- 3 Mayıs 2018
- 2.876
- 8.209
- 158
- Konu Sahibi RuhumBuruk
-
Dini duyar kasıp ezbere konuşmak?? İslamiyet aldırmaya günah diyor ve buna duyarlı davranan insanlar var. Siz bilime laf edemezsiniz derken inancına göre haraket edenlere laf ediyorsunuz onu ne yapacağız? Kaldi ki 9. haftada ultrasonda bebeğinin attığı taklaları, el kol hareketlerini, ağzını burnunu oynatışını gören birisi olarak diyorum ki bilim aldırılabilir dese de o artık bir bebek ve yaşıyor, yaşamaya da hakkı var.
Dini duyar kasıp ezbere konuşmak?? İslamiyet aldırmaya günah diyor ve buna duyarlı davranan insanlar var. Siz bilime laf edemezsiniz derken inancına göre haraket edenlere laf ediyorsunuz onu ne yapacağız? Kaldi ki 9. haftada ultrasonda bebeğinin attığı taklaları, el kol hareketlerini, ağzını burnunu oynatışını gören birisi olarak diyorum ki bilim aldırılabilir dese de o artık bir bebek ve yaşıyor, yaşamaya da hakkı var.
Uzun uzun cevapladım ama silindi. Yazdıklarımı bir daha okuyun. Ben cevaben yazdım bunları, dolayısıyla yazdığım kişinin mesajını da okuyun. Dinî duyar kasmayı onun duyar kasma sözüne ithafen yazdım. Kadının tüm konularını okuyup yorum yapanları aklı başında olmamakla itham etmesini eleştirdim. Herkesin görüşü, inancı kendine, eleştirinizi buna göre yapın demek istedim.[/QUOTE]: 56693562, member: 888709"]
Evliliginiz 2 Ay içinde bitme noktasına gelmedi herhalde Bu kadar kötü giden geri dönüşü olmayacak bir sıkıntı varken nasıl es kisisiyle beraber olunup birde hamile kalınır şimdi birde burada soruyorsunuz kürtaj olmalı myim diye ....bu daha önce düşünülmesi gereken bir durumdu sankiHanimlar yarın kürtaj olacam elim karnimda yavrumla son gecem 9 haftalık eşimle bosaniyoruz.Umrunda değiliz adamın ikiz kızlarım var bu arada dönüşümüz pek mümkün değil yaşamış olduğum evlilikten bahsetmiştim ama yavrumu aldırmaya mecburum vicdan azabım şimdiden başladı.Ailemi hic katmadan yardımci olun vefat ettiler kız kardeşim var sadece onda kalıyorum şimdilik
İnss umarım erkek olur hamile olmadığımi bilmeden yaptığımız bir konuşma vardı olaylardan en fazla 3 gün önce oğlum olsun dedi adinida koydu "Serhat"öyle yapacam bende ama kanun izin verirse yuzunu dahi gostermeyecem direk canını almaya kalkan o canavara.her canlı kendi rızkı ile gelir ve belkide sana çok uğurlu gelecek sakın yapma
doktora gittiğinizde doktor size demedi mi eşiniz nerde onunda imzası gerekiyor. Ayrıca aldırılmak istenen çocuğun kalp atışı anneye dinlettirilmez. Öyle bir şey yok. Arkadaşım için girmiştik kararsızdı doktor dinletmemişti karar ver öyle demişti.İnan hiç bilmiyorum ne düşünüyor.Ama nafakayı daha az verecek ya ondan kabul edebilir ya da beni zora sokmak için reddeder.4 yildir tanışıyoruz ama benim onun hakkında hiç bir fikrim yok ya
Gerçekten erkek olursa kocanız olacak o adamın karar verdiği ismimi koyacaksınız çocuğuna ?? Sizi sokaklara attı çoluk çocuk perişansınız o sevgilisiyle gününü gün ediyor farkındamısınız acaba Allah akıl fikir versin bir an önce tedavi almaya başlayın lütfen.İnss umarım erkek olur hamile olmadığımi bilmeden yaptığımız bir konuşma vardı olaylardan en fazla 3 gün önce oğlum olsun dedi adinida koydu "Serhat"öyle yapacam bende ama kanun izin verirse yuzunu dahi gostermeyecem direk canını almaya kalkan o canavara.
İnss umarım erkek olur hamile olmadığımi bilmeden yaptığımız bir konuşma vardı olaylardan en fazla 3 gün önce oğlum olsun dedi adinida koydu "Serhat"öyle yapacam bende ama kanun izin verirse yuzunu dahi gostermeyecem direk canını almaya kalkan o canavara.
Bencede en ufak bi hamlede kesinlikle barisacak.kendisi bilir.biz unutup gidicez yolumuza bakicaz ama yaşayacak olan kendisi.bundan sonra kendi değeri ne ise ona göre yaşar.dönerse de dayagini yer oturur çeker.bize ne.ben şahsen acimiyorum üzülmüyorum kendilerine bunlari reva gorenlere.Çok üzülerek diyorum ki bu adam sizden gelse en ufak bi özür dilese barışacaksınız. Aldırmamanıza bi yandan sevindim bi yandan üzüldüm şimdi o çukurda 3 kisi var sizinle birlikte. Lütfen korunun ve bir daha asla çocuk yapmayın. Allah her ikinize de akıl vicdan ve merhamet versin.
aldırmaktan vazgeçmenize çok sevindim..allah size hayırlı bir evlat etsin ve çok çok çok çok uğurlu ,bereketli gelsin inşallah..hamileler bölümünden de yazarsınız artık :))))) kk nin bebeği olacak desenize :) aaaa yazarken geldi aklıma ...kk kulubu ama baba kısmına burayı yazarsın ...:))))))))))))))İnss umarım erkek olur hamile olmadığımi bilmeden yaptığımız bir konuşma vardı olaylardan en fazla 3 gün önce oğlum olsun dedi adinida koydu "Serhat"öyle yapacam bende ama kanun izin verirse yuzunu dahi gostermeyecem direk canını almaya kalkan o canavara.
Konu sahibine değil ama çocuklara üzülüyorum ben. Hatta itiraf edeyim biraz konu sahibine de üzülüyorum çünkü sağlıklı düşünemiyo katiyyen.Bencede en ufak bi hamlede kesinlikle barisacak.kendisi bilir.biz unutup gidicez yolumuza bakicaz ama yaşayacak olan kendisi.bundan sonra kendi değeri ne ise ona göre yaşar.dönerse de dayagini yer oturur çeker.bize ne.ben şahsen acimiyorum üzülmüyorum kendilerine bunlari reva gorenlere.
ayrica sunun da altını cizeyim,doktorun kurtajdan once kalp atimini dinletme hikayesine inanmadim.hic bir doktorun böyle birsey yapacagina inanmıyorum.bu ancak dizilerde oluyor
Çok iyi hatırlıyorum annem bir tane valiziyle ayrıldı evden... kimseden destek görmesi bi tek dayısında kaldı babam peşinden gidip gördüğü yerde rahatsız edip onunü kesiyordu iftiralar filan karakolluk olmalar... En son yine önünü kesince annem bıçakladı iyi de yaptı. .. Sonunda bosandilar kurtuldu... annemle konuşmuyorum tek nedeni çocuğuna sahip çıkmaması... babamı zaten adamdan saymıyorum boş beleş....Yine genellemekten kaçınarak yazmaya çalışacağım ama maalesef bizler evliliklerimiz iyi giderken, gayet mutlu mesut, eşi çocuklarıyla ilgilenirken, boşanma sürecinde yaşanan çirkinliklerden bi'haber oluyoruz ve herşeyi söyleyip şöyle yap böyle et demek kolay geliyor.
Boşanma sırasında bazı kadınlarda yapıyor ama çoğunlukla erkeklerde ben mükemmel kocaydım, madem bu kadın benden boşanıyor o zaman sürünsün, ayaklarıma kapanacak, yalvaracak, kapıma gelecek kindarlığı oluyor, çevresi de bu kindarlığı körüklüyor, el birliğiyle kadına beş kuruş vermemek için çabalıyorlar, bugün boşanan kadınlara soralım kaçı bırakın nafakayı kişisel eşyasını alıp çıkabildi evinden? Kanunen nikahta takılan takılar kadınındır, kaç kadın takılarını alabildi?
Üstündeki kıyafetle kapının önüne konan kadınlar var, çocuklarıyla sokağa atılan kadınlar mevcut.
Yapılan psikolojik baskıları, sözlü tacizleri saymıyorum dahi, hepsinin altında "seni kimse kabul etmez bana muhtaçsın, paşa paşa bana dönüp her istediğimi yapacak, bana itaat edeceksin" mesajı var.
Kadınları evlendiklerinden itibaren itaat etmesi, susması gereken muhtaç biri olarak gören zihniyet çoğunlukta.
Bunu kadınların aileleri de kızım dövdü ama bak söz verdi, çocukların var yuvanı dağıtma, kocandır barışın hadi telkinleriyle destekleyince kadına çıkar yol bırakmıyorlar.
Mesele aslında o kadar derin ki, çözümleri olan ama ille de zorla el birliğiyle çözümsüzlükler sunan bir yapının içine sıkıştırıldık resmen.
Belki farkında değiliz ama şiddetin meşrulaştırılmasına en büyük katkıyı yine biz kadınlar yapıyoruz ve gün be gün kadınları bir çıkmazın içine sürüklüyoruz.
Çok sevindim Rabbim yar ve yardımcınız olsun yolunuz hep açık olsun inşallahHanımlar kararımı verdim ben o hayvan istemiyor die yavrumun canına kiyamayacam.Evet olmasaydı daha kolay olabilirdi her şey ama onun gunahi ne?Çok daha zor bir hayat bekliyor beni ama bu yazilmis o hayvana kaç defa acidim kaç sans verdim yavruma acimamak yaşama şansını elinden almak çok bencilce olur.Ne yapayim biz nasil yaşıyorsak o da öyle yaşasın Allah her şeyi görüyor ben onun emanetini saklıyorum umarım o da bizi sakinir.Ve umarım o adam bize muhtaç hale gelir
Çok iyi hatırlıyorum annem bir tane valiziyle ayrıldı evden... kimseden destek görmesi bi tek dayısında kaldı babam peşinden gidip gördüğü yerde rahatsız edip onunü kesiyordu iftiralar filan karakolluk olmalar... En son yine önünü kesince annem bıçakladı iyi de yaptı. .. Sonunda bosandilar kurtuldu... annemle konuşmuyorum tek nedeni çocuğuna sahip çıkmaması... babamı zaten adamdan saymıyorum boş beleş....
Kesinlikle katiliyorumKonu sahibine değil ama çocuklara üzülüyorum ben. Hatta itiraf edeyim biraz konu sahibine de üzülüyorum çünkü sağlıklı düşünemiyo katiyyen.
Adamın sevgilisi varmış ve erkek çocuk istiyomuş ben bu yüzden aldırmadığını düşünüyorum açıkçası. Bebeği göstermeyip intikam alacak adam ona muhtac kalacak falan filan. Ama dizi değil gercek hayattayız konu sahibi sürünürken adam yaşayacak hayatını belli ki. Olan da çocuklara olacak her zamanki gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?