseydi o çocuk olmayacakdi böyle babasız buyumeyecekdi belkide. Ama bir hayır vardır.
Dayımın kızının 1 çocuğu vardı kiza 1 çocuk daha yaptırdılar. Adam müsvettesi eve bağlansın diye. Sonuç boynu bükük babasız bir yani eksik 2 çocuk.
Hiç alakası yok. Çocukla eski esiniz değişmedi bu seferde 2 çocuğu ile geldi 1 çocuğu ile geldi derlerdi.
En guzeli en temizi durumunuz çocuk olmadan tekrar daha rahat hayatınızı kurabilirsiniz. Babasız çocuk büyütmek yerine sevdiğiniz adamdan mutlu bir evliliğin içine olur çocuklarınız.

Aynen bizde ve eşimin ailesinde de var öyle insanlar. Kürt kelimesini telaffuz ederken bile seslerini kısıp, ayıp bir şey söylermiş edasına girip midemi bulandırıyorlar. Sırf belli bir coğrafyada doğduğu için insanın kendini daha üstün zannetmesi utanç verici.

halbuki kürtler mezopotamyanın en kadim ırklarından biridir de (de si çok var)

Vallahi bende anlamıyorum cherry tatlım şimdi ben seni sadece buradan tanıyorum ama yazdıklarına bayılıyorum hiç aklıma kurt mudur türk mudur diye gelmedi
Peki bu arkadaş bu yazdıklarını yazarken herkesi tek kaLipdan çıkmami sandı ki
Burada türk de var kurt de hatta Yurdum irklarindan olmayanda...

Bunun kürt olmakla ne ilgisi var yahu
Midesi genişlikten başka bir şey değil bir de insanların milliyetine b.. atmayın ayıptır, midesiz her yerde var her milliyette var

Valla Kürt değilim ama bu Kürtler size ne yaptı be kardeşim? Nedir bu çamur atmaların sebebi? Bi Kürtlere bi de Alevilere çamur ata ata bitiremediniz yeminle! Baydınız artık ya, bi bitmediniz gitti
sebebi irkcilik degil Kürt sevgilisi esinden bosanmak istemiyor , boyle bir bahane bulmus,konu sahibi de ayrilmak istemiyor ,boyle bir sey var mi diyor

Benim eşimde Kürt bütün ailesini karşısına alıp boşanmış bir insan kendisi .Demem o ki karşında ki insanın ne kadar sağlam duruşlu olduğuna bağlı Kürt,Türk,Çerkezliğine değil kendine bahane arama.

Miss benim bir yakinim da bazen bu tür mevzular olduğunda " Allahım hadi beni kürt ırkından yarattın ama neden Türkiye'de yarattın"diye sızlanırdı.Bu insandaki itilmişliğin acısını anlayabiliyorsundur.Kürtlere fasizanlıkla yaklaşmalarının tek sebebi genelini malum örgütün sempatizanı olarak görmelerinden.Oysaki o araştırmadan bildiklerini sanmalari yüzünden hepsi.Konu sahibinin ilişki seçimi konusunda hiç bir yorumum yok kendi tercihidir sonucları onu bağlar fakat sorduğu soru neye kılıf aramaktı onu çözemedim.Ha bu arada karşı komşum Türk ve kızının kocası başka bir kadınla dost hayatı yaşıyor bir de çocuk yapmış ve bu baba damat tarafıyla akraba oldukları için kızın boşanmasina izin vermiyor.(Sesim geliyor mu konu sahibi).

Konu başlığına takılma sen canim zira konunun sahibi de gizli bir kürd hayranı:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…