Kürtaj olmalı mıyım?

Bence sen o adama geri dönüp doğuracaksın. Senin için değil o bebeklere üzülürüm ya neyse.

Sana şöyle bir fikir sunayım. Eşin olacak insan müsvettesi zibidiye söyle sana kuaför dükkanı açsın. Sen de hem kendi çocuklarına hem de bebeğe orada bak..

Bak safça "aaa doğur ama ya kısmetiyle geliir" yazıp kendi basit hayatıma devam etmiyorum. Bebek ve olan çocuklar için gelecek inşa edebil diye çare üretiyorum.

Eşinin acmasina gerek yok kuaför dükkanını..
Bankalar kendi işlerini kurmak isteyen kadınlara uzun vadeli kredi veriyorlar, kendi çok rahat açabilir...
aslında krediye bile gerek yok, kardesten borç alsa bile açar, kuaför açmak çok maliyetli değil.

Ayrıca çocuklarına da dükkanda bakar, bakıcıya da gerek yok...

Zaten kuaför dükkanının gideride yok, el emeği ile işletecek, kısa sürede cok iyi toparlar..

Konu sahibinin sadece cesarete ihtiyacı var.

Zira eşi olacak insan müsveddesi kadını dayak ata ata sindirmis ve kendini çaresiz hissetmesini neden olmuş..

Allah yardımcın olsun, ferah bir kapı açsın kalbine
ikiz çocuklara bakabiliyorsan üçüncü çocuğa da bakabilirsin
bir iki sene sonra çocuk biraz büyüyünce işin kolaylaşır diye düşünüyorum
ikizler de kardeşleriyle ilgilenecek yaşa gelir belki
ama aldırırsan çok pişman olacaksın, psikolojin daha kötü olursa ikizlere de iyi bakamazsın
eğer biraz sabredersen seni yoracak olan sürenin sınırlı olduğunu kendi gözlerinle göreceksin
karanlık günler, sıkıntılar... geçer
sen yavruna sımsıkı sarıl, onu bırakma, sana ihtiyacı var üçünün de

bir erkek ne kadar güçlü olsa da, koca olsa da, baba olsa da ... o üç yavrunun sana ihtiyacı var
çünkü sen o adamdan daha güçlüsün ve bu zor zamanları aşacaksın inşallah

Yine genellemekten kaçınarak yazmaya çalışacağım ama maalesef bizler evliliklerimiz iyi giderken, gayet mutlu mesut, eşi çocuklarıyla ilgilenirken, boşanma sürecinde yaşanan çirkinliklerden bi'haber oluyoruz ve herşeyi söyleyip şöyle yap böyle et demek kolay geliyor.

Boşanma sırasında bazı kadınlarda yapıyor ama çoğunlukla erkeklerde ben mükemmel kocaydım, madem bu kadın benden boşanıyor o zaman sürünsün, ayaklarıma kapanacak, yalvaracak, kapıma gelecek kindarlığı oluyor, çevresi de bu kindarlığı körüklüyor, el birliğiyle kadına beş kuruş vermemek için çabalıyorlar, bugün boşanan kadınlara soralım kaçı bırakın nafakayı kişisel eşyasını alıp çıkabildi evinden? Kanunen nikahta takılan takılar kadınındır, kaç kadın takılarını alabildi?

Üstündeki kıyafetle kapının önüne konan kadınlar var, çocuklarıyla sokağa atılan kadınlar mevcut.

Yapılan psikolojik baskıları, sözlü tacizleri saymıyorum dahi, hepsinin altında "seni kimse kabul etmez bana muhtaçsın, paşa paşa bana dönüp her istediğimi yapacak, bana itaat edeceksin" mesajı var.

Kadınları evlendiklerinden itibaren itaat etmesi, susması gereken muhtaç biri olarak gören zihniyet çoğunlukta.

Bunu kadınların aileleri de kızım dövdü ama bak söz verdi, çocukların var yuvanı dağıtma, kocandır barışın hadi telkinleriyle destekleyince kadına çıkar yol bırakmıyorlar.

Mesele aslında o kadar derin ki, çözümleri olan ama ille de zorla el birliğiyle çözümsüzlükler sunan bir yapının içine sıkıştırıldık resmen.

Belki farkında değiliz ama şiddetin meşrulaştırılmasına en büyük katkıyı yine biz kadınlar yapıyoruz ve gün be gün kadınları bir çıkmazın içine sürüklüyoruz.

Son düzenleme:

Nasıl maliyetli değil?
Bankadan alınan kredi ilk aydan nasıl ödenecek para lazım..
Dükkan açmak için elinizde bir sermaye olması gerekir. Siz kosgeb i diyorsunuz ama o kadar kolay çıkmaz. Bir arkadaşım başvurdu ona..
Ayrıca bu dükkanın kirası, depozitosu, vergisi vs. olacak. Ve bunlar da az rakamlar değil..

+
Bir işletmenin kendi kendini döndürüp kar edebilmesi içinde en az 1 yıl geçmesi lazım, şimdilik bu hanım için kredi çekip işyeri açmak mümkün değil, anca evinde yapabilir, evde kuaförlük hizmeti, çocuk bakımı gibi şeyler yaparak başlayabilir veya bir kuaförün yanına girecek, bir kreşe başvuracak.

Dükkan kirası hemen verilmeyebilir, anlaşılabilir.
Vergi yılda bir kere olur.
Dukkanin mobilyalarıni marangoz veresiye yapar.
Ayrıca kuaför dükkanı el emegi ile döner, yani hemen kâra geçer.

Zorlastirmayin...

Konu sahibinin cesarete ihtiyacı var..

Bi ise girip cocuklarina bak derim bosaniyosan.. bosanmaya niyetin yoksa sabret biraz cocugun dogsun 1 yasina gelsin en az. Tabii dogurmaya niyetin yoksa o baska. Bu konuda buyuk konusmak istemiyorum: (

Keyfi durumlarda kurtaja karsiyim ancak siz 2 cocugun geleceginden endiselisiniz. 3. Cocuk demek hamilelik dogum logusalik derken en az 1 yil bu surede nasil gecinirsiniz nasil hayatinizi toparlarsiniz.
Ben olsam dogurmam cok net, ben yillardir tedavi goruyorum cocuk icin, ama sartlarim sizin gibi olsa cesaret edemem. Dogurmak cok zor iyi bir gelecek mutlu bir yuva sunmak daha zor.

Kıyma kız, valla Allah rızkını verir bir yol açılır yapma etme bak veremezsin o sabinin sualini şefaatci de olmaz katilden ne farkın kalır babasız büyüyen çocuğunu büyüten birçok anne var lütfen güçlü ol..

Aldırmaz bence. Zaten bu kadar sorunlu evlilikte korunmada habire çocuk yapmak nasıl bir cesaret işi anlamıyorum.
Bilmem.. adam tecavuz ediiyordur belki de ne biliyim. Ama oyleyse bile hap map kullanmak gerek demek ki.. uff cok zor durum. Eski konuyu da okudum ama hep caresizlikten bunlar. Bize atip tutmak kolaydir belki de. Kizin anasi babasi da yok 2kucuk kizla napcagini bilemiyor ve akil vereni de yok.. :/

Için rahatlatacaksa o henüz yavrun değil çünkü bebek değil. Vicdan azabı çekme lütfen. O hayatı yaşayan sensin ve en iyi yolu kendin bilirsin. Ve yine içini rahatlatacaksa ben de olsam sanırım aldırırdım.

O kadar haklısınız ki... Bu tarz sorunların çözümü en başta "sosyal devlet" olmalı. Kadın en başta devletin kendisine sahip çıkacağını bilmeli.
Gönül ister ki bu hanım ilk tokatta 3 çocuğuyla kapıyı çarpıp çıksın, devlet güzel maaşlı bir iş sağlasın, bakıcı parasını karşılasın, dayakçı eşi şiddetten içeri girdiğinde kolay kolay çıkamayacağını bilsin.
Böyle bir devlet anlayışı olsa zaten erkekler de ayağını denk alır. Böyle bir durum maalesef ki yok, olan da yeterli değil.

Ama dediğiniz gibi kadına en büyük kötülüğü yine kadınlar yapmıyor mu? O adamları gaza getirenler çoğunlukla anneleri, kız kardeşleri oluyor. Kadına "kocandır, olmuş bir kez, biz de neler çektik" diyen kadının annesi, teyzeleri oluyor.
Hiçbir çıkar yolu kalmayan kadın adamı affetse suçlu, affetmese suçlu. Çocuğu adama bırakıp "bir hayat kurayım öyle alayım çocukları" dese suçlu, demese suçlu. Bebeğini aldırsa suçlu, aldırmasa suçlu.
Köşeye sıkışan da eleştirilen de hep kadın.
Hangi kararı verirse versin kınanacağını bilerek nasıl sağlıklı bir karar verebilir ki insan? Zaten bu şekildeki bir toplum yapısında bu yaşa kadar ne kadar sağlıklı yetişmiş olabilir?

Çözüm ne onu da bilmiyorum. Okuyan, çalışan birçok kadın bile kolay kolay yıkamıyor bu duvarları.

aldırmaa allah onunla beraber öyle şeyler nasip eder ki sen bile şaşırsın ama aldırırsan vicdan azabı ölene kadar senle olacak çocuklarına baktıkça aklına gelecek bunu kaldırabilecek misin

Zorlaştırmıyorum gerçekci bakıyorum.
Bence siz pembe gözlüklerle bakıyorsunuz.
Bir dükkan için tamam dönüyor denmesi için en az 6 ay geçmeli. Ayrıca ciddi bir sermaye olmalı..

Ben çok masrafı olacağını bildiğim için eşin açsın dedim konu sahibine.

O adam bu saatten sonra ekonomik olarak kullanılıp zamanı gelince defedilmeli. Boşanırken de dükkan sözleşmesi konu sahibinin üstüne geçmeli..

Aslında arasam 1 konuşmama bakar ama sonrasi cehennem olur bana adam çok ilginc karakter demez yuvami çocuklarımı kurtardı yalvardin geldin diye beni iyice ezer boşanmaktan başka çarem yok
Siz kulak zarınızi patlattığında bu adam,süründürecektiniz bir güzel. Bir de o halinizle teselli etmissiniz hiç haketmezken eşiniz.
Bebek konusuna ne denir bilemiyorum umarım hakkınızda en doğrusu neyse o olur

Ama sizin yaptiginiz cesaret vermek degil bos umit vermek
Cesaret boyle verilmez , vebaline giriyorsunuz
Soylediklerinizin hepsi cok utopik seyler
Duzgun sekilde yol gostermek lazim konu sahibine

ben olsam olmazdım. Onun da bir canı var. ilerde belki eşinizle barışırsınız. hem ayrılsanız bile nafakası var falan filan.

Sen kulak zari patlatilan kadin..neyseki burdaki kadinlar birseyi unutmuyolar. Durumun kotu.. bu adama 2 cocuk bile fazla ama bebeginin ne sucu var? Allah yardimcin olsun

Ama sizin yaptiginiz cesaret vermek degil bos umit vermek
Cesaret boyle verilmez , vebaline giriyorsunuz
Soylediklerinizin hepsi cok utopik seyler
Duzgun sekilde yol gostermek lazim konu sahibine
Kuaför dükkanının sadece açma maliyeti var..
Öğrencilerimiz açıyorlar, maliyetinden haberim var, ütopik konuşmuyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…