- 12 Temmuz 2018
- 886
- 1.203
- 43
- 37
- Konu Sahibi RuhumBuruk
-
Hanımlar kararımı verdim ben o hayvan istemiyor die yavrumun canına kiyamayacam.Evet olmasaydı daha kolay olabilirdi her şey ama onun gunahi ne?Çok daha zor bir hayat bekliyor beni ama bu yazilmis o hayvana kaç defa acidim kaç sans verdim yavruma acimamak yaşama şansını elinden almak çok bencilce olur.Ne yapayim biz nasil yaşıyorsak o da öyle yaşasın Allah her şeyi görüyor ben onun emanetini saklıyorum umarım o da bizi sakinir.Ve umarım o adam bize muhtaç hale gelir
ya ben normalde karşıyım aldırmaya ama bu durumda offf yine de dilim varmıyor hayırlı olsun kararın arkadaşım. Sağlıklı evlat nasip etsin rabbim sana. Ya benim hala merak ettiğim eş imzası olmadan asla almazlar eşin seninle gelip imza verecek mi?Ve bu yuvayı o kurmak istedi ben gel alll bni demedim çocukları leylek getirmedi ağır geldik sürekli masrafım aylık 3.5 milyar diyip durdu ama kendi en luks arabalara binip kendini mutlu etti o masraf değil miydi?Ne yazsam eksik o öyle bı şey yaşasın ki doğmamış yavruma eziyetini ödesin
Hanımlar kararımı verdim ben o hayvan istemiyor die yavrumun canına kiyamayacam.Evet olmasaydı daha kolay olabilirdi her şey ama onun gunahi ne?Çok daha zor bir hayat bekliyor beni ama bu yazilmis o hayvana kaç defa acidim kaç sans verdim yavruma acimamak yaşama şansını elinden almak çok bencilce olur.Ne yapayim biz nasil yaşıyorsak o da öyle yaşasın Allah her şeyi görüyor ben onun emanetini saklıyorum umarım o da bizi sakinir.Ve umarım o adam bize muhtaç hale gelir
Sizin gibi düşünmeyen, mantığını hayalperestliğin önünde tutan, kaderciliği değil de akılcılığı seçen insanlar aklı başında olmayan kişiler midir? Lütfen bu aşağılayıcı sözünüzü geri alın.Hangi aklı basında bi insan size kürtaj ol der ?
Aslında var ama verseydim suan bi gelirim yok 1ayimi verecektim belki 2 çocuk bezleri sütleri meyveleri benim giderlerim şuan her şeyi ince ince dusunuyorum ve yaşadıklarıma şunu yazdığıma inanamıyorum
Aslında var ama verseydim suan bi gelirim yok 1ayimi verecektim belki 2 çocuk bezleri sütleri meyveleri benim giderlerim şuan her şeyi ince ince dusunuyorum ve yaşadıklarıma şunu yazdığıma inanamıyorum
Sevgili Ecem, burada dini konulara girmiyoruz. Ceza almak istemem. Ama benim dini bir hassasiyetim yok. Bu konu herhangi bir sekilde tartismaya acik degildir. Sizin veya baska birinin de bu konuda hassasiyeti varsa da ona gore hareket edersiniz. Bu durumda da Bisey soylemek benim haddime degildir. Konu sahibinin ve cocuklarinin ileride yasayacaklari zorluklari dusunerek vicdanimla yorum yapiyorum. İki cocugun da dogacak cocugun da bu yokluk icinde, anne babanin dengesiz ve sagliksiz iliskileri icinde mutsuz yetiseceklerini dusunuyorum ve derinden uzuluyorum. Siz de ben de kendimize gore yorumlar yapariz, konu sahibi kendi hayatina uygun olani secer.
Bu mesaji tartisma olsun diye yazmadim. Konuyu dagitmak da istemem ama lutfen fikirlerinizi bana ya da baska bir yorumcuya degil de konu sahibine belirtiniz.
Sevgiler
Sizin paylaşımınzda var demedim zaten sizin gibi düşünen biri de böyle yazmış dedim.Hani nolursa olsun doğurun mantığındasınız ya ondan.Ve asıl saçma olan ne biliyo musunuz dini inançlar uğruna bi insanın bi bebeğin bi çocuğun hayatını bile çöpe atmayı göze alabilen herkes.İyi günler size.
İnan hiç bilmiyorum ne düşünüyor.Ama nafakayı daha az verecek ya ondan kabul edebilir ya da beni zora sokmak için reddeder.4 yildir tanışıyoruz ama benim onun hakkında hiç bir fikrim yok yaya ben normalde karşıyım aldırmaya ama bu durumda offf yine de dilim varmıyor hayırlı olsun kararın arkadaşım. Sağlıklı evlat nasip etsin rabbim sana. Ya benim hala merak ettiğim eş imzası olmadan asla almazlar eşin seninle gelip imza verecek mi?
O zaman çocuklar için nafaka alacam istese de istemese de yardimci olmak zorunda kalacak böyle dusunuyorum olmadı arar babasına derim göndersin die ne yapayim tek başıma yapmadimBakin kendiniz söylüyorsunuz bir bebegin sadece 1 bilemedin 2 aylik masrafini kurtaja vermediniz ama simdi o bebege bir omur bakacaksiniz, peki nasil?
Yani kisacasi bana kurtaja 1000 tl ayiramacak durumdaki birinin, bir cocuk daha dogurmasi (sanki daha ucuzmus gibi) hic mantikli gelmiyor..
Aşağılamak değil bu . Beylik laflara gerek yok Allah bir canlı nasip etmişse hangi normal kul git aldır ona kıy diyebilir ? Masum bi canlının ölümü nasıl onaylanabilir? Duyar kasıcam derken biraz gerçekçi olalım lütfenSizin gibi düşünmeyen, mantığını hayalperestliğin önünde tutan, kaderciliği değil de akılcılığı seçen insanlar aklı başında olmayan kişiler midir? Lütfen bu aşağılayıcı sözünüzü geri alın.
Dini duyar kasıp ezbere konuşmak?? İslamiyet aldırmaya günah diyor ve buna duyarlı davranan insanlar var. Siz bilime laf edemezsiniz derken inancına göre haraket edenlere laf ediyorsunuz onu ne yapacağız? Kaldi ki 9. haftada ultrasonda bebeğinin attığı taklaları, el kol hareketlerini, ağzını burnunu oynatışını gören birisi olarak diyorum ki bilim aldırılabilir dese de o artık bir bebek ve yaşıyor, yaşamaya da hakkı var.Sizinle tartışmayacağım bu konuyu. Ama sadece kendi inancınıza uygun değil diye bu düşünce; bilimi, aklı, mantığı seçen ve ona göre fikir beyan eden insanlara laf edemezsiniz. Aklı başında olan siz, lütfen gidip çocuğun anne karnındaki gelişimi vb. konuları okuyun. Konu sahibinin tüm konularını ve bu konunun tüm sayfalarını okuyun. Bakın bakalım kimin aklı daha çok başındaymış? Ya da okumayın, genelde okumadan kulaktan dolma bilgilerle dinî duyar kasan bazı zihniyetlerin yaptığı gibi ezbere konuşun; banane, zararı size olur, bana değil!!!
Aldırmayın...Hanimlar yarın kürtaj olacam elim karnimda yavrumla son gecem 9 haftalık eşimle bosaniyoruz.Umrunda değiliz adamın ikiz kızlarım var bu arada dönüşümüz pek mümkün değil yaşamış olduğum evlilikten bahsetmiştim ama yavrumu aldırmaya mecburum vicdan azabım şimdiden başladı.Ailemi hic katmadan yardımci olun vefat ettiler kız kardeşim var sadece onda kalıyorum şimdilik
Karariniza çok sevindim. İnşaAllah çocuklarınızla beraber çok mutlu olursunuzHanımlar kararımı verdim ben o hayvan istemiyor die yavrumun canına kiyamayacam.Evet olmasaydı daha kolay olabilirdi her şey ama onun gunahi ne?Çok daha zor bir hayat bekliyor beni ama bu yazilmis o hayvana kaç defa acidim kaç sans verdim yavruma acimamak yaşama şansını elinden almak çok bencilce olur.Ne yapayim biz nasil yaşıyorsak o da öyle yaşasın Allah her şeyi görüyor ben onun emanetini saklıyorum umarım o da bizi sakinir.Ve umarım o adam bize muhtaç hale gelir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?