Kürtaj sonrası toparlanma süreci

Canım,

benim 18 yaşında oğlum var.plansız bir gebelikti..50 kiloyla hamile kalmış sonrasında bulantı,kusmalardan dolayı 48e düşmüştüm.Hiç düzgün beslenemiyordum.Süt 1bardak bile içmemiştim..et,bakliyat vs vs çok çok az tüketmiştim.hatta 7.aydan sonra dr hamile maması vermişti onunla beslenmiştim..20yaşındaydım.Hamdolsun oğlum yılda 1kez ya grip olur ya da olmaz.3,1200gr 54cm doğdu.beslenme problemim doğumdan sonra da devam etmesine rağmen,75b beden sütyen kullanan ben 2yaşına kadar emzirdim oğlumu..
şimdi 39 yaşındayım,bebek düşünmeye başladığımdan itibaren beslenmeme deli gibi dikkat ettim.bol bol ceviz ıspanak,brokoli,ananas,kuru incir,pekmez,et,süt bakliyat ciğar meyve vs vs yedim.ilk aydan hamile kaldım o kadar üzerine titrememe rağmen 9haftalıkken kalbi durduğu için alındı bebeğim.
neden sorularıma cevap bulamıyorum tek bildiğim her şerde bi hayr vardır..

Allah isteyen herkesi ve beni tekrar sağlıklı evlat sahibi olmamı nasib etsin

canım insan dert ediyor acaba tekrar olacak mı bebeğim ya aynı şeyleri tekrar yaşarsam diyede korku oluyor.

aynen (
benim yaş dezavantajım var..gerçi yumurta rezervim"muhteşem"e yakın seviyedeymiş.alkol sigara yok hayatımda..
ama olmayınca olmuyor işte

ne guzel gencecik anne olmussunuz masallah
dimi..haklisiniz galiba..
benimde 2,5 yasinda bi oglum var,ona oyle hasta oldugum bi donemde hamile kaldim ki iste Allah korudu demek ki.
bu gidenin de yiyecegi ekmegi yokmus oyuzden gitti.
beni en cok rahatlatan doktorun gitmeye karar verdi ve gitti bebek demesi oldu..hastaydi buyuk ihtimal,daha ilerde sonlanmadigina sukret dedi.cok aglasam da artik yanimdaki evladimin varligina sukrediyorum.
insallah guzel haberlerinizi duyarim,

bende artik yumurta takibi filan yapmicam kesinlikle,firlattim attim zaten ne var ne yok test niyetine.
stres gercekten cok buyuk etken.

ben haftalarca nasıl dua edeceğimi bilemedim
Allahım kalp atışları düzelsin desem,ya kalbi yavaş attığı için diğer organlarında hasar olduysa,ki muhtemelen oldu..
Olumsuzluk dilemeye dilim asla varmadı.Sabah akşam eşimle "99 kere ya Mubdi dedik"hayrlısını versin diye yakardık,Allah o masumların dünyaya gelip eziyet çekmelerini istemedi,yavrularımız da daha fazla direnmedi bu sebeple..

Hayr olandadır ve bu olumsuzluk bile hepimiz için hayr dı..

Kürtajdna önce işe gelip giderken domuz gribinden kronmak için dr maskesi takıyordum,bu hafta onu bile takmıyorum yavrum gitti diye

Dün gebeliğimin sonlandırılmasına karar verildi, dr elime düşük yapmam için ilaç tutuşturdu, kan sulandırıcıların etkisi cumaya geçmiş olur sabahtan kullanırsın dedi, 8. haftama girmiştim, nasılda alışmıştım ona elimde ilaç cuma nasıl alıcam ben onu nasıl elvada dicem can parçama çok kötüyüm

Ahhhh canim ahh ((
Yine yaram kanadi..ara ara aglama nobetlerim oluyor..

Bisey sormak istiyorum,neden operasyon degilde ilacla dusuk yaptiriliyor?

Allah yardimcin olsun

maşallah gülay hanım Allah
canım çook geçmiş olsun. bak bende temmuz ayında 8 haftalık bebeğimi kalbi durunca kürtajla aldırdım. içinde bulunduğun psikolojiyi çok iyi anlıyorum emin olabilirsin. ana geçecek merak etmee onların yerine yeni bebek planları yapmıyoruz o ilk evladımız olarak kalacak ve ona kardeşler yapıcaz. üzülme atlatıcaksın

26 ocakta bebğimin kalbinin durması sebebiyle kürtaj oldum...enkaz altında kalmış gibiydim ameliyathaneden çıkınca...hala da aynıyım.

ama siz yinede kendinize dikkat edin.
su adetiniz hayirlisiyla gelsin denemelere devam.
birini veren Rabbim bidaha verir insallah..
bende kanamam baslayinca secdelere kapandim Allahim nolur alma yavrumu diye ama nasip degilmis,yokmus yiyecegi ekmegi
daha cok yeni aciniz,zamanla umudunuz yeniden canlanicak emin olun.
Allahim tez zamanda yuzunuzu guldursun insallah.

26 ocakta bebğimin kalbinin durması sebebiyle kürtaj oldum...enkaz altında kalmış gibiydim ameliyathaneden çıkınca...hala da aynıyım.
daha çok yeni canım. yalnız kalmamaya bak, kafanı dağıtmış olursun ve bugünlerin geçeceğine inan. ben 1 hafta yatağın içinde durdum. ağladım ağladım... ama az önce diğer arkadaşa yazdığım gibi atlatıyor insan. herşey bizim elimizde. vardır bir hayır diye düşün. düşen bebeklerin genelde kromozom bozukuluğundan düştüğü söyleniyor. bak Allahın sevgili kuluyuz ki bunu yaşadık problemli bir bbek dünyaya getirdiğini düşün kimbilir neler çekecekti insan evladının kötü olduğunu görmek ister mi? hayırlısını dile ve dua et Allaha. ben şuan onu yapıyorum.

umareım bir an önce geçer....

Çok çabuk toparlandığımı zannetmiştim ben.Meğer üzerini örtmeye çalışmışım
Dün akşam başlayıp bütün gün devam eden adet sancısı tarzındaki sancı ve hafif kanama bebeğimin artık olmadığını hatırlattı bana
Bi de eşimin vazgeçemediği nargile keyfi de çok yaralıyor beni..Neredeyse zehir tadında neler yiyip içiyorum sırf yumurta kalitemi arttırmak için.Ama sağlıklı bebek neden sanki bizim şahsi sorumluluğumuzmuş gibi ((

umareım bir an önce geçer....
geçecek canım geçecek. bana insanlar sözde teselli olarak olsun yenisini yaparsın di
eşlerede büyük görev düşüyor tabi. anılayışlı olmaları gerek ama malesef o kadar detaylı düşünemiyorlar. bir bayan olarak hayatta evlide olsak tek başımıza göğüslüyoruz bazı şeyleri ve bu bizi daha dayanıklı kılıyor. ben bebeğimin kalbinin durduğunu annem yanımdayken öğrendim hastanede eşimi aradım izin aldı geldi nasıl ağladık birbirimize sarılıp zor çok zor bir psikoloji. kürtaja ağlayarak girdim ağlayarak uyanmışım. herşey Allahtan kurban olduğum rabbim herşeyin hayırlısını versin inş.

Benim eşm de sağolsun gebeliğim boyunca evin bütün işlerini üstlendi..Benim onunla tek sorunum yemesine içmesine dikkat etmemesi (

Ben de iki gözüm iki çeşme girdim kürtaja,baygınken dudağımı ısırmışım mesela hala çok yara.Uyanırken de çok ağladım.Ertesi gün iyiydim.ben bile kendime şaşırdım ne çabuk toparlandım diye..Ama değilmiş

Allahım sağlıklı bebek için açılan elleri,edilen duaları boş çevirmesin inşallaahhh

inş canım. Allah razı olsun eşinden. inş güzel haberlerimiz olur hayırlısıyla.

o sancilar rahmin toparlanmaya basladigina isaret sanirim,benimde oldu ilk 3 hafta..ilk 1 hafta kasiklarim agridikca aglama krizlerine giriyordum ama gecti..
en azindan keci boynuzu kaynatip icirin esinize,sperm kalitesini cok yukseltiyormus keci boynuzu,
bide uzulmeyin nargile iciyor diye..
esimin bi arkadasi,gorseniz ciliz gorunusu oyle saglikli degil,birde alkol tutkusu var adamin..
simdi esi 5.ye hamile..ne ara nasil hamile kaliyor anlamak mumkun degil biri doguyor hop ikinci
stressiz olmak gerek,sakin olmak gerek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…