Kürtaj olmalı mıyım?

Ve bu yuvayı o kurmak istedi ben gel alll bni demedim çocukları leylek getirmedi ağır geldik sürekli masrafım aylık 3.5 milyar diyip durdu ama kendi en luks arabalara binip kendini mutlu etti o masraf değil miydi?Ne yazsam eksik o öyle bı şey yaşasın ki doğmamış yavruma eziyetini ödesin

Hakkında hayırlısı olsun.
Birine bebeğini aldır demek çok zor bence.
Burada sana aldır diyen herkes de bebeginin, diğer bebeklerinin ve senin hayat şartlarınız kolaylaşsın diye tavsiye verdi.
Madem ki kararın bu yönde, desteklemek düşer :) umarım hepinizin güzel bir geleceği olur.

ya ben normalde karşıyım aldırmaya ama bu durumda offf yine de dilim varmıyor hayırlı olsun kararın arkadaşım. Sağlıklı evlat nasip etsin rabbim sana. Ya benim hala merak ettiğim eş imzası olmadan asla almazlar eşin seninle gelip imza verecek mi?

Allah yardımcınız olsun çok hassas bir konu kalbiniz beyniniz ne diyorsa o olsun hayırlısını diliyorum

İşte budur.. tebrik ederim, en doğru kararı verdin. Allah yardım edecektir inanıyorum, sen O’nun takdirine boyun eğdin, O da seni ve yavrularını korur inşallah

Cok dogru bir karar.bir omur azap cekecektin.o bebecigin kalbini igneyle durduracsklar di cok sukur tebrik ederim.bir cana kiymak kolay mi insallah sansinda bahtin da gizel olur Allahim yardimcin olsun amin

Hangi aklı basında bi insan size kürtaj ol der ?
Sizin gibi düşünmeyen, mantığını hayalperestliğin önünde tutan, kaderciliği değil de akılcılığı seçen insanlar aklı başında olmayan kişiler midir? Lütfen bu aşağılayıcı sözünüzü geri alın.

Aslında var ama verseydim suan bi gelirim yok 1ayimi verecektim belki 2 çocuk bezleri sütleri meyveleri benim giderlerim şuan her şeyi ince ince dusunuyorum ve yaşadıklarıma şunu yazdığıma inanamıyorum

Aslında var ama verseydim suan bi gelirim yok 1ayimi verecektim belki 2 çocuk bezleri sütleri meyveleri benim giderlerim şuan her şeyi ince ince dusunuyorum ve yaşadıklarıma şunu yazdığıma inanamıyorum

Bakin kendiniz söylüyorsunuz bir bebegin sadece 1 bilemedin 2 aylik masrafini kurtaja vermediniz ama simdi o bebege bir omur bakacaksiniz, peki nasil?
Yani kisacasi bana kurtaja 1000 tl ayiramacak durumdaki birinin, bir cocuk daha dogurmasi (sanki daha ucuzmus gibi) hic mantikli gelmiyor..

Kürtaj olmak çok günah üzücü bişey ama şimdi üç çocukla kimin kapısına sığınacaksın çalışmadan nasıl idare edeceksin kimse kimseyi uzun sure idare etmez o onursuz kocanın gelmesi için yalvaracaksın yakında en çok da ona üzüldüm bari kocana gidince ilk iş tüplerini bağlatmak olsun yaşadığınız hayatta durmadan çocuk yapmak o çocuklara haksızlık günahların en büyüğü.

Dini boyutuna girmiyorum sadece sorumsuluklara kızıyorum benim annemde 16 yaşında evlenmiş ve hic bilmedi bir ülkeye gitmiş ne eğitimi ne dil bilgisi yok babam anneme cok çektirdi bir evin bir ogluydu annemi boşadı babam annemin kimsesi yokdu arkasında ama annem mücadelesini verdi işe girdi hayatını kurdu kolay olmadı tabi o genc yaşta kendi başına 3cocukla gurbete calıştı hayatını kurdu bize okadar sevgi

Siz anlamıyorsunuz evet siz istesinizde istemenizde dini bir boyutu var herkesin dini inancına göre benim demek istedim sorumsuzluk eşim benim bu haldeyse cocuk yapmam yapıncada onun arkasında durum neden kendini savunamayan bebeklere oluyor herşey bukadar zormu 10 tl verip korunmak yada bukadar ucuzmu bir canının hayatına son vermek doğurup yollara bırakmak iyi gitmeyen evliliginden iki kızı var niye bu sorumsuzluk yeniden hamile kalınca mı bakamıca evili yürümüce aklına geliyor bakmak isteyen bakar bakamz diye birşey yok haklarını kulansın işin kolayını bulmuşlar aldırız diye bu duruma gelene kadar akılar nerdeydi acaba

İnan hiç bilmiyorum ne düşünüyor.Ama nafakayı daha az verecek ya ondan kabul edebilir ya da beni zora sokmak için reddeder.4 yildir tanışıyoruz ama benim onun hakkında hiç bir fikrim yok ya

O zaman çocuklar için nafaka alacam istese de istemese de yardimci olmak zorunda kalacak böyle dusunuyorum olmadı arar babasına derim göndersin die ne yapayim tek başıma yapmadim

Aşağılamak değil bu . Beylik laflara gerek yok Allah bir canlı nasip etmişse hangi normal kul git aldır ona kıy diyebilir ? Masum bi canlının ölümü nasıl onaylanabilir? Duyar kasıcam derken biraz gerçekçi olalım lütfen

Sizinle tartışmayacağım bu konuyu. Ama sadece kendi inancınıza uygun değil diye bu düşünce; bilimi, aklı, mantığı seçen ve ona göre fikir beyan eden insanlara laf edemezsiniz. Aklı başında olan siz, lütfen gidip çocuğun anne karnındaki gelişimi vb. konuları okuyun. Konu sahibinin tüm konularını ve bu konunun tüm sayfalarını okuyun. Bakın bakalım kimin aklı daha çok başındaymış? Ya da okumayın, genelde okumadan kulaktan dolma bilgilerle dinî duyar kasan bazı zihniyetlerin yaptığı gibi ezbere konuşun; banane, zararı size olur, bana değil!!!

Dini duyar kasıp ezbere konuşmak?? İslamiyet aldırmaya günah diyor ve buna duyarlı davranan insanlar var. Siz bilime laf edemezsiniz derken inancına göre haraket edenlere laf ediyorsunuz onu ne yapacağız? Kaldi ki 9. haftada ultrasonda bebeğinin attığı taklaları, el kol hareketlerini, ağzını burnunu oynatışını gören birisi olarak diyorum ki bilim aldırılabilir dese de o artık bir bebek ve yaşıyor, yaşamaya da hakkı var.

Aldırmayın...

Karariniza çok sevindim. İnşaAllah çocuklarınızla beraber çok mutlu olursunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…