Kürtaj sonrası yaşananlar

Kac haftalık Kütaj oldunuz önemli
cok küçükse bu kadar anlam yüklenmemeli.ama Allah korusun çok büyükse o zaman farklı. Bence telefonlada olsa dinlemişler. Hassassiniz bu dönemde zamanla geçiyor.doktorum.her kadında en az 1 kere basından kürtaj geçebiliyor, üzülme demişti

Bence de gereksiz alınmışsınız.
Esimin ailesi de bu sekilde birbiri ile cok yakin. Ama bu tarz seyde kadinlar muhatap olur birbiri ile. Amca ne alaka?

Kaybınız için üzüldüm başınız sağolsun. Fakat herkes sizin gibi duygusal bakmayabilir ateş düştüğü yeri yakar derler. Bir şekilde hayat devam ediyor,eltinizinde çocukları varmış bu yüzden sinemaya gitmeleri çok doğal. Bence bu yüzden alınıp kimseye tavır yapmayın çok gereksiz olur.

Dunya sizin etrafinizda dönemez malesef. Ayrica ilk gunden hepsi kosa kosa gecmis olsuna gelseler, zaten yakinda oturuyoruz bi ara gelirlerdi neden hemen evime doluştular , hastayim su an derdiniz bence. Çünkü fazla alıngan bi ruh halindesiniz. Kaybiniz icin başınız sagolsun. Ama oturup el aleme kinleneceginize kendinize gelmeye pozitif olmaya odaklanin bence

Geçmiş olsun, acı sizin acınız.
Benim de zorunlu kürtajım oldu. Sizi çok iyi anlıyorum. Duygusal bir süreçten geçiyorsunuz. Eltim arayıp "kürtaj olmak nasıl bir şey ben hiç olmadım" gibi saçma sapan bir cümle kurmuştu. Açık kalp ameliyatını bile basit bir Google aramasıyla bulabileceğimiz bir dönemde bana çok yersiz gelmişti. Hala düşününce sinirlenirim ama dediğim gibi acı sizin acınız. Toparlanmaya bakın. Kimseye kırılmayın.

Hamile ve hassasım ancak ben de alınacak bir durum göremedim. Eşimin kardeşi böyle bir durumumda sinemaya gitse etkilenmezdim, aklıma bile gelmezdi.

Ağrı olmaması gerekiyor
Kürtaj sonrası ağrı parça kaldığını yada enfeksiyon oluştuğunu gösterir
Hele evden çıkamayacak kadar ağrı herşey yolundayken mümkün değil
Konu sahibi kendini doğum yaptı sanıyor millet de ölü doğum yapmış gibi davransın istiyor
İki aylık gebelikte kese minnacık bebek desen bir zerre zaten genelde bebek ilk kez 7.haftada görülüyor
Bende 8 haftalık düşük yaptım

Ben düşük yaptığımda evime annem babam gelmedi geçmiş olsuna onun yerine şehir dışına gittiler manzaraya karşı kahve içmeye oradan da tatile gittiler kahkahalar eşliğinde arayıp ayyy bizde şunu yapıyoruz deyip pardon ya sizin üzüntünüz vardı dediler
Eş amcası eş kardeşi kim ya
Düşünüyorum görümcem düşük yapsa arar mıyım diye belki kesin değil, çocuğumla sinemaya gider miyim giderim kesin yani çocuğa ne halasının yengesinin düşüğünden kürtajından
Kürtaj oldum koşa koşa hastaneden çıkıp çocuğu okuldan aldık eve gelip sofra kurup çocuğun okulda yaptıklarını yaaa öylemiiii aaaa çok komiiik vaaaay aferin diye dinledik yorumladık, ona söylememiştik henüz gebe olduğumu, o uyuyunca üzüldük dertleştik, yani normali mümkün mertebe hayatı sekteye uğratmamak
Güçlü olayım çabuk toparlanayım deyilde daha da abartayım perişan olayım herkes kendi hayatını durdursun etrafımda pervane olsun kafası….ilgi açlığı…..

Boşver her şeyin bir sırası zamanı var.Yasamayan anlamaz.Sen de zamanı gelince ya utandırarak ya da aynı şekilde karşılık verirsin.Gecmis olsun

Boşver her şeyin bir sırası zamanı var.Yasamayan anlamaz.Sen de zamanı gelince ya utandırarak ya da aynı şekilde karşılık verirsin.Gecmis olsun
Eltiniz 8haftalık düşük yaptığında siz nasıl davranırsınız mesela? Lütfen dürüstçe cevap verin

Yani ilk cocuksa eminim ki üzülmüştür ama kayninin ve akrabaların buna üzülmesini beklemek tuhaf . Ben çok realist bakıyorum sanırım . Eve gelip ne diyecekler ki

Yani ilk cocuksa eminim ki üzülmüştür ama kayninin ve akrabaların buna üzülmesini beklemek tuhaf . Ben çok realist bakıyorum sanırım . Eve gelip ne diyecekler ki
Bende senin gibiyim, içimde çok duygusalım ama pratikte her zaman her koşulda mantıktan yanayım.
Benim ikinci gebeliğimdi yaptığım düşük, oldukça acılı ve zor bir süreç geçirdim, eşim yanımdaydı destekti. Düşünsene ağrıdan yerlerde kıvranıyorsun altına havlu koyacak kadar kanaman var müdahale için iki gün beklemek zorundasın ve evde aklı eren bir çocuğun var, ona belli etmemen lazım, fiziki ve psikolojik acı had safhada, aynı anda evdeki çocuğun için normal hayata devam etmelisin….ben de çok üzüldüm, çok hırpalandım, ikiz bebeklerimizi görmeye gidip üzüm salkımı gibi bir sürü keseyle karşılaştık ve düşük başladı.
Acı benim acım üzüntü eşimle benim üzüntüm, kime ne benim düşüğümden
Abim duyunca aradı geçmiş olsun kızım var mı bir ihtiyacın dedi, yengende bir düşük yapmıştı süreci biliyorum o yüzden eve gelip rahatsız etmek istemiyorum, toparlandığında haber ver bana ziyaret etmek isterim dedi. Bu kadar yani budur bir erkeğin yapması gereken. Kadınlar zaten gelmiş ki bence onlara da gerek yok
Konu sahibi insanların evden cenaze çıkmış gibi davranmasını bekliyor
Geç düşüktür ölü doğumdur bir nebze anlarım da 8 haftalık ya daha bebeğin kalp atışı bile duyulmayanlar var 8.haftada
İlgi isteyebilir, nazlı olabilir, gereksiz duygusal olabilir, dramdan besleniyor olabilir, düşüğü bahane edip mağduru oynamak istiyor da olabilir, hepsini anlarım da insanları suçlamayı anlamıyorum

Evet benim de 8.haftadaydı ikisi de kalp atışı olmadığı için kürtajla alındı fakat ikincisi kazıma yöntemiyle alındığı için uyanınca ağrı ve bulantı yaşamış olabilirim. Zaten yaptıkları iğneden sonra geçmişti. Konu sahibi aşırı dramatize ediyor gibi geliyor bana da.

Çok geçmiş olsun evet ben duygusal bir insanım ama kendime . Ben etraftan birşey bekleme taraftarı değilim . Acıma saygı duyana ben çok daha fazla saygı duyarım kötü gününde en önde ben koşarım umursamayan olursa bende takmam . Açıkçası bunu kafaya da takmam . Kürtaj evet zorlu bir durum ama bu durumu çevre anlamaz ki . Yani erkekler baba olduklarini bile doğumla hissediyor . Kaldı ki amca olacak kişi kürtajı umursasin . Şaka yapsalar birşey bekleseler konu sahibinden anlarım da. Herkes tabi ki normal hayatını yaşayacak. İlk yorumumda eltimin anne babası vefat etse basın sağolsun der sinemaya giderim yazdım herkes beğenmedim demiş . Çünkü bir kere gördüm ailesini yarım saat paylaşımım yok . Evet acını paylaşıyorum derim ihtiyacın var mı bir şeye derim destek olurum ama benim tanıdığım insanlar değiller ki acı hissetmem onun ağladığını görürsem üzülürüm sadece. Bilmiyorum bence ana sorun aynı binada olmak böyle olunca herkes birbirinin hayatının içinde

Aynı fikirdeyiz

Aynen öyle

Cok gecmis olsun da.Kürtaj olunca neden eşinizin amcası falan gelsin?Niye tüm sülaleyi gecmis olsuna bekliyorsunuz?
Bunlar daha özel seyler kendi icinizde yasayabilirsiniz acınızı,hayatınızı eşinizle birlikte…Koca koca adamlar gelip kürtaj olmuşsun gecmiş olsun dese acınız mı dinecek?Mutlu mı olacaksınız?
Bazen insanları anlamak gercekten zor…
Kürtaja üzülmek evet cok olağan cok normal..Ama kürtaj oldum diye eşimin sülalesinin ziyarete gelmemesine dertlenip,buralara yazmak ne biliyim.Kusura bakmayın da inanılmaz saçma geldi bana.

Yani konu sahibi, tüm Türkiye kapına gelse, sabah akşam 'iyi misin,geçmiş olsun' diye arasa acin azalacak mi?
Bence mutsuz olduğun için başka şeylerden de mutsuzluk çıkarmak istiyorsun..yoksa eşinin amcası neden gelsin geçmiş olsuna?
O kadar da değil yani.
Hem eski insanlar için hamilelik öyle gerine gerine söylenecek bir şey değil ki. Benim amcam mesela böyle bir şeyi duysa bile üzülür ama aramak istemez.Babam da asla aramaz. Hele ki yeğenini de değil yeğeninin karısını, mümkün değil yani.
Siz de aile apartmanında sürü ile yaşadığınıza göre geleneksel insanlarsiniz,belli. Belki de gelmekten aramaktan imtina etmişlerdir.
Böyle şeylere bozulup zaten sıkkın olan canınızı daha da üzmeyin lütfen

Ben telefonları açmak istememiştim sanırım herkes farklı atlatmaya çalışıyor bu durumu. Kaynım banada geçmiş olsun dememisti bunu hiç bır an bile düşünmedim yani erkek olduğu için belki diyecek bişey bulamadi esimle konuşması ona yeterli gelmiştir. Banada yeterli geldi. Benimde uzun zaman hastane odası gözümün önüne geldi. Kendine zaman ver insanları bosver açıkçası bu durumu yaşayan birinden başkası ne hissettiğini anlayamaz. Bı akrabamizin 3 kere bu durum başına geldi her seferinde geçmiş olsun dedim ama içimden gelerek anlayamadım onu ne zaman ki kendim kaybettim ne kadar zor oldugunu anladım. Onla konuşurken neler hissettiğini anladım. O yüzden cevrendekiler seni isteseler de çok anlayamazlar.

Neler yaşadığınızı hissettiğinizi çok iyi anlıyorum yan odalardan yeni doğmuş bebek sesleri gelirken kürtaj olmak zorunda kalmak bebeğini kaybetmek çok acı yaşadım biliyorum.. inşallah tez zamanda anne olursunuz.. eşiniz ailesinden çok beklentiye girmişsiniz ama sadece bu konu özelinde değil genel olarak minimum beklenti Maximum mutluluk..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…