Canim 1 ay olmuş.. yakın zamanda adetin gelir olmasada sorun etme şuan..Merhaba arkadaşlar. 12 Ekim günü kürtaj oldum 7. Haftada bebeğimin kalbi durmuştu. 1 hafta sonra gittim ve ultrason ile baktı temiz dedi adet olmayı bekle dedi. Şimdi benim sorum şu sizlere;
- Hala adet olmadım ve hiç belirtim de yok. Bu normal mi ?
- Dün genetik bölümüne gittim pıhtılaşma ve kromozom testi verdim 1 aya çıkacak sonuçlar. Başka ne yapabilirim ?
- Birde bu amh fsh lh testlerini yapmak istiyorum, ne zaman yaptırmam gerek doğru sonuç için ? Aile hekimi yapar mı ? Özel hastane de özel sağlık sigortam karşılar mı ?
- Rahim yapışıklığı nedir neden olur birde bunu anlamanın yolu nedir ? Çözümü var mı ?
- Smeer ile hsg aynı şey mi ?
Canımsın canımCanim 1 ay olmuş.. yakın zamanda adetin gelir olmasada sorun etme şuan..
Ben ilk adetimi az oldum sora 55.gunde yoğun şekilde oldum..
Amh testini devlette yapar kadın doğuma git yönlendirir seni.(özel hastanede yapar) herhangi bir günü yok istediğin zaman yaparsın.
Smear ile hsg aynı şey degil..
Hsg rahim filmi
Smear testinde rahimden alınan sıvıyla herhangi hastalık vs varmı diye bakiliyor.. mikrop vs.
Rahim yapisikligi çok net ultrasonda belli olmaz ben Aralık'ta hsg cekilecegim eğer kürtaj düzgün yapılır ise bı sıkıntı olmuyor. Genelde yani birde 1 kere yapıldığı için ama yinede izlenir gözlenir.
Genetik testlerine göre de iğne ilaç kullanırsın inşallah canim
Canim ben cekilicem içim rahat etmiyor çekilmiştim önceden ama 2 kere düşük 1 kere kalp durması oldu kürtaj yinede kafamı karıştırıyor doktorumla konustuk yaptirsan iyi olur tetikler dedi hamileliği yaptirmasanda olur dedi.. yinede yaptırayım ben insallah.Canımsın canımAnladığım kadarıyla hsg rahimi ayrıntılı gösteriyor. Peki sence ben ne yapayım hsg için erken dimi ? Sen niye çrkiyorsun bu arada ? Birde nerde çekiyorsun ?
Öyle yaparım yavrum inşallah sen de netice elde edersinCanim ben cekilicem içim rahat etmiyor çekilmiştim önceden ama 2 kere düşük 1 kere kalp durması oldu kürtaj yinede kafamı karıştırıyor doktorumla konustuk yaptirsan iyi olur tetikler dedi hamileliği yaptirmasanda olur dedi.. yinede yaptırayım ben insallah.
Hsg tüplere rahme giden sıvıyı açıklığı bide şekilden bozukluğu gösteriyor ama en ayrıntılı hitereskopi canim rahme kamera salıyorlar..
Sen şuan bekle adet duzenin oluşsun inşallah doktorada gitmişsin.. eski düzenine gidince duruma göre bakarsın
Ben özelde 1000 TL imiş.. özel muayehanesi olan bı doktor var onda cekilicem inşallah.. devlette çekilmem ya özelde cektiriyorum hepÖyle yaparım yavrum inşallah sen de netice elde edersinSen nerde çekileceksin? Yani özel mi devlet mi ? Ücreti var mı bunun sigorta karşılar mı özelde ?
Hayırlısı olsun inşallah yavrum bakalım güzel netice elde edersin inşallah duam seninleBen özelde 1000 TL imiş.. özel muayehanesi olan bı doktor var onda cekilicem inşallah.. devlette çekilmem ya özelde cektiriyorum hepdevlette çeker ama neye göre nasıl çeker blmiyorum hep bı şart sürt var devlette biliyorsun. Karşılar çekilmek istersen ama gerekli olan şeyler ney blmiyorum onu canim
Sağol canım inşallah seninde olsunHayırlısı olsun inşallah yavrum bakalım güzel netice elde edersin inşallah duam seninle
Devlet hastanesinde istediğiniz zaman çekiyorlar doktora söylediğimizde. Kuzenim gitti film çaktırmak istiyorum deyince çektirdi ama daha erken sizin için rahminizkendini toparlasın bi 3 ay geçsin. Doktorlar 3 ay rahmin toparlanma süreci diyor.Ben özelde 1000 TL imiş.. özel muayehanesi olan bı doktor var onda cekilicem inşallah.. devlette çekilmem ya özelde cektiriyorum hepdevlette çeker ama neye göre nasıl çeker blmiyorum hep bı şart sürt var devlette biliyorsun. Karşılar çekilmek istersen ama gerekli olan şeyler ney blmiyorum onu canim
Aynen benim 2 ay oldu.. gidene kadar 3 ayımı geciicek inşallah @muzkadd bak cekiiyorlarmisDevlet hastanesinde istediğiniz zaman çekiyorlar doktora söylediğimizde. Kuzenim gitti film çaktırmak istiyorum deyince çektirdi ama daha erken sizin için rahminizkendini toparlasın bi 3 ay geçsin. Doktorlar 3 ay rahmin toparlanma süreci diyor.
Korkuyorum ben o filmden herkes çok fena diyor Ya.Aynen benim 2 ay oldu.. gidene kadar 3 ayımı geciicek inşallah @muzkadd bak cekiiyorlarmis
Valla bayilinca 2/80 ben hicbirsey hissetmiyorumKorkuyorum ben o filmden herkes çok fena diyor Ya.
Valla bayilinca 2/80 be
Valla bayilinca 2/80 ben hicbirsey hissetmiyorumdevlette bayiltmiyorlar sanırım
Selam canımMerhaba arkadaşlar. 12 Ekim günü kürtaj oldum 7. Haftada bebeğimin kalbi durmuştu. 1 hafta sonra gittim ve ultrason ile baktı temiz dedi adet olmayı bekle dedi. Şimdi benim sorum şu sizlere;
- Dün genetik bölümüne gittim pıhtılaşma ve kromozom testi verdim 1 aya çıkacak sonuçlar. Başka ne yapabilirim ?
- Birde bu amh fsh lh testlerini yapmak istiyorum, ne zaman yaptırmam gerek doğru sonuç için ? Aile hekimi yapar mı ? Özel hastane de özel sağlık sigortam karşılar mı ?
- Rahim yapışıklığı nedir neden olur birde bunu anlamanın yolu nedir ? Çözümü var mı ?
Tamam canım çok teşekkür ederimSelam canım
benım reglimin gelmesi 35 gün sürdü 40 güne kadar normal . Eğer 40 gün geçerse doktora gitmeni tavsiye ederim ..
Ben genetikle ilgili bir test vermedim . Doktorum ilk kayıp olduğu için önermedi .
o testleri karşılayıp karşılamadığını sağlık sigortan kimse onu arayıp öğrenebilirsin .
benımki karşılamıştı..
Rahim yapışıklığı kürtajdan sonra görülen bi sorun . Ama korkma Allah korusun sanmıyorum öyle bişey olacağını olasılık var sadece . Doktor kontrolünde anlaşılır büyük ihtimalle..
Smear da rahimden çubukla alınan bir test .
hsg de rahim filmi hani bu yapışıklığı veya rahimde bi sorun varmı diye film çekiliyor . Farklı şeyler
Merhaba tek tek sorularınıza yanıt vereyim.Merhaba arkadaşlar. 12 Ekim günü kürtaj oldum 7. Haftada bebeğimin kalbi durmuştu. 1 hafta sonra gittim ve ultrason ile baktı temiz dedi adet olmayı bekle dedi. Şimdi benim sorum şu sizlere;
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?