Kürtaj olmalı mıyım?

Evet bizden çok kardeşin zarar gördü... 6 yaşında annem onu çocuk esirgemeye verip gitti bu yönden çok kizginim... cocuk Esirgeme de uyuşturucuya ilk başladığı zamanlar yalvardik anneme al şu çocuğu olan çevreden uAklastir velayet sende altında evin var verirler sana almadı sorumluluk alamazmis... biz başvurduk düzenli gelir ev olmayınca( daha 17 18 yasindayiz) bize vermediler... Ondan beri gorusmuyorum annemle... şimdi kardeşim liseyi bitirmemesine rağmen çocuk Esirgeme de kaldığı için devlet imkan verdi kpss ye kazandı atandı çalışıyor... Bu iyi oldu onun icin

Farkında mısınız, hakaret ediyorsunuz..
Bakın ben de ‘bebeği aldırma’ diyenlerdenim ama ‘aldır’ diyenlere de yüklenmedim.
Sizin şu söyleminizden; dini inancı olan insanların bilim, akıl ve mantık dışı hareket ettiği ve sadece kulaktan dolma bilgilere riayet ettiği anlamı çıkıyor.
Yapmayın..
Burada insanlar farklı fikirler belirtebilir, ama hiç kimse karşıdakinin akıl ve mantık düzeyini sorgulayamaz.
Ben dini inancı olan ve elinden geldiğince de kendini geliştiren, eğitimli bir insanım mesela ve beyan ettiğim fikirlerden dolayı da aklıma, mantığıma hakaret edilmesine izin veremem.
Yanlış anlamayın, amacım polemik değil. Yalnızca, bilimsel düşünmenin siz ve sizin gibi düşünenlerin tekelinde olmadığını bilin.

Lütfen kızmayın ama çocuğu aldırmadığınız iyi olmuş. Siz zayıf bir karaktersiniz ve kocanız istediği müddetçe en ufak bir ısrarda ona inanıp barışabilirsiniz. Kaldı ki bundan kısa bir süre önce kulak zarınızı patlattığı için onu teselli ediyordunuz.
Bu denklemde olan bebeğinize olabilirdi. Siz barışıp kör topal devam ederken bir candan olabilirdiniz.
Umarım kararınızın arkasında durabilirsiniz. Allah yardımcınız olsun.

Zayıf karakter değil bence..

Kimsesiz olması kaynaklı...

Şimdi kızkardeşine gitmiş ve daha önce böyle bir yer yoktu benim için diyor..

Ben artık kararli davranacağına inanıyorum..

Zayıf karakter değil bence..

Kimsesiz olması kaynaklı...

Şimdi kızkardeşine gitmiş ve daha önce böyle bir yer yoktu benim için diyor..

Ben artık kararli davranacağına inanıyorum..

Ben yargılamak için demedim. Oturduğumuz yerden klavye delikanlılığı yapmak değil amacım. Zayıflığı buradan geliyor zaten. Kimsesiz.
Ve bu şartlara ne kadar dayanabileceği meçhul...

Son cümlemde “genelde okumadan kulaktan dolma bilgilerle dinî duyar kasan BAZI zihniyetler” demişim dikkat ederseniz. Bu “bazı” sözcüğünü bilerek kullandım çünkü herkesi aynı kategoriye sokamam. İnanın şu konulara hiç okumadan öyle yorumlar yapılıyor ki şaşıyor insan. Elbette bilim, din kimsenin tekelinde değildir. Ama kadıncağıza “aldırmalısın” diye tavsiye verdiğimiz için “aklı başında olmadığımızı” söylemek gerçekten inanılır gibi değil. Ben de diyorum ki o arkadaşa, baştan sona oku, neden o tavsiyeyi verdiğimizi anla. Yine “aldırma” diyebilirsin, ama aldırmasa da bundan sonra neler yapabileceğine, diğer çocukları ve kendisi için nasıl bir yol çizebileceğine dair gerçekçi tavsiyeler vererek. Ben bu durumda kadının çıkar yolunun aldırmak olduğunu gördüm ve başka tavsiyelerde de bulundum. Sizin başka bir çözümünüz varsa buyrun söyleyin. Ama aldır diyenleri “akılsız, vicdansız, dinsiz, imansız” olarak yaftalamadan. (Sizin bunları yaptığınızı söylemiyorum, yanlış anlamayın; bunu yapanlaradır benim kızgınlığım!)

Şeyi merak ediyorum eşiyle kötü olup boşanma aşamasına gelen insanlar nasıl cinsel birliktelik yaşıyor ve birde hamile kalabiliyor bunu anlamıyorum.

Günaha girmeyeyim de varsın çocuğum sefalet içinde yaşasın kafası nasıl bir kafadır? Gerçi konu sahibi günahından çok intikamcı bir tavırla dünyaya getirmeye karar verdi sanırım. Dayakçı eşinin "erkek evlat" isteği varmış. Ya nasip artık...

Ayrıca burda mangalda kül bırakmayanlar gidin sorun bakalım annelerinize her hamileliği doğumla mı sonuçlanmış?

Ay onun minik kalp atışını duymuşsundur kıyma

allah her şekilde insanın rızkını verir sakın aldırmayın ebedi vicdan azabı çekersiniz iyi düşünün ve sakın aldırmayın. günahsız meleğe kıymayın unutmayın Allah kullarına rızkını verir.

Şeyi merak ediyorum eşiyle kötü olup boşanma aşamasına gelen insanlar nasıl cinsel birliktelik yaşıyor ve birde hamile kalabiliyor bunu anlamıyorum.
Onceki konusuna bakin kulak zarini patlatacak derece dovuyor adam, kadin adami teselli ediyor hastanede. Sonra bir sure guzel gitmesine aldanmis kendi dedigine gore. Zaten bunca seye ragmen adam terketmis kadini. Hala adini serhat koyucam diyor kocasi oyle istiomus eskiden.Konu sahibi psikolojik olarak da zor durumda, ne dielim ki..
Ben de aldir dedim basindan beri vicdansiz , akilsiz vs. Olduk. Benim nedenim bu annenin cocuklarini siddetten koruyabilecegine inanmiorum. ( psikolojik olarak yipranmis, olaylari saglikli degerlendiremiyor vs.) Adam isterse barisacak gibi, bu adam da siddetten vazgecmez. Umarim ben yanilirim ama bazen insanlar bazi seylere bile bile lades diyor sonra da adi kader oluyor.

20 haftalık bebek aldırılmaz. Tabii ki onun adı cinayet olur. Yasal değildir. Alan doktor da olmaz zaten.

O konuda konu sahibi üniversite öğrencisiydi, sevgilisinden hamileydi ve yasal kürtaj süresini geçtiği için düşürmek için ilaç kullanacağını ya da intihar edeceğini söylüyordu. Bir üye kürtajda süre sınırı olmayan ülkeleri yazmıştı. 20 haftalık gebeliği sonlandırmak bence de doğru değil ama intiharın eşiğindeki birine "yemişsin bir halt, otur çek. sana hiç acımadım beter ol" diyenlerden daha faydalı olmaya çalışmıştı en azından o üye.

Burada konu sahibi doğurmaya karar vermiş en son. Hakkında hayırlısı olur umarım ama oğlu olursa eşinin istediği ismi koyacakmış. Bu psikolojideki birine "aldır" dedik diye vicdansız, akılsız olduk. Olan hep çocuklara oluyor.

O konuyu biliyorum. O muhabbeti hatırlamıyorum ama. Yine de çözüm üretmek istemiş onu yazan arkadaş kimse.
Bana garip gelen şu: Konu sahibi geliyor, mevcut durumu hakkında bilgi veriyor ve ne yapabilirim diye çözüm önerisi istiyor. Elbette eleştirebiliriz yaptığı hataları o kişinin ama o anki durumu için çözüm de bulmalıyız ve bu kalıcı olmalı. Bu kadını ne kadar eleştirsek de şu anda yaşayan çocuklarının geleceğini falan düşündük, kadının bize anlattığı şartlarını önceki konularını da göz önüne alarak değerlendirdik ve aldırmasının en uygun hamle olacağını söyledik, kalan hayatı için de planlar sunduk. Ancak bazı arkadaşlar direk başlığa istinaden-kalan hiçbir şeyi okumadan- “Sakın aldırma, günah, cinayet mi işleyeceksin, aldır diyenlerde akıl yok” minvalinde konuştular. Ne dinsizliğimiz kaldı ne imansızlığımız... “E çözüm öner madem, aldırmasın diyorsan” diyoruz, “Allah rızkını verir, bir şekilde büyür” diyorlar. Açlıktan ve soğuktan ölen onca bebek var, neden rızkını vermiyor Allah o zaman??? Allah sana kocamaaaan bir rızk vermiş. Onun da adı beyin. Diyor ki beynini kullan ey kulum, aptal olma, bakamayacağın çocuğu doğurma!

Günümüz şartlarında olay sadece büyütmek değil ki! Çocuğun birçok hakkı var. Çocuk hakları nedir hiç kimse okumuyor, bilmiyor. Çocuğun tedavi olma hakkı vardır, oyun oynama hakkı vardır, yeme, içme, uyuma hakkı vardır, eğitim hakkı vardır... Bunlardan herhangi birini sağlamamaktan kaynaklı herhangi bir şey gelirse çocuğun başına, ebeveynler sorumlu olur ve kanunen ceza alır. Aldırma çocuğu, diyorlar ya hani, o ebeveyn bu hakları çocuğuna sağlayabilir mi diye düşünmüyor kimse. At gözlüğünü takıp “Aman aldırma, günah, Allah yakar” diyenlere soruyorum: Bu şekilde akıl verdiğiniz bir annenin çocuğu açlıktan ya da soğuktan ölse ne diyeceksiniz? Gerçi o zaman da kader dersiniz di mi? Allah insana akıl vermiştir, bu aklı da kullanmak için vermiştir. Kullanın, korkmayın!

Benim annem aşırı derecede evlatlarına düşkün bir insandir.melektir annem.herkesin annesi kendine göre melektir ama benimki gerçekten öyledir.babam ise tam tersine cok hayırsız bi insandir.kötüdür.alkol fuhuş dayak hakaret yillarca yapmadığı kalmadi.eve bile cogu zaman gelmezdi bakmazdi.ne bize ne de anneme.yıllarca cok ama cok cekti annem ozellikle dayaklarindan.kan getirene kadar döverdi.sahip cikacak anasi babası yoktu vefat etmisti.2 tane kiz kardeşi var ama hepsi bencil kendi hayatini düşünen insanlardi.annem köyden gelmis cahildi yol iz bilmezdi.babam ogretmedi.ogrenmesine de izin vermedi..

Annem de isterdi mutlu olmak,daha fazla cocuk yapmak.ama babam gibi pislik birinin bakmayacagini mağdur olacağını bildigi icin korktu.3 tane cocuk aldırdı benim annem.dogurmak istemez miydi?elbette isterdi.hala daha keşke basimdaki adam insan olsaydi kesinlikle aldirmazdim der.ama aldirdiklarina da pisman değil.annem her hamile kalisinda bebeklerine piç diyen bi insan benim babam..şimdi burda suç gunah annemin mi babamin mi?

Cocuklugum dua etmekle gecti benim.Allahim nolur babam eve gelmesin annemi dovmesin diye gecti.keske dogmasaydim keske ailemi secme sansim olsaydo diye cok isyan ettigim zamanlar oldu.anneme defalarca keske beni yurda verseydin sen kaçıp gitseydin dedim.yeterki senin dayak yiyislerini kavgalarinizi gormeseydim,sen iyi olsaydin...ve daha bir çoğu.

Konu sahibi bi karar vermiş.doğurmak istiyor.amenna doğursun.ama daha kötü olan sey su,kendi başına olacagi icin veya gunahindan ötürü değil,o kocasi denilen serefsize geri donmeyi istedigi icin istiyor bebegi bence.degilse zaten istemezdi.kendi başına nasil buyutecek nasıl yapacak?kac yaşında kadin bunu da dusunebiliyordur elbette. Kocasından adım bekliyor.karnindaki bebegi yuvasının kurtuluşu olarak görüyor bence.insallah o yavruya guzel bir hayat verebilir.insallah konu sahibi kendi degerini bilir de o adama dönmez.

Çok üzüldüm yaşadıklarınıza Anne babanız hayatta mı? Ne yapıyorlar şimdi?

Tabii ki çocukların hem duygusal hem maddi ihtiyaçları var. Bir insan bu şartları sağlayamayacaksa çocuk yapmamalı. İnsan yavrusu bu. Günde iki kez sulayıp güneş gören yere koyarak büyütülmüyor çocuklar. Maddi durum dışında psikolojisi sağlam ebeveyn de hakkı çocuğun. Yaşamadığımız hayatlar hakkında fikir bildirirken bunu duygularımızla değil mantığımızla yapmamız gerekir.

Çok üzüldüm yaşadıklarınıza Anne babanız hayatta mı? Ne yapıyorlar şimdi?
Allaha şükür hayatta annem.babam da oyle.babam hala aynı huy olarak.ama en azindan yaslandigi icin eskiye nazaran bi tık daha az gaddar.

Ben evlendim baska sehirde yaşıyorum.yani dünyaya getirmekle olmuyor.bir çocuğa iyi guzel bi hayat verebilmek onemli.doğurup doğurup her gün önünde kavga etmek her pislige sahit turmaktansa dogurmamak daha iyi.ama iste herkesin kendi tercihi birsey diyemiyoruz,iyi bir hayati olsun diye temenni etmekten baska

Hanimlar adam dönüş yapmaya başladı bugun ben ona bosanacam senden geliyorum uzamasın anlaşmali nasil oluyorsa olsun bitecek hemen dedim adam çocuklari bahane etti kabul etmiyor çekişmeliye ısrarlı neden hemen bosanmaya calisiosun diyor.Resmen ciglik attım artık bosanacaksin die ilk kez dimdik durdum karsisinda yemin ederim icimin yağları eridi o bahaneler sundukca gerçekten deveye dikenmiş!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…